Šta je novo?

PRESTIGIO MultiPad PMP7100C

Na facebook strani Prestigio, u vezi sa pitanjem da li ce honeycom biti dostupan za 7100:
You say that Honeycomb will be avalible for 7100?
Odgovor:
Dear Лазар, Google holds honeycomb pretty tight right now, so we cannot tell you the exact or the approximate date, but we do work on it, that we guarantee.

Na facebook strani Prestigio, u vezi sa pitanjem da li ce honeycom biti dostupan za 7100:
You say that Honeycomb will be avalible for 7100?
Odgovor:
Dear Лазар, Google holds honeycomb pretty tight right now, so we cannot tell you the exact or the approximate date, but we do work on it, that we guarantee.
Kakav crni HC kad ni Gingerbread nisu izbacili za njega :p

Nebitno šta kaže Prestigio, oni samo lepe nalepnicu i distribuiraju, sve zavisi od Archosa. Pitanje je samo hoće li da ulažu vreme za to i koliko će još dugo prodavati ove Gen8 uređaje, a kad će prešlatati na Gen9.

Poslednja izmena:
dobar dan imam pitanje hteo bih da kupim ovaj tablet pa me interesuje ako stavim usb internet modem od vipa hoce l9i mi raditi internet od vipa hvala

Moj metod za "ubacivanje" Marketa je sledeći (metod je radio kada sam kupio tablet pre petnaestak dana, a probao sam ga kada sam ga formatirao pre nedelju dana - sve je savrseno odradio ;) :

- Uđeš u AppsLib aplikaciju (koja dolazi preinstalirana na tabletu, registracija ti ne treba, skip-ujes ono sve...),
- U search kucaš Arctools, pronađeš aplikaciju i instaliraš,
- Odaberes jednu od dve opcije (ja sam izabrao Default Apps & Market), tap-neš Download i Install aps,
- Sada bi trebalo da se market nalazi u programima (zajedno sa YouTube i ostalim aplikacijama).

Jedan tip vezano za ovaj tablet: Kada tražite bilo šta vezano za njega na netu umesto "Prestigio PMP7100C" kucajte "Archos 101" pošto je to identičan uređaj, a mnogo više informacija ima za njega pod ovim imenom.

Potvrdjujem gore pomenut nacin za instalaciju marketa
(ponosni vlasnik 7070c aka A70s)

Danas sam video na Gigatron sajtu 7070i (250GB model) za 23000...

Imao sam priliku da ga uporedim sa 7070c koji sam na kraju uzeo (cena nije bila u pitanju).
Nazalost vuce se k`o puz sa tim HDD-om i vrlo tupav osecaj u rukama kad HDD krene da
se vrti, ceo uredjaj vibrira.
Generalno, nakon 3 meseca koriscenja, ja sam zadovoljan sa ovim. Naravno, racunajuci iz
kojih razloga i za koje namene sam ga uzeo.
Jedino ne mogu da se otmem utisku da sam poceo da mu "sahranjujem" bateriju, ali svejedno
ima garanciju :d

Jedino ne mogu da se otmem utisku da sam poceo da mu "sahranjujem" bateriju, ali svejedno
ima garanciju :d
Isti slučaj, ali sve se tripujem da je to zbog toga što se vremenom nagomilaju raznorazni programi koji iz pozadine srču bateriju, pogotovo oni koji se "svaki čas sinhronizuju" preko interneta. Najbolja provera je vratiti uređaj na fabričke vrednosti što me stravično mrzi da radim :p

Dobio sam ovo čudo na test i posle Acer Iconia Tab A500, Galaxy Tab P1000, Huawei S7 Slim i Galaxy Tab 10.1v modela mi deluje u najmanju ruku smešno, ali treba uzeti u obzir njegovu cenu. Rečeno je gore da su uglovi gledanja solidni, ali nema tu ni S od solidnog, ekran počinje da se mrači i dobija negativ efekat istog trenutka čim ga ne gledate potpuno direkno, bukvalno kada promenite ugao gledanja za par stepeni. Gore uglove gledanja nisam video u svom životu :)

Opa, odlicna vest pogotovu s obzirom na cenu.
Sto se mene tice bolji mi i ne treba.

Naravno, treba otici i pogledati uredjaje, da bi bili sigurni da je Archos, a ne Prestigio. Ipak su ovo skoro isti uredjaji...

Ja atomu verujem, nije to jedini model, imaju i 70-ku(čak i onaj od 250GB) i 7C Home Tablet.
Znači barem znamo da G9 stiže i kod nas, daj bože u septembru.

Dobio sam ovo čudo na test i posle Acer Iconia Tab A500, Galaxy Tab P1000, Huawei S7 Slim i Galaxy Tab 10.1v modela mi deluje u najmanju ruku smešno, ali treba uzeti u obzir njegovu cenu. Rečeno je gore da su uglovi gledanja solidni, ali nema tu ni S od solidnog, ekran počinje da se mrači i dobija negativ efekat istog trenutka čim ga ne gledate potpuno direkno, bukvalno kada promenite ugao gledanja za par stepeni. Gore uglove gledanja nisam video u svom životu :)

to što ti deluje smešno,možda je tvoj utisak,ali milionima korisnika ne deluje smešno.tablet ima sve u principu što treba,radi posao korektno.ima i neke jedinstvene prednosti kao što su mala težina,dizajn itd..mogućnost da stoji na onom stalčiću je super.

što se tiče ekrana prezadovoljan sam.ne treba mi više jednostavno,to je tablet,a ne lcd televizor.
ja iskreno ne bih kupio sa hdd i sa 10 inča ali to je stvar ukusa.

dobar dan imam pitanje hteo bih da kupim ovaj tablet pa me interesuje ako stavim usb internet modem od vipa hoce l9i mi raditi internet od vipa hvala
na modelu sa 7 inča sigurno neće(tethering preko blututha radi super),a na većem neki su uspeli da poteraju 3gmodem,ali zahteva root i svašta još..

Moze li se na ovaj tablet prikljuciti eksterna usb web kamera i koristiti za skype?

Mislio sam posto je ugradjena kamera 0.3mpix a trenutno imam neku bolju.(da li bi bilo problema zbog drajvera i slicno) Podrzava li skype video chat?

Ko razmislja o 7070c ili Archos 70, u metrou imaju ponudu koja se ne odbija - Archos za oko 16200 rsd -10% koje dobijate nazad u vidu vaucera za sledecu kupovinu. Ugrizao sam se za guzu posto sam doticni uredjaj platio oko 19K prosle nedelje:wall:

Nista ne stoji na njihovom sajtuu u vezi te ponude, moze link sa ponudom?

Poslednja izmena:
idem malo u off, ali jel za Metro moram da imam karticu nekog ko ima registrovano preduzece, ili to nekako mogu i kao fizicko lice, bez registrovane kartice?

Uzeh i ja ovaj tablet, prezadovoljan sam.... :)

Nisam na kraju skapirao šta bi sa 3G modemima? Imam onaj telenorov huawei USB modem...

Imam veliku dilemu: 7100C ili 5080B. Na nekoliko mesta na netu sam procitao da 7100 ima probleme sa brzinom, pa bih voleo da mi to neko ovde potvrdi/demantuje.

Meni je moj radio sasvim ok, a svaki uređaj će da se uspori ako mu natrpaš 2000 aplikacija... :)

Pa da, i to što kažeš. Počevši od običnog PC-ja pa nadalje. Hvala na odgovoru btw.

7100C ima samo 256MB RAM-a dok 5080B ima 512, što je velika razlika.

5080B uskoro dobija i upgrade na ICS što je isto veliki plus. Ovde je bez razmišljanja pobednik 5080B.

Možeš li to da obrazložiš malo detaljnije. Konkretno kolika je i u čemu se tačno ogleda razlika između 2.2 i ICS-a. Meni je bitno to što 7100 ima ugrađen usb host tj ne treba mi nikakav dodatak da bih priključio tastaturu ili modem, a takođe i ogroman ekran i 8GB prostora su bitne prednosti. Koliko vidim jedina prednot 5080 je u tome što ima više rama i što može da tera 1080p(meni nepotrebno).

Možeš li to da obrazložiš malo detaljnije. Konkretno kolika je i u čemu se tačno ogleda razlika između 2.2 i ICS-a. Meni je bitno to što 7100 ima ugrađen usb host tj ne treba mi nikakav dodatak da bih priključio tastaturu ili modem, a takođe i ogroman ekran i 8GB prostora su bitne prednosti. Koliko vidim jedina prednot 5080 je u tome što ima više rama i što može da tera 1080p(meni nepotrebno).

Mislim da verzija 2.2 za razliku od kasnijih verzija ne podržava Skajp tj. podržava samo audio pozive. Ista je situacija sa Gtalk aplikacijom. Ne znam da li 2.2 podržava prebacivanje aplikacija iz internog skladišta (koje je jako ograničeno) na memorijsku karticu. Znam sigurno da 2.1 to ne podržava. Što se tiče memorije pitanje je koliko je stvarno memorije dostupno. Ako imaš ugrađenu memoriju 512MB dostupno ti je nešto više od polovine dok ti je ostatak zarobljen. Veliko je pitanje šta će ti ostati od tih 256MB i da li će ti to biti dovoljno za normalan rad. Takođe i pitanje grafičke i procesora i da li ćeš moći bez problema da obavljaš operaciju za koju si kupio tablet (čitanje pdf fajlova, filmovi, igranje, fleš sadržaj...). Sve ovo (memorija, procesor) zna da bude ograničenje. Po mom mišljenju 7100 je ipak proizvod prethodne generacije ali ga nisam imao u rukama da bih mogao da pričam o brzini rada. Ipak bi trebao da ga isprobaš (ako je ikako moguće) pre kupovine.

Vrh Dno