Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Sva tri operatera imaju skoro istu ponudu:

500GB na 15 ili 30 dana.

500GB na 15 dana kosta 10€
500GB na 13 dana kosta 15€

Мтел РС, почиње наплату коришћења мобилне мреже:eek:.Накнада укључена у постпејд,а припејд ће да настрада.Куку леле пословање.
Ne uvodi samo mtel, već i ostali provajderi. BH mobile je objavio naplatu ovog harača. Kao za "održavanje 4G mreže"!?? I sve to je aminovao RAK (Bosanski RATEL). Jezivo.

Nekima će biti jako važna informacija. Yettelov (telenor) pripejd dodatak neograničeni internet (100gb puna brzina posle toga 2mb) po ceni od 1099 dinara je od sada stalni pripejd dodatak. Malopre sam dobio konačan odgovor od njih na Fb. Znam neke ljude koji će to odmah uzeti, a meni će biti zanimljivo kad istekne ugovor u A1.
Ja mislim da posle 31.5 nema šanse da ostane 100GB za 1000 dinara.
1.6. 10 Gb će biti 1000 dinara.
Pratićemo.
Prošao je 31.5.

10 GB
Trajanje: 30 dana
Cena: 1.099 RSD

1.jpg

• Like
Reagovanja: uji
Čim sam video na sajtu 29. da je vraćeno po starom, znao sam da neće biti produžetka promocije pa sam iskoristio i uplatio dodatak.

Pitanje za A1 prepaid, sta je sa romingom u Makedoniji, da li internet i minuti rade tamo iz paketa 300 ili 600 ili mora roming paket da se aktivira?
Gledam dodatak roming 2 ili 3, mada bi pre uzeo Cosmote u Grčkoj ako net iz paketa radi u Makedoniji ali ako ne radi onda mi je bolje roming dodatak da imam net svuda uz put, ne treba mi neka velika količina GB pošto ima net u smeštaju i na plaži pa možda i uzmem dodatak ovde.
Da li APN nešto mora da se podešava ili se koristi ovaj sa A1 u stranoj mreži?

Ako se nešto nije promenilo od prošle godine, za prepaid ne važi ukidanje rominga i mora da se aktivira dodatak.

Nacionalni paketi u pre paidu ne važe u ZB romingu. To važi za sva tri operatora. Mora da se aktivira dodatak. Ili da se plaćaju minuti, SMS i net po tarifama koje važe kada ti isteknu mesečni-nedeljni-dnevni planovi.

Nacionalni paketi u pre paidu ne važe u ZB romingu. To važi za sva tri operatora. Mora da se aktivira dodatak. Ili da se plaćaju minuti, SMS i net po tarifama koje važe kada ti isteknu mesečni-nedeljni-dnevni planovi.
Prema informacijama iz mt:s-a, mesečni planovi koji sadrže nacionalne minute i poruke prema svim mrežama, kao i internet važe u ZB.

Prema informacijama iz mt:s-a, mesečni planovi koji sadrže nacionalne minute i poruke prema svim mrežama, kao i internet važe u ZB.
Već koristio. Možeš sav internet u mtelu sa prepaida da istrosis, nisam probao facebook net i slično ali običan definitivno radi. Malo mu treba da dobije 4G ali 3G svakako radi. Ako ne odmah jako brzo počne da se koristi. Ko ima dual sim ubaciti prepaid broj kome treba malo neta. A uvek imaju oni dodaci za BiH i CG. Ako neko ima 3CA telefon komotno može za celu familiju da tetheruje. Iz mog iskustva ima brzine neta za sve. Pri tome ne razmisljas o roamingu jer je prepaid (na primorju može biti gužve) gde ja koristim radi bez premca...
Drugar ima box paket koristi ga u mtelu bez ikakvih problema. Ali uvek pazi račun i striktno zaključava mrezu na mtel kad koristi mb iz box paketa. Ne znam kakva je situacija van mtel mreza u ZB roamingu sto se tice boxa i prepaida. Ali za mtel je bukvalno kao da si kod kuće...

Sta bi mi preporucili onda najpovoljnije da ima bar 2-3GB neta za 10 dana? Ja sam A1 i Yettel prepaid-u mada mi nije problem i da kupim MTS karticu ako njihov prepaid radi u MK pa posle da ubacim neki roming ili kako vec.
Sustina je da imam neki internet pristup uz put, MK i Grcka.

Ovo je sad novo na mtsu tako da ne znam sta bih ti savetovao.
Citiram sa sajta mtsa:
"Pripejd

Od 01.06.2022, pripejd korisnici mogu da koriste nacionalne dodatke iz personalizovane ponude samo u mreži mts Srbije.
U regionu Zapadnog Balkana korisnici mogu da koriste saobraćaj (razgovori, SMS poruke ili internet) ukoliko uplate kredit, pri čemu se saobraćaj tarifira po cenovniku za nacionalni pripejd saobraćaj."
Tako da nisam siguran ovo je novo.

Kako je na Globaltelu sa isticanjem paketa, kada piše sutra jel to znači da može sutra do kraja tog dana da se uplati i obnovi?
Ne znam što lepo ne napišu datum i vreme i da se zna.

Sve lepo pise. Istice onog trenutka kada si i aktivirao postojeci.

Prilozi

• 4A310D08-1CFD-4F4E-8F93-CBA8AD69FC49.jpeg
    4A310D08-1CFD-4F4E-8F93-CBA8AD69FC49.jpeg
    96.7 KB · Pregleda: 64
Da ima znači da se uđe dodatno u detalje. Korak pre toga piše samo dan, da ističe sutra ili za dva dana ili datum u sms-u.
Vidim sad da ima i da se uključi automatska obnova. Samo onda se ne sabira prethodno neiskorišćen saobraćaj, jel tako?

Ovo je sad novo na mtsu tako da ne znam sta bih ti savetovao.
Citiram sa sajta mtsa:
"Pripejd

Od 01.06.2022, pripejd korisnici mogu da koriste nacionalne dodatke iz personalizovane ponude samo u mreži mts Srbije.
U regionu Zapadnog Balkana korisnici mogu da koriste saobraćaj (razgovori, SMS poruke ili internet) ukoliko uplate kredit, pri čemu se saobraćaj tarifira po cenovniku za nacionalni pripejd saobraćaj."
Tako da nisam siguran ovo je novo.
Za Yettel i A1 znam da nikakvi nacionalni dodaci ne važe u ZB (probao). Po ovome znači da ni mts pre paid ne može bez roming dodatka.

Da li ima neke razlike po pitanju maksimalnog roku važenja registrovanih i neregistrovanih prepaid A1 SIM kartica?

Koliki su maksimalni rokovi važenja od posednje dopune prepaid A1 SIM kartica, za oba gorenavedena slučaja?

To nema nikakve veze sa važenjem kartice. Mislim da je kod svih operatora važnost kartice 13 meseci.

Molim za predlog, jer pojma nemam o prepaid ponudi u Srbiji.
Naš čovek, živi u inostranstvu godinama, u Srbiju dolazi jednom godišnje na 20 dana.
Hoće da uzme prepaid broj, registruje ga na svoje ime, i održava stalno kroz dopune, koje neće ni koristiti (osim u tih 20 dana).
Broj mu treba da bi ga vezao uz tekući račun (i njihovu mobilnu app - treba i banku da izabere), možda da aktivira ConsentID.
Dakle, čija prepaid ponuda je najjeftinina, da se održava, i ako se ne koristi?
Hvala!

Ja sam uzeo eSim u Yettelu, imam 365 dana od poslednje dopune da dopunim inače se dezaktivira. Ne znam da li mogu preko njihove aplikacije da dopunjavam još uvek nisam probao. I mene zanima savet u vezi ovog.

Koristi li neko ove MTS prepaid Plan 100 i Plan 200?
I da li je neko u skorije vreme prelazio sa MTS postpaid na MTS prepaid?

Razmatram ovih dana da odlepršam sa Morava paketa pošto su naduvali cenu (1049 bez UO, neću UO da imam ponovo) i pošto su za nove Box4 pakete ukinuli mogućnost da se dodaju Morava paketi za deljenje onih 100GB bonusa. Bratu u oktobru ističe UO za Box pa kad ga zatim prebace na aktuelnu Box ponudi ode i 100 GB za moju Moravicu da parazitira. A neću da uzimam "Kontrola troškova".

Tako da izbor će biti verovatno između MTS prepaid planova i A1 planova. Plus za MTS prepaid je što mogu da aktivam ovo "Automatska dopuna" da jednom mesečno se dodaje kredit na mom prepaid-u a zadužuje ćaletov Box4 račun 😁😁

Koristi li neko ove MTS prepaid Plan 100 i Plan 200?
I da li je neko u skorije vreme prelazio sa MTS postpaid na MTS prepaid?
Kod mene u porodici 2 broja sa morave na prepaid. I treći se sprema.

@Rokitansky

MTS prepaid ili? Sa aktiviranim "plan" dodacima ili?
Da li im je konačno SVIM prepaid korisnicima omogućen pristup 4G mreži?
Da li mora da se menja SIM kartica pri toj promeni MTS postpaid >> MTS prepaid?
Jesu ti nudili nešto kad si podneo zahtev za prepaid? :D

MTS prepaid.
Inače, moj izbor bi bio Vip prepaid ili Globaltel, ali brojevi nisu moji.

Aktiviran Plan 100.
Mora da se menja sim.

Za 4g nemam pojma, supruga za net koristi globaltel, a mama ima "glupi" telefon.

Ništa ne nude pri prelasku na prepaid.

Mora da se menja sim

Živo me zanima njihovo objašnjene zašto "mora" da se menja SIM. Pošto pre 3+ godine kad sam u Telenoru prelazio sa postpaid internet tarife (dakle inicijalno to bilo "data SIM") na prepaid voice tarifu nisam morao sa menjam SIM a za ovu glupost sad šatro "mora".
Koja je onda poenta toga što nude 064/790 poziv za tu svrhu zahteva za prelazak postpaid <> prepaid...
supruga za net koristi globaltel
Onda verovatno nije testirala za koje sve "društvene mreže" troši Plan 100 tih 5GB? Pošto to nigde nije jasno napisano šta obuhvata a samostalni prepaid dodaci za tu svrhu postoje kao pojedinačni servisi/mreže ili kao kombo dodatak za Instagram + Facebook + Twitter...

Poslednja izmena:
Molim za predlog, jer pojma nemam o prepaid ponudi u Srbiji.
Naš čovek, živi u inostranstvu godinama, u Srbiju dolazi jednom godišnje na 20 dana.
Hoće da uzme prepaid broj, registruje ga na svoje ime, i održava stalno kroz dopune, koje neće ni koristiti (osim u tih 20 dana).
Broj mu treba da bi ga vezao uz tekući račun (i njihovu mobilnu app - treba i banku da izabere), možda da aktivira ConsentID.
Dakle, čija prepaid ponuda je najjeftinina, da se održava, i ako se ne koristi?
Hvala!
Yettel je dobar i bitno da stizu poruke i ako nema kredit , dovoljno jedna dopuna u godinu dana

Živo me zanima njihovo objašnjene zašto "mora" da se menja SIM....

Onda verovatno nije testirala za koje sve "društvene mreže" troši Plan 100 tih 5GB? ...
A, pa nismo pitali. Pa šta ima veze? Sim ko sim? Možda da ne bi mogao 4g? :) Šalim se, ne znam, možda su pustili 4g.

Ma da, nije testirala. Nikad i ne uključi internet na mts-u, jedino ako nešto ne bi bilo u redu sa globaltelom, da nema signala i sl.

Evo, isprobah sad. Kod supruge na prepaid mts-u ima 4G+ (nevoljno mi dade telefon, ne smedoh da kažem za šta mi je trebao :))

Nazad
Vrh Dno