Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče mi stigla maska za telefon od koje sam se oprostio i postavljen lični rekord u čekanju.
Poručna 7. Oktobra (4 meseca).
China Post Small Packet Plus, na AE još 31. Januara status da je uspešno isporučena, dok na ostalim servisima za praćenje nije ni napuštala Kinu.

Kupljeno na aliju 03.jan.2020.
Ajde da vidimo kad ce biti isporuceno i dal cu morati da cekam opet +15 dana da prodje BG carinu...

1.JPG

Meni Aliexpress poslao obaveštenje da su mi poslata dva od tri paketa što sam poručio, jedan juče i jedan danas.

Sitnice neke, maske i stakla za telefon u jednom, a punjač, kabl i OTG adapter u drugom.

Videćemo sad kako će stizati.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Do dana nije. Porucena u oktobru, poslednji status posle par puta security returna i slanja je 11.01 i crvenon porukom na 17track. :)
Jedino ako se pojavi a neko je zaboravio update da postavi mada ne verujem.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Jel vam se desavalo da na sajtu 17track ispod tracking broja pise:Istekla i crveni kvadratic? https://imgur.com/MaAAQAD

Naravno u ovom haosu da se dešava i to nema veze sa realnim stanjem paketa, šta više i posle toga što je 17track obeležio da je istekla(automatika posle xy dana) na njihovom sajtu stižu novi statusi.

@ [Miki]
@ AnnarioN

nemora da znaci da nece stici, pocrveni jer vise nema automatskog pracenja tj azuriranja statusa i posle odredjenog vremena ako nema izmen u statusima. Miki, koji ti je tacno poslednji status , taj od 11.1.? Nekoliko posiljki koje su pocrvenele na 17track i postal. ninja su na kraju stigle, doduse potrajalao je. Koliko se secam neke su se crvenele a kad se pojavio azuran status onda se vratile na zeleno. U najvecem broju slucajeva ako nema promene statusa posle nekog duzeg perioda posiljke sajtovi za pracenje oznace a i pise da moze samo manuelno da se azurira status.

HA, donese poštonoša... :D

Nije ni išlo na carinu, napisao kinez nesto manje od 5$ i prosledili 15$ vrdnu posoljku odma na isporuku.
'Fala mu...

2.JPG

e tek će da kasne [emoji39]

6e8e352c9b01221c9cc5674ffc0bccac.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pristigla u naizmenicnu jedna RV****CN, od 21.01 je na statusu Airlines, Beijing. Ovo je jedna od dve posiljke koju su prodavci ponovo slali posle onih vracanja posiljki u decembru prodavcima. Ova je putovala 29 dana, prethodna nekih 20ak tako da se CN posta taman unormalila...

Tako da su ostalo samo posiljke za koje ce da ide dispute, prodavci koji su do kraja tvrdili da je sve u najboljem redu i da su u tranziti a vracene u mesto odakle su slate.

I dalje sam u ubedjenju da su za trazit u Kini i vracenje posiljki ogovorni posiljaoci usled pogresno deklarisanih paketa, vecinom pogresno deklarisane tezine, greske zbog obima ili pokusaji da se plati manja postarina a samim tim izvuce popust koji su davali za 11.11. tj crni petak.

Stigao danas na kućnu adresu jedan RV-CN, naručen 11.11 i na našoj carini od 11. januara.
Isplatilo se dati 6,02€ za poštarinu i još 500din našima brzim carinicima.

Posiljka nije prosla sigurnosnu proveru i vracena prodavcu, on se pravi blesav... standardna prica.

Vracena-Prodavcu.jpg

Stigao danas na kućnu adresu jedan RV-CN, naručen 11.11 i na našoj carini od 11. januara.
Isplatilo se dati 6,02€ za poštarinu i još 500din našima brzim carinicima.
i moj se od 11.01. pomerio RX-DE

07.02.2020 14:13:58 20200 ГПЦ НОВИ САД Отпремa
07.02.2020 12:03:08 62200 ЦАРИНА ГПЦ НОВИ САД Отпремa

gde ti vidiš da se vraća?
8010ab25097bd5be7f553c5f3fe8e997.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

@ZAP
Ima nas kojima su cak i sami prodavci javili da im je paket vracen, da ne pisem nesto sto sam vec vise puta postovao.
Redje, ali je bilo kod drugih, je da je paket vracen iz Pekinga pa odmah ponovo poslat za Peking sa sve statusima da to i potvrde.
Nije slucaj samo kod nas nego i sirom sveta.
Ako nije vracen gde je i kako to da ni nakon dva meseca nema promene statusa, obzirom da je prvo prosao izvoznu carinu a onda kad su vracali pakete prosao uvoznu carinu. Za ta dva paketa za koje su samii prodavci potvrdili da su vraceni nepostoji status da je neko preuzeo paket ali se vidi da je stigao bas tamo odakle je i poslat.

@ [Miki]
@ AnnarioN

nemora da znaci da nece stici, pocrveni jer vise nema automatskog pracenja tj azuriranja statusa i posle odredjenog vremena ako nema izmen u statusima. Miki, koji ti je tacno poslednji status , taj od 11.1.? Nekoliko posiljki koje su pocrvenele na 17track i postal. ninja su na kraju stigle, doduse potrajalao je. Koliko se secam neke su se crvenele a kad se pojavio azuran status onda se vratile na zeleno. U najvecem broju slucajeva ako nema promene statusa posle nekog duzeg perioda posiljke sajtovi za pracenje oznace a i pise da moze samo manuelno da se azurira status.
Beijing, delivered to air transport

Mada sam imao vise ovih statusa tokom par meseci zbog security returna.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

@ [Miki]
To ceka na utovar, e sad kad ce biti natovareno i kad ce da poleti.... Ne mogu da se setim ali mislim da sam za jedna paket imao jedno 7 security returna, a ima na formumu jos nekoliko clanova koji su imali poprilican broj sec.return. I to na kraju stigne, Najverovatnije negde na kraj skladista pa utovare ove koje su stigle kasnije i tako u krug dok u nekom trenutku ne rese ili se ociti skladiste pa utovare i te zabacene... ili nemaju mesta pa ih vracaju korak nazad.

@Mrljesana
@ZAP

Shenzhen , IMPORT CUSTOMS

07-01 posiljka krenula iz Shenzhen-a otisla u Peking i 07-02 vracena u Shenzhen

@qwerty96

Ako sad otvoris Dispute , naterace te da cekas jos oko mesec dana - da istekne 60 dana i onda ce
ti dati refund.

Identican slucaj mi je resen pre par dana.

Stigla je danas u zemlju jedna rp cn sto je krenula 19.11. :)
Ostale jos 3 posiljke od 11.11...

Vidim da su mnogima stigle juče RP CN pošiljke.
Meni je isto stiglo. 28.12 utovareno u avion i od tada čekalo da poleti.

Jel nekome Kinez slao paket preko bpost izgleda belgijska posta je u pitanju..Mislio sam da je fake tracking ali nasao sam na bpost podatke o mojoj posiljci a inace u pitanju su samo brojevi

Capture112.PNG

@ Optimus_prime

Bilo je primera i stizu i BPost paketici.

Evo i jednog svezeg primera - paketic ide u Sloveniju ( 4PX-BPost )

Ako nije neka brljotina u pracenju , izgleda da je kopnenim putem iz Kine transportovan u Kazahstan ,
pa iz Kazahstana u Belgiju

bpost.jpg

Ma Singapurcani su ludi skroz :D
Screenshot_20200208_095338_com.android.chrome.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno