Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Baš tako. Do pre neo minuta za pretplatu od 1000din je mogao da se uzme i kakav takav telefon a onda su uveli neo (da nas skinu sa pretplate telefon + tarifa za 1000din). Pa su ga onda poskupeli tako da postaje normalno da sama pretplata košta 50-70% više. Ovo ide u nedogled.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Do 100 minuta mesecno ne moze biti dovoljno za upotrebu mobilnog telefona. Namerno sam izbegao da napisem normalnu (upotrebu) da ne bi ispalo da mislim da je vasa nenormalna. Do 100 minuta mesecno je 3 minuta dnevno (1x3minuta ili 3x1minut npr). Cak i da vikendom ni sa kim ne pricate to izlazi na 4.5 minuta dnevno, a to ne moze biti "normalna" upotreba telefona (posao nisam ni racunao). Moj matori od 74 godine, tesko asocijalan lik, potrosi sigurno vise.
Kad sam ga vec spomenuo, covek koristi Telenor pripejd (nisam uspeo da ga ubedim da predje na VIP, iako je ona akcija 12gb za godinu dana bila fenomenalna) sa onom opcijom za dve app besplatan net. Njemu je to za Viber odlicno odgovaralo, i dalje radi ali vise slike ne mogu da se salju i primaju dok je na mobilnom netu (poruke i pozivi i dalje rade). Je l' to neko novo ogranicenje ili mu se nesto pobrkalo u telefonu?

Tln? Nesto zeza vec nekoliko dana, vidi temu.

100min jeste tesko, ali je ipak moguce.

Prvo, 100 minuta nije 100 minuta realno, jer ima neograničenih paralelnih minuta u mreži, a to poprilično menja situaciju (meni konkretno 70% poziva je ka Vip mreži). Mnogima to jeste dovoljno. Eventualno, ako nečega zafali, aktiviraš ponovo i voila.
Edit - mislio sam da se odnosi na Vipov Zzzzz [emoji1]

Poslednja izmena:
Jel moze da se sa mts postpaid-a prenese broj u vip i postane prepaid?

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Može.

Da li se nekome na VIP-u dešava da ga pozovu i da taj koji poziva dobija poruku da ste nedostupni i da nakon toga ni vi ni onaj koji poziva ne dobijete nikakvo obaveštenje, tj. nemate pojma da vas je neko zvao?

Prvo, 100 minuta nije 100 minuta realno, jer ima neograničenih paralelnih minuta u mreži, a to poprilično menja situaciju (meni konkretno 70% poziva je ka Vip mreži). Mnogima to jeste dovoljno. Eventualno, ako nečega zafali, aktiviraš ponovo i voila.
Edit - mislio sam da se odnosi na Vipov Zzzzz [emoji1]

Da li to znači da se VIP pozivi ne troše od ovih inicijalnih 100 minuta ili se troše uporedo kao i pozivi ka ostalim mrežama ?

Imaju prioritet. Kada pozoveš nekog u Vip mreži potpuno je besplatno, ovih 100 minuta miruju.

U čemu onda i dodje razlika izmedju prepaid i postpaid, posebno kad ima sada postpaid bez UO?

Pa u tome što u pripejdu sada možeš proći i sa 300 rsd mesečno.

Nadam se da ce potrajati taj novi vip prepaid. I onako sam planirao da ugasim sve ugovorne obaveze i predjem u drugu mrezu, ovako cu bar ostati u vipu, ali na prepaidu.

A sa onom opcijom od 600din imaš i neograničene minute u vipu i neograničeni net za Viber. Pri tom, neko je napisao ako sam dobro razumela, ako aktiviraš novi dodatak pre isteka starog, sabira se sav saobraćaj i traje sve skupa još mesec dana.

To treba da nacrtaš u poslovnici jer hoće da te "ne razumeju dobro" pa da podnesu zahtev za postpejd umesto za pripejd.

Tipa sto bi neko uzeo kod Vipa intarifu kad moze zzzuper a 3 puta jeftinije. Svakako ima svega manje al ko je neki prosecan korisnik dobro dodje.
Meni je u mts istekla UO i dvoumio se izmedju zmaja i intarife, ali sad vidim da se prica o zzzuper-u [emoji848]

U čemu onda i dodje razlika izmedju prepaid i postpaid, posebno kad ima sada postpaid bez UO?
Сада је разлика стварно минимална, некада је била у томе што су цене припејд минута огромне па се кредит зачас потроши. Плус успостава везе. Ово је добра понуда за оне који не троше много или им је потребан додатак за сваки случај па ћу једну теленор припејд да пребацим на ззз. А јуче сам укапирао и да сестрић и сестричина користе вип бројеве па није баш да немам кога да зовем. :)

Шта је макси припејд?
Minuti u Vipu se odnose na sve Vip mobile tarife i promocije, osim za Maxi prepaid.

Fora je što ponuda traje do kraja septembra... I šta posle toga? Cirkus.

Do 100 minuta mesecno ne moze biti dovoljno za upotrebu mobilnog telefona. Namerno sam izbegao da napisem normalnu (upotrebu) da ne bi ispalo da mislim da je vasa nenormalna. Do 100 minuta mesecno je 3 minuta dnevno (1x3minuta ili 3x1minut npr). Cak i da vikendom ni sa kim ne pricate to izlazi na 4.5 minuta dnevno, a to ne moze biti "normalna" upotreba telefona (posao nisam ni racunao). Moj matori od 74 godine, tesko asocijalan lik, potrosi sigurno vise.

Zasto ne moze biti dovoljno? Ja bas malo pricam na telefon, razgovori preko istog su mi retki i kratki. Sa prijateljima imam grupe na messenger aplikacijama i sva vidjanja organizujemo na taj nacin. Ne volim da pricam preko telefona, volim da se sa ljudima vidim uzivo i tada se ispricamo uz pivo ko ljudi. Sa rodbinom u inostranstvu se cujem putem poziva u istim ovih messenger aplikacijama. Mesecno uglavnom potrosim ispod 60 minuta preko telefona. U okviru toga bude mozda 4-5 razgovora po 5 minuta i dvadesetak "razgovora" ispod minuta. I to je to. Veoma je cest slucaj da nemam nijedan telefonski poziv dnevno.

Kapiram da nisu svi ljudi isti, neko voli da prica preko telefona, neko ne voli, pa u skladu s tim nekom je 100 minuta vise nego dovoljno, a nekome ne moze da potraje ni 2 dana.

Naravno da znam i razumem da neko moze da izgura mesec sa 100 minuta (mada vidim da tu jos ima besplatnih u mrezi + pricanja preko interneta). Mislim da, ako izbacimo posao, ni ja nisam drasticno preko toga ali 100 minuta generalno nije dovoljno (da ponovim, naravno ima kome jeste). Nije mi ni bila namera, kao sto sam napisao u prvom postu, nikoga da prozivam ili pametujem. Opet, ima onih sto prime plamen odmah, cim procitaju nesto sa cime se ne slazu...

Ma ja u zivotu ne znam nikoga ko koristi taj pripejd.Odavno to postoji i ko cesto kupuje u Maksiju dobija neki kredit,dopunu.Htio sam nekad i ja ,ali sve promocije napominju da ne vaze za tu karticu,pa sam odustao a i tad nisam bio neki korisnik.

Da za svaki račun od preko 500din dobijaš valjda 100MB i 100din, ali mora i da se dopunjuje jednom mesečno da bi se mogli koristiti ti bonusi...

To su napisali da bi mogli da izmene ponudu. Tako je pisalo i za žabu vrlo slično. Trajaće to dosta duže od 3 meseca.

Istice mi ugovorna obaveza, do sada sam koristio O1 tarifu kod mts-a. Obzirom da su opet podigli cenu a nisu nista menjali u okviru paketa presao bih kod VIPA na NEO 3.
Danas su me zvali iz Mtsa i nude mi 1200 dinara za O1 tarfu ali moram da potpisem ugovor na 24 meseca. Nije mi jasno to uslovljavanje ,ponadao sam se da cu kao dugogodisnji korisnik mtsa dobiti bolje uslove bez nekih uslovaljvanja.
Kod VIPa mi se dopada sto mogu i roaming dodatak od 3GB da aktiviram za 1.400 dinara.
Kakvi su vasa iskustva, da li vredi prebaciti broj ili da prihvatim mts ponudu?

Traži im staru cenu od 1100 din., a traži i bar 2 meseca po 1 dinar.
Ako neće podnesi zahtev za prenos broja pa sačekaj da vidiš da li će prihvatiti.

Ne znam da li je za ovu temu pitanje, indirektno ima veze, a o cemu se radi. Treba mi kartica za GPS tracking, koja je po vama najpovoljnija za te stvari jos bolje ako neko to koristi pa iz iskusva da mi kaze.
Hvala

Ne znam da li je za ovu temu pitanje, indirektno ima veze, a o cemu se radi. Treba mi kartica za GPS tracking, koja je po vama najpovoljnija za te stvari jos bolje ako neko to koristi pa iz iskusva da mi kaze.
Hvala

Vip pripejd internet.

Alcatel MoveTrack - manje od 30 MB mesečno trošeno (6-7 meseci)

Vrh Dno