Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Meni jedna LA...HU stoji na carini od 05.08 i ne mrda. Ona je onako gabaritna u odnosu na ostale sitne koje su vecinom stigle.

Ako ti za utehu meni od 16og Avgusta stoji jedna LA..HU sa statusom Received by local delivery company a traveluje 28 dana vec, a gde je tu jos da mi iskoci status HU Prijem pa dok dodje kod nas pa dok je nasi okade i isteraju zle demone i proslede ka meni :ROFLMAO:

Da li vi ista pratite i da li citate AE i Temu teme ???

Da li se setite GENERATORA ?

Cudite se kao da prvi put vidite da posiljke na carini stoje duze od 10-15 dana :(

@lukadr

U pocetku je bilo par stotina posiljki dnevno , a sada je ta cifra
preko PostExpress-a 15-20.000 ( dnevno ) sa tendencijom rasta.

Креће колапс система са пакетима у Пошти.
Почели су да касне и домаћи Пост Експрес пакети, нарочито у задњих недељу дана.
Највише они који иду на територију Београда, отпремају их из ГПЦ Београд по Београским поштама за кашњењем од 1, 2, 3... дана. Затрпани су ''Тему'' пошиљкама којих има све више и више, и те пошиљке имају већи приоритет чак и од ''домаћег'' Пост Експреса.
Чак су почели из ГПЦ Београд да шаљу непрерађене Тему пошиљке широм Србије у локалне поште да они врше пријем тих пошиљака, па се тако може десити да вам на праћењу статуса пише да је пријем у Нишу, Јагодини, Пироту, Бору, итд. Конкретно, у Нишу, у поштама 18106 и 18108 им стижу пуни комбији Тему пакета и онда они на шалтерима врше ПРИЈЕМ тих пошиљака уместо ГПЦ Београд, па их прослеђују даље и због тога неке пошиљке прођу и два пута (или више) кроз ГПЦ. Сад у недељу су ишли људи из радне јединице Београд Центар у ГПЦ Београд да врше сортирање пошиљака. А поново почињу приче о ''јесени'' и '' *репризи'' ( *прошлогодишњих блокада ГПЦ-а).

Ево пар примера са праћења статуса пакета које сам слао а каснили су (Пост Експрес):

GS23VXx.jpeg

on4KShI.jpeg

cMp1jE3.jpeg

DBCBrKr.jpeg

А ево како је било ноћас у ГПЦ Београд (лошији квалитет јер је са видео снимка рађен ''screenshot''):
Могу да се препознају ''Тему'' пошиљке углавном, по паковању.

EuVC0dK.jpeg

c0c7Rfz.jpeg

fMZ0Dez.jpeg

N2AQjKb.jpeg

fU2Cm0o.jpeg

XbFh5hk.jpeg

TIp4bdH.jpeg

Ca6CJFN.jpeg

qnabNJ5.jpeg
.
dBqO360.jpeg
.
n4UPng8.jpeg

Poslednja izmena:
Reklo bi se da je poprilican zastoj... Vec 12 dana mi posta ne prosledjuje posiljku.

Screenshot 2024-08-21 at 9.34.05 AM.png

Onda ja izgleda imam srece sa AE posiljkama.
Upravo su me nazvali iz moje poste da mi kazu da imam 2 posiljke i da ih mogu preuzeti na salteru. Prvi put da zovu...do sada je bila praksa da, šatro, kurir nosi posiljku (samo 2, 3 puta mi je zvonio na vrata), ostavi papiric pa ja idem ili uvece oko 19h ili sutradan po to. Svidja mi se da je taj korak preskocen.SmartSelect_20240821-100907_Chrome.jpg

Meni danas od Poste stigla poruka na Viber da ocekujem Temu posiljku koja je narucena 06.08 a u Srbiju stigla 15.08 ali zato dve posiljje koje su narucene 04.08 i u Srbiju stigle 09.08 jos stoje na Carini tj status je Released by customs od 16.08 a i sam Temu je to 'primetio' (There have been no tracking updates for 4 days. We are working with the courier to get more details).

Znaci krece totalno rasulo...

....i upravo dobijem poruku na Viber od Transfere da do 17h preusmerim posiljku na paketomat...odem na pracenje a posiljka u Nišu 🤣

Inace preko M-One stigao paket za 9 dana od slanja.Tek mi danas kad je zaduzena posiljka za dostavu prosledjen na viber dexpress broj za nju
Pozdrav

Cudite se kao da prvi put vidite da posiljke na carini stoje duze od 10
Cudim se ovde kad ocekujem posiljku da nam stigne.
Ali kada saljem nesto u inostranstvo uopste se ne cudim jer kao da tamo ne postoje carine, sve prolazi momentalno.
Zastoji i problemi su samo Srbiji, bar je to neko moje iskustvo.
Slao sam i za Kinu, tamo postari raznose i za 1. Maj posto je tada Kinez dobio posiljku a carinu kao da nemaju.

Креће колапс система са пакетима у Пошти.
Почели су да касне и домаћи Пост Експрес пакети, нарочито у задњих недељу дана.
Највише они који иду на територију Београда, отпремају их из ГПЦ Београд по Београским поштама за кашњењем од 1, 2, 3... дана. Затрпани су ''Тему'' пошиљкама којих има све више и више, и те пошиљке имају већи приоритет чак и од ''домаћег'' Пост Експреса.
Чак су почели из ГПЦ Београд да шаљу непрерађене Тему пошиљке широм Србије у локалне поште да они врше пријем тих пошиљака, па се тако може десити да вам на праћењу статуса пише да је пријем у Нишу, Јагодини, Пироту, Бору, итд. Конкретно, у Нишу, у поштама 18106 и 18108 им стижу пуни комбији Тему пакета и онда они на шалтерима врше ПРИЈЕМ тих пошиљака уместо ГПЦ Београд, па их прослеђују даље и због тога неке пошиљке прођу и два пута (или више) кроз ГПЦ. Сад у недељу су ишли људи из радне јединице Београд Центар у ГПЦ Београд да врше сортирање пошиљака. А поново почињу приче о ''јесени'' и '' *репризи'' ( *прошлогодишњих блокада ГПЦ-а).

Ево пар примера са праћења статуса пакета које сам слао а каснили су (Пост Експрес):

GS23VXx.jpeg

on4KShI.jpeg

cMp1jE3.jpeg

DBCBrKr.jpeg

А ево како је било ноћас у ГПЦ Београд (лошији квалитет јер је са видео снимка рађен ''screenshot''):
Могу да се препознају ''Тему'' пошиљке углавном, по паковању.

EuVC0dK.jpeg

c0c7Rfz.jpeg

fMZ0Dez.jpeg

N2AQjKb.jpeg

fU2Cm0o.jpeg

XbFh5hk.jpeg

TIp4bdH.jpeg

Ca6CJFN.jpeg

qnabNJ5.jpeg
.
dBqO360.jpeg
.
n4UPng8.jpeg
A ja hteo nešto da se žalim za 3 UC pošiljke koje su probile rok😂

Sad je sve jasno. Taman će nas ove UC pošiljke obradovati pred Božić

Ne postoji Temu prioritet. I Temu pošiljke putuju napred nazad i vraćaju se kad nema mesta u paketomatu. Ali Temu svakako jeste razlog.

Nesto se cudno desilo veceras sa statusom posiljke koja je stigla u mojoj posti, i nakon razgovora sa ljudima iz moje poste koji su bili neprofesionalni, gde ih bukvalno nista nije zanima sta ih pitam i predlazem, status posiljke se promenio i sada vise ne stoji "prijem" u mojoj posti gde je stajalo vreme kada je prispela posta, vec stoji zadnji status da je posiljka i dalje u gpc-u i da je tek upucena ka mojoj posti.Status da je dosla u moju postu su potvrdili ljudi sa call centra, kao i ovi iz moje poste, a sada ljudi iz call centra ne mogu da vide da je ona uopste dosla u moju postu.Da li postoji mogucnost da su status posiljke korigovali ovi iz poste jer nemaju mogucnost zbog obima posla da dostave paket u nekom normalnom roku, ili da su iz nekog zlonamernog razloga posle mog razgovora sa njima obrisali zadnji status posiljke?

Za vas kojima je nesto naplaceno za PT...RS posiljke

Sta pise na paketu ?

bar kod
posiljalac : TRANSFERA....
primalac

posebna dopunska usluga
vrednost porudzbine i masa porudzbine

postarina : po ugovoru
nacin placanja : posiljalac po fakturi

da li kod vas pise nesto drugo ?

eksterna sifra : xxx... Transfera

Za TEMU posiljke nema dodatne naplate - reklamirajte svaki pokusaj naplate !!!

Neka TEMU , Transfera i PE razjasne ko "lovi u mutnom".

m-one posilje sa TEMU sustizu i prestizu PTT posiljke.... PTT definitivno ima probleme.... posiljka sleti za 5-6 dana a onda PTT 10 dana ne uspeva da isporuci

m-one posilje sa TEMU sustizu i prestizu PTT posiljke.... PTT definitivno ima probleme.... posiljka sleti za 5-6 dana a onda PTT 10 dana ne uspeva da isporuci

Naterala me sestra da joj nešto naručim sa Temua iako sam Ali crew, ide preko m-one od 17.8, javljam koliko će mu trebati do dostave.

Inače poslednje dve LA...HU prošle nedelje mi stigle za 14 i 16 dana, to je neki prosek za Ali u poslednje vreme. Jedna LA..HU sa početka avgusta bila na carini 9 dana, kome treba taj info.

Evo moja prva Temu posiljka stigla tacno za 14 dana...iako je 5 dana putovala do njihovog aerodroma
SmartSelect_20240822-113842_Chrome.jpg

Stigla jedna posiljka sa Temu-a, isto je prelepljena sa selotejpom, ali fale neki delovi cije su kesice ocigledno otvarane, dok kod onih kojima nista ne fali, one su uredno zatvorene.A sto se tice carine, evo sta je napisano od strane Temu-a

Prilozi

• Screenshot 2024-08-22 141027.jpg
    Screenshot 2024-08-22 141027.jpg
    12.3 KB · Pregleda: 67
Prijavi Temu da su otvarane

Inače kod mene u Pančevu su se kuriri pošte ozbiljno izbezobrazili kada su u pitanju pošiljke sa praćenjem sa AE, uglavnom ove što idu preko Mađarske. Kada su oni preuzeli to, u početku, pošiljke su stizale dan kasnije od prijema na carinu, bukvalno danas stigne na carinu sutra je kod mene. Sada su već počeli da zadržavaju po 4-5 radnih dana, pa čak i više, i siguran sam da to rade namerno, jer sam bio u u pošti da tražim svoj paket koji čami već danima tamo. Službenica je prvo krenula da mi preda, ali ju je onda neka druga žena vratila, i kao idi kući donećemo ti od nedelje. Pritom, ni poštari više ne donose male pakete, već mi svaki put ubace u paketomat, što mi u principu odgovara, ali je očigledno da postoji ozbiljan problem sa dostavom paketa iz Kine.

Nije nista naplaceno?
Nikakva buraz naplata, nista.Prijavio Temu da je verovatno paket bio otvaran, da ima neka selotejp traka, i da fali jedan deo iz posiljke.Kao sto sam ti i juce pisao, moj predlog ti je da odes u postu i da trazis kontrolora da ti objasni zasto ti je dostava paketa sa Temua naplacena.I stvar je principa, a ne to da li neko misli da je 400 kinti mala suma zbog koje nece da se cima.Da je meni naplaceno, ne da bi se cimao, i da je manja suma od 400 dinara, ali samo zbog principa.

Nazad
Vrh Dno