Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče sam dobio paket sa RP pracenjem koji sam poručio 01.12. i požalim se poštaru (koji inače živi sprat ispod mene) kako imam 2 paketa sa LP praćenjem koji imaju status od 27.11 i 22.12. da su ušli u Srbiju ali ih još nisam dobio. Čovek mi kaže da ćutim i da se samo nadam, ima u susednoj zgradi čoveka koji čeka 65 paketa iz Kine i koji su probili prosek putovanja iz Kine od 40 dana. Inače, Beograd je u pitanju.

Dobar je trenutak da se odmori od AE bar do marta da prođu i njihovi praznici, pa se možda stabilizuje posle toga. Jer očigledno je problem i kod nas i kod njh, i onda je to idealna kombinacija za to što se dešava trenutno.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

@ytrewq

Pa koliko sam shvatio tragajuci po netu sta je tacno reissue, a skoro nikakvih informacija nema (nasao samo jednu stranu na reddit-u) da ili prodavac napravi reissue stranu gde ides na purchase pa za 0,1usd napravis porudzbinu a onda on posalje ponovo prozivod. No u slucaju da to ne stigne ili stigne ko zna kome refund je tih 0,1usd. Osim ako jel ne produzi vreme za prvobitnu porudzbinu dok ti ne stigne paket, sto opet zavisi od njih.

https://www.reddit.com/r/Aliexpress/comments/ao185v/is_it_ok_to_buy_a_resend_order_for_1_cent/

Pa videcu ako hoce da produzi vreme za 2 meseca za prvobitnu narudzbinu a da poslaje drugu onda ok, da imam kakvo takvo osiguranje, ako ne onda refund...

Nikako ne dozvoliti prodavcu da muva i pravi šeme, neka pošalje novi tracking broj i produži zaštitu, sve ostalo je bespotreban rizik po tebe.

Krenuo,danas prva promena statusa posle 24.12,stize do leta

Tracking number:
985200000005429933
Shipment type:
Bpost
In transit:
14 days
Deadline:
not set
Date Status and location (eng+auto )
Dec 24, 2019 13:00 Bpost
Arrival at facilities
Jan 7, 2020 08:21 Bpost
Departure from office of exchange

to nema pracenje do srbije, imao sam takav

@Jericho
Pa tako sam i napisao, ako produzi zastitu za prvobitnu kupovinu dok ne stigne reissued/resend paket (sa punim pracenjem) onda ok a ako nece onda refund.

Bice do proleca,sve je to za prolecnu sezonu

Kupio 11.11 ove gume za oko 38$ https://www.aliexpress.com/item/33021784189.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6f7e4c4dDm6Y1b i jos se muvaju po Kini

Pise kao da krenule ?

Nov 12, 2019 20:02 China Post
Logistics order has been created (AliExpress platform)
Nov 12, 2019 20:02 Aliexpress-Cainiao
Waiting for pick up
Show intermediate events (44)
Dec 20, 2019 06:06 China Post
Airlines have to pay transportation
Beijing switching station
Dec 29, 2019 00:10 China Post
Airlines departure
Beijing Air China
Dec 29, 2019 00:10 Aliexpress-Cainiao
Airlines departure
Beijing
Dec 29, 2019 00:10 Aliexpress-Cainiao
Airline departure from original country

ili ti datum ne valja ili grešiš u računici [emoji39].

sa ovim datumom nadaj se da je dva meseca
Da da sorry moj previd dva meseca al je stigao,a ubedjen sam da to uopste ne ide avionom nego brodom,jer mi je na trackingu bilo pokazivalo cnfysa a to je kako sam pronasao oznaka neke njihove luke

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Jel ovo znači još jedan đir po Kini?

Jan 1, 2020 00:10 Airline departure from original country
Jan 1, 2020 00:10 Airlines departure Beijing

Jan 7, 2020 13:08 China Post return Beijing switching station
Jan 7, 2020 13:08 [Beijing] [Beijing] return exchange station

Sad i mene djavo natera da proverim jednu LP.. koja je "stigla u destination country" jos odavno. Kad ono...
38c5032118ceb63147f546bbc891412d.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Sletela dva RB... SG, poslata 26.12, poletela 27.12 i sletela u Srbiju 1.1 [emoji4]

Pozdrav! Kakva je situacija sa Carinom, pretpostavljam da tek od 8. januara normalno rade? Meni je stigao jedan paket 28.12. u Srbiju, i još je na carini. Pokušavam da predvidim kad bi mogao da mi stigne, ali je to jako teško. :D

Meni još ništa nije išlo na carinu, tako da ne znam [emoji16]

Sto se tice Tonga post proverio sam tracking za posiljku koja je stigla pre 10ak dana. I pojavio se ovaj status:

Arrives at Columbia Post OE, delivery will be completed in 1-7 days
Shenzhen

Arrived at destination country status je bio 22. Novembra a ovaj iz Kolumbije 25. Novembra. Kod mene paket stigao 31.12.

Tako da sto se tice tih posiljki možemo da budemo mirni, idu na put oko sveta al stignu na kraju

Pozdrav! Kakva je situacija sa Carinom, pretpostavljam da tek od 8. januara normalno rade? Meni je stigao jedan paket 28.12. u Srbiju, i još je na carini. Pokušavam da predvidim kad bi mogao da mi stigne, ali je to jako teško. :D

Ista pesma. Pošiljka stigla 29.12 na carinu i ništa se ne pomera.

Potvrdio mi i drugi prodavac da mu je vraćena posiljka. Prvi koji se sam javio produžio zastitu i poslao drugi.
Dvojica tvrde da je sve ok i da su posiljku na putu, i jednog cekam da odgovori.
To je sto se tice CN posiljki.
Tonga ocekujem kao sto napisah, one putuju oko sveta.
Od dve Letonske, jedna bi trebalo da stigne valjda uskoro, za drugu cekam odgovor posto je Letonske posta nije preuzela

Stiglo mi staklo za telefon, naruceno 5.12.,maske jos nisu stigle iako su istog dana narucene, ali drugi proizvođač.
Sa alija.

Edit :

Stigla jos jedna maska, bila u sandučetu. Treba jos jedna

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Sun you tj track sa LP sve od 11.11
34e0ac2211e45e6e4d587676dad5e047.jpg

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Sto se tice posiljku koju po statusima nije ni preuzela Letonska posta, prodavac Kaze da je proverio ali da statusi kasne o ne azuriraju se. No videćemo sta je tacno pre ili kasnije

Šta sad, takmičimo se čiji je duži (panoramski obilazak kineskih znamenitosti)? Prestanite da kukate i đubrite temu - čekajte!

~85 dana:
Number: RV...CN
Package status: Expired
Country: China -> Serbia
Destination:
2019-11-14 09:32, CN, CNFYSA, Prispeće
2019-09-04 21:34, CN, Roger
Origin:
2019-11-22 00:10, Beijing, Airlines
2019-11-15 15:26, Guangzhou, arriving at Guangzhou Terminal (via transfer)
2019-11-15 07:32, Beijing, delivered to air transport
2019-11-15 07:31, Beijing, delivered to air transport
2019-11-14 20:28, Beijing, leaving the Beijing Exchange Station, the next stop ,Beijing Exchange Station (via transfer)
2019-11-14 12:35, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-14 10:57, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-14 06:23, Beijing, arriving at Beijing Terminal (via transfer)
2019-11-13 16:59, Guangzhou, leaving Guangzhou Terminal, the next stop , Beijing Terminal (via transfer)
2019-11-11 17:59, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-11-04 17:17, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-10-30 16:32, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-10-19 18:21, Guangzhou, arriving at Guangzhou International (via transfer)
2019-10-19 15:46, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop "Guangzhou International"
2019-10-18 15:25, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-09-09 05:33, Beijing, arriving at Beijing Terminal (via transfer)
2019-09-07 15:11, Guangzhou, leaving the Guangdong Air Mail Processing Center, the next stop ,Guangzhou International (via transfer)
2019-09-05 20:48, Guangzhou, arriving at Guangzhou International (via transfer)
2019-09-05 16:03, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop , Guangzhou International
2019-09-04 21:59, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-09-04 21:34, Shenzhen, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center has received, pitcher: WB16
======================================