Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Meni PE pošiljku koju sam preusmerio na paketomat, poslali jutros u poštu i javili da je podignem tamo.
U direct4me aplikaciji i dalje stoji da je paket na putu za paketomat, iako sam je podigao jutros.
Nije mi prvi put da se ovo dešava, dal probaju u paketomat prvo ali nema mesta pa onda odnesu u najbližu poštu ili šta je u pitanju ne znam.

Pracenje Temu-a je Fejk kao sto su svi i primetili ! Prvo danima pise carina, mada realno paketi ne bi ni trebali da idu na carinu, niti da tamo stoje i najverovatnije niti idu, niti stoje na carini !
Drugo Fejk sto se vidi iz aviona, je da meni na pracenju pise da je "carinjenje" zavrseno u Subotu u 5 popodne po lokalnom vremenu ? Hoce to u crtanom filmu, da carina radi subotom popodne ?
Posle " zavrsenog carinjenja" koje nije ni postojalo sledeca promena je od danas :
Clearing customs
Being handed over by customs

Pa kako ako je zavrseno u subotu ?
Sve fejk. Inace ide preko Poste i na posti ima elektronsko stizanje, sto znaci da nije ni stigla. Naravno oni tvrde da posta ne zna nista dok ne prodje carinu, iako i ne ide na carinu ! Zasto bi svaki pojedinacni isao na carinu ?
Naravno ko kupuje van Temua carina je O.K. ali ovde nema potrebe za tim, jer sve pise sta je unutra i kolika je vrednost u dinar.

Temu paketa je toliko da nema sanse da idu na Carinu, jer bi morali na carini da zaposle novih 100 carinika samo za Temu ! Carinik jedan u jednoj smeni obradi nekoliko desetina paketa.

Otvorio sam 22.09. tiket kod Temua za paket koji mi od 10.09 stoji u DE kao preuzet od posiljaoca, sutradan mi je refundiran ceo iznos (nisam trazio a cekam da legnu pare), danas mi stize poruka od DE na viberu da mi je paket u lokalnom paketomatu.

@azrael78

Pa sta se ovde danima pise ???
I posle nam drugi krivi ????

Zbog takvih "pametnjakovica" kao ti smo od AE u par navrata dobijali packe.
Tako ce biti i sa Temu , pa ce mo kupovati od preprodavaca po 3-5-10 puta vecoj ceni.

@Miglia

Po pravilu , apsolutno sve posiljke treba da prodju carinsku kontrolu.
PDV bi trebao da se naplacuje na sve , i plus carina na posiljke vrednosti preko 50€

Da li si u proteklih par godina pratio registrovane posiljke
koje su prolazile carinsku kontrolu ?

Zaboravljate da se na posta .rs/lat/alati/pracenje-posiljke status
ponavljao svaki dan dok posiljka ne prodje pregled.

@azrael78

Pa sta se ovde danima pise ???
I posle nam drugi krivi ????

Zbog takvih "pametnjakovica" kao ti smo od AE u par navrata dobijali packe.
Tako ce biti i sa Temu , pa ce mo kupovati od preprodavaca po 3-5-10 puta vecoj ceni.
E aj oladi malo, procitaj ponovo moj komentar iznad. Nisam trazio povracaj novca vec samo da znam gde je zapeo moj paket, prvi moj paket preko M-One kurira i prvi koji je zaglavio negde. To sto su oni odlucili da me refundiraju nije do mene.

Temu tvrdi da je pošiljka prošla carinu, dok se na poštinom sajtu i dalje vodi kao elektronski prispela?!

Koje pošiljke sada stižu brže, AE ili Temu?
Rekao bih da je temu jako brzo izgubio bitku sa AE, više cene, slabiji izbor, podjednaka sporost, jedino što daje više sigurnosti u odnosu na AE neregistrovane pošiljke

Porucio sa Temu pocetkom septembra.
U petak mi stigla poruka od poste da mogu da preusmerim na paketomat sto sam i uradio.
Danas stigla poruka da je posiljka u paketomatu, otisao i podigao je.

@azrael78

Izvinjavam ti se ako je Temu samoinicijativno dodelio refund.

Ne mogu da "ohladim" zbog AE , tamo su pojedinci uzimali "i jare i pare"
tj. uzimali su i neregistrovane posiljke i refund , pa je vec duzi period
gotovo nemoguce za neisporucene Ux...xx dobiti refund.

Hajde malo detaljnije opisi "otvaranje tiketa"

Da li si samo jednostavno postavio pitanje gde je posiljka i oni
su samoinicijativno sutra dodelili refund ???

Ako je tako , onda oni jos uvek "dele sakom i kapom" jer za AG0308300xxx slanje
iz Kine je bilo od 28.08 , M-One je DEx-u prosledio naloge za preuzimanje 10. i 11.09
i posiljke su tada i preuzete

Znaci 22.09.2024
Nije proslo 30 dana od dana slanja iz Kine i nije proslo 15 dana bez statusa

gd.jpg

Od te prve serije AG03083.... ( preuzimanje 10. i 11.09 ) DEx do danas nije isporucio oko 20%

@ironmanbg

Ni Temu ni AE nece izgubiti bitku.

Kao sto na Temu nema gomile stvari ili su prilicno skuplje nego na AE ,
tako isto na AE nema stvari kojih ima na Temu i / ili su povoljnije na Temu.

@Miglia

Po pravilu , apsolutno sve posiljke treba da prodju carinsku kontrolu.
PDV bi trebao da se naplacuje na sve , i plus carina na posiljke vrednosti preko 50€

Da li si u proteklih par godina pratio registrovane posiljke
koje su prolazile carinsku kontrolu ?

Zaboravljate da se na posta .rs/lat/alati/pracenje-posiljke status
ponavljao svaki dan dok posiljka ne prodje pregled.
A ti si postansko-carinski "Insajder" pa znas kako Temu posiljke idu ? Koje pravilo pominjes, kada po njemu sve posiljke idu na carinu ? 90 % posiljki koje stizu iz Kine Nikada ne vide carinu !

Pracenje registrovanih posiljki sa TEMU-a Apsolutno nema nikakve veze za klasicnim registrovanim posiljkama iz Kine ! Toliko si valjda mogao do sada da ukapiras ? Ako nisi objasnicu ti. Kada klasicna registrovana posiljka stigne u Srbiju, imas prvu promenu vezanu za aerodrom, tzv izmenicna posta, pa GPC itd... A gde je to kod Temu-a ? Zar ti ne izgleda sumnjivo sto posiljka stize preko poste Srbije, a posta navodno saznaje za nju tek posle carine ?

Voleo bih kada bi se stvarno javio neki insajder sa carine, ali za to su sanse Nula. Ista je sansa da carina pregleda pojedinacno svaku Temu posiljku !

Sve pošiljke iz inostranstva moraju da prodju carinu a da li će ih dodirnuti ili ne je druga priča, kada se vraćaš iz inostranstva (ako si putovao ikad) da li ti carinik bar kaže dobar dan ili ga uopšte i ne vidiš? Kako funkcioniše u putničkom saobraćaju slično je i sa poštanskim saobraćajem.
Kod nas je sve sumnjivo pogotovo za one koji nisu našli za shodno da guglaju kako se radi uvoz robe a nikakva nije razlika u procedurama Temu i AE pošiljki osim ko preuzima pošiljke kada stignu kod nas, ko podnosi na carinu i delimično ko preuzima posle carine.
Nije tema o AE ali to što je gotovo nemoguće odraditi refund za neregistrovane pošiljke za nešta manje od 10 pošiljki ja završio prošle nedelje a trajalo je jer neko nije produžio zaštitu, neko dao 30 dana, neko 45 a kupljeno u 7 dana.

@azrael78

Izvinjavam ti se ako je Temu samoinicijativno dodelio refund.

Ne mogu da "ohladim" zbog AE , tamo su pojedinci uzimali "i jare i pare"
tj. uzimali su i neregistrovane posiljke i refund , pa je vec duzi period
gotovo nemoguce za neisporucene Ux...xx dobiti refund.

Hajde malo detaljnije opisi "otvaranje tiketa"

Da li si samo jednostavno postavio pitanje gde je posiljka i oni
su samoinicijativno sutra dodelili refund ???

Ako je tako , onda oni jos uvek "dele sakom i kapom" jer za AG0308300xxx slanje
iz Kine je bilo od 28.08 , M-One je DEx-u prosledio naloge za preuzimanje 10. i 11.09
i posiljke su tada i preuzete

Znaci 22.09.2024
Nije proslo 30 dana od dana slanja iz Kine i nije proslo 15 dana bez statusa

Pogledajte prilog 459538

Od te prve serije AG03083.... ( preuzimanje 10. i 11.09 ) DEx do danas nije isporucio oko 20%

@ironmanbg

Ni Temu ni AE nece izgubiti bitku.

Kao sto na Temu nema gomile stvari ili su prilicno skuplje nego na AE ,
tako isto na AE nema stvari kojih ima na Temu i / ili su povoljnije na Temu.
Nije prošlo 30 dana, 27. Im je bio rok, objasnio sam moj problem, kotradiktorne statuse i to je to. Ni meni nije jasno. Btw lelgle pare danas.

Koga da zovemo, da pisemo, da vidimo gde su posiljke iz serije 14,15,16?

18 tica mi je danas prosla carinu, porucena 13 dana posle ovih...

@Miglia

Mnogo je pisano , nemam snage da ponavljam :(
Ukratko ti je objasnio @Mali Perica

@Mali Perica

Zato i kazemo gotovo nemoguce .
Medjutim postoje dugogodisnji kupci sa dobrim rejtingom kojima u vecini
slucajeva bez veceg natezanja odobravaju refund.

@azrael78

Status Porudžbina isporučena za tranzit na Temu = Kreiran nalog za preuzimanje, Beograd*** na M-One i preko TrackChecker-a
- ovo je greska - nije dogadjaj u Beogradu , tada je paket poslat iz magacina distributera negde u Kini

Pogledajte prilog 459434

Za koje jos statuse smatras da su kontradiktorni / nisu tacni ?

@M J

Nikoga , jer jasno se vidi da su u tranzitu i da stizu !!! plus su jos oko 50 dana u predvidjenom roku za dostavu....

Necete nista da gledate i samo kukate :(

Lom je nastao od LA07145xxxx , ali je gomila dobila status
[RS] Arrived at local delivery center 2024-09-23
isti status su dobile i pojedine posiljke iz LA0715 serije
LA0717 su uglavnom prestigle ove prethodne
LA0718... - preko 80% imaju status [RS] Arrived at local delivery center

Samo jedno pitanje za app TrackChecker...Da li preko te aplikacije moze da se prati malo opsirnije, ili isto ono sto i preko npr. sajta ili app poste?

Sve pošiljke iz inostranstva moraju da prodju carinu a da li će ih dodirnuti ili ne je druga priča, kada se vraćaš iz inostranstva (ako si putovao ikad) da li ti carinik bar kaže dobar dan ili ga uopšte i ne vidiš? Kako funkcioniše u putničkom saobraćaju slično je i sa poštanskim saobraćajem.
Kod nas je sve sumnjivo pogotovo za one koji nisu našli za shodno da guglaju kako se radi uvoz robe a nikakva nije razlika u procedurama Temu i AE pošiljki osim ko preuzima pošiljke kada stignu kod nas, ko podnosi na carinu i delimično ko preuzima posle carine.
Nije tema o AE ali to što je gotovo nemoguće odraditi refund za neregistrovane pošiljke za nešta manje od 10 pošiljki ja završio prošle nedelje a trajalo je jer neko nije produžio zaštitu, neko dao 30 dana, neko 45 a kupljeno u 7 dana.
E ovako Mali Perica zamislja svet, carinu i postu. Ali mi se ovde ne bavimo fantizijskim teorijama, kako nesto "mora", kako nesto "treba" vec realnim svetom, ralnim dogadjanjima u realnom, stvarnom svetu !
U tom realnom svetu 90 % posiljki ne vidi carinika niti on njih ! Carinik za one koji zamisljaju, nikada i ne pipa posiljke, vec to rade postanski sluzbenici. A sta "mora" i "treba" to u nekom vicu o Malom Perici !
Za one koji smatraju da su iskusni i da ja koji pisem nista ne znam o kupovini od Kineza preko neta, samo da kazem da do poslednje promene na Aliju kada su izbacili komentare sa zastavama, ja sam imao zastavu ne Srbije, vec nekakve Jugoslavije ! Znaci toliko sam dugo kupac da Ali tada jos nije ni uveo bio zastavu Srbije. A broj kupovina godisnje mi je blizu 4 cifre !
I onda bi trebalo da me postedite prica, o iskustvu, neiskustvu, kako bi "moralo", kako bi "trebalo", sta je trecking, kako posiljke stizu, sta je carina i slicnih pricica iz repertoara "moj tata jaci od tvog" ?

[

@azrael78

Za koje jos statuse smatras da su kontradiktorni / nisu tacni ?
Temu: 10.09. zavrseno sa carinom.
14.09 Na dostavnom vozilu
19.09. Neuspesna isporuka, nemoguce kontaktirati primaoca (bio kuci ceo dan, moj br, imaju)
M-one: Invalid number sve vreme, ne reaguju ni na pozive, ni na mejlove

DE: 10.09. Čeka na preuzimanje
10.09. Pošiljka je preuzeta od pošiljaoca
Prvi kontakt sa podrskom oko 14.09., posiljka je u tranzitu ka njima
Drugi, posiljka je samo elektronski prispela.
Treci, ista prica, daje mi br. od M-one, kaze vidite s njima

Narucujem 10 godina od kineza, da me ovako neko *ebe za paket nisam doziveo, elem, kontaktiranje Temu podrske uz navodjenje ovog iznad, epilog refundacija u roku od 2 dana, treceg stize paket u paketomat. Ovim zavrsavam dalju prepisku sa tobom a u vezi mog paketa.

@azrael78

Ovo nije standardna situacija , a to nisi naveo u prvoj poruci !!!

EDIT :

Jos uvek oko 20% posiljki iz serije kao tvoja ima status 10.09. Pošiljka je preuzeta od pošiljaoca
tako da to definitivno nije bio razlog za reakciju.

Najvaznije si ispustio - ono zbog cega si dobio refund , a to su statusi
Na dostavnom vozilu
Neuspesna isporuka

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problema da mu LA...HU posiljka kasni preko 40 dana,kod nas nema podataka da je registrovana post tracking.

Ovo preko M-One/DExpressa je katastrofa, a Temu nastavlja da briljira sa statusima.

Prva dva paketa koje sam narucio su isli preko poste i oba mi stigla sa razmakom od par dana (slicno kao i razlika pri narudzbini).
Sledeci su preko M-one i za sva tri mi na DExpress stoji "Pošiljka je preuzeta od pošiljaoca", a pre par dana za jednu od te tri mi Temu prebacio u "On a delivery vehicle" (ostale su "Taken from the sender"). Najstarija narudzbina je "preuzeta od posiljaoca" pre tacno 7 dana, pa kao ajde jos nije strasno koliko moze da bude, ali se plasim da ce se razvuci ovo i na sledecu nedelju, a ne bi me cudilo i na onu posle nje.

Posto je prva M-One promenila u "On a delivery vehicle" posle 5 dana, danas ocekujem i ovu drugu sa istim statusom.
Hahahah, moram da dodam na ovo da je pretpostavka bila na mestu.
Evo prve posiljke o kojoj sam pricao kako je promenila status posle 5 dana iako na M-One i DExpress i dalje stoji stari status.
1727248462242.png

A malo pre videh da se isto desilo i sa sledecom za koju sam ocekivao isto, znaci nakon 5 dana promenjen status, a na M-One i DExpress stoji stari.
1727248521572.png

Sledeca je taken from the sender 21., pa ocekujem da i ona sutra promeni status osim ako im skripta/cronjob ne prsne pri izvrsavanju.

Znaci, kakvi su prevaranti ovi iz Temu, nema dalje 😄

Nego, vidim da pricate o nekim serijama posiljaka itd
Sve moje pocinju sa AG03083, sta to znaci?

Kukalo se na poštu. Eto privatnici sad raznose neki deo pa je već problem. Još to je sad usporilo sve ostale pakete u zemlji. Dakle nije baš ni do pošte, ne mogu zaposliti 1000 radnika zbog temua pa da ih posle otpuste kad splasne pomama

Sto si ti druze nesto misteriozan...Jel ima kod tebe nekada malo volje da bacis koju rec vise, osim kada nas peglas zbog raznih drugih pitanja?Ima generator, pitam kako se koristi, ti kazes da ima na forumu, i ako nisam na zalost uspeo da nadjem kako se taj generator koristi, a onda isto i za ovaj app.Dobro, snacicu se...U svakom slucaju hvala. :)

Ako ova informacija moze nekom da pomogne...
Sad sam razgovarala sa nekom devojcicom iz M-One (telefon im radi sada) - ona mi kaze da Temu posiljke uopste nisu fizicki kod njih - oni odrade papirologiju, a preuzimanje posiljaka sa carine (ili vec gde je taj glavni magacin) i distribuciju radi D-Express. D-express naravno tvrdi da je moja zaturena posiljka jos uvek u M-One i da nije ni stigla do D-ex.
M-One radi proveru statusa tako sto ode na sajt D-ex :rolleyes:
Klasicno prebacivanje loptice

Pa ovo je smejurija sa statusima, dvaput status promenjen u jednom danu fakticki se svodi na isti

image_2024-09-25_122936829.png

Hahahah, moram da dodam na ovo da je pretpostavka bila na mestu.
Evo prve posiljke o kojoj sam pricao kako je promenila status posle 5 dana iako na M-One i DExpress i dalje stoji stari status.
Pogledajte prilog 459570

A malo pre videh da se isto desilo i sa sledecom za koju sam ocekivao isto, znaci nakon 5 dana promenjen status, a na M-One i DExpress stoji stari.
Pogledajte prilog 459571

Sledeca je taken from the sender 21., pa ocekujem da i ona sutra promeni status osim ako im skripta/cronjob ne prsne pri izvrsavanju.

Znaci, kakvi su prevaranti ovi iz Temu, nema dalje 😄

Nego, vidim da pricate o nekim serijama posiljaka itd
Sve moje pocinju sa AG03083, sta to znaci?
Izdaju lazne tracking informacije. Evo i moj slucaj, ako se malo bolje pogleda isti je vremenski razmak izmedju tvog i mog pretposlednjeg i poslednjeg statusa 5 dana i 24 minuta :)

Prilozi

• 1727260907921.jpg
    1727260907921.jpg
    194.2 KB · Pregleda: 29
Pa ovo je smejurija sa statusima, dvaput status promenjen u jednom danu fakticki se svodi na isti

Pogledajte prilog 459595
Mislim da ovaj poslednji status znaci da je prosao carinu, tako da bi trebalo da je paket za 2 dana na tvojoj adresi... Pogledaj na nekoj aplikaciji za pracenje ili na sajtu poste, verovatno imas jos nesto od statusa osim B2B Elektronski prispela...

Nazad
Vrh Dno