Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa na Singapurske nisam nikad čekao više od 15dana. Sad sam 26.12 naručio dva paketa, i 1. januara su došla u Srbiju.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Singapurcani su neverovatni.

China Post je totalno u autu :S: :mad:

Drugari treba da naruce neke vredne stvari ( nisu sitnice za zafrkanciju ) , ali re**rdi od distributera zapeli za CP.
Dzabe primeri , kao pokvaren gramofon ponavljaju da je sa CP sve OK.

I dok pisem poruku "slag na tortu" :wall:

4m.jpg

Zavisno sta se kupuje i gde je to proizvedeno (u kom delu kine) te shodno tome i odlucuju kojom postom salju, tamo gde je blize singapur onda imaju i tu opciju ili AE to stavlja pod standard shipping.
AE standard shipping znaci da AE odlucuje kojom postom ce se slati a to opet zavisi od razdaljine, bar u teoriji, posto i ovo putesetvije paketa gore dole po kini nema ekonomske logike, no sigurno ne placaju radnu snagu po ucinku tako da im je svejedno dal ce neko da istovari pola ili tri kamiona danas.

@sasa022
da, treba biti oprezan sa chatom sa prodavcima jer znaju i oni da to nikako ne stize uskoro pa da se osiguraju.

A ako mi ove UA****TO stignu za 7-10dana onda ispada da je Tonga jos i odlicna, trenutno su na 33 i 35 danu putovanja

Pa nije valjda da ni kineze ne zanimaju tvoji primeri. Možda im nisi poslao dovoljno screenshotova, trebao si im poslati sve što si screenshotovao za celu 2019. [emoji1]

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@sasa022
Koliko mi se cini, a prema onome sto ja imam trenutno od posiljki koje idu preko Pekinga, za China Post bice malo I tih 80 dana. Nekoliko paketa mi ide preko njih, a naruceni jos pocetkom novembra. Jedan je vec vracen posiljaocu I upravo danas stigao refund. Za preostale ni naznaka nema da su napustili Kinu, a proslo je vec vise od 2 meseca ovih dana. Jos kada se uracuna I putovanje do Srbije, a Bog sveti zna kojim putevima ide i koje sigurno ne moze biti manje od mesec, mesec ipo dana, eto stotinak I kusur dana cekanja. Ugreen mi je pred Novu godinu, produzio protection period za jos 60 dana, pored onih osnovnih 60 koliko se dobija po narucivanju. Znaci, sve preko Pekinga je postalo gotovo nemoguca misija.

Poslednja izmena:
Vidim da se pise da je China Post Registered Air Mail katastrofa, jel zna neko kakav je HongKong Post Air Mail, ima li razlike? Treba da narucim ekran za Nintendo 2DS a skoro svi prodavci salju China Post-om.

Zavisno sta se kupuje i gde je to proizvedeno (u kom delu kine) te shodno tome i odlucuju kojom postom salju, tamo gde je blize singapur onda imaju i tu opciju ili AE to stavlja pod standard shipping.
AE standard shipping znaci da AE odlucuje kojom postom ce se slati a to opet zavisi od razdaljine, bar u teoriji, posto i ovo putesetvije paketa gore dole po kini nema ekonomske logike, no sigurno ne placaju radnu snagu po ucinku tako da im je svejedno dal ce neko da istovari pola ili tri kamiona danas.
Singapurska posta je logistic operator I hendluje pakete, a posiljke se salju preko Hong Konga. Fazon je u tome sto oni tamo u HK imaju "nesto u glavi", pa pakete salju na pribliznije lokacije, gde je veza sa konacnom destinacijom bolja.

@bonetito

Mozes ti da izaberes sta hoces , oni ce da posalju kako njima odgovara....

Ako im je CP prva na listi - zaobidji

Nasao sam prodavca kod koga je HongKong Post Air Mail prvi na listi, verovatno cu od njega da porucim pa kako bude.

bpost belgijska posta nema pracenje ?

Shipment type:
Bpost
Date Status and location (eng+auto )
Dec 24, 2019 13:00 Bpost
Arrival at facilities

Jedna UB...LV od 18.11. danas stigla. Od 5.12. stoji da je stigla kod nas. Imam jednu RF...SG od 28.12. za koju stoji shipment ready for dispatch. Opsti haos.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

@Sasa38

Kao i holandjani i oni bi trebali da imaju pracenje do Srbije.

Mada nemaju uvek TN istog formata pa napisi broj koji si dobio....

I tako, narucio meni neke bubice 11. novembra i stignu danas (Cainiao Super Economy Global) a ženi neku glupost za zavese narucim mesec dana kasnije 10.12. (Yanwen Economic Air Mail preko letonije) i one stigle u petak posle 3 nedelje puta. Sluške sam već prežalio kad eto ih ipak. E sad jos Mi box S mi je na carini (on ide preko singapurćana) krenuo 12. dec i stigao na aerodrom 29.12. gde me hvataju svi moguci praznici i vikedi tako da je jos status 10250 ПОШТА ЦАРИЊЕЊА - 10250 ПОШТА ЦАРИЊЕЊА. Videcu koliko će me rebnuti i kad će završiti carinjenje
преузимање (2).png

Poslednja izmena:
Danas je prispeo jedan kinez preko china post registered airmail jos nije dosao do mene ali je prosao postu i carinu nije bilo vracanja narucen je 12.11.2019, znaci oko mesec dana ukupno.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Koliko vidim dosta online prodavnica ne nudi opciju slanja za nas, na nekima sam pre kupovao tipa (geekbuying, gearbest,banggood). Onda na nekim stvarima na Ali pise garantovana isporuka do 15. Marta. Da li je to samo specificno za nasu drzavu ili je i za ostale tako...

Danas je prispeo jedan kinez preko china post registered airmail jos nije dosao do mene ali je prosao postu i carinu nije bilo vracanja narucen je 12.11.2019, znaci oko mesec dana ukupno.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока
ili ti datum ne valja ili grešiš u računici [emoji39].

sa ovim datumom nadaj se da je dva meseca

@ athlon87

Za CG , BiH i teritoriju Kosova je mnogo gore.

A ponekad i glitch u matrixu :D

Koga zanima kojim putevima putuju u ovom slucaju dve UA****TO posiljke:

Pogledajte prilog 279717

Pogledajte prilog 279718

I ja sam to jutros primetio - odjednom mi se pojavio update za gomilu starih neisporučenih pošiljki, pogledam o čemu se radi i vidim SunYou izbacio dopunske informacije gde su paketi išli posle otpremanja iz Azije. Prvo sam pomislio da je u pitanju neki glitch u njihovom sistemu, ali sad kad malo razmislim sasvim je moguće da oni zaista po defaultu nalepe status "stiglo u Srbiju" tačno 3 dana posle slanja, a sad su rešili da, ko zna zašto, daju detaljnije podatke. U tom slučaju ne bi me čudilo da je pola ovog što mi nije stiglo trajno ostalo u nekim od tih zemalja. Samo mogu da razumem Rumuniju, Moldaviju, Ukrajinu, ali da putuje preko Libana i Južne Afrike (!) teško mogu da shvatim. Mada realno sve mi deluju kao solidni kandidati za krađu.

Ma ozbiljne izmisljotine. Proverih svoja 2 paketa, jedan navodno ide preko J.Koreje za Izrael, a drugi preko Portugala u Liban. Bas su se uziveli u laganje, mozda im se svidela recitacija Ace Istine, pa su resili da i oni malo dignu ulog i gadjaju se izmisljenim podacima.

Ovo i nije tako lose sto je 17track ovako zestoko prso . :-devil-:

A i nindza potvrdjuje :d

Sada ce trgovci lepo da dobiju "dokaz" da je posiljka otisla u Peru , Liban , Kazahstan...

Ova je iznenadjujuce brzo stigla - isporucena je posle strajka ,
ali imamo dokaze - zalutala je u Peru

17t.jpg

nsy.jpg

E sad treba biti pametan, aj dajte savet.

Javio se jedan prodavac sa sledecom porukom (za jednu od ovih CN koje su vracene iz Pekinga unazad)

Screenshot_2020-01-07 Alibaba Manufacturer Directory - Suppliers, Manufacturers, Exporters Impor.png

tracking za tu porudzbinu kaze:

Screenshot_2020-01-07 RP840734165CN tracking Postal Ninja.png

Sustinski do isteka zastite ima jos jedno 22 dana a koliko shvatam ovo reissue je da posalje ponovo. Od iskustava dosad imam sa jednim prodavcem koji je posalo drugi paket i taj je stigao, prvi se i dalje ne mrda od pocetka avgusta. Poslao mi broj za pracenje u poruci.
Dilema je sad, zapravo pitanje poverenja, dal ce da posalje i dal ce da posalje meni a ako posalje i broj za pracenje prosledi ne kroz sistem nego u poruci onda je to otezavajuca okolnost za refund ako ne produzi zastitu za ovu prvobitnu koja mu je vracena.

BTW, kad se prevedu na postal.ninja ovi status na kineskom (preko google translate) dobije se isto sto i na 17track.

@Sasa38

Kao i holandjani i oni bi trebali da imaju pracenje do Srbije.

Mada nemaju uvek TN istog formata pa napisi broj koji si dobio....

Krenuo,danas prva promena statusa posle 24.12,stize do leta

Tracking number:
985200000005429933
Shipment type:
Bpost
In transit:
14 days
Deadline:
not set
Date Status and location (eng+auto )
Dec 24, 2019 13:00 Bpost
Arrival at facilities
Jan 7, 2020 08:21 Bpost
Departure from office of exchange

E sad treba biti pametan, aj dajte savet.

Javio se jedan prodavac sa sledecom porukom (za jednu od ovih CN koje su vracene iz Pekinga unazad)

Pogledajte prilog 279754

tracking za tu porudzbinu kaze:

Pogledajte prilog 279755

Sustinski do isteka zastite ima jos jedno 22 dana a koliko shvatam ovo reissue je da posalje ponovo. Od iskustava dosad imam sa jednim prodavcem koji je posalo drugi paket i taj je stigao, prvi se i dalje ne mrda od pocetka avgusta. Poslao mi broj za pracenje u poruci.
Dilema je sad, zapravo pitanje poverenja, dal ce da posalje i dal ce da posalje meni a ako posalje i broj za pracenje prosledi ne kroz sistem nego u poruci onda je to otezavajuca okolnost za refund ako ne produzi zastitu za ovu prvobitnu koja mu je vracena.

BTW, kad se prevedu na postal.ninja ovi status na kineskom (preko google translate) dobije se isto sto i na 17track.

Pa prihvati, čovek deluje sasvim korektno, sam ti se javio da ti skrene pažnju, a protection time ćete lako produžiti. Pri tome ako ti sad pošalje to će izaći iz Kine pre njihove Nove Godine, tako da postoje realne šanse da ti stigne za 20-30 dana.

Danas istice rok, naruceno pre 60 dana. Ne znam koja je procedura pa cu morati da procitam oko dispjuta. Inace proverio na 17track i ninja i isti je status, dok ga nema u sistemu poste. SunYou je u pitanju.
d778c398151553b95522f62e03036b91.jpg

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno