Šta je novo?

PRESTIGIO MultiPad PMP7100C

ja sam zainteresovan za ovaj tablet ali ne znam koliko moze da igra bitnu ulogu podatak da ima samo 256Mb RAM? imaju dobar procesor ali ne znam kakav je "pod rukom"? Ima li iko iskustva? Nisam nasao link na you tube adekvatan

Ja imam 512MB na nook color-u i nikada nisam imao problem sa ram-om, ali isto tako mislim da je 256MB dovoljno za vecinu potreba, i za sisteme zakljucno sa Ginger-om, ali od HC ne ocekujte previse ...

Uostalom oba Archosa i 70 i 101 imaju istu platformu TI omap sa power VR sgx 530 i 256MB RAM-a i sasvim su se solidno pokazali pod Froyo-om...

256 je sasvim dovoljno za sada.

Da li je ovaj tablet hardverski identičan sa Arhosom 101?

To su isti tableti. I jedina mana im je baš tih 256 RAM-a, jer tu neće ići novi Android 3.0. Ova saradnja sa Prestigiom (i povoljne cene) mi liči na pražnjenje skladišta i pripremu za ozbiljnije modele koji će moći da isprate nove hardverske zahteve Androida.

To nama ide na ruku jer znači da ćemo za pristojne pare dobiti sasvim pristojan tablet. Archos 101 je dugo bio samo virtuelni tablet jer ga nigde nije bilo za naručiti - samo u preorderu. Sada kada se konačno pojavio - ispada da je tehnološki zastareo. Mada, mislim da će i Froyo biti sasvim dovoljan za najveći broj prohteva prosečnog korisnika tableta, tako da o ovoj ponudi Prestigija treba ozbiljno razmisliti.

al da li kupiti vec zastarelo parce tehnike il sacekati jun-jul i uzeti za 100ak e vise HC tablet...

mislim na archos naravno, u nemackoj je jos od decembra archos 7o oko 220e

To se i ja pitam, jer ovoliko koliko kosta ovaj prestigio, toliko kosta Archos 101 ali od 16GB, ali takodje nece podrzavati android 3.0 kao sto rece rade...ali opet, zavisi od toga za sta ce se koristiti tablet...

da li je neko koristio neki od ovih modela? pre svega me interesuje je l mogu da ga nateram na net preko bluetootha? jer trenutno imam symbian nokiu i ne menja mi se jer telefon koristim kao telefon, i volim hardversku tastaturu xD a ne bih uzimao samo zbog toga i neki android da mi radi kao wifi hotspot

Juče uđem u DS market u 70-tom bloku, tek da pipnem neki od ovih Prestigija, a prodavac umro od smeha. Nema, sve je rasprodato. Stiže za 10 dana nova tura, ali mora da se kapariše! kaže mi car iza tezge.

Prestigio je, dakle napravio pravi potez. Na prazno, gladno i jadno srpsko tržište ponudio samo malo bolje parče hardwera i razbiće se od kinte s obzirom da ne postoji prava konkurencija.

A ko hoće da gleda, neka spremi lovu za kaparu!

Eh "samo" da ima 512ram-a, ali bice do leta sigurno neceg novog

Jao meni se ne svidja ta radnja DS market.
Sve mi nekako sklepano djeluje.Ako mislimo na istu radnju.
Dvojica nervoznih prodavaca?
Mislim da su i vlasnici, jer je jedan plakao ženi kako mu je račun u blokadi i kako će prodati jedan komp :)
Ako oni stoje iza garancije, ja ne bih riskirao.

Eh "samo" da ima 512ram-a, ali bice do leta sigurno neceg novog

Uvek to "samo", a na leto kad se pojavi sa 512Mb kukacemo kako je to trenutno malo i cekacemo kraj godine da se pojavi nesto sa Giga Ram-a ...
Cekaj, ako tako budes gledao nikad nishta neces kupiti.
Kupis ono sto ti u tom trenutku najvise odgovara po ceni i performansama, vozis do pred istek garancije i merkas nesto novo, nema greske.

To si u pravu, nzm samo da li postoji mogucnost da sklepaju nekako podrsku za 1080p (ako je to ikako moguce posto se bas nesto i ne razumem posebno u tablete)

Jeste, to ta dva lika. Mali proćelavi i visoki plavi. I prilično sam siguran, na osnovu njihovih odgovora na moja pitanja, da blage veze nemaju šta prodaju. Čista trgovačka logika - a koliko sam ja tu dobar. Po svemu sudeći biće prilično dobri.

