Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

@TsarOfZanzibar

Pred istek tog roka za dostavu , ako posiljka nije isporucena na adresu , uvek se prvo
trazi produzenje roka 15-30 dana.
Tek posle isteka produzenog roka se pokrece dispute.
Time se povecava mogucnost da se refund dobije i za neregistrovane posiljke.

Procitah zadnjih 4-5 strana ali nisam razumeo sta je najbolje uraditi kada od poste dobijes poruku da mozes da preusmeris na paketomat do 17h.
Ja sam danas preusmerio na paketomat (ispred poste) i zanimaju me dve stvari:
1) da li mogu otici u postu sutra ili u ponedeljak da podignem posiljku ukoliko mi do tada ne dobijem ovavestenje da je posiljka u paketomatu
2) Sta je zapravo najbolja opcija da se uradi kada vam posalju tu poruku da mozete preusmeriti na paketomat? Meni je posta u komsiluku i nije mi problem otici tamo. Podjednako mi odgovara opcija da sam podignem u posti kao i na paketomatu, samo sta je moguce pre izvesti? Jedino mi ne odgovara kucna dostava jer nikad nisam kod kuce tokom njihovog radnog vremena.

Zdravo svima! Ja sam prvi put preko Temu narucila par stvari još 13. avgusta, sve je išlo ok, i onda 21. avgusta na sajtu pošte pošiljka dobija status B2B, elektronski prispela, a na Temu zadnji status je bio 23. avgusta i piše kao Custom clearance. Od tada se ništa promenilo nije. A da stvar bude čudnija, moja majka je istog dana naručila za sebe, na istu adresu, istog dana kad i ja, pošiljke su nam dobile b2b status istoga dana, i već 24. je njen paket prošao kroz carinu i stigao u roku od dva dana.

Ne znam da li je moja pošiljka na carini ili se negde zaglavila ili je izgubljena. Vidim na temu, da su ostavili broj pošte, pa ne znam da li da njih pozovem i da li će uopšte znati gde je paket. 😅 Da li ima neko da je ovoliko čekao?
Zovi call centar Transfere, ako je preko Poste.
Ako je preko DE zovi call centar M-One

Procitah zadnjih 4-5 strana ali nisam razumeo sta je najbolje uraditi kada od poste dobijes poruku da mozes da preusmeris na paketomat do 17h.
1) da li mogu otici u postu sutra ili u ponedeljak da podignem posiljku ukoliko mi do tada ne dobijem ovavestenje da je posiljka u paketomatu
2) Sta je zapravo najbolja opcija da se uradi kada vam posalju tu poruku da mozete preusmeriti na paketomat? Meni je posta u komsiluku i nije mi problem otici tamo. Podjednako mi odgovara opcija da sam podignem u posti kao i na paketomatu, samo sta je moguce pre izvesti? Jedino mi ne odgovara kucna dostava jer nikad nisam kod kuce tokom njihovog radnog vremena.
Ranije je apsolutno bilo bolje da se preusmeri na paketomat, stigne brže nego kad se ne preusmeri, bilo je odmah sutradan već u paketomatu, dok u suprotnom bude +3,4,5 dana
Danas je i meni stiglo i preusmerio sam, možda je stave sutra, a možda sam se i zeznuo i pre bi bila u pošti, mislim da je lutrija prava, izabereš šta ti se čini bolje pa kako bude.

Ja recimo ovde, u Somboru, kada dobijem tu poruku ako hocu da preusmerim, samo iskuliram tu poruku i paket je sutradan na adresi. Problem mi pravi dex, jako dugo paketi stoje u tranzitnom vozilu i nikada ne znam kada ce stici

Ne smarajte sa tim statistikama, AE već vodi statistiku i u trenutku kupovine predvidjeno vreme stizanja pošiljke je na osnovu proseka zadnjih mesec ili dva za tu državu. Dolazi do zastoja često i kod ECS u HU (ala Transfera za Temu kod nas). Koliko kapiram GPC odradi posao dosta brzo a ostalo je na LP i poštarima.
U junu manje od 10 neregistrovanih pošiljki mi nije stiglo dok je bio zamenski poštar, sad ponovo zamenski i dok nisam popričao sa nekim u pošti (sreća što nisam hiruški intervenisao već samo usmena intervencija) 5 pošiljki nigde a ono juče odma poštar pred vratima i čeka da se pojavim kući da bi mi uručio pošiljke a sanduče je otključano.

Smešno je da se ljudi upućuju na call centar m-one kad su oni sami napisali da ih ljudi više ne zovu već da im šalju e-mail...a kad pošalješ e-mail takođe ne dobiješ nikakav odgovor...dakle, nesumnjivo je da postoji raspad sistema koji nikakav kolektor/generator ne može da popravi...

Pošta jeste da ozbiljno šepa, ali bar za sada nekako možeš da dođeš do pošiljke makar u pošti...m-one je bukvalno crna rupa...

Evo malo licne statistike... Od 31 porudzbine s Alija u zadnja 3 meseca samo jedna neregistrovana je neisporucena. Zaglavljena je negde, probila sve uobicajene rokove dostave iz prakse. Sta raditi u takvim slucajevima, da li izlaze u susret ako je potrazite u Posti i kolika je sansa u procentima da cu je dobiti na taj nacin?

@mrkiX

Ako je mala lokalna posta - ima sanse.
Ako je velika ( gradska ) - onda sanse teze nuli :(

Moja pošiljka koja treba da dođe u BG otišla u Niš 😂

Prilozi

• Screenshot_2024-09-21-16-59-34-585_com.metalsoft.trackchecker_mobile-edit.jpg
    Screenshot_2024-09-21-16-59-34-585_com.metalsoft.trackchecker_mobile-edit.jpg
    151.8 KB · Pregleda: 50
Stigla mi danas, nedelja, posiljka sa temu od 11.9. Preusmerena na paketomat... i jos jedna od 13.9. Sve zajedno spakovano u veliku kesu.

Na njoj pise 20.9. Pokusana dostava!?

Niko nije pokusao itd.

Eto i nedeljom su poceli da rade...

Dexpres, paketomat.

Pa brzo ti to stiglo, za 11 dana, još ti dostavljaju nedeljom, lucky man :)
Ova druga još brže, za 9 dana.

Meni paket od 02.09 još nije stigao.

AG0308458xxx - ocekujemo statuse na DEx pracenju i da vidimo "prolazna vremena"

agt.jpg

Stigla mi danas, nedelja, posiljka sa temu od 11.9. Preusmerena na paketomat... i jos jedna od 13.9. Sve zajedno spakovano u veliku kesu.

Na njoj pise 20.9. Pokusana dostava!?

Niko nije pokusao itd.

Eto i nedeljom su poceli da rade...
Nije nista pokusano . Standardna fora. Postar ponese fasciklu pisama za taj dan. Ostalo kabastije stoji u posti zbog protokola kao da je probao da nosi. Kad prodje smena samo dobije status pokusana , jer ne mogu to da priznaju da tako rade kroz sistem jer bi se videlo da ne poštoju pravila sluzbe. E sad jeste da su preoptereceni ali sve dok se to krije na ovaj nacin glavesine misle pa sve ide kako treba, i ne angazuju vise kurira.

I meni je 19og septembra za deo posiljke preko M-ONE temu stavio status "Nije moguce kontaktirati primaoca". Danas mi stize poruka od dexpresa da mi stize taj paket.

Da li ce ista ubrzati dex posiljku ako preko sajta preusmerimo posiljku na paketomat? 10tak dana vec 2 paketa stoje u magacinu Beograd...

U magacinu Beograd ili kod kurira centra Beograd? Ako se radi o Temu pakatima, praksa na nekoliko paketa mi je pokazala da je ovo "kod kurira centra Beograd" lažni status. Tek kada piše da je "u magacinu centra Beograd" to znači da je fizički paket kod Dexpressa i da za dan-dva ide isporuka. Ja sam sve na paketomat jer prosto nemam taj luksuz da 15 dana sam na standby zbog mogućeg dolaska kurira. Nakon ovog statusa da je u magacinu, onda je samo pitanje da li je konkretan paketomat zauzet, u smislu jel odmah sutradan dostava ili...

U magacinu Beograd ili kod kurira centra Beograd? Ako se radi o Temu pakatima, praksa na nekoliko paketa mi je pokazala da je ovo "kod kurira centra Beograd" lažni status. Tek kada piše da je "u magacinu centra Beograd" to znači da je fizički paket kod Dexpressa i da za dan-dva ide isporuka. Ja sam sve na paketomat jer prosto nemam taj luksuz da 15 dana sam na standby zbog mogućeg dolaska kurira. Nakon ovog statusa da je u magacinu, onda je samo pitanje da li je konkretan paketomat zauzet, u smislu jel odmah sutradan dostava ili...
Jedan paket je u magacinu centra jedan je kod "kurira centra", samo sto taj sto je u magacinu stoji vec tako 10 dana u magacinu kod njih. Preusmerio sam oba na paketomat pa cemo da vidimo da li ima ikakve sanse da stignu na vreme

Ja sam od statusa da je u magacinu čekao između jednog i tri dana do postavljanja u paketomat.

Da li ce ista ubrzati dex posiljku ako preko sajta preusmerimo posiljku na paketomat? 10tak dana vec 2 paketa stoje u magacinu Beograd...

U ovom slučaju verovatno ne, jer su u kanalu sa procesuiranjem pošiljki. Preko 50 000 pošiljki stoji koje nisu procesuirane (svih pošiljki), bar je to info od prošlog petka.
Samo je pitanje sreće gde si/gde smo u toj priči.

Nazad
Vrh Dno