Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel ovo novina da u posti nece da izdaju pristigle pakete niti da ih zaduzuju za urucenje i urucuju subotom, ako me secanje dobro sluzi i podizao sam i postar donosio pakete subotom prosle godine?

Pogledao i ima nekoliko reg. posiljki koje su urucivane subotom, poslednja u januaru.

Poslednja izmena:
I ja koliko se secam dostavljano mi je subotom.. Ali ne tako skoro pa nisam siguran da li je bio obican postar ili post expres..

Mislim da subotom rade samo PE kuriri, ne i poštari.

'ajd da ih vidimo sad, nema corone da se vade....

Prilozi

• Opera Snapshot_2020-02-08_194719_parcelsapp.com.png
    Opera Snapshot_2020-02-08_194719_parcelsapp.com.png
    61.7 KB · Pregleda: 132
@sasa022
Nisam se setio da tu proverim, mada sam nekako bio siguran da ima isporuka i subotom. Proverio i vrse isporuke (urucenja i za pisma, pakete i ostale usluge, kao i PE) subotom od 8 do 14 casova. Pretpostvljam da ih mrzelo ili sta vec, jedino da nisu promenili u zadnjih mesec dana radno vreme pa nije azurirano na sajtu.

Ova turska ti mozda stigne.

Bilo bi lepo ali to je tesko ..., proslo je vise od 5 meseci.
Lepo bi bilo kad bi dosla ona i Letonska isto iz Avgusta ali negde u tom periodu je bio novi postar, koji nije mogao da povata adrese uopste a kasnije ubrzo dao i otkaz... pitanje je gde su te dve zavrsile ako su stvarno usle u SRB. Ili su u GPC ili kod njega ;)

@Sasa022
Ne nagadjam vec preko 20 godina nisam dobio nista subotom. Iskuliraj.

Slazem se sa @Jericho-m, ta turska ti verovatni stize uskoro.

Sta kaze tursko pracenje za tu posiljku - https://track.ptt.gov.tr/

Screenshot-20200209-111916-com-google-android-apps-docs.jpg

@Sasa022
Ne nagadjam vec preko 20 godina nisam dobio nista subotom. Iskuliraj.

Procitaj sta sam napisao...

Evo jedan primer

pak22.jpg

Dani dostave : ponedeljak , sreda , petak

Ali ako primalac dodje u postu kada postar nije na terenu ili nije zaduzio posiljku za isporuku, duzni su da mu predaju posiljku tokom radnog vremena.

Procitaj sta sam napisao...

Evo jedan primer

Pogledajte prilog 281240

Dani dostave : ponedeljak , sreda , petak

Ali ako primalac dodje u postu kada postar nije na terenu ili nije zaduzio posiljku za isporuku, duzni su da mu predaju posiljku tokom radnog vremena.

Ovo zadnje nije istina. Ja sam bio dosao posle radnog vremena po posiljku sto mi je postar ostavio ceduljicu taj dan, i oni nisu hteli da mi uruce jer sam dosao pre 17h, urucivanje je 17-19h jedino. Postar radi max do 15h. Tvrde da je u sortiranju i ne mogu mi izdati. Nije se desilo samo jednom.

Paketi iz inostranstva se isporučuju od ponedeljka do petka i njih isporučuju poštari. Pakete u okviru Srbije sa predznakom PE... isporučuje postexpress od ponedeljka do petka, a po većim mestima i subotom.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

@AnnarioN

Da li je mozda kod tebe ovakva situacija ?

Isporuka iz jedne , licno preuzimanje u drugoj posti

2x.jpg

Ako se isporuka vrsi svaki dan i ako postar zaduzi posiljku a ne isporuci je , postoji procedura
po kojoj se ona razduzuje i vraca u magacin.
Greska je postara ako na "kartoncicu" napise da je licno preuzimanje moguce od npr. 16-19h ,
a realno stanje na terenu je takvo da posiljke mozes licno preuzeti tek posle 17h.

Momci mislim da nema potrebe za tolikom debatom vec par dana, 2-3 dana gore dole za preuzimanje posiljke iz Kine nije nikakav problem... to je cak smesno cekanje.

Evo ja npr. cekam sutra vec 7 dan dostavu paketa preko Royal Expres kurirske sluzbe i kome da se zalim, kome da pisem? Naravno to nikog ne interesuje..., zovem Beograd kazu bice danas i tako svaki dan, pozovem Nis i ne javljaju se. I to mu dodje kao Expres kurirsla sluzba? Ma vazi... mogu slobodno da obrisu to Expres iz imena a da ostave samo Royal, mada kad bolje razmislim to je mnogo otmeno ime za takvu krs kurirsku sluzbu. Nek promene ime da se zovu samo R.

Nego j.bg to je Srbija, svako radi sta hoce i ne odgovara za postupke... pocevsi od ovih na vlasti pa sve do najnizih statusa.

P.S.
Brze mi stigne paket iz Singapura nego iz mesta udaljenog 100km od mene. Welcome to Serbia.

Za 4 ordera koja imam na cekanju od kojih 2 cekam da budu poslati vec desetak dana, prodduzilo se vreme za slanje sa 11 na 19 dana...

@Sasa022
Ne, radi se o glavnoj posti u mom gradu. Ovako ide prica: Ukoliko ti postar izda ceduljicu taj dan ti mozes podignuti paket u posti kojoj ti pripadas(u mom slucaju glavna posta) u periodu od 17 do 19 casova. Ne mozes pre niti posle tog perioda taj dan, sutra dan mozes bilo kada pokupiti paket jer onda stoji kao tamo. A to sto je postar svoj posao zavrsio do 13h(ajde reci cemo 15h, iako znam da u mom reonu i sam je rekao bude gotov oko12-13h) oni ne zele da meni izdaju paket jer po pravilima to je u sortirnom magacinu i oni njega dobiju u 16:55 kako bi mogli meni isporuciti u 17:00 ni minute pre. Bio svadjao se, pravio scenu ali ne, oni su u pravu. Iako se i par puta desavalo da postar nije ni doneo paket sa sobom vec u posti ispisao ceduljicu za j**** punjac to njih ne zanima...tako da..

Paket RP,,,,,,CN proslo 60 dana kinez produzio na jos 20 dana i kaze ako ne stigne za 10 dana otvori dispute , tako bude pokrenem dispute dobijem refund,

E sad paket stigo danas sta da radim

Kontaktiraj prodavca, javi se da je stigao i pitas kako da mu uplatis novac

Sta ti pise na statusu kad je poleteo iz Kine a kad je usao u Srbiju?

Posto i ja ocekujem neke RP CN koje su vec presle preko 70 dana.

Sta ti pise na statusu kad je poleteo iz Kine a kad je usao u Srbiju?

Posto i ja ocekujem neke RP CN koje su vec presle preko 70 dana.
Moj je stigao danas. Posle 72 dana. China Post.
28. decembar stigao na aerodrom Beijing i od tada do 5. februara stajao je tamo.

Meni RV CN od 29.01 leti ili sta vec radi, bas pocinje i nervoza da me hvata jer ima nekih 33 dana kako sam narucio paket a nema ga jos kod nas da stigne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam narucio cini mi se 24.12,kineska posta,evo stigao paket u Nis.

Screenshot_2020-02-10 ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING 17TRACK.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno