Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ qwerty96
Izgleda da R pošiljke moraju u pošti da se podižu. Danas nisam video poštara a ok lik donosi mi na vrata i obične pošiljke, kad posle 15h neko ubacio u sanduče obaveštenje da imam R.. SG pošiljku i mogu u pošti da preuzmem.
@ dedamrsoje
Moja SG pošiljka stigla u subotu a tek juče se pojavila kod naše pošte, kad dodje u izmeničnu tad ubacuju

Poslednja izmena:
17.3.20. 06:45 - -Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)
14.8.20. 23:59 - -Arrival at Destination (Country: RS)
15.8.20. 14:00 - Arrived , 11003 IZMENIČNA POŠTA
15.8.20. 15:52 - Dispatch , RSBEGC
15.8.20. 16:00 - -Arrival at Destination Postal Admin (From SG/SIN to RS)
16.8.20. 11:16 - Arrived , 11003 IZMENIČNA POŠTA
Da li neko zna šta se ovde dešava?
Posle toliko meseci stiglo, a sad kod naših nestane?

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Zna, zadužio poštar, nosi iz GPC do tvoje Pošte pa poštar tvoje pošte tebi.
Konačno dođoše ovi martovski sg post, alal vera 5 meseci iliti tačno 154 dana.
18.8.sriglo na Izmeničnu poštu, 19.8 poštar doneo. Carinu videlo nije.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

17.3.20. 06:45 - -Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)
14.8.20. 23:59 - -Arrival at Destination (Country: RS)
15.8.20. 14:00 - Arrived , 11003 IZMENIČNA POŠTA
15.8.20. 15:52 - Dispatch , RSBEGC
15.8.20. 16:00 - -Arrival at Destination Postal Admin (From SG/SIN to RS)
16.8.20. 11:16 - Arrived , 11003 IZMENIČNA POŠTA
Da li neko zna šta se ovde dešava?
Posle toliko meseci stiglo, a sad kod naših nestane?

Sta nestane? Pa stiglo je kod nas pre svega 4 dana.

Ovo su moji statusi za istu pošiljku za koju imam dva broja za praćenje i kojoj je poslednji status na prvom broju koji sam odmah dobio Malasevic station:

Evo danas dobijem nove statuse za dva RE...LT

08.14 je bio status Arrived at Malesevic station
i danas 20.08 Receipt, LT-LTVNOA

Hvala na odgovorima.
Na sajtu pošte su isti statusi, a paket je stigao u zemlju pre šest dana, u GPC pre pet.
Mene muči što je danas četvrti radni dan bez promene statusa. A da je sve po PS trebalo je da stigne u ponedeljak.
Niko nije primetio da ova pošiljka ima dva prispeća, u subotu i u nedelju.

Hvala na odgovorima.
Na sajtu pošte su isti statusi, a paket je stigao u zemlju pre šest dana, u GPC pre pet.
Mene muči što je danas četvrti radni dan bez promene statusa. A da je sve po PS trebalo je da stigne u ponedeljak.
Niko nije primetio da ova pošiljka ima dva prispeća, u subotu i u nedelju.

Радници у пошти имају тачније праћење од овог преко сајта. Позови их и питај где се налази пошиљка... само им дај број за праћење. Могуће је да је и на царини.

Zvao ih, nemaju pojma, uputili me na izmeničnu poštu, oni se ne javljaju.
Možda je završilo na carini, ali gde su statusi. Još u subotu su prvo otpremili, pa u nedelju se predomislili?
Dva puta sam već naručivao isto, pa nije carinjeno. Vrednost je manja od 15$.

Ako je paket malo vecih dimenzija... ili si narucivao vise puta paket sa istim opisom ili je cena na paketu napisana veca od 5e. Budi siguran da je u nekom od tih slucajeva 100% otislo na carinu.
Tj. svakako cim ti se ne pokazuje novi status na par dana vec je na carini. Ti pozovi bas tvoju carinu i kazi im taj broj.

*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* od trgovca

19/08 19:00

Respected
Today I received the shipment you sent and the product looks ok, I didn’t open it because I got those products. As I promised, I will contact you as soon as the shipment arrives to cover your costs.
Best regards
Yesterday 12:43

ok

thank you

please pay me back
00:05

I did not understand, should I return the product?
if you want money, make me an account or a new purchase order
A da ga pitam o instrukcijama za plaćanje šta bi bilo? Hoćeš da budeš fer a ispadaš b...a

@ Argentto
Moja pošiljka od 11.08 čučala kod Malasevic :D
znači treba da se molimo da pošalju iz Letonije

SG pošiljka. Komunicirao sa podrškom AE pošto sam imao dobru volju da platim primljeni paket a trgovac zna da kuka za novcem ali nezna kako da mu platim a ljudi mi lepo objasnili da će on biti obeštećen (njegov problem što je upisao vrednost 0,20 a prava vrednost 9e)

Ma i ja sam slično prošao.
Naručio dve sijalice od 1$ sa kuponom 2-1 i platio ukupno 1$.
I kad je stiglo posle 4 meseca, reko ajde da mu platim ponovo.
Prodavac kaže super, naruči ponovo.
I ja ubacim u korpu jednu sijalicu koja sad košta 1.3$, ali ima jedino slanje DHL 40$ i odem na plaćanja, li ne platim do kraja. Misleći da mi skine ovih 40$, pa da platim.
A on : pa ti si naručio bio dve sijalice.
Ja rekao jesam, ali dve po ceni jedne.
On naruči dve, naruči dve.
Ja rekao prvo mi skini ovaj DHL.
On pa ne mogu, plati dve, plati dve.
Rako nosi se...

Jedan RE... LT paket stigao danas u izmeničnu poštu. Poslednji status je bio 3.avgusta u Vilnusu. Ukupno je putovala 52 dana, daleko duže nege neregistrovane litvanske.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

I moj, ali se taj status vidi samo na RE.... LT broju, a prvi koji sam dobio od prodavca i dalje pokazuje Malasevic station.

aadd2f26610f17f969e7bd6f85138b3b.jpg

Jednostavno mu ponudis placanje preko paypala i toliko, kad vec ne zna da spusti cenu.

Poseban problem je tu kad se kupuje sa AliExpress kuponima, pretpostavljam da u slučaju uspešne prodaje AliExpress nadoknadi prodavcu ono što sam ja ušteo sa kuponom. Međutim, kad tražim dispute Ali mi oduzme vrednost kupona i refundira samo ono što sam stvarno platio. E sad nastaje problem kad pošiljka stigne, ja uvek objasnim prodavcu da mogu da mu refundiram samo ono što mi je Ali vratio, a to je najčešće 50-60% cene (čak i mmogo manje za one stare narudžbine kada se na Coupon Pals moglo dobiti npr. $7 od $8 u Ali kuponima). Ranije su prodavci prihvatali šta god im ponudiš, a sad primećujem priličnu odbojnost sa njihove strane, nekoliko me nije čak ni udostojilo odgovora na ponudu da im se odužim.

Nego da li dobijate išta od pošiljki ? Ja ništa već 2 nedelje (osim par zaostalih SG) a kakvo mi stanje sa brojem dana čekanja, pre mesec dana bi mi donosili u kolicima ...

Da prodavci hoće i da im uplatim i za kupone, koji su bili odlični, bez njih ne bi ni kupovao. A sada ih nema, plus je cena proizvoda veća.
A i aliekspers je refundirao manje pare, zbog razlike u kursu dolar-evro. Ide i do 10% manje.
Plus očekuje i da platim DHL. Kao vidi budalu, hoće da me refundira, ajde da ga napravimo još većom. (možda ga je i aliekspers ili pošta već refundirao).
A PayPal mi ne nudi. Tada bi provizija njihova pojela uplatu.
Za 1$ se nisam nikad ovako iznervirao. Ja bih da mu uplatim 1, a on traži 43.

Poslednja izmena:
Nemoj da mu platiš uopšte. Ja sam ranije plaćao ali tada je očigledno bio problem u našoj pošti /carini. Sad, kad mi posle 160 dana SG pošiljka stoji na dispatched to overseas, ne pada mi na pamet da platim čak i ako stigne. Pošiljka je 100 % osigurana, garantovali su rok isporuke, plaćen shipping. Mi svi pošteni, hoćemo da platimo a Kinezi jadni, aha. Sa Ebay ne kasni, tamo se rokovi poštuju, isto Kinezi, kako to?

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Misljenje jeli mi paket stigao do CG? Neko kaze jeste neko da je krenuo za CG, i kako da proverim ako jeste, postar donosi druge pakete ali od njega nemam informacija.
Number: CY255765595US
Package status: In transit
Country: United States -> Montenegro
Destination:

Origin:
2020-07-24 09:55, MONTENEGRO, PODGORICA, Departed -> Your item departed a transfer airport in TITOGRAD, PODGORICA, MONTENEGRO on July 24, 2020 at 9:55 am. The item is currently in transit to the destination.
2020-07-22 10:45, UNITED STATES, NEW YORK, Departed
2020-07-21 17:34, UNITED STATES, NEW YORK, Arrived
2020-07-11 11:23, JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Processed Through Regional Facility
2020-07-11 11:23, JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at Regional Facility
2020-06-23 03:29, LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Processed Through Regional Facility
2020-06-23 03:29, LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at Regional Facility
2020-06-22 12:30, BELL GARDENS, CA 90201, Departed Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item
2020-06-22 10:14, BELL GARDENS, CA 90201, Shipping Label Created, USPS Awaiting Item
2020-06-19 11:23, BELL GARDENS, CA 90201, Arrived Shipping Partner Facility, USPS Awaiting Item
======================================