Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Nije trolovanje da je potreban dual-core za TECNO igranje. I ja sam to rekao i stojim pri tome, naravno da ce igra raditi ali ako neko hoce pristojan frame rate to nece dobiti sa single-core a8-a9.

Hvala svima na odgovoru. Drago mi je da tablet podržava pomenute igre. Mada ćale nije neki zahtevni igrač. Za sve ostale igre tu je pc. Ali pošto radim preko PC-ja, i potreban mi je skoro ceo dan, ja sam mu uzeo ovaj tablet da može da igra te sitnije igrice, kako bi sebi oslobodio put za rad. Angry birds i ostale flash igrice će biti sasvim zadovoljavajuće. Samo još jedno pitanjce, da li neko ima iskustva sa igranjem Texas Holdem pokera na facebooku, preko tableta. Da li radi lepo i bez seckanja, i da li uopšta radi?

Hvala.

Samo još jedno pitanjce, da li neko ima iskustva sa igranjem Texas Holdem pokera na facebooku, preko tableta. Da li radi lepo i bez seckanja, i da li uopšta radi?

Ako misliš na Zynga Poker on radi sasvim normalno, ja sam igrao...

Nema na čemu. 🙂

Samo da napomenem da se ne igra iz browsera (ne znam ni da li uopšte može) nego treba da instaliraš posebnu Zynga Poker aplikaciju preko koje se igra i sve radi savršeno...

Nema na čemu. 🙂

Samo da napomenem da se ne igra iz browsera (ne znam ni da li uopšte može) nego treba da instaliraš posebnu Zynga Poker aplikaciju preko koje se igra i sve radi savršeno...

Neradi iz browsera... tako da ni ostale igrice sa fb-a koji nemaju svoju android aplikaciju nece raditi. Znaci nista od bilijara na fb.

Aha, hvala na odgovoru. Ma mislim da će biti ok, ima bezvbroj tih zanimljivih igrica, tako da će naći zanimaciju i u njima. Bitno je da poker radi kako treba (da može da se igra online), i da tablet radi normalno bez nekog seckanja i gubljenja.

Malo offtopica...

Konačno sam juče aktivirao onaj IPTV što se dobijao mesec dana gratis u pretprodaji. Evo to su ovi:
http://www.ip-d1.com/osnovni.html
Izbor kanala je totalno smešan a android aplikacija za gledanje programa je tek priča za sebe... Totalno nedorađeno parče softvera, više deluje kao neka proof-of-concept alfa verzija nego gotov proizvod. Uz to slika žestoko kasni za zvukom i nikakvo prčkanje po siromašnim opcijama nema efekta.

Sve u svemu... :vomit:

Ma dobro, to sa kanalima i nije nešto prekopotrebno, može se živeti i bez toga. Ja evo sada iščekujem da mi tablet stigne. Rekoše mi danas do 12h, i sa nestrpljenjem čekam. Čim ga malo pročačkam javljam kakav je. Naravno imaćete u obzir ako ga nahvalim previše, da je ovo prvi tablet koji koristim.

Pozdrav svima. Stigao je tablet. Moj prvi utisak je da je tablet sasvim ok za svuju cenu. Radi brzo, pretraživač takođe funkcioniše bez problema. Surfovanje je skoro pa kao na pc-ju. Što se tiče igrica instalirao sam angry birds i zynga poker, rade sasvim lepo. Probao sam slagalicu preko FBa direktno preko pretraživača i radila je solidno, sa malo seckanja. Ali u suštini super sam zadovoljan. E sada me interesuje gde mogu da skinem pes 2012, fifu, i tako neke malo bolje igre?

Hvala.

Fifu nisam probao, a PES radi bez problema. Možda zasecka ponekad...

jesi li updateovao FW na 1.03? Ako ne uradi to pre nego što sve živo ispodešavaš i namestiš da se ne bi zezao s backup/restore.

jel mogu ja nešto da kažem a da me svi ne napadnete odmah?

to ako neke stvari iz browsera ne rade kako treba, ili neki sajt radi sporo to je do neoptimizovanosti samog sajta, nemojte da krivite tablet.

Ni jedan flash heavy sajt ne radi lepo na bilo kom tabletu - pogotovo ne na iPad-ovima 😛

Ne treba očekivati da će na tabletima raditi FB neoptimizovana sr**** tipa FarmVille i sl.

Podrška za flash je više da imate podršku za embedovane flash reklame, multimediju i sl.

A da li neko može da mi da link, da skinem igrice neke bolje?

Hvala.

Razmišljam da kupim ovaj tablet isključivo za čitanje stripova pa me zanima može li mi netko reći kakav je sa usnimavanjem knjiga koje imaju puno fotografija pogotovo onim formata A4 jer sam čuo da je 3084B dosta slab u tome i kakva je čitljivost teksta u stripovima? Da li čita .cbr format (iako se može konvertirati u epub). I također me zanima kakav je touchscreen jer sam čuo da je onaj za 3084B dosta loš tj. neprecizan.

Poslednja izmena:
nisam citao sripove na njemu, probao sam knjige i radi extra.Ovaj model i 3084 ne mogu da se porede nikako.

Razmišljam da kupim ovaj tablet isključivo za čitanje stripova pa me zanima može li mi netko reći kakav je sa usnimavanjem knjiga koje imaju puno fotografija pogotovo onim formata A4 jer sam čuo da je 3084B dosta slab u tome i kakva je čitljivost teksta u stripovima? Da li čita .cbr format (iako se može konvertirati u epub). I također me zanima kakav je touchscreen jer sam čuo da je onaj za 3084B dosta loš tj. neprecizan.

Ja čitam stripove na njemu i radi savršeno. Treba ti neko od besplatnih programa za čitanje stripova kojih ima na marketu, trenutno koristim ACV ali ima i boljih, uglavnom svi otvaraju .cbr bez problema. Ekran na ovom tabletu je ekstra i čitljivost je savršena, ja čitam u portrait modu i osećaj je kao da držim pravi strip u rukama. Touch screen radi isto kao na ipad-u, pošto se radi o istom ekranu, i ja tu nisam primetio nikakve razlike.

Ni jedan flash heavy sajt ne radi lepo na bilo kom tabletu - pogotovo ne na iPad-ovima 😛

Ne treba očekivati da će na tabletima raditi FB neoptimizovana sr**** tipa FarmVille i sl.

Podrška za flash je više da imate podršku za embedovane flash reklame, multimediju i sl.

Sorry ali iPad kao i bilo koji Apple proizvod ne podrzava flash.

Zar nisi video smajlija 😛

Znam, nisam toliko glup, to je bio sarkazam.

imam jedan problem...kad hocu da otvorim ebook stalno mi kaze the books provider has stopped i ne mogu da ga koristim tako....kad neki dokument pokusam da otvorim preko njega na open with radi,ali kad predjem na neku drugu aplikaciju,odmah se gasi i ne radi opet...jel ima neko resenje ili moram da resetujem tablet,sto ne bih hteo bas :/

A da obrišeš podatke o aplikaciji? U Apps, nađep aplikaciju pa Clear data, Clear Cache i sl.

I meni je taj Books Provider krenuo da puca, i to onako iz pozadine... Ne startujem uopšte e-book reader nego dok radim nešto deseto.
A tek kad ubacim SD karticu - onda izbaci taj "books provider has stopped" popup jedno 5-6 puta za redom.
Brisanje keša i podataka ne pomaže. 🙁

Ako je taj BooksProvider samo deo Prestigiovog e-Book čitača, možda bi mogli i da ga disable-ujemo.
I onako mi taj čitač jako liči na brendiranu matoriju verziju FBReader-a kog imam instaliranog sa marketa.

Pozdrav svima. Imam problem, koji ne znam kako da rešim. Wifi mi je radio do malo pre fantastično, i sada od jednom nemogu da se povežem :S Piše da preuzima IP adresu, i tako već stoji pola sata? Restartovao sam tablet, ali opet ništa? Da li neko možda zna kako da rešim problem.

Hvala

Nazad
Vrh Dno