Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala, pretpostavljam da je haos zbog strajka i praznika, ali da bar pise da je otpremljeno za carinu Niš, ne bi se razmisljao. Ovako mi nije jasno sto ovaj Postal Union kaze Held by customs BEOGRAD C, sto je valjda BG carina. Jos jedan paket mi stigao u Srbiju istog dana 24.12 i vec 25. je promenio status na 68200 CARINA GPC NIŠ.

Poslednja izmena:
Blegijska bpost ima pracenje ?

Samo ovaj pocetni status i ne desava se nista

Arrival at facilities
2019-12-23 | 03:46
Item deposited to local postal operator
2019-12-23 | 03:28

Meni prodavac prevarant kome se posiljka vratila tvrdi da NE MOZE da je posalje ponovo, i sugerisao da otvorim dispute, da kazem da sam robu primio, ali da mi vise ne treba - a on OBECAVA da ce mi refundirati. 2 puta mu napisem da mi posalje ponovo, i upozorim ga da cu ga prijaviti Ali-ju, ali genije opet kaze da "sistem ne dozvoljava slanje". Otvorio sam dispute i poslao njegove poruke, nadam se da ce mu zatvoriti radnju.

Imam i ja jedan takav slucaj, doduse meni napisao da ako se njemu vrati on ce da vrati pare a ako ne, onda nista. Haha, koji prevaranti. I to narucio fan za neki matori laptop od 1.7e a laptop u medjuvremenu crko :D Sou.
Vec sam pisao, nekoliko kupona za BF i za 11.11 mi je propalo jer nisu hteli da posalju za manje para.

Opcija slanja Aliexpress standard shipping, broj za praćenje od Singapurske pošte, kurirska služba nije 4PX kao što uglavnom bude, već Yanwen Logistic.
Videćemo koliko putuje ova opcija, mislim da je mnogo brži 4PX ali videćemo.

Singapur-Yanwen.jpg

Prispela jedana tura Kineskih izgleda juce a danas se pojavila u statusima - naizmenica posta (RV****CN). Poletela iz Pekinga 02.12. Doduse ovaj paket je iz avgusta meseca, kupljeno 02.08. - Bila zaglavljena izmedju Sheznhena i Guangzhou-a do sredine novembra.

Poslednja izmena:
Ja za te "izmene", naročito ako doplatim poštarinu, dajem kečeve ocenu, i loš komentar, što mislim da im I ne odgovara baš... A ako je razlika u ceni onda i dispute obavezno pa nek se češu...
Inače, zaista vredi, ukoliko nije neka sitnica, doplata za Singapurćana, svaka im čast, brzi i pouzdani... Samo što kinezi nekad preteraju u ceni poštarine. Mada je i ona njihova 4PX pošta, free i bez trekinga, odlična, i ima treking do Srbije, samo nema posle unutar nje, da je sve ok u pošti znali bi da stiže u roku od dva dana, ali ovako...
Inače dva paketa što su stigla u bg, posle 4 dana dobili naš status, I najverovatnije u ponedeljak kod mene, tako da, kasne ali ipak odrađuju...

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk

Poručio i lepo označio da ide preko SG pošte (i doplatio), ovi poslali preko TR.
Dobili su poruku da isprave, ako ne ima da dobiju negativnu kao vrata.

Zadnje 3 posiljke mi nikad nisu stigle.
Naruceno u Junu, Julu i Septembru.
Sve je slano nekim default Ali nacinom a zadnji statusi su prikazivali da su paketi stigli na aerodrom ili u neke centre.
U sva 3 slucaja sam kontaktirao prodavca 2 dana pred istek onog vremena kada je krajnji rok za stizanje posiljke i u sva tri slucaja su mi rekli da su paketi stigli u Srbiju. Cak mi je jedan prodavac naknadno javio da mu se paket vratio a sansa da nikog nije bilo kuci/nije primeceno obavestenje u sanducete su ravne sansama da 5 puta za redom dobijete na 7-cu na Loto. Ne znam na osnovu cega su oni to zakljucili posto pracenje daje druge informacije, prakticno paketi nisu ni otisli iz Kine.
Elem, nisam imao zivaca za dispute jer su bile sitnice u pitanju medjutim, citajuci i na drugim mestima gde se ljudi zale da im paketi u poslednjih par meseci uopste ne stizu sto to ranije nije bio slucaj, postavlja se pitanje da li su u gpc-ovim poceli da kradu pakete?
Da li se istorija od pre 20-ak godina ponavlja, kada smo na jedvite jade uspevali ponesto da narucimo online a onda dodje raskupusan paket iz kog uvek nesto nedostaje a ti ne mozes da dokazes kradju ili je nesto drugo u pitanju? Ok strajk, manjak ljudi i slicno ali ovo je pocelo da se desava i pre strajka.
Nikad mi se nije desilo da ne dobijem paket, bilo sa pracenjem ili bez, bilo iz Kine ili nekog drugog kraja planete.

Ljudi,sta je ovo,da li su nekome stigle kineske posiljke poslate krajem novembra?.......imam 4-5 komada,poslatih oko 27 novembra i ni jednoj jos ni traga ni glasa....tracking brojevi koje imam ne vrede nicemu,pokazuju samo do izlaska iz Kine...

Ustvari,sad za jednu preko sajta postal.ninja vidim da je stigla u Srbiju jos 7 decembra,ali do mene i dan danas nije stigla...UA312547026TO

Nov 26, 2019 17:12
SunYou Logistics
Pre Alert to SERBIA
Nov 28, 2019 05:38
SunYou Logistics
Acceptance, Sent to SERBIA
Nov 29, 2019 15:27
SunYou Logistics
CHINA, SHENZHEN, Departed Sunyou Facility
Nov 30, 2019 07:37
SunYou Logistics
HONG KONG, Departed Hong Kong Airport
Dec 3, 2019 06:46
SunYou Logistics
GMTC, Arrived in transit country
Dec 4, 2019 05:15
SunYou Logistics
GMTC, Departed transit country
Dec 7, 2019 07:20
SunYou Logistics
SERBIA Arrival at Destination country

Da li je moguce da od 7 decembra jos uvek stoji u tom nasem GPC-u??.....(?!)

Kod mene isto katastrofa, ništa mi ne stiže u zadnje vreme. Imam neki paket od $20ak koji je stigao na Bg aerodrom 01.12, i od tad ni traga ni glasa. Zvao sam poštu da pitam, oni mi dali neki drugi broj da pozovem. Zovem njih, oni daju neki treći broj. Zovem treći, niko se ne javlja ceo dan..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni nema jos par paketa s kraja oktobra i 20ak iz novembra. Jedan registrovani se vrti po Pekingu 40 dana. Haos

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Sve što je stiglo u toku štrajka je i dalje u GPC po nekim dzakovima i ne mrda ništa. Ima u grupi pošte na fb po neka slika kako to izgleda.
Pošiljke pristigle posle štrajka normalno prolaze, ako ne idu na carinu.

Poručio i lepo označio da ide preko SG pošte (i doplatio), ovi poslali preko TR.
Dobili su poruku da isprave, ako ne ima da dobiju negativnu kao vrata.

Pa ne mogu sad da opozovu slanje, nema od toga nista. Meni se desila ista stvar - ako stigne u razumnom roku, nece se odraziti na ocenu - u protivnom, slede penali. S tim sto je slanje preko TR bilo skuplje nego SG (svejedno bih odabarao SG, naravno).

