Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam sad narucio preko RP....CN i vise nikad...
U principu me bas briga, vrednost paketa 0,67 dolara, ali ovo je strasno, 39 statusa Beijing i samo se vrti u krug..

Stigao danas jedan RV-CN naručen 12-og novembra.
Čekam još jedan paket RP-SG koji je od 11-og januara na carini i to je to od mene za neki duži period...

Izgleda da Kineske registrovane posiljke dosta zavise i od ovih nasih radnika u Izmenicnoj posti.

Jer bas sad gledam statuse ljudi... imali smo istog datuma i u isto sati da je napistila Kinu posiljka, kod mene su ti paketi uveliko vec bili dok su nekima i posle 10ak dana stizao status Izmenicna posta.

Sad ista situacija samo kontra, evo ovom Nisliji vec stiglo na Carini u Nisu, a poklapa nam se i datum izlaska iz Kine a i vreme izlaska. Poklapa nam se i Carina posto i meni treba da dodje isto u Nisu.

Dakle izgleda da postoji neki magacin gde se ostavljaju posiljke i da od te gomile oni kako zahvate dako salju izmenicnoj posti a izmenicna dalje za carinu gde se opet gomilaju posiljke.

To objasnjava ono vreme zasto nekad stigne za 3 dana nakon napustanja Kine a nekad ne stigne i za 3 nedelje. Jer Avion ne leti 50 puta oko sveta u krug pa tek tad sleti u Srbiju, ovi nasi su krivi.

Sta ih sad sprecava da ciste magacine i te gomile koje su nastale tokom strajka? Cekam pakete neke po 3,4 ili 5 meseca da stignu kao da ih dovlace pesaka pa i tako pa bi brze stigli.

Nasi su gov.*da velika, boli ih uvo za sve i ne cimaju se uopste pogotovo oko paketa koji dolaze iz Kine a tek o ovim paketima koji nemaju pracenje a dolaze iz Kine e tek za njih ih boli dan ne kazem sta.

Meni takođe paket na NS carini od 10.01.

Koje su vrednosti i dimenzije tih paketa koji vam stoje na carinama toliko ?

Meni je desetak paketa koje sam porucio, a stiglih u decembru i januaru sve proslo carinu za dva tri dana bez ikakvih zadrzavanja.
Paketi su svi bili tipa koverte, vrednosti ispod 15 dolara (maske, narukvice za sat i tako te gluposti) i ni jedan mi nisu zadrzavali pa nesto ramisljam da li dimenzije paketa ili vrednost imaju veze sa time da li paket prodje odmah ili bude zadrzan...

Stigao mi jedan paket sredinom januara gde nije prodavac ubacio jednu od stavki, on predloži da pošalje, ja mu tražim da produži zaštitu na prvom predmetu, i pošalje kineskom poštom, bez praćenja 20. Januara, ja se i oprostio, gledam kad ću da otvorim dispute. Jutros u sandučetu nađem da je stiglo. Fasciniran sam.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

RSBEGC? Ode,a? [emoji16]
d663a2fb9da8b0b13c92ae17c47566e4.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Koje su vrednosti i dimenzije tih paketa koji vam stoje na carinama toliko ?

Meni je desetak paketa koje sam porucio, a stiglih u decembru i januaru sve proslo carinu za dva tri dana bez ikakvih zadrzavanja.
Paketi su svi bili tipa koverte, vrednosti ispod 15 dolara (maske, narukvice za sat i tako te gluposti) i ni jedan mi nisu zadrzavali pa nesto ramisljam da li dimenzije paketa ili vrednost imaju veze sa time da li paket prodje odmah ili bude zadrzan...

Jedan paket sto stoji od 6.12. na carini je vrednost 5$. bukvalno pismo dimenzije 15x15cm, kapa bezveze a ostali su od januara sve kinezi i u pitanju oprema za mobitele...maska , zastitno staklo..

@Ruvidium

To ti je najverovatnije sutra na urucenju, proslo naizmenicnu pa ces tokom dana ili novci imati status da je rprosledjeno ig GPC ka tvojoj lokalnoj posti, osim ako posta i postari ne razvuku koji dan.

@ [Miki]
To ceka na utovar, e sad kad ce biti natovareno i kad ce da poleti.... Ne mogu da se setim ali mislim da sam za jedna paket imao jedno 7 security returna, a ima na formumu jos nekoliko clanova koji su imali poprilican broj sec.return. I to na kraju stigne, Najverovatnije negde na kraj skladista pa utovare ove koje su stigle kasnije i tako u krug dok u nekom trenutku ne rese ili se ociti skladiste pa utovare i te zabacene... ili nemaju mesta pa ih vracaju korak nazad.
Bio si mi talican. Jutros slucajno otvorim aplikaciju, stoji crveni kvadrat ali updatovan status. Kaze nasa posta, 09.02 salje se u moju. Uopste, po statusima, na carinu nije islo nego direkt sad kod mene :). Otpisao sam paket pocetkom februara jer je istekao protection a putuje vise od tri meseca.

Jedan paket sto stoji od 6.12. na carini je vrednost 5$. bukvalno pismo dimenzije 15x15cm, kapa bezveze a ostali su od januara sve kinezi i u pitanju oprema za mobitele...maska , zastitno staklo..

Hmmm... onda znaci da ni to nema veze koje su dimenzije ili vrednost paketa...
Izgleda da je u pitanju cist random, kako koga zalomi... nemam drugo objasnjenje

Naravno da je random, i svakako posiljke sa pracenjem iz nekog razloga imaju ogromnu prednost.

Hmmm... onda znaci da ni to nema veze koje su dimenzije ili vrednost paketa...
Izgleda da je u pitanju cist random, kako koga zalomi... nemam drugo objasnjenje

Ma to je vec dokazano da je random.Stigao mi pre mesec ipo android box, bez carine prosao za 2-3 dana naizmenicnu, i urucen, a ovokao da je neko ukrao...nebitna posiljka skroz...al stoji...

@Jericho, kinez sa pracenjem pa opet nema ga dva meseca

Poslednja izmena:
Rx..CN su totalni haos i apsolutno nema pravila kako i kada stizu.

Ima primera da stizu paketici sa izmenjenim R..CN brojevima.
Stizu i oni za koja na postal.ninja stoji zadnji status Beijing - Airlines have to pay transportation.

Veci broj U i R..CN narucenih 11.11 i za BF nisu stigli ili nisu isporuceni na kucne adrese , a stizu
oni naruceni krajem decembra i pocetkom januara.

Za R ( osim u slucaju izmenjenog broja koji nije zaveden na AE ) ce vam stici poruka i onda mozete da pratite i na https://www.posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx

@ AnnarioN

Kod tebe se strogo drze procedure i to je to.....
Mozes jedino da se bunis ako postar napise da je preuzimanje moguce pre 17h.

Dobio sa Alija, paket RV...CN broj (takvu mi ranije bili praćeni do podizanja) mi stigao pre par dana, a po praćenju je još u Nanning City!?

Mislim da je bačen omot, a nisam pogledao
Palo mi je to na pamet ali i ovaj broj putuje već 3 meseca

Poslednja izmena:
@Sasa022
Ne, radi se o glavnoj posti u mom gradu. Ovako ide prica: Ukoliko ti postar izda ceduljicu taj dan ti mozes podignuti paket u posti kojoj ti pripadas(u mom slucaju glavna posta) u periodu od 17 do 19 casova. Ne mozes pre niti posle tog perioda taj dan, sutra dan mozes bilo kada pokupiti paket jer onda stoji kao tamo. A to sto je postar svoj posao zavrsio do 13h(ajde reci cemo 15h, iako znam da u mom reonu i sam je rekao bude gotov oko12-13h) oni ne zele da meni izdaju paket jer po pravilima to je u sortirnom magacinu i oni njega dobiju u 16:55 kako bi mogli meni isporuciti u 17:00 ni minute pre. Bio svadjao se, pravio scenu ali ne, oni su u pravu. Iako se i par puta desavalo da postar nije ni doneo paket sa sobom vec u posti ispisao ceduljicu za j**** punjac to njih ne zanima...tako da..
Odes na sajt poste i napises prijavu za rad, lako se nadje link, napises da nije bio za tu posiljku jer si ga cekao ceo dan, pa nek pisu izjave i dobijaju po usima za to sto ne rade posao...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jel te sto su stigle sa drugim brojem i staus im stoji i dalje u Nanjin City su bile pre toga do Pekinga pa vracene nazad u Nanjing City?

22.01. I 29.01. porucio, nista poslali nisu, uvek do sada za 2-3 dana posalju.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Ma sto se poste tice, to kako im se cefne, jutros nisu hteli da mi daju paket - treba tempirati vreme od 8 ujutru do pre no sto postar izadje na teren al da ne bude bas 8-8:30 jer je mnogo rano. Prosle godine to nikad nije bio problem (krenem na posao, usput svratim i pokupim paket/e) no ovo je izgleda novo stanje odskora.

@ e46glogi

Veliki broj prodavaca je na produzenom godisnjem odmoru zbog virusa.
Potvrdio prispece danas za jednan paket i poslao poruku prodavcu (posto je u pitanju resend) i dobio automatsku poruku da su zbog okolnosti na produzenom odmoru.

@nenad83

Prijava ima osnova samo ako toga dana posiljka nije zaduzivana za isporuku
u reonu gde je adresa primaoca a nisu hteli da je isporuce u posti u toku radnog vremena ,
ili ako jeste zaduzivana pa nije isporucena , a nisu hteli da je isporuce
u posti u vreme naznceno na "kartoncicu".

@miccosmo

Ne mogu bas toliko da ispratim.....

evo samo jedan primer:
RV2...CN
7.12 Nanchang City - Reception
Nanchang - Shanghai - Beijing - Nanchang
17.12 Import customs clearance - Nanchang center
stigla sa novim RV3..CN brojem i adresom Guangzhou

rvcn.jpg

Poslednja izmena:
Kinezi su dosta fabrika zatvorili privremeno i dali savet da koriste produzeni odmor do 10 og ..Neznamd a li su krenuli sa normalnim radom ostaje da se vidi..Pitanje je da li sada narucivati ..

Ja sam narucio cini mi se 24.12,kineska posta,evo stigao paket u Nis.

Pogledajte prilog 281273

10.02.2020 14:04:28 40200 ГПЦ НИШ Отпремa
10.02.2020 09:38:17 68200 ЦАРИНА ГПЦ НИШ Отпремa
09.02.2020 13:25:10 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Зa цaрину
09.02.2020 13:14:31 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
31.12.2019 13:24:00 CN-CNBJSA Приспелa
28.12.2019 17:30:00 CN- Пријем
Jel ovo proslo carinu ?

Poslednja izmena:
@ amdpower

Mislim da jeste proslo carinu

( Izgleda rade po sistemu " pustaj dalje mozda je zarazno :p " )

Da li neko ima UB..LV na pracenju koja ima status

Arrive at destination country 2020-01-31 ?

lv31.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno