Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Za sajtu Pošte nijedan nije imao nikakav status, čak ni onaj "elektronski prispela". U aplikaciji poslednji status bio nakon prolaska carine, vraćeno ka lokalnom HUB-u ili tako nešto. Sledeći status vraćeno neisporučeno i to je to. Ista situacija za oba paketa.

Isti je status i meni za dva paketa, dvaput prosla kroz carinu i po drugi put su vracena ka centralnom HUB-u i tako stoji status od 23.08. Isto sam na jednom mestu procitao da su im vratili pakete kao u tvom slucaju.

Temu je i sam primetio da nesto nije uredu:
We have noticed that the tracking for your package has not been updated recently. We are contacting the carrier to verify the status of the package, which will take some time. We will update the tracking information as soon as possible.
Da bi izbegao da zavrse kao kod tebe, dodatno sam pisao tehnickoj podrsci Temu i objasnio da dva paketa imaju problem (sve sa ID-jevima istih) i da je paket narucen posle njih stigao a narucen je na istu adresu tako da adresa nije problem.

1724759205449.png

Ovi iz M-one su teski slepci , uglavili se kao parazit, a uzasno su spori , uzeli su paket koji sam za prijateljicu iz unutrasnjosti porucio jos 20-og i evo do danas ga drze, nisu jos poslali na Dexpress ili sta vec koriste. A stoji status preuzeta od posiljaoca od 20-og avgusta. Sa temua paket.

@NePa

Nema potrebe da budes svercer ili da imas xx narudzbina dnevno
da bi mogao da sagledas realnu dnevnu - mesecnu statistiku

@Dopethrone

Svako ko hoce moze da pregleda oko 500.000 primera za PT...RS kodove

Ja isto tako izgenerisem RS.... M-One kodove i
vidim statistiku / tempo isporuke

Vecina posiljki prodje carinu u roku do 10 dana i posle carine
bude isporucena u roku od 2 do 5 dana

Ali ima i "problematicnih".

@Rax032
@Pegazbre

Uvek postoji par % "problematicnih" posiljki - to se lepo vidi
ako se pogleda 1000-2000 primera iz iste serije kodova.

Ali iz te iste statistike se vidi da preko 90% posiljki stigne
na kucne adrese u predvidjenim rokovima.

Narode, prvi put se srecem sa ovim statusom, sta mu ovo dodje sad? Da li je neko imao takav problem? Projektor je porucen.
"Processing problem at departure country/region sorting center"
A kad odem na universal parcel tracking, izbacuje ovo, battery item - restricted item.

Prilozi

• pracenje.jpg
    pracenje.jpg
    29.1 KB · Pregleda: 52
Cimao, tvrde da je jos uvek u tranzitu, takodje i korisnicka podrska, dali email od cainio sluzbe, da mogu da ih pitam sta se desava i da mogu otvoriti dispute ako zelim, kako bi osigurao, dok posiljka ne stigne. Ako sam ga dobro preveo. 😄

Tako je i sa mnom bilo, prvi put video slican status kao tvoj, pitao prodavca, pitao ove iz logistike i kroz kraci period puf automatski ponisteno slanje i obavestenje da je refundacija u procesu. Doduse kod mene je silikon bio upitanju za telefone 50ml

Prilozi

• 1.png
    1.png
    51.3 KB · Pregleda: 36
Sad nesto citam, naisao sam na objasnjenje na guglu, da im taj status sluzi, kad neki uredjaj sadrzi bateriju, pa ga stavljaju sa strane za inspekciju i da li moze u avion da se unese na adresu primaoca.. Pisalo mi je i ranije delay, pre nego sto dodjem uopste do tog statusa, pa mi je dolazilo. