Pozdrav Svima! :wave:
Posedujem ovaj tablet nekih petnaestak dana, pa cisto da vam prenesem neke od svojih utisaka, a prvenstveno da vam ukazem na problem sa "sleep" modom, koji se desava na mom uredjaju (pretpostavljam da se to desava kod manjeg broja korisnika).
Naime, dešava se da kada kratko pritisnete power dugme ili kada se on posle svog screen-timeouta ugasi tj. ode u sleep mode - vise ne možete da ga upalite.
Delimično rešenje je drzati power dugme 10sec (ugasiti uređaj) i ponovo ga upaliti.
Problem postoji od samog starta i odmah sam išao (preko ugrađenog programa) na upgrade firmware, koji je skinuo i instalirao novi firmware ali je problem ostao.
U početku sam rešio problem držeći backlight iznad 30% ali se problem, nažalost, ponovo javljao sve učestalije.
Probao sam (po user manual-u) da ga ugasim pa da ga posle upalim istovremeno držeći +, probao sam sve opcije od recovery-a do format-a, ali nije pomoglo.
Trenutno sam ubeđen da wi-fi, kada je uključen, sprečava uredjaj da ode u sleep mode i da se ponovo pokrene.
Upravo testiram sledece stvari: iskljucio sam screen timeout i svaki put pre nego ga "uspavam" gasim wi-fi - i za sada radi ok.
Relativno veliki broj korisnika Archos 101 uredjaja (identican uredjaj ovom Prestigio-u) potvrđuju slične probleme.
Postoje i par drugih resenja (koje deluju mnogo elegantnije) koje sam pronasao na forumima archosfans i xda-developers (ako nekome trebaju linkovi neka me kontaktira - ne znam da li smem da postavljam linkove).
Smatram da i pored ovog problema, ovaj uredjaj opravdava svoju cenu - da ponovo kupujem tablet, a da ne mogu da se strpim da dodju noviji modeli tj. da im padne cena - kupio bih ovaj Prestigio. :wave:
Pozitivna zapazanja:
- po meni (posto nemam nikakvu referencu, koristio sam samo telefone sa "malim" kapacitivnim ekranima do sada) ekran radi savrseno, nisam primetio nepreciznost,
- uglovi vidljivosti su solidni, uopste na ekran nemam nikakvu zamerku za ovaj novac,
- surf netom uz ove dimenzije, Operu i multitouch je extra dozivljaj,
- bateriju nisam nesto posebno testirao, ali mislim da je bilizu vremena koje je navedeno u specifikacijama -ja sam veoma zadovoljan

,
- dimenzije tableta, s'obzirom na velicinu ekrana su extra, takodje mislim da spada u laganije 10" uredjaje,
- Android market se veoma lako "ubacuje",
- na njemu rade skoro sve aplikacije koje sam koristio na telefonu,
- sve u svemu dosta kvalitetan uredjaj za ove novce.
Negativna zapazanja:
- gore opisani problemi sa sleep modom (barem kod mog uredjaja).
- 16:9 nije bas po mom ukusu
- dosta igara i aplikacija na njemu za sada izgledaju losije zbog dimenzija i vece rezolucije
@ikiM nemam iskustva ni informacija vezano za taj model sa hdd-om, ali mislim da nizasta ne bih menjao osecaj kada surfujem ili slusam muziku bez zujanja, kliktanja i pratecih zvukova koji poticu od hdd-a.