Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Platio sam dodatno za Yanwen i sad vidim da je broj za praćenje promenjen.u UD...LT, kako je to moguće kad Yanwen ide preko Turske?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ma i ja sam slično prošao.
Naručio dve sijalice od 1$ sa kuponom 2-1 i platio ukupno 1$.
I kad je stiglo posle 4 meseca, reko ajde da mu platim ponovo.
Prodavac kaže super, naruči ponovo.
I ja ubacim u korpu jednu sijalicu koja sad košta 1.3$, ali ima jedino slanje DHL 40$ i odem na plaćanja, li ne platim do kraja. Misleći da mi skine ovih 40$, pa da platim.
A on : pa ti si naručio bio dve sijalice.
Ja rekao jesam, ali dve po ceni jedne.
On naruči dve, naruči dve.
Ja rekao prvo mi skini ovaj DHL.
On pa ne mogu, plati dve, plati dve.
Rako nosi se...

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока
pa kad već fiktivno naručuješ naruči recimo na Hrvatsku jer će poštarina biti normalna a i DHL je 50% jeftiniji za CRO nego za SRB [emoji34]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Nije 100% da Yanwen ide preko Turske, uglavnom su u zadnje vreme slali preko Turske ali šalju i preko drugih pa kako ti se zalomi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

DE posta. Dosta sporija nego sto sto sam ocekivao...

Ujedno i odgovor na pitanje koliko dugo se ceka na carinu, posto je neko pitao
cf9581bb27c9cde9cc49202cef15e7f2.jpg

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

UD... LT je meni skoro stigao za 25 dana.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ja ih dobijam za mesec i po do 2 meseca. Jedan se nije pojavio posle 3 meseca i naravno otvorio sam dispute i ne pada mi napamet da platim ponovo prodavcu.

Ja ih dobijam za mesec i po do 2 meseca. Jedan se nije pojavio posle 3 meseca i naravno otvorio sam dispute i ne pada mi napamet da platim ponovo prodavcu.

E zbog takvih je sve vise prodavaca koji stavljaju shipinge za srbiju da se plate papreno jer nazalost ti i tebi slicni su zasluzni za to.

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Uvek se nađe alternativa.

Mislis da je takvo razmisljanje ok? Za mene je to neljudsko razmisljanje. Zbog takvih sam ja morao adresirati moje kamere na hrvatsku a iz srbije sam, posto mi je tamo free a za srbiju skuplji shiping od kamera.

Imam jednu posiljku preko joom dobio sam rh...tr broj da li neko ima iskustva jrl mogu da smatrsm da je to to i da su poslali turskom postom ili su i oni skloni da daju fake brojeve

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

pa kad već fiktivno naručuješ naruči recimo na Hrvatsku jer će poštarina biti normalna a i DHL je 50% jeftiniji za CRO nego za SRB [emoji34]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Dobar savet. To mi nije palo na pamet. Hvala.

E zbog takvih je sve vise prodavaca koji stavljaju shipinge za srbiju da se plate papreno jer nazalost ti i tebi slicni su zasluzni za to.

Shipping je papren jer china post i singapur post preko koje vecine prodavaca na aliexpresu salje, ne salju za srbiju. Dosta lupetanja vise

Shipping je papren jer china post i singapur post preko koje vecine prodavaca na aliexpresu salje, ne salju za srbiju. Dosta lupetanja vise
Hoces reci da je ok kada izvaras kineza i da oni to vole i da jedva cekaju? Objasni mi zasto ne salju za srbiju a za hrvatsku salju, kakva je razlika, zivota ti?

Velika, oni su u EU.

Hoces reci da je ok kada izvaras kineza i da oni to vole i da jedva cekaju? Objasni mi zasto ne salju za srbiju a za hrvatsku salju, kakva je razlika, zivota ti?

Pa ni Kinezi nisu mutavi, varaju i oni i to bas.Njima je posiljka osigurana, ako ja ne dobijem posiljku za onoliko dana koliko je propisano nego posle 4 meseca normalno da necu da im platim.Nisu oni toliko divni koliko ti mislis, kako varaju sa slanjem, platis jednu postu oni posalju drugom da bi nam uzeli vise para.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Velika, oni su u EU.

I to je velika istina,uvek je za EU postarina iz Kine bila manja nego za Srbiju,kako pre korone tako i sada.

Stigla nova tura singapuraca, juče oko 13 h su sleteli, ili šta već, a danas pristižu na izmeničnu poštu.

Singapurac od 13 marta,danasnji status - 11003 IZMENIČNA POŠTA.
Ne znam da li sada to ide kod mene ili ide na carinu?
Uglavnom izgleda da su poceli da pristizu Singapurci od marta :)

Pošto je nedelja dobiće status za carinu, a tek sutra će dobiti otpremu, ako ne ide na carinu.
Jedan od njih je iz 17.marta takođe (depached to overseas), a tri su iz aprila (hand over to airline). Na tim statusima su bili zapeli. Ovi iz aprila su 22.07 i 28.07 dobili status depached to overseas.

Poslednja izmena:
Pa ni Kinezi nisu mutavi, varaju i oni i to bas.Njima je posiljka osigurana, ako ja ne dobijem posiljku za onoliko dana koliko je propisano nego posle 4 meseca normalno da necu da im platim.Nisu oni toliko divni koliko ti mislis, kako varaju sa slanjem, platis jednu postu oni posalju drugom da bi nam uzeli vise para.

Jednom sam imao lose iskustvo za nekih sitna 2 evra i to je bila moja greska, a imam oko 150 kupovina na aliexpress, nesto preko ebaya i preko gearbest nekoliko. Ako si kupio nesto i ako si tu stvar dobio sa zakasnjenjem, nije prodavac kriv, a pare su njegove. Njemu je u interesu da ima sto manje negativnih ocena i sto manje otvorenih sporova. Da li ima kineza koji hoce da prevare, verovatno ima, da li ima srba koji bi da prevare...ima i te kako...treba biti covek, ako te zeznuo janko, ne mora da znaci da je i marko takav. Sa takvim razmisljanjem kao sto vi imate doci ce do toga da ce nas svi izbegavati zbog te neljudskosti. Ono sto nije moje i ne treba mi. Ne zelim da ulazim u dublju raspravu oko toga, ne branim ja njih nego razmisljam da ce doci dan da necu moci vise nista kupiti zbog postupaka ljudi koji otvaraju sporove i kada dobiju predmet koji su kupili oni zadrze i pare. Prodavci od kojih sam kupovao pre korone slali su freeshiping a sada kada sam hteo da kupim jos 2 kamere, shiping mi je 65 eura a 2 kamere zajedno me kostaju 47 eura. Bio sam primoran da ih adresiram na prijatelje koji zive u HR jer tamo je freeshiping. Zasto su skinuli pojedini prodavci freeshiping opciju, kolko sam ja upoznat, iz razloga sto su posiljke nestajale u tranzitu i desavalo se da paket ne bude isporucen ili da bude sa nekim vecim kasnjenjem isporucen...njima nije potrebno da se cimaju i da salju u zemlje gde imaju problem sa isporukom i naravno da skidaju free servise za dostavu sa opcija za slanje. Neki shiping servisi su jeftiniji prema evropi, ima i toga ali imajte na umu da neki prodavci imaju magacine po evropi i da se taj predmet salje iz evrope. Moramo priznati da i nasa carina nije bas azurna a za vreme korone su jos gori postali, to je opste poznato.

Poslednja izmena:
Rece mi drugar iz Beograda... da je i njemu stigao danas paket iz Singapura na izmenicnu postu.

Ja Kineza već 5 dana jurim da mu platim SG pošiljku i nemam snage više, ne isporučuje za Srbiju odavno a ne ume da namesti dodatne troškove uvek mu ostane da ne isporučuje za srbiju pa ne mogu da platim a izgleda da ne ume da postavi ponudu pojedinačnu pa da mi da link. Inače pričao sam sa Ali servisom i ljudov mi lepo objasnio da nemam nikakvu obavezu prema prodavcu, jer su promašeni svi rokovi i prodavac će biti obeštećen, uz zahvalnost što sam se javio i izrazio želju da obeštetim prodavca.
Izgleda da su problemi sa LV pošiljkama, pojavilo se da je pošiljka stopirana (crveni uzvičnik) a imam još jednu koja je 06.08 stigla u Rigu ali LV pošta je još ne ubacuje u svoj sistem
LV.jpg

Ja Kineza već 5 dana jurim da mu platim SG pošiljku i nemam snage više, ne isporučuje za Srbiju odavno a ne ume da namesti dodatne troškove uvek mu ostane da ne isporučuje za srbiju pa ne mogu da platim a izgleda da ne ume da postavi ponudu pojedinačnu pa da mi da link. Inače pričao sam sa Ali servisom i ljudov mi lepo objasnio da nemam nikakvu obavezu prema prodavcu, jer su promašeni svi rokovi i prodavac će biti obeštećen, uz zahvalnost što sam se javio i izrazio želju da obeštetim prodavca.
Izgleda da su problemi sa LV pošiljkama, pojavilo se da je pošiljka stopirana (crveni uzvičnik) a imam još jednu koja je 06.08 stigla u Rigu ali LV pošta je još ne ubacuje u svoj sistem
Pogledajte prilog 289049
To je korektno od tebe.

To za uzvicnik sam ja primetio odavno bas... samo nisam znao da li je to zbog toga sto ninja ne radi vise auto azuriranja ili je to zbog toga sto je posiljka vracena tj. stopirana.

Yanwen
Stigao u Poljsku što znači da Turska vuše nije aktuelna već se ide preko EU.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Kada pise "RSBEGC otprema" da li to znaci da je poslato na carinu ili je izaslo sa carine?
Predhodni status je bio "izmenicna posta"

Prosledjeno ka lokalnoj pošti.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Gledam i nista mi nije jasno. U toku ste pa ako koze mala pomoc sta izabrati od ponudjenih prevoza pojedinacno na obe slike ako moze. Hvala unapred.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk
2844652f48fd6f2ec1e00d1a4bb26ba6.jpg
106ce889d9275d56323208a38a6ac862.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno