Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Nesto su zeznuli.
50 - Copy.png
Pre se sabirali gb evo sad nikako da se produzi a aktiviran dodatak koji bi trebalo da sabere gb.
Pozdrav

Zbog bosne kakva je, oni faktički nemaju konkurenciju i mogu rade tom narodu šta hoće, pa i da im uvode Šešeljev porez na mobilne telefone.
Bravo za komentar.
U Bosni konkurencija skoro i da ne postoji. Nadam se da bar ovde nece nista da menjaju.
Nesto su zeznuli.
Pogledajte prilog 347916
Pre se sabirali gb evo sad nikako da se produzi a aktiviran dodatak koji bi trebalo da sabere gb.
Pozdrav
Da li se nesto u medjuvremenu promenilo? Nadam se da su ti se osnovni gigabajti u medjuvremenu produzili.
Ako nisu, onda se nisu oni zeznuli, nego su nas zeznuli. Imam i ja isti dodatak koji sam produzavao na isti nacin i zivo me zanima kako ce odvijati situacija sa tvojim gigabajtima.
U svakom slucaju, do ponoci ces znati sta je u pitanju.

Poslednja izmena:
Ja sestričini produžavam trajanje kupovinom nedeljnog paketa (njoj su potrebne i sms poruke) .
U poslednje vreme prvo se na portalu produži trajanje sms i Yettel minuta, a značajno kasnije i internet (nekad i za par sati) .

Instant provera je slanje sms poruke: STA na 9000.
Tu pokaže novo stanje odmah po aktivaciji novog paketa.

Pre par dana aktivirao sam novu A1 prepaid karticu. Kartica mi je u starom telefonu sa kojeg ne mogu skrinšotujem poruku koju sam danas dobio, a počinje ovako:
"A1 ti zeli dobrodoslicu u pripejd! Da bi tvoj broj ostao aktivan, dopuni kredit u roku od 30 dana i iskoristi najbolje od pripejda..."

Ne znam da li neko ima informaciju o ovome, poruka me je prilično iznenadila i rekao bih da na mala vrata uvode smanjenje roka važnosti dopune.

Dopunio sam pre neki dan, rok važnosti dopune je do početka oktobra.

Voleo bih da tako i ostane. Ako mi je ta poruka od njih ostala na SIM kartici, ubacicu je u Android telefon i skrinsotovati.

Imajuci u vidu silna poskupljenja, rok vazenja dopune u Crnoj Gori, onaj odbitak od 1 KM u Bosni, onda i ne cudi sto nam se ovde smesi to skracivanje vaznosti dopune.

@Bonafides
Mesečni plan ti važi - mesec dana (30 dana).

Ostalo...

img_20220706_231555-jpg.349106

Prilozi

• IMG_20220706_231555.jpg
    IMG_20220706_231555.jpg
    253.2 KB · Pregleda: 419
U suštini, kada kartica nakon isteka dopune pređe u status mirovanja, ne mogu da se primaju pozivi, ni poruke, niti imate prava na prenos broja (status broja ograničen kao automatski razlog odbijanja) i reaktivira se isključivo dopunom.

Čovek pominje važenje dopune. Važenje dopune i broja/kartice - nije isto.
to se vidi na *123# pa na stanje kredita preko ussd.A za vazenje kartice se vidi samo na onaj nacin sto sam gore napisao dok mts i yettel se oboje vidi preko ussd direktno bez poziva ka automatu.

Znam ja da plan važi 30 dana, a dopuna 3 meseca, zato me je njihova poruka "dobrodošlice" i iznenadila. Uspeo sam da je skrinšotujem, uverićete se i sami da ne pričam bez veze.

Prilozi

• Screenshot_20220707-013338.png
    Screenshot_20220707-013338.png
    333.5 KB · Pregleda: 86
Moguće da je neka fora da se ne gnjave nove kartice za džabe... Nadam se da nije za kredit isto...

Mts plan 100 i plan 200
"100-200 min/ SMS u nacionalnom saobraćaju
Neograničeni minuti u mts mreži"
Da li neograničene minute ka mts-u računaju paralelno ili od starta sabiraju u tih 100/200 minuta?

Mts plan 100 i plan 200
"100-200 min/ SMS u nacionalnom saobraćaju
Neograničeni minuti u mts mreži"
Da li neograničene minute ka mts-u računaju paralelno ili od starta sabiraju u tih 100/200 minuta?

Nema paralelno, prvo se troše ti minuti, a onda neograničeno, u suštini neupotrebljivo

Mogu da potvrdim jeftina kopija A1 dodataka. Cak ne može ni ranije da se aktivira. Nego tek kad istekne...
I nema dodataka kao na A1 da fopunis minute i GB. Tako da kad potrošiš. Snalazi se kroz druge promocije do isteka ove...
Jos se ne vidi stanje u aplikaciji nego moras specijalno da juris po *100# meniju da dodjes da vidiš koliko ti je ostalo....

Mogu da potvrdim jeftina kopija A1 dodataka. Cak ne može ni ranije da se aktivira. Nego tek kad istekne...
I nema dodataka kao na A1 da fopunis minute i GB. Tako da kad potrošiš. Snalazi se kroz druge promocije do isteka ove...
Jos se ne vidi stanje u aplikaciji nego moras specijalno da juris po *100# meniju da dodjes da vidiš koliko ti je ostalo....
Može zaobilaznim putem, prvo se deaktivira postojeći plan, i odmah zatim aktivira sledeći

Može zaobilaznim putem, prvo se deaktivira postojeći plan, i odmah zatim aktivira sledeći
E to za deaktivaciju nisam ni video... ali ima tu jos problema. Posebno kod interneta. Kad se potrose MB ostanes bez kredita. Ili ako nemas dovoljno kredita na isticanju za obnovu. Opet ti potrosi kredit. Moraš stalno da pazis nešto kao da hodaš po minskom polju. Kad ce ti isteći sve živo...
Nisu mogli dodati u aplikaciji ili u proveri kredita da vidiš stanje. Jos što se troše svi minuti i za mts a ne paralelno.

60 dinara za 1MB kolko je samo kod mts-a na prepaidu je kriminal. Mogu jednostavno kao i ostali, ne radi internet bez plana/dodatka/promocije...

Ove planove ima smisla koristiti samo ako ste na nekom području gde A1 ili uopšte nema signal ili katastrofalno loše radi.

Ima smisla i ako je ostatak porodice na MTS-u & kad imaš kevu koja obožava da te zove sa fixnog (pošto je fixni deo Box paketa pozivi fixni >>> MTS mobilni su besplatni... što je bio jedan od razloga zašto sam taj broj preneo iz Telenor u MTS).

Osim navedenog jedan od razloga zašto sam sa MTS postpaid prešao na MTS prepaid umesto kako sam planirao (dok nisam video da je MTS konačno dodao te mesečne planove) na A1 prepaid jeste i lenjost 😁 Tj razlog ostanka u MTS-u je što sam u toj varijanti imao opciju da aktiviram ovo "Automatska dopuna": da mi jednom mesečno se automatski uplaćuje 500 din kredita (400 za "Plan 100" i 100 eto da imam ako zatreba za plaćanje parkinga) zaduživanjem ćaletovog Box 4 računa. Tako da sad cela priča funkcioniše skoro kao da sam na postpaid. Neću morati da idem stalno do prodavnice i da imam podsetnike kad treba uplatiti kredit da ima za obnovu plana.

Da nisam uzeo moćnu tarifu na A1, 99% bi prešao na A1 prepaid sa moćnim planom - po punoj ceni od 900 dinara i možda bi mi nekad zatrebao i moćni dodatak, što je opet jeftinije i od ovog za 1500 što plaćam, a da ne pričam o regularnoj ceni moćne tarife ili NEO 15 paketa. Da ne pričam o mts postpaidu...

U junu sam potrošio, po poslednjem računu A1 8.76GB interneta preko mobilne mreže, Imam 160 minuta u mreži, i 76 minuta van mreže, i 12 SMS poruka ukupno. Ako je deo internet saobraćaja otišao na Viber, WA, FB, IG, ovog meseca mi ne bi trebao nikakav dodatak, a ako baš zatreba tu je za još 400 dinara.

Ovo je inače jedini broj koji koristim aktivno - i za posao i lično. Ali eto, uzeo sam moćnu tarifu, pa uopšte ne gledam kolko trošim, nemam nikakav pritisak da non stop gledam u statistike...

Sa minutima i SMS-om bi na moćnom planu prošao glatko, sa GB, tu je negde iako uopšte ne gledam kolko trošim na telefonu.

Taj internet ne koristim (osim kad je nevreme baš gadno ili kad nema struje) na kompu, TV-u, na laptopu... Tu je potrošnja bliže terabajtu mesečno...

Ima smisla i ako je ostatak porodice na MTS-u & kad imaš kevu koja obožava da te zove sa fixnog (pošto je fixni deo Box paketa pozivi fixni >>> MTS mobilni su besplatni... što je bio jedan od razloga zašto sam taj broj preneo iz Telenor u MTS).

Osim navedenog jedan od razloga zašto sam sa MTS postpaid prešao na MTS prepaid umesto kako sam planirao (dok nisam video da je MTS konačno dodao te mesečne planove) na A1 prepaid jeste i lenjost 😁 Tj razlog ostanka u MTS-u je što sam u toj varijanti imao opciju da aktiviram ovo "Automatska dopuna": da mi jednom mesečno se automatski uplaćuje 500 din kredita (400 za "Plan 100" i 100 eto da imam ako zatreba za plaćanje parkinga) zaduživanjem ćaletovog Box 4 računa. Tako da sad cela priča funkcioniše skoro kao da sam na postpaid. Neću morati da idem stalno do prodavnice i da imam podsetnike kad treba uplatiti kredit da ima za obnovu plana.
Iskren da budem ima smisla samo ako tebe zovu. Ili ako nemas nikoga nikada da zoves van mtsa. U suštini mts jedino i ima smisla ako je vezan oko nekog box paketa. Mada kako su i tu krenuli da dizu cene. Bice jako diskutabilno sta ce imati smisla na kraju...

Iskreno imam ispod 5 odlaznih poziva mesečno (nezaposlen & nedruželjubiv 🤣🤣) realno mi ni ne treba SIM kartica osim za to malo mobilnog neta što potrošim za ~15 sati mesečno kad nisam na WiFi.

Pozdrav, imam mts tarifu "Moj prepaid" i uzeo sam Viber dodatak. Kako da podesim da samo Viber koristi mobilni internet?
Imam Android 11 (One UI 3.1) na Samsung A40.

Pozdrav, imam mts tarifu "Moj prepaid" i uzeo sam Viber dodatak. Kako da podesim da samo Viber koristi mobilni internet?
Imam Android 11 (One UI 3.1) na Samsung A40.
ides u podesavnja, pa konekcije, pa upotreba podataka i tu imas opciju mobile data only apps i tu odaberes viber i ukljucis :)

Al ako si mislio da ogranicis da ni jedna druga aplikacija ne moze da koristi net osim vibera, onda jedino mozes da ides od aplikacije do aplikacije i da im iskljucis da ne koriste podatke u pozadini, ne moze totalno da im se iskljuce mobilni podaci :)

ides u podesavnja, pa konekcije, pa upotreba podataka i tu imas opciju mobile data only apps i tu odaberes viber i ukljucis :)

Al ako si mislio da ogranicis da ni jedna druga aplikacija ne moze da koristi net osim vibera, onda jedino mozes da ides od aplikacije do aplikacije i da im iskljucis da ne koriste podatke u pozadini, ne moze totalno da im se iskljuce mobilni podaci :)
Ovo iz tvoje prve recenice nije ono sto mi treba, vec ovo drugo. ***, ne verujem da nisu stavili opciju kojom biram koje aplikacije smeju da koriste mobilni internet, vec moram da se dovijam na druge nacine.

Ovo iz tvoje prve recenice nije ono sto mi treba, vec ovo drugo. ***, ne verujem da nisu stavili opciju kojom biram koje aplikacije smeju da koriste mobilni internet, vec moram da se dovijam na druge nacine.
Ili skini neku aplikaciju koja pravi virtuelni VPN pa u njoj isključi pristup za sve osim za viber na mobilnoj mreži. Sad nisam siguran da li bi se viber i dalje kotirao kao viber jer se ne povezuje stvarno na vpn server. Ali rade preko tog protokola. Možeš probati.
Ne mogu reči opisati koliko mi je život lepši od kad sa mtsom nemam posla 😁.
Zaboravio sam muke mts korisnika 😁

Nazad
Vrh Dno