Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Koja mreža ima najveći internet dodatak za pripejd? I da li neka mreža ima internet dodatak za 30 dana ili su svi dodaci na 7 dana?

Pozdrav, interesuje me mts Plan 200. On traje 30 dana. Ako potrosim tih 200 minuta pre isteka 30 dana, npr. nakon 20 dana, da li mogu tada ponovo da aktiviram Plan 200 ili moram da cekam da istekne 30 dana da bih ponovo aktivirao?

Pozdrav, interesuje me mts Plan 200. On traje 30 dana. Ako potrosim tih 200 minuta pre isteka 30 dana, npr. nakon 20 dana, da li mogu tada ponovo da aktiviram Plan 200 ili moram da cekam da istekne 30 dana da bih ponovo

Na mtsu ne možeš. Na a1 možeš da aktiviras plan na plan. Ali neko reče par postova iznad da mozes da deaktiviras pre isteka roka. Pa posle deaktivacije potpuno novi plan da aktiviras opet.

Na jednom mom Telenor prepaid broju, starom oko 14 godina, prilikom logovanja u aplikaciju, pojavljuju mi se neke nesvakidasnje stavke, kao npr. Bonus SMS ka inostranstvu i Region bonus kredit. Ne znam sta znace, da li se jos nekom ovo pojavljuje?
Inace, broj se i ne koristi, samo se odrzava dopunom jednom godisnje.

Prilozi

• Screenshot_20220715-170949.png
    Screenshot_20220715-170949.png
    208 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20220715-170938.png
    Screenshot_20220715-170938.png
    218.1 KB · Pregleda: 56
Na jednom mom Telenor prepaid broju, starom oko 14 godina, prilikom logovanja u aplikaciju, pojavljuju mi se neke nesvakidasnje stavke, kao npr. Bonus SMS ka inostranstvu i Region bonus kredit. Ne znam sta znace, da li se jos nekom ovo pojavljuje?
Inace, broj se i ne koristi, samo se odrzava dopunom jednom godisnje.
Pojavljuje se to isto kod moje majke na njenom broju, isto star skoro od kad Telenor postoji. Ne znam šta znači kad nikad nije koristila nikakve dodatke, meni ne smeta to.

@N3sa Ni meni smeta, kamo srece da dodeljuju poruke za inostranstvo. To sam vidjao i prosle godine, jos je bila Telenor aplikacija.

Nego, drustvo, resio i mts da se otvori za dodatke u okviru Mesecnog plana. Nisu se nesto pretrgli, mali saobracaj za velike pare. Skroz neisplativo.

Zašto bi ovo iko uzimao? Da nije prestalo biti moguće da se deaktovira pa ponovo aktivira? Po istoj ceni niko ne bi uzimao duplo manje saobraćaja sa x puta manjim vazenjem?

@Bonafides
Ја неки дан допунио кредит од 200 дин. и добио 1 ГБ на 7 дана.Шокирао сам се:)

Što si se šokirao, pa najavili su.
IMG_20220727_131207.jpg

Ovi iz mts-a sinoć su dosta snizili cene Mix dodataka, sada su nekoliko puta jeftiniji, ali čini mi se da su osakaćeni internetom, jer bar meni, svaki od njih pruža samo 100 MB.

Prilozi

• Screenshot_20220727-132631.png
    Screenshot_20220727-132631.png
    256.1 KB · Pregleda: 59
  • Screenshot_20220727-132649.png
    Screenshot_20220727-132649.png
    259.2 KB · Pregleda: 81
Ovi iz mts-a sinoć su dosta snizili cene Mix dodataka, sada su nekoliko puta jeftiniji, ali čini mi se da su osakaćeni internetom, jer bar meni, svaki od njih pruža samo 100 MB.
Nije to svima, čista slučajnost, samo si sad upao u tu "segmentaciju" korisnika kako oni to vole da kažu

Što si se šokirao, pa najavili su.

Ako sam dobro razumeo kolegu kome je legao taj 1 GB, on nije novi korisnik mts-a i samim tim iznenadio ga je ovaj poklon. Čini mi se da novi korisnici ipak moraju preko nekog koda da aktiviraju te poklon gigababajte, ne dobijaju ih baš automatski.

Poruku koju si dobio i prikačio je, ja još uvek nisam dobio.

Nije to svima, čista slučajnost, samo si sad upao u tu "segmentaciju" korisnika kako oni to vole da kažu

U prethodnoj poruci sam naglasio da se bar kod mene to dešava. Ja sam do juče imao 2 Mix promocije koje su koštale mnogo više. Broj imam oko 15 godina, jako slabo ga koristim. Možda su ove nove Mix promocije "posledica" uvođenja novih internet dodataka na pripejdu, drugo objašnjenje ne vidim.

U prethodnoj poruci sam naglasio da se bar kod mene to dešava. Ja sam do juče imao 2 Mix promocije koje su koštale mnogo više. Broj imam oko 15 godina, jako slabo ga koristim. Možda su ove nove Mix promocije "posledica" uvođenja novih internet dodataka na pripejdu, drugo objašnjenje ne vidim.
Da, da, to je to, upravo zbog toga što slabo koristiš, skidaju cenu mix paketa, ali skidaju i količinu interneta

Вјероватно ,јер и ја имам такве исте цијене,а уплатим 200 дин. свака 3 мјесеца(као стари корисник,без СМС поруке о акцији,да се надовежем на претходне поруке:))чисто да имам колико-толико функционалну картицу,за такси повремено и сл.Не користим додатке и промоције,једино сам се понадао да су ови интернет додаци,бар неки, на мјесец дана,али ...

Poslednja izmena:
Мени ништа тј. никакво обавјештење није стигло за бонус интернет.У апликацији ми нема временски период важења за интернет додатке(на сајту има),па сам се понадао да су на мјесечном нивоу и да могу парирати Глобалтел додацима јер ми је бољи сигнал и брзине на МТС-у,међутим пуно је то од њих очекивати.

B92: Kako se kreću cene mobilnog interneta u svetu? Srbija blizu Top 50 http://www.b92.net/tehnopolis/vesti...interneta-u-svetu-srbija-blizu-top-50-2190821

Ne znam gde da okačim, ako nije za ovde neka skinu moderatori. Cena 1gb mobilnog interneta u svetu. Najjefirinije je u Izraelu 4 centi 1gb , kod nas 76 centi. Imam postepejd A1, i pripejd Mts , ali uvek pred kraj meseca se potroši iz Intarife 10gb . Nema šanse naći neki povoljan dodatak ni na pripejdu ni postpejdu. A mnogi muče muke , svodi se da se štedi na internetu. Sreća imam A1 kućni net i stavim karticu u telefon i tako premostim zadnjih 5-7 dana . Net kod nas košta kao da je zlato. Biće valjda povoljniji u narednom periodu. :)

Uzmi Globaltel prepaid, nude 5GB za 300 dinara na 30 dana. Koriste A1 mrežu.

Da li uz ove mts pakete Sve Cool i Moj Prepaid ide 4g internet? Znam da ranije nije isao, nego samo 3g, ili kako kome zapadne. Vidim da za Turist SIM pise 15 GB interneta po maksimalnoj brzini protoka a kod ova dva nema toga.

Ide. Meni pri zameni SIM (prelazio sam sa postpaid na prepaid) nije hteo telefon da se konektuje na 4G mrežu nego tek kad sam deaktivirao automatski izbor mreže i ručno izabrao MTS 4G onda se uspešno konektovao i posle toga radi i kad se vrati na automatski izbor mreže.

Da li se nekome na mts pripejdu pojavilo preusmerenje svih VIDEO poziva? Dakle, bukvalno niotkuda i bez ikakvih čačkanja.

Screenshot_20220801-192103_One UI Home.jpg

Ništa ne pomaže, ni promena telefona (doduše samo u još 2 samsunga sam probao), ni poništavanje svih preusmerenja, ni zamena kartice, niti u mts korisničkom servisu znaju šta se dešava (kažu u sistemu nema aktivnih preusmerenja) i savetuju da nosim telefone u ProMobi 😁

Ništa ne pomaže, ni promena telefona (doduše samo u još 2 samsunga sam probao), ni poništavanje svih preusmerenja, ni zamena kartice, niti u mts korisničkom servisu znaju šta se dešava (kažu u sistemu nema aktivnih preusmerenja) i savetuju da nosim telefone u ProMobi 😁
Probaj sa ovim kodom iz dialer-a da ponistis ##21#

Sve sam poništio više puta i iz nekoliko telefona, sve kodove izređao i ne vredi. Proveravali su i u sistemu, nema nikakvih preusmerenja

Nazad
Vrh Dno