To za garanciju ćemo videti. Ne znam kako beše - trgovačka garancija traje valjda 6 meseci, posle toga je odgovoran proizvođač, tj uvoznik koji treba da obezbedi servis. Valjda će ovi tableti raditi pouzdano, s obzirom da ni nisu no name gedžeti.

Dvije godine je garancija po zakonu i trebalo bi da je uvoznik pokriva.
MEni se ne svidja ta povuci potegni varijata, i što mi se lampica za muljatore upalila u slučaju ove dvojice.
To je moj utisak, ne mora da bude tačno.

micko_live, "sklepavanje podrske za 1080p je i nemoguce i diskutabilno... Ako je isti kao Archos, HDMI ne moze da propusti visu rezoluciju od 1280x720 (pise na njihovom sajtu, za nevernike), a i koliko cesto ces ga vezivati na taj ekran? Rezolucija 1024x600 tesko da ima neke koristi od 1080p videa. Ono sto mene licno zanima je, da li ce svi tweakovi za Archos raditi na ovom modelu, da li su potrebni posebni ili isti alati za root, da li rade isti romovi itd - ne verujem da ce Prestigio iakda dobiti vecu paznju modding zajednice, ako je nesto znacajno razlicito (npr. HBOOT).

dakle, zna li neko, mogu li povezati android tablet na internet preko symbian telefona? tj prestigio 7070 sam porucio, a stize za oko 9 dana rekose, je l zna neko kad stge da l cu moci da ga nateram na net nekako a da nije wireless?

Sumnjam, nisam nigde video da je neko uopste probao ovako nesto. Ja uvek sa sobom imam Android telefon, koji podrzava WiFi Tethering, tako da mi to nije problem, medjutim nisam jos nigde naleteo da je neko i pomislio da proba. Moraces da budes prvi kada ti stigne sprava, ali ne verujem da je to moguce.

dakle, zna li neko, mogu li povezati android tablet na internet preko symbian telefona? tj prestigio 7070 sam porucio, a stize za oko 9 dana rekose, je l zna neko kad stge da l cu moci da ga nateram na net nekako a da nije wireless?

Da, mozes da povezes preko bluetooth-a, radi Tethering, probao sam ja Prestigio PMP7070 i Nokia E72, radi bez ikakvih problema.

da li ijedan njihov tablet ima ugrađen GSM/3G modul?

Ne, nema ga ni u originalu (Archos 101), oni cak rade i modele sa 2.8" ekranima bez GSM modula. Ni jedan nema ni GPS, mada, u principu, to nema potrebe specijalno naglasavati.

ma ok, samo ne vidim poentu u tome da pazarim MOBILNI uređaj za "trošenje" neta koji ne može da se nakači na isti. kapiram ja da u USA na svakih des' metara ima (uglavnom besplatan) WiFi, ali nisam ja u USA.

Slazem se sto se toga tice, ali ipak, ako cu da ustedim 200 jura zato sto cu koristiti wifi tethering sa mobilnog umesto ugradjenog 3G, isplati se. Pogledaj razlike u cenama kod (skoro) svih drugih proizvodjaca, realno, deru. Ono sto mi vise smeta je nedostatak GPS modula na sivm wifi-only modelima, ali meni se licno ne isplati razlike u ceni. Da je razlika u ceni manja, i ja bih kukao kao i ti :d

mnogo to brzo troši bateriju, mnooooogo brzo. em 3G, em wifi, i to istovremeno. nemam tu privilegiju da sam sebe ostavljam bez telefona zbog pola sata surfa.
iskreno, ne vidim logiku da zbog toga što žele da imaju najnižu cenu uopšte ne izbace model koji ima 3G, a da ne spominjem da ne vidim logiku da 3G modul (koji evidentno ne košta više od 30 eura u kompanijskoj veletrgovini) poveća cenu uređaja za 200 eura.
budalaština.
mi smo osuđeni na gluposti i najjeftinije đubre, pri tome ne mislim na konkretne modele nego pre svega na nedostatak izbora.

Evo informacije iz prve ruke, bice nekih modela od Prestigio-a sa 3G modulom. Sto se tice samog 3G modula, u vecini slucajeva, ako ne i uvek, u pitanju je kombo modul 3G i GPS.

je l to zato da bi koštalo 200 eura više?
hmmm... možda bi bolje bilo da ponudite sve varijante, pa da kupci sami odaberu šta im treba i šta im odgovara.
kapacitativni (ili je ispravno kapacitivni?) ili rezistivni touchscreen?

Vrh Dno