Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Kad je već tako, bar će se oparimo od refundacije.

Izvinjavam se ako je neko vec obrazlozio, preletao sam zadnjih par strana na brzaka i nisam video isto pitanje, tj odgovor na bas ovakvo pitanje.

Imam par narudzbina preko temu, koje idu preko M-one, tj Dexpress.
Na svima stoji "Posiljka je preuzeta od posiljaoca", sto koliko sam razumeo znaci da Dexpress jos nije preuzeo na sebe dati paket.

Ono sto me interesuje, ima li nekog iole pravila (u zadnjih mesec dana bar) koliko posiljke stoje u ovom statusu pre nego sto ih preuzme kurirska sluzba, tj dok ne stigne do nas?

Hvala

Da li ce ista ubrzati dex posiljku ako preko sajta preusmerimo posiljku na paketomat? 10tak dana vec 2 paketa stoje u magacinu Beograd...
Da se nadovezem na ovo, sat vremena posle, stizu 2 notifikacije da su posiljke spremne za preuzimanje i da se kontaktira M-one. Mlaćenje prazne slame verovatno

@Shomkez

O cemu pricate ??? - to je broj narudzbina - posiljki sa Temu koje idu preko M-One u 2 dana
I taj broj na dnevnom nivou raste

mtc.jpg

mtc2.jpg

Pomocu Generatora za AE porudzbine vrlo lako se izracuna broj HU posiljki na dnevnom nivou.
Isto tako sa Temu - broj PT...RS kodova.
AG mora rucno , ali i to nije prevelik posao jer u TrackChecker moze da se postavi na hiljade kodova.

Poslednja izmena:
Nažalost, firma u kojoj radim sarađuje sa njima
Ne znam kojim podacima se ti služiš, oni su se pohvalili sa 1 mil isporuka u avgustu.
Ako misliš na prvu sliku i 305 isporuka u dva dana, onda tu nešto ne štima

Piše ti kod mene u postu "(svih pošiljki)". Temu im svakako nije prioritet

@Shomkez

Slike su samo primeri da ljudi vide da mogu da prate par stotina primera
iz serije kojoj pripada i njihov kod - ne unosim hiljade primera za svaki dan.

Ako saradjujes sa njima - pitaj ih koliko trenutno AG kodova dnevno izdaju samo za Temu.
Mislim da su i oni presli 20.000 na dnevnom nivou.

Moj predmet u (pretpostavljam) Mađarskoj stoji 20 dana, ne znam šta mi je činiti (a skup je predmet, preko 100$). Pretpostavljam da nema nikakvog smisla da otvaram dispute, reći će da je sve normalno? Estimated time prošao pre 15 dana, protection traje još preko mesec.

Ok, neka prate, ja čisto da podelim šta imam kao info.

Ja sam svoj privatni paket pokušao da proguram, pa sam dobio te informacije.
Imali su oni ovakve probleme i pre temu-a, sad je to samo pogoršano.

Napravio sam početničku grešku, kockao sam se sa vremenom isporuke pa mi je sad taj paket praktično bezvredan/neupotrebljiv.

Moj predmet u (pretpostavljam) Mađarskoj stoji 20 dana, ne znam šta mi je činiti (a skup je predmet, preko 100$). Pretpostavljam da nema nikakvog smisla da otvaram dispute, reći će da je sve normalno? Estimated time prošao pre 15 dana, protection traje još preko mesec.
Mislio sam da sam najgori od sve dece sa 14 dana ni makac...

Hmm danas mi stgao paket sa alliexpresa, preuzeo clan familije al cudna stvar rekli su da je bex ili taj dex sto pominjete i trazili 120rsd.. Em nisam porucio preko njih am ne znam zasta tih 120rsd

Nema sta da slika - to je LP00018....PP posiljka
----

LA0715 i 0716....HU serija posiljki je zaglavila u tranzitu

----

Evo racuna za Temu preko DEx-a

npr. AG0308300xxx kodove na Temu su delili 30.08
Te posiljke su 10 i 11.09 imale status Preuzete od posiljaoca
i do danas je vecina isporucena

do oko AG030846xxxx na Temu su stigli 14.09

Znaci 30.08 - 14.09

od 0308 300000 do oko 0308 460000

oko 160.000 kodova

20.09. je HU pošta prosledila turu ka nama vidim po nekoj UC pošiljci a danas su prosledili iz logistike u HU poštu LA pošiljke (September 23, 2024 at 11: AM Leaving transit country/region). Zanimljiva stvar je što se te LA pošiljke i dalje vode kao LP na AE.

Ove moje LA su sletele u madjarsku 21.09. i voze brzo.
September 21, 2024 at 09: AM Departed from departure country/region
September 21, 2024 at 04: PM Arrived at linehaul office
September 23, 2024 at 04: AM Arrived in transit country/region i na kraju status gore napisan.

Danas sam dobio info da DE vise nece licno isporucivati temu nego ili paketomat ili licno da se ode u skladiste.
To mi je rekao kurir, sad ne znam koliko je to tacno.

Doneo mi jutros jedan paket neki lik iz CE, kaže "crkao sam brt nije mi dobro" :D

Meni barem oni isporuče uvek kada kažu da će da isporuče, čak ti kažu i vremenski period u razmaku od dva sata.

Državna pošta i pravila ... pa menjaj pravila ako očigledno ne funkcionišu kako treba, ili privatizuj, ovako ne ide da se ne lažemo.
Neka kasni ali nemoj me drkati sa obaveštenjima o isporuci, pa kad bude bude, ako je paketomat izvesti tek kada bude u paketomatu, ako je u pošti da se podigne izvesti kad bude spreman da se uruči, ako ga zaista donosiš onda tada i javi.

Pošta i Dex bar imaju paketomate, pa mogu da preusmerim. Ovi nesretnici su mi poslednji Ananas paket isporučivali mesec dana. Od tad sam batalio kupovinu kod njih. Sad ću i Temu da batalim.

Necete nista da gledate i samo kukate :(

Lom je nastao od LA07145xxxx , ali je gomila dobila status
[RS] Arrived at local delivery center 2024-09-23
isti status su dobile i pojedine posiljke iz LA0715 serije
LA0717 su uglavnom prestigle ove prethodne
LA0718... - preko 80% imaju status [RS] Arrived at local delivery center

Zalutalo negde...

U Sibir su otisle, nema druge ove iz loma...

Status Porudžbina isporučena za tranzit na Temu = Kreiran nalog za preuzimanje, Beograd*** na M-One i preko TrackChecker-a
- ovo je greska - nije dogadjaj u Beogradu , tada je paket poslat iz magacina distributera negde u Kini

status.jpg

Poslednja izmena:
Evo i potvrde
Poštovani, do 25.09.2024, radnim danima 8-16h, vaš paket možete preuzeti u paket šopu D Express -

Kod vaše pošiljke je AG

Vaš D Express

DE vise ne donosi, mora se ici na paket shop.

Danas mi DE isporučio Temu paket poručen 27.08.

Kad je već tako, bar će se oparimo od refundacije.
Aha, oparićemo se mi planktoni, ali sa onim da izbijemo oči.

Temu je problem sa "15-day no update refund" rešio tako što je pustio neku skriptu ili nešto što na svakih nekoliko dana upiše novi isti status "Picked up by customs clearance company"... A naši kuriri su problem sa "30-day no delivery refund" rešili tako što su istu skriptu malo prepravili da, 30. dana od slanja paketa ili malo ranije, upiše status "Pokušana dostava" ili "Nije moguce kontaktirati primatelja" isl.

Pa nisu oni sisali vesla. Uzme njima plankton i džidže i pare, važi... To će eventualno da puste 1 u 100, da bi planktone držali podgrejanim.

Potvrdjujem ovo od gore. Temu lazira statuse i ako mi i ova posiljka propadne tj ne stigne, ja sam zavrsio sa Temu (a pritom sam sad napisao dobar postanski kod, nema nasih specificnih slova u imenu/adresi). Jedna posiljka koja je narucena na istu adresu (sa ispravnim kodom poste) je stigla juce bez ikakvih laziranja statusa a ove dve narucene par dana kasnije imaju potpuno iste statuse (jer su narucene u razmaku od par sati).

Screenshot 2024-09-24 131952.jpg

Ovo preko M-One/DExpressa je katastrofa, a Temu nastavlja da briljira sa statusima.

Prva dva paketa koje sam narucio su isli preko poste i oba mi stigla sa razmakom od par dana (slicno kao i razlika pri narudzbini).
Sledeci su preko M-one i za sva tri mi na DExpress stoji "Pošiljka je preuzeta od pošiljaoca", a pre par dana za jednu od te tri mi Temu prebacio u "On a delivery vehicle" (ostale su "Taken from the sender"). Najstarija narudzbina je "preuzeta od posiljaoca" pre tacno 7 dana, pa kao ajde jos nije strasno koliko moze da bude, ali se plasim da ce se razvuci ovo i na sledecu nedelju, a ne bi me cudilo i na onu posle nje.

Posto je prva M-One promenila u "On a delivery vehicle" posle 5 dana, danas ocekujem i ovu drugu sa istim statusom.

Nazad
Vrh Dno