Imao isti slučaj. Predlog je bio da sačekam još jedan dan za delivery. (31.12.) Samo sam editovao moj proposal da vrlo pazljivo pratim tracking I da je purchase protection istekao (pošto su napisali nešto tipa please pay attention to tracking info purchase protection is still running) Sutra su isti taj razlog stavili kao valid I vratili pare.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa ne mogu sad da opozovu slanje, nema od toga nista. Meni se desila ista stvar - ako stigne u razumnom roku, nece se odraziti na ocenu - u protivnom, slede penali. S tim sto je slanje preko TR bilo skuplje nego SG (svejedno bih odabarao SG, naravno).

Odgovorili mi po sistemu, *mjau**mjau**mjau*a, izvinjavamo se.
A za razliku para nikom ništa, prave se ludi.
Nije cifra, ali red je da sami kažu, a ne da ih ja podsećam.

Meni nema jos par paketa s kraja oktobra i 20ak iz novembra. Jedan registrovani se vrti po Pekingu 40 dana. Haos

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

I meni. 3 paketa iz prve polovine Novembra se vrte po Kini. A paket koji nema pracenje stigao za 25 dana

Poslednja izmena:
Šta je sad ovo sunac mu poljubim? Stiglo u državu a na praćenju pošte uopšte ne postoji.
Na Aliexpressu ima dva trackong broja, jedan sa LP drugi sa UA

Ništa mi nije jasno. :S:

sunac.jpg

Imam jedno 10 ovakvih vec mesec dana, izgleda da su u tim dzakovima koje im ne pada na pamet da raspakuju...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Upravo postar doneo jednu Tonga posiljku, poslata 12.11. a 22.11. je bio najavljeno da pristize u Srbiju (status Arrival at Destination country odnosno SERBIA Arrival at Destination country i Arrive at destination country zavisno gde se prati posiljka)
48 dana nije tako lose uzevsi u obzir da je posiljka bez pracenja i inace situaciju sa posiljkama.

Da ponovim za UA****TO sami izracunajte (31.12. urucena) koliko od gore navedenih statusa prodje vremena dok zaista ne dodje na urucenje. Arrival je najava da je paket prosledjen ka Srbiji a ne da je paket prispeo u Srbiju.

Sreca je pa imamo postara ovakvog kalibra da nas usmerava gde sta i kako treba da radimo [emoji1787][emoji1787][emoji1787] moderatori dajte mu 3 bambija!!!

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Sasa022 je apsolutno u pravu, ja sam baš posle tog njegovog posta napisao da takve stvari treba staviti u prvu poruku, sad vidim da je ta moja poruka obrisana. Ja bi brisao ove poruke koje se ponavljaju u beskonačnost, svaka čast Sasa022 kako ima živaca...
Sad se sećam da sam spomenuo i neki video klip iz prethodne poruke, verovatno je krenuo flame pa je sve to obrisano...

Stvarno treba staviti ovo sa tracking brojevima što je sasa022 napisao u citiranoj poruci u prvi post - evo čovek je kratko i jasno napisao, ne mora niko da se trudi.

Evo i neki koristan info, 2 preko TR poslate početkom decembra, stigle. Bile bez praćenja. Par CN iz novembra bez praćenja - ni traga ni glasa.

A pošto sam baš na ovoj temi saznao da su prodavci sa Alija počeli dosta da lažu za slanje, juče sam kontaktirao jednog prodavca da mi potvrdi da će poslati preko SG, vidim danas da je stvarno poslao preko SG, videćemo šta će biti.

Put oko sveta...
81383a1dc0883b80ff0a20cc6b2af7f9.jpg
c2c5fc7cffa2257589ec6138ee191ec5.jpg
fe23d4f7385159cebccc5b0210fbc65e.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Imam jedno 10 ovakvih vec mesec dana, izgleda da su u tim dzakovima koje im ne pada na pamet da raspakuju...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Срећна околност је што сам за ову пошиљку добио рефунд. Имам још 5 комада од 11.-14. новембра, које се такође врте по Кини..

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

tebi se bar vrti [emoji39]

ps
kako se pravi ovaj SS od par ekrana??
36b2a3f8a084b57c2b7bd495b8270975.jpg

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno