Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kinez mi je poslao nekom WINIT poštom, tracking je ID*****CN, jel ima neko iskustva sa tim?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Oni su isto posrednici kao i Yanwen, nisam imao ništa preko njih. Baš ćeš ti videti kakvi su pa javi [emoji1]

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Jel ovo znači da ga je Kinez pripremio za transport avionom samo nikako da ga na isti i stavi?

Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)

Singapur je milina. Naručio dva paketa pre dva dana i evo oba poletela danas.
Kinezi i dalje klasika. Jedan 32 dana leti već, evo jedan stigao do aviona 7 dana od slanja. Inače ta dva preko kineske pošte su poslata iz Guangzoa, i očigledno da oni bez problema stižu do Pekinga za manje od 10dana.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Kinezi dominiraju... sad su izmislili novi zadnji status koji je u Kini.

Ranije je zadnji status bio
Bejing, Airlines i taj status je znacio da je posiljka krenula ka Srbiji.

Sad je ovo novi status izgleda za Polazak iz Kine, mada me ne bi cudilo da izmisle jos nesto. Katastrofa...

Kineska-posta.jpg

E dobro sto si to napisao. Nisam znao, mislio sam da je Beijing Airlines zadnja stavka kada paket napusta Kinu, a sada vidim da nije. Pre neki dan posle 9 dana statusa Beijing Airlines, vracen sa slanja - security return, pa sam se pitao kako je to moguce kada je paket vec napustio Kinu. Kad ono medjutim…. Imam I jedan koji je u statusu Beijing, delivered to air transport od 23.11 I ne mrda. Verovatno je zavrsio u nekoj kanti, na aerodromu

Poslednja izmena od urednika:
Bilo je gluposti sa CP i pre

gp17.jpg

a bilo je i srecnijih vremena :)

dv.jpg

Bilo je i kod nas kad paket prođe carinu da ga isporuče, a sad skupljaju prašinu...

I ja sam se tako odlucio da sve ide iskljucivo preko Singapura, ali malo morgen. Ti uplatis to, a onda ti ga Kinez "spusti" pa posalje preko China Posta I eto problema. Najveci problem je to sto ne mozes odmah da pokrenes dispute, vec moras da cekas 10 dana, a paket za to vreme vec "odmaglio". Imam neku gomilu kablova koje sam narucio preko Ugreen-a, koji u principu dobro rade i redovno salju preko Singapura (sve prethodne su isle tako). Platio sam Aliexpress Standard Shipping nadajuci se da ce sve ici kako treba, medjutim, kada sam dobio tracking broj vidim China Post. Da ne duzim dalje, sada ce skoro 50 dana od narucivanja, posiljka se vratila u Shenzhen, oni tvrde da su je poslali ponovo, ne kazu kako, na sajtu Aliexpressa tracking kaze "package rejected, unable to ship by air", niti novog broja, niti promene statusa na trackingu, a protection produzen za jos 2 meseca. I sta dalje reci….drugi primer je jos gori, platio bas Singapore Post, a opet dobio China Post. I taj paket se vratio posiljaocu I nemam predstavu u kom je statusu sada. Kinez se pravi lud, tvrdi sve ide po planu.

Inace, singapurci stizu bez problema. Ima malo gnjavaze kod nas, jer ih ne registruju odmah, nego malo potraje, ali sve uredno stize. Bas sam 3 paketa dobio juce, relativno skoro naruceno i to bas jedan od Ugreen-a.
Ja za te "izmene", naročito ako doplatim poštarinu, dajem kečeve ocenu, i loš komentar, što mislim da im I ne odgovara baš... A ako je razlika u ceni onda i dispute obavezno pa nek se češu...
Inače, zaista vredi, ukoliko nije neka sitnica, doplata za Singapurćana, svaka im čast, brzi i pouzdani... Samo što kinezi nekad preteraju u ceni poštarine. Mada je i ona njihova 4PX pošta, free i bez trekinga, odlična, i ima treking do Srbije, samo nema posle unutar nje, da je sve ok u pošti znali bi da stiže u roku od dva dana, ali ovako...
Inače dva paketa što su stigla u bg, posle 4 dana dobili naš status, I najverovatnije u ponedeljak kod mene, tako da, kasne ali ipak odrađuju...

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja za te "izmene", naročito ako doplatim poštarinu, dajem kečeve ocenu, i loš komentar, što mislim da im I ne odgovara baš... A ako je razlika u ceni onda i dispute obavezno pa nek se češu...
Inače, zaista vredi, ukoliko nije neka sitnica, doplata za Singapurćana, svaka im čast, brzi i pouzdani... Samo što kinezi nekad preteraju u ceni poštarine. Mada je i ona njihova 4PX pošta, free i bez trekinga, odlična, i ima treking do Srbije, samo nema posle unutar nje, da je sve ok u pošti znali bi da stiže u roku od dva dana, ali ovako...
Inače dva paketa što su stigla u bg, posle 4 dana dobili naš status, I najverovatnije u ponedeljak kod mene, tako da, kasne ali ipak odrađuju...

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk

To isto I ja radim uz obaveznu losu ocenu, a sto se tice razlike u ceni, desavalo mi se da nemam s cim da uporedim, jer npr. China Post ne figurira u opcijama za shipping, pa ne znam za koliko me je "zvrnuo".

Sa 4PX postom takodje imam dobra iskustva I jako je dobro sto ima pracenje barem do dolaska u Srbiju, sto kod mnogih drugih ne postoji. Imam bas jedan njihov paket koji je stigao jos 04.12 u Srbiju, u vreme strajka, jos uvek ga nisam dobio, valjda nije stigao na red, ako ga neko nije "popalio", a evo vec je kraj decembra. Uskoro istice protection period, mora da se produzi i potpuno je neizvesno da li cu paket uopste I dobiti, a treba posle Kineza ubediti da ga nisi primio.

Poslednja izmena:
Evo koliko meni čeka na carini paket...
Pritom naručio sam pre dva meseca na isti dan kada je kolega poručio isti paket, njemu je pre dve nedelje stigao.
Kad sam uporedjivao njegove tracking informacije sa mojim vidim da mu ja paket cak u Srbiju stigao dve nedelje ranije od moga sto uopste nema veze sa vezom. Ne razumem kako onda kinezi salju to jedan paket na jedan avion, drugi na drugi.. mislim nema veze s vezom.
e451141dfea86e7c66a7eac488de9921.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

11.12 sam pazario Ankerov zvučnik,danas otišao na carinu.RB.......SG je u pitanju,dostava je besplatna.Nema pametovanja,pazariš od prave firme i ne brineš.

Druze ne izmisljaj toplu vodu, svi mi ovde dobro znamo da preko Singapura stize u roku od 2-3 nedelje, pre novembra je stizalo i za manje od 10 dana.
Ovde se radi o Kineskoj posti, Turcima, Yemen-u, Tonga, Malezijcima i ostalim problematicnim... sa Singapurom nikad problema nije bilo.

Nije to nikakvo izmišljanje,ne pazarim kod onih koji nude drugog prevoznika.I do sada mi je stiglo sve što sam pazario.Samo to je u pitanju,nikakva topla voda.Ako si drugačije shvatio,izvinjavam se,drugu nameru nisam imao.Pozdrav

Zanimljivo:

Stajao mi je do danas ovaj status:

Nov 21, 2019 08:35 China Post
Airlines have to pay transportation
Beijing switching station

Danas se refresh-ovalo, ali sa statusom od 11. decembra:

Dec 11, 2019 04:15 China Post
Airlines departure
Beijing Air China

Izgleda da ima dosta zastoja u Kini, čak i po pitanju evidentiranja pošiljki...

I ja sam redovno pratio neke dve RP... CN pošiljke i danas vidim da su konačno izašle iz Kine 14. i 19.decembra, a nikakvi statusi nisu bili evidentirani do danas.
Jedan je čekao od 23.novembra, jedan od 29.novembra ali imali su jedan security return pre toga tako da su čekali još duže.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Kako sad ovo majku mu? Ništa mi nije jasno.

posiljka.jpg

Prilozi

• posiljka.jpg
    posiljka.jpg
    127.5 KB · Pregleda: 120
I ja imam dve takve preporučene, slični i datumi. Vrti se po Kini danima:)

2019-12-23 17:45, Serbia, Serbia arranges delivery
2019-12-22 10:21, Serbia, Leave Serbia
2019-12-22 08:52, Belgrade, arrived at the place of arrival
2019-11-17 00:10, Beijing, Airlines
2019-11-11 07:31, Beijing, delivered to air transport
2019-11-11 07:31, Beijing, delivered to air transport
2019-11-11 07:17, Beijing, leaving the Beijing Exchange Station, the next stop ,Beijing Exchange Station (via transfer)
2019-11-10 16:45, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-10 16:44, Beijing, Beijing Post International return, note: security return
2019-11-10 13:10, Beijing, Beijing Exchange Station Return
2019-11-08 07:23, Beijing, delivered to air transport
2019-11-08 07:23, Beijing, delivered to air transport
2019-11-07 10:29, Beijing, Beijing Post International has been exported directly sealed
2019-11-07 08:41, Beijing, arriving at the International Mail Transfer Department (via transfer)
2019-11-06 16:48, Guangzhou, leaving Guangzhou Terminal, the next stop , Beijing Terminal (via transfer)
2019-11-03 11:50, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-09-27 15:44, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop , Guangzhou International (via transfer)
2019-09-26 18:10, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-08-08 14:54, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-08-03 18:25, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-07-31 23:25, Guangzhou, arriving at guangzhou swap bureau (via transfer)
2019-07-31 18:35, Shenzhen, "Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau" return, note: security return
2019-07-17 16:55, Shenzhen, arriving at the Post Shenzhen Processing Center (via transfer)
2019-07-17 13:54, Guangzhou, leaving Guangzhou International, the next stop , Post Shenzhen Processing Center (via transfer)
2019-07-17 10:56, Guangzhou, to jianggao Center (via transfer)
2019-07-16 02:11, Beijing, leaving the Post Office Post Transit Bureau, the next stop , Jianggao Center (via transfer)
2019-07-15 01:06, Beijing, arriving at Beijing Post International (via transfer)
2019-07-13 14:25, Guangzhou, leaving Guangzhou International, the next stop , International Mail Transfer Department (via Transfer)
2019-07-12 23:28, Guangzhou, arriving at guangzhou swap bureau (via transfer)
2019-07-12 20:31, Shenzhen, leaving the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau, the next stop , Guangzhou International (via transfer)
2019-07-12 07:53, Shenzhen, arriving at the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau (via transfer)
2019-07-12 03:46, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-07-12 00:53, Shenzhen, Shenzhen International Bulk Mail Processing Center has received, pitcher: WB17
2019-07-11 15:22, Logistics order created
======================================

Izvinjavam se na duzem postu, ali to su svi statusi :D

Nema na čemu, verovatno ne naručuješ često:) Stigla malopre tri UH.....TR paketa, dva naručena 24. novembra i jedan 4. decembra. Krenulo polako:)

Nema na čemu, verovatno ne naručuješ često:) Stigla malopre tri UH.....TR paketa, dva naručena 24. novembra i jedan 4. decembra. Krenulo polako:)

Prvi put sam sad naručio i čekam 4 paketa.

Na dva mi piše Arrive at destination country a na pošti piše Pošiljka nije pronađena. Proverite ispravnost unetog broja.
Čudno je i to što dve pošiljke imaju po dva trackong broja.
Jedan je na našoj carini a četvri još u Kini. Sve poručeno isti dan.

Skroz mi je sve zbunjujuće. :trust:

2. Roba iz Kine i Hong Konga. Nema pravila!

:D :D :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno