Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova druga slika... verovatno Yanwen. Mada i ne mora da znaci da je bolje ako ne posalju preko Turske. Jer se preko Litvanije ceka duplo (ako je opcija Yanwen isto).
Letonija preko Global Caniao ... tu vec nema pravila, kako se zalomi.
Sacekaj jos par misljenja od ostalih clanova pa tek onda odluci.

Možda ti je najbolje Yanwen, tu postoji mogućnost da ti pošalju preko Turske preko koje stiže najbrže, mada mogu da ti pošalju i Litvanskom.
Cainiao šalju samo preko Letonske i Litvanske, barem je meni bilo sve preko njih kada sam birao Cainiao.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

To što ide preko Poljske je LT pošiljka i ide vozom a čekanje je min 2 meseca. Ja čekam naručeno sam početak jula a tek pre neki dan je ubačeno u sistem Litvanske pošte i verovatno prosledjeno ka Srbiji vozom. Koliko će putovati videćemo.

@ dedamrsoje
Ta pošiljka ti je verovatno LV? Gde si pratio statuse?

Sto je najgore, ni nemam predstavu koga da pitam za LV posiljke? Jedino da pitam Letonsku postu, mada mi nece sigurno nista znacajnije reci. Sve nesto mislim da te koje su zaglavile nikad nece stici... da stvar bude jos gora to su posiljke koje mi najvise trebaju a ne mogu da se kupe u Srbiji.

Meni preko Letonske stigao samo 1 paket koji je putovao 2,5 meseca. Ostatak ništa. Preko Litvanije Sun You najbrži, dok Cainiao čekam 2 meseca.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Imao sam ja nekoliko Letonsih a imam jos dve koje cekam. Elem one sto su isporucene su relativno brzo stigle do mene (otprilike 30-40 dana). E sad jedna koja je u Rigi bila 22.06. je isporucena a od ove dve koje cekam jedna je u Rigu stigla pre tj 16.06. - i ta je pre nekoliko dna dobila status sent to last mile koji ninja ne vidi (moze da se isprati na sajtu Letonske poste i koji pretpostavljam da znaci da je krenula put Srbije a verovatno preko Rusije). Ova druga koju cekam je je 02.08. stigla u Rigu.
Ovno sto mogu da uocim ako uporedim sa starim porudzbinama koje su slate preko Letosnke poste da zavisno preko koga je isla posiljka u Kini razlikuju se donekle i statusi. Recimo za 4PX nakon Rige slede i statusi sent to last mile, a za Yanwen ne... Sve u svemu veriujem da ce sve stici samo nesto sa vecim kasnjenjem no obicno. Nikad mi se nije desilo da posiljka preko Letnaca nije stigla, cak bih rekao da jedino ako se ne varam od onih koje nikad nisu stigle sve su slate CN postom.

Nikad mi se nije desilo da posiljka preko Letnaca nije stigla.

Meni nije stigla XX puta, mnogo puta mi je i vracena prodavcu. Evo i dokaz ko ne veruje. Kao da narucujem Bombe i municiju iz kine a ne sitnice za kuci koje su mi potrebne :)

Screenshot_20200823_225838_com.android.chrome.jpg

Zbog toga sam ga i pitao, dispatch nije toliko bitan koliko je bitan status arrived at destination country, jer tad znas 100% da je stiglo u Srb.
Ima moj prijatelj isto 28.7. dispatch ali nema statusa da je stiglo kod nas... tako da nece dobiti ni status da je otislo na izmenicnu.

Meni je stigao SYRMxxxxxxxxx naručen 15.juna. Stigao je kao RRxxxxxxxxxKG iz Kirgistana.

Sent from Samsung A71 using Tapatalk

Zbog toga sam ga i pitao, dispatch nije toliko bitan koliko je bitan status arrived at destination country, jer tad znas 100% da je stiglo u Srb.
Ima moj prijatelj isto 28.7. dispatch ali nema statusa da je stiglo kod nas... tako da nece dobiti ni status da je otislo na izmenicnu.

Evo sa postal.ninja

Aug 22, 2020 15:13
Airline arrived at destination country

Dan pre izmenične, kao što sam i mislio

Стигао Киргистанац поручен 21.5. с тим што на свим сајтовима стоји да је UD...LT.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ovo ako nije naučna fantastika.. Skoro kao singapurćani. Za one koji se pitaju, ovo je Cainiao Super Economy Global. Za futrole za telefon, na cenu od 1.5€ bila je poštarina oko 0.50€. I da, posle LPxxxxxxxxx broja, dobio sam u nekom momentu tracking broj UDxxxLT.
03a7f92da97b9a35d756ff51ef3b6bbd.jpg

Poslednja izmena:
Naucna fantastika bi bila da ti je uruceno danas :)
Posto nije, onda imas jos mnogo mnogo da cekas posto taj status ne znaci da je stiglo kod nas.

Pih..mada, ovo je status sa NINJA Postal sajta. Oni su bili dosta ažurni ranije. Sada, ne znam, iskreno ovo mi je prva porudžbina od nove godine i svih ovih "problema" sa koronom, itd. I ovo ne bih naručio, nego sam klinki kupio nov telefon pa me davila za maske, a i nije neka para čak i da je izgubljeno.
Ostaje da , ako ih dobijem do kraja nedelje, je naučna fantastika [emoji482]

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
17.3.20. 06:45 - -Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)
14.8.20. 23:59 - -Arrival at Destination (Country: RS)
15.8.20. 14:00 - Arrived , 11003 IZMENIČNA POŠTA
15.8.20. 15:52 - Dispatch , RSBEGC
15.8.20. 16:00 - -Arrival at Destination Postal Admin (From SG/SIN to RS)
16.8.20. 11:16 - Arrived , 11003 IZMENIČNA POŠTA
Da li neko zna šta se ovde dešava?
Posle toliko meseci stiglo, a sad kod naših nestane?

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока
Da dodam šta je na kraju bilo:
Posao sam pošti mail prošle nedelje i danas dobio odgovor da je pošiljka vraćena pošiljaocu usled nepotpune/nedovoljne adrese.
Čekaš paket šest meseci, a oni ga tek tako vrate u jednom danu.

Prvi put mi ebay Kinez salje preko nekog SpeedPAK.
Broj za pracenje je tipa EExxxxxxxxxxxxxxxxxxE0N

SpeedPak je prilično brz, oko 20 dana mu treba do Srbije.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Prijatelj pronašo paket sa 5-6 pošiljki iz Kine (AE i Wish) upkaovanih zajedno u dvorištu.

Kad je vratio kamere vidi da je neki Kinez to prebacio preko ograde i ubacio u dvorište.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni je stigao SYRMxxxxxxxxx naručen 15.juna. Stigao je kao RRxxxxxxxxxKG iz Kirgistana.

Sent from Samsung A71 using Tapatalk

Odlicno da znam jer imam jedan SYRM od 22. juna i jedan od 14. avgusta. SYRM se vodi kao registrovana posiljka, pracenje je katastrofa, a u pretrazivacima se ne pojavljuje alternativni broj.

Da dodam šta je na kraju bilo:
Posao sam pošti mail prošle nedelje i danas dobio odgovor da je pošiljka vraćena pošiljaocu usled nepotpune/nedovoljne adrese.
Čekaš paket šest meseci, a oni ga tek tako vrate u jednom danu.

Kakvi su to bizoni *mjau**mjau**mjau*.
Alo bre 21. Vek je, svaki covek ima telefon. Pise na toj adresnici telefon pa pozoves coveka i pitas za adresu.
Ako nema broja, nadjes postanski broj i prosledis posti tamo pa moze se desiti da postar zna kome treba isporuciti posiljku. Barem ovi kod nas znaju ko narucuje iz Kine.
Cak i da postar ne zna, sacekas da se primalac javi posti u roku od 5 dana.
Ako se ne javi pogledas ime i prezime ako ima pa nadjes u evidenciji.

Da je poziv za sud da vidis kako bi te nasli. Nadju oni uvek kad treba nesto da uzmu, a kad treba da daju nesto ... onda se prave blesavi.
Banana drzava, mada kakvi nam kroje sudbinu nije ni cudo.

Slučajno danas primetnih nesto u sandučetu, mislio sam da je račun za vodu kan ono UB****LV koja je u Rigu stigla 02.08. inace poslata 24.07. Ne znam kad je tačno poštar ostavio pošto retko ubacuje u sandučetu a žuta koverta pa se i slabo primećuje u žutom sandučetu.

Alo bre 21. Vek je, svaki covek ima telefon. Pise na toj adresnici telefon pa pozoves coveka i pitas za adresu.
Ako nema broja, nadjes postanski broj i prosledis posti tamo pa moze se desiti da postar zna kome treba isporuciti posiljku. Barem ovi kod nas znaju ko narucuje iz Kine.

Da je poziv za sud da vidis kako bi te nasli. Nadju oni uvek kad treba nesto da uzmu, a kad treba da daju nesto ... onda se prave blesavi.
Odgovor Pošte bi bio da nisu plaćeni za to...
Sistem kao takav je loš jer nije u servisu građana.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Nije bas vezano za temu, al da pitam.. Treba da mi stigne paket iz UK a tada neću biti u državi. Da li postoji neka mogućnost da neko drugi preuzme paket umesto mene? Neko ovlašćenje kod notara? Bilo šta?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mislim da može i u poši da se napavi ovlašćenje ali najbolje je da pitaš....kakva je procedura u tvojoj dostavnoj pošti.

U pitanju je AliExpress standard shipping, tako da verujem da su svi podaci ispravni i tačni. Ali pošto je prošlo pola godine, možda su izbledeli ili je oštećenja nalepnica, pa nisu hteli da se cimaju, vratili su.
Podaci pošiljaoca su očigledno vidljivi.
Još da dodam da se malopre pojavio status da je paket već stigao u Singapur. Skoro se brže paket vratio nazad, nego što su mi odgovorili gde je.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno