Samo da javim da je paket napokon u mojim rukamaPrispeo paket sa Temua pre nekoliko dana za ženu na moju adresu sa posla. Pošto znam da je moj kurir na bolovanju, preusmerim paket na paketomat blizu kuće. I sad kreće igranka sa statusimaPaket je vraćen u GPC, pa preusmeren na paketomat, pa vraćen ponovo u GPC, pa ponovo preusmeren u moju poštu na poslu. Stay tuned...
Da, preko BT savršeno radi., preko BT, savršeno...
Jel moze link od video snimka?Креће колапс система са пакетима у Пошти.
Почели су да касне и домаћи Пост Експрес пакети, нарочито у задњих недељу дана.
Највише они који иду на територију Београда, отпремају их из ГПЦ Београд по Београским поштама за кашњењем од 1, 2, 3... дана. Затрпани су ''Тему'' пошиљкама којих има све више и више, и те пошиљке имају већи приоритет чак и од ''домаћег'' Пост Експреса.
Чак су почели из ГПЦ Београд да шаљу непрерађене Тему пошиљке широм Србије у локалне поште да они врше пријем тих пошиљака, па се тако може десити да вам на праћењу статуса пише да је пријем у Нишу, Јагодини, Пироту, Бору, итд. Конкретно, у Нишу, у поштама 18106 и 18108 им стижу пуни комбији Тему пакета и онда они на шалтерима врше ПРИЈЕМ тих пошиљака уместо ГПЦ Београд, па их прослеђују даље и због тога неке пошиљке прођу и два пута (или више) кроз ГПЦ. Сад у недељу су ишли људи из радне јединице Београд Центар у ГПЦ Београд да врше сортирање пошиљака. А поново почињу приче о ''јесени'' и '' *репризи'' ( *прошлогодишњих блокада ГПЦ-а).
Ево пар примера са праћења статуса пакета које сам слао а каснили су (Пост Експрес):
![]()
![]()
![]()
![]()
А ево како је било ноћас у ГПЦ Београд (лошији квалитет јер је са видео снимка рађен ''screenshot''):
Могу да се препознају ''Тему'' пошиљке углавном, по паковању.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
.![]()
![]()
Jel moze link od video snimka?
Znam osobu kojoj se isto desiloPogledajte prilog 455322
Da li je neko imao ovakav slucaj? Zasto stalno vracaju prema HUB-u, zavrsi se carina, drze danima i vrate prema HUB-u i sve ispocetka. Tako za dva paketa narucena istog dana a paket koji je narucen par dana kasnije stigao pre par dana...
Takođe situacija da su naručena dva paketa sa opštim poštanskim brojem. Prvi je stigao a drugi je naručen mesec posle i nije stigao, odnosno vratio se. Za njega su iz Transfere rekli da je to razlog što se vraća -netačan poštanski broj 🙂Sad najbolje da zbog toga vracaju ako je adresa i grad dobar...a kako je onda stigao treci paket narucen posle ovih a adresa na Temu nije menjana a i tu adresu tj grad i postanski broj Temu sam popuni. I ovde je prvo otisli na carinu, pa vracen, pa opet na carinu, pa prosao carinu pa opet vracen...
Verovatno je ovde problem to tumbanje paleta po gradovima zbog guzve.
Pogledaj na postinom sajtu posiljku
Izgleda su Transfera i Pošta zagrizli više nego što mogu da progutaju.
Necete da koristite Generator , a hocete da lupate gluposti ???
Koliki je procenat neurucenih PT...RS posiljki i urucenih van roka koji je predvidjen na Temu ?
@Pegazbre
Niko nije duzan da traci vreme i razmislja gde zivis , jer tebe mrzi da napises
tacnu adresu
Shvatio sam da neko sa tim pitanjem hoce da me profilise po svojim nekim parametrima, pa sam zato i postavio pitanje.Vidi, nemam ja problem da meni paket stigne za mesec ili vise, imam problem kada neko vidi sansu da koristi priliku kako bi sve ovo prebacio u svoju korist.E, sa tim imam problem.A sto se tice generatora, pa ja sam postavio pitanje pre neki dan u vezi koriscenja generatora, to pitanje je obrisano.Tako da, uopste vise nemam nameru da pomisljam o generatoru.@Ratibor38
Sustina je da ukapirate znacenja statusa i da prvo vidite da li postoje slicni primeri.
Zbog toga stalno "gnjavim" sa Generatorom.
Sreća pa nije naša pošta već Madjarska. Inače da smo mi sa ovim influenserima što se snimaju za Facebook i sistemom rada ko zna gde bi završili paketi kada bi bila adresa dostave Ivana Gorana Kovačića 12, dal' u Srbiju, BiH, Hrvatsku... 😃
Vidi, da nisam barem 10 puta bio u situaciji da ne verujem kakve odgovore dobijam od strane zaposlenih u mojoj posti, ne bi pravio bilo kakve probleme oko paketa.Sta mislis, jel u redu da kurir postexressa napise izjavu kako je kod mene na kucnu adresu dolazio 5 puta, kako me je zvao 4 puta na telefon kako bi mi urucio paket, a ja ceo dan bio gajbi cekao da mi uruce paket?Posta prihvati njegovu izjavu i kraj.Da ne pisem o drugim primerima, potrajalo bi.Sve vreme govorim o mojoj posti.@Grga Pitić
Prvo morate da shvatite koliki je dnevni priliv posiljki iz inostranstva
i da je "obrada" drugacija u odnosu na domaci saobracaj.
Lepo je bezbroj puta na ovoj temi napisano sta cesto predstavlja problem i da za isporuke
iz inostranstva koje se vrse u gradskoj sredini treba napisati tacno koja lokalna posta
vrsi isporuku ( od kada su krenuli paketomati - pisite i broj paketomata )
Ja sam generisao i stalno generisem kodove i na hiljadama primera vidim realno stanje.
Jednostavno za PT...RS nema drasticnih kasnjenja i zastoja u isporuci.
Zato kazem da ne lupate gluposti , nego da gledate realno stanje.
O tim semama ko sa kim suruje nema svrhe raspravljati.
Ko i kako i kada je osnovao European Chinese Supply Chain ???
@Ratibor38
Generator je spomenut ko zna koliko puta i postoji detaljno uputstvo kako se koristi.
Sto se tice registrovanih posiljki - pratis statuse i tek kada vidis da je posiljka zaduzena za isporuku
a da nema obavestenja i da ti postar nije ostavio izvestaj ili te nije zvao - tek onda
"dizes frku"
Mozes da reagujes i ako je evidentiraju u lokalnoj posti pa krenu da je preusmeravaju.
Sve M-one Milšped pošiljke Temua Dex i preuzima, M-one je velika kamionaka špedicija i oni samo svaki paket prime i preusmeravaju na ove da nam dostaveMoja Temu pošiljka preko M-One je otišla u Dexpress koji ju je poslao u Sremsku Kamenicu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari