Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko im više treba da ocarine paket, em čekam dva meseca od Kine do ovde em sad kod njih stoji nedelju dana..
fa319039c8c0a8778c4116c7a3fc778b.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Kod mene potpuno ista prica,nadam se da ce ocariniti do sutra,mada ko zna. osam dana sam cekao da ubace posiljku u sistem,verovatno jos toliko na carinu,samo da stigne do 31-og.

Stigla danas jedna Turska, kupljena 30.11., poslata 3.12. pa 09,12. stigla u Isnabul a 12.12. prosledjena ka Srbiji.
Nije lose - 27 dana.

Naruceno 7.11. i vracena posiljka, ponovo poslato 18.12. i izgleda da je krenulo konacno.Screenshot_2019-12-26-20-38-06-959_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ako misliš da je krenulo ka Srbiji nije još, čeka na ulazak u avion.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Sad gledam temu i sta su ostali pisali, nije krenulo jos :-(

Odprilike će biti u avionu za jedno nedelju dana, po iskustvu iz moja dva poslednja RP... CN

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Bogami bilo je po 3 nedelje na cekanju na utovar u avion (ako u medjuvremenu nije vraceno unazad jedan korak) a zasad izgleda oko mesec dana od utovara dok ne stigne kod nas. Rece mi jedan od prodavaca da je dodatni problem u transportu to sto je naravno nova godina pa je dosta (u lancu prevoznika) ljudi na odmoru, slobondi dani... manjak radne snage i svuda se kasni.

Taj isti paket je setao po Kini preko 40 dana, pa je ponovo poslat i sad je dosao do aviona za razliku od ranije.

Moguće da će sad biti duže. Danas mi je jedan takodje stigao u Peking pa ćemo videti. Uglavnom ovaj danas i prethodni paket su mi poslati iz Guangzoa, i odatle su oba za 8-10 dana stigla u Peking, dok prethodni paketi koji su slati iz udaljenih gradova su šetali po kini 60+ dana pa su poleteli ili uopšte nisu došli..

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Jedno pitanje u vezi Singapurćana i naše pošte...
SG pošta je ubedljivo najbolja, i obično u bg stignu paketi za 5-15 dana, tako je i sad...
Dva paketa stigla za desetak dana, istog dana zaprimljena i kasnije isporučena, to je bilo pre nedelju dana...
Ali evo dva paketa stigla 24.12. u bg, tako javlja sg tracking i ali aplikacija, što je uvek tačno, ali naša pošta ih još nije zaprimila, treći dan...
Koliko kasne jel zna neko, do sada se uvek čim stigne u zemlju pojavi i poštin status, sada mrtvilo, ništa?
Nemoguće da je odjednom tolika gužva da ne mogu ni status da unesu a kamoli da paket sprovedu dalje...

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk

Moguce. Oko nove godine uvek tako bude plus rade smanjenim kapacitetom plus bio strajk...

SG pošta je ubedljivo najbolja, i obično u bg stignu paketi za 5-15 dana, tako je i sad...
Dva paketa stigla za desetak dana, istog dana zaprimljena i kasnije isporučena, to je bilo pre nedelju dana...
Ali evo dva paketa stigla 24.12. u bg, tako javlja sg tracking i ali aplikacija, što je uvek tačno, ali naša pošta ih još nije zaprimila, treći dan...
Koliko kasne jel zna neko, do sada se uvek čim stigne u zemlju pojavi i poštin status, sada mrtvilo, ništa?
Nemoguće da je odjednom tolika gužva da ne mogu ni status da unesu a kamoli da paket sprovedu dalje...

Meni je posiljka stigla 18og u Srbiju a posta i dalje nije nista unela tako da izleda da da se desava.
Inace do sada kao i tebi uvek čim stigne u zemlju pojavi se i poštin status tako da izgleda da je masovno.

Meni je posiljka stigla 18og u Srbiju a posta i dalje nije nista unela tako da izleda da da se desava.
Inace do sada kao i tebi uvek čim stigne u zemlju pojavi se i poštin status tako da izgleda da je masovno.
Ok bi bilo da imaju normalno neko kašnjenje, kao carina kad je gužvi, bar znaš kasne dve nedelje, i čekaš ko ludak...
Ali eto recimo, tebi nema status a stigla ti pošiljka 18., a meni su dva paketa stigla 20. i odmah bio status od naše pošte i sutradan isporučeno sve regularno.
Zato me i buni ovo sad, da li će uopšte da ubacuju u sistem, a možda i zagube...
Mislim, 9 dana da ti nema traga pošiljci je malo previše.
Da li se negde može raspitati, na mail ili sl., mada sumnjam da bi neko znao ili hteo da odgovori...

Naruceno 7.11. i vracena posiljka, ponovo poslato 18.12. i izgleda da je krenulo konacno.Pogledajte prilog 279262

I ja sam tako mislio i ponadao se da je konacno utovarena u avion (Beijing, Airlines) kad ono medjutim… Sada ponovo krece u proceduru (5. put po redu) i valjda ce jednom izaci iz Kine. Narucena 04.11
Screenshot_20191226_230536_yqtrack.app.jpg

Poslednja izmena:

Ja sam cekao 3 dana da se 2 posiljke iz Singapura registruju na sajtu nase Poste. Pristigle 22.12, a registrovane kod nas 25.12. Jedan neregistrovani paket takodje iz Singapura (4PX OM Pro), pristigao 04.12 I jos mi nije urucen. Jednostavno ga nema, a mozda jos nije stigao na red...nadam se

Samo da ne primene isti recept sa međunarodnim pošiljkama kao sto radi Postexpress :

Citiram korisnika: CTR99 Pogledaj poruku
Postexpress Novi Sad je u potpunom raspadu. I ne samo što su u rasulu nego su i ozbiljni prevaranti.

Ne knjiže nikakve promene po praćenju i onda odjednom izbace sve statuse kao da su sve radili u roku i jednostavno vrate pošiljke, bez pokušaja uručenja.

Uništiše i neuništivo. ...

Poslednja izmena:
Ok bi bilo da imaju normalno neko kašnjenje, kao carina kad je gužvi, bar znaš kasne dve nedelje, i čekaš ko ludak...
Ali eto recimo, tebi nema status a stigla ti pošiljka 18., a meni su dva paketa stigla 20. i odmah bio status od naše pošte i sutradan isporučeno sve regularno.
Zato me i buni ovo sad, da li će uopšte da ubacuju u sistem, a možda i zagube...
Mislim, 9 dana da ti nema traga pošiljci je malo previše.
Da li se negde može raspitati, na mail ili sl., mada sumnjam da bi neko znao ili hteo da odgovori...

Ja se i dalje nadam da je samo kasnjenje u pitanju. Prilicno je vredan paket tako da bi bas bilo nezgodno da se ''izgubi''.
Doduse platio sam Paypalom ne znam da li imam neko pokrice time u slucaju da paket prosto nestane?

Poslednja izmena:
Ostaje nam da se nadamo i čekamo..imam i ja jednog Singapurca koji je 24.12 ušao u zemlju a još nije registrovan u poštinom sistemu

Imam i nekolicinu pošiljki bez pracenja koje su po Ali tracking statusu "Accepted by Last Mile Carrier". Šta zapravo govori taj status?

ma ne znaci nista, to je sve laz

Laz nego sta, ali dal imaš pravo uopšte pokretati dispute u tom slučaju? Verovatno bi i Ali tu išao po principu fifti fifti
Jeste da su to uglavnom predmeti manje vrednosti pa su kao takvi poslati a matematika kaze (malo * veliki broj posiljki = mnogo)

Ostaje nam da se nadamo i čekamo..imam i ja jednog Singapurca koji je 24.12 ušao u zemlju a još nije registrovan u poštinom sistemu

Isti slucaj imam i ja. Od dana od kad je naruceno do sletanja u Srbiju je proslo 9 dana.
Mogu da se kladim da ce isporuka od kad je stiglo u Srb. do dana kad bude meni isporucena posiljka da prebaci 9 dana... sto znaci da treba vise vremena da predje 300km nego 9000km :)

Mada to se desava sad zbog strajkova, praznika itd.
Jeste malo glupo ali sta da se radi...

Verujem da ce mnoge da zanima, proverena informacija..

Pogledajte prilog 279268

Verujem da je ovo tačno. Pisao sam ovde o mom slučaju, kada sam jednu svoju pošiljku (specifičan proizvod u specifičnoj opciji artikla) našao na Kupindu nekih 20-tak dana nakon što je istekao customer protection i tražio refund. U Pošti vlada opšti javašluk i to je poznato svima.

Ranije je sve stizalo, poslednjih realno godinu dana neregistrovane su bile sve veći rizik, a sada su počele i "registrovane" da nestaju.

Poslednja izmena:
Meni su dve iste posiljke od istog prodavca negde :D. Jedna se vrti dugo po kini i dogovorim se sa prodavcem da posalje opet za cenu posiljke od 8-9 eura ali preko Singapurske jer kaze da Kineska zeza. I onda se i njoj gubi trag ako ja to dobro razumem :)
c9fd6b4e33e69821b561e35ab40f0f1c.jpg
f81ab8f3adfe740443b1d856627bc1b0.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

I ja imam registrovanog Singapurca koji je sleteo 24.12. i jos ga nema u sistemu nase Poste. A juce doleteo registrovani Kinez, projurio kroz sve i danas mi ga donosi postar:trust:

Na osnovu komentara na ovu temu, imam osećaj da niko nikad još ništa nije primio sa Aliexpressa.
I moj paket tumara do mene još od 16.12. Suptilan osećaj je kao da ga čekam još od 1983-e godine a ne od pre desetak dana.

Meni je jedna posliljka koja je napustila Cajnu 27.11 stigla pre neki dan.....mali koverat je bio u pitanju sa LED sijalicama...

Nego,sto se tice nase poste,ljudi trebaju da znaju da tamo nije samo problem u malim platama,nego i u nedostatku radnika, narocito postara i dostavljaca....jer ti dostavljaci (pogotovo ovi iz PEexpresA) su cesto radnici na ugovor (posta ne moze da ih zaposli za stalno zbog nekog zakona o zabrani zaposljavanja) i rade za (verovali ili ne) oko 20-25 hiljada din...zato oni cesto daju otkaze,pa dok ne nadju nekog ko ce da radi i raznosi postu,haos nastaje....

Tj desava se da je postojeci postar prebunkiran i da ne moze da stigne da raznese ni npr racune na vreme,a narocito da ne stize da raznosi "kineze".....jos kad se na to doda zastoj i haos u GPC centru,nije ni cudo sta se sve desava sa "kinezima"....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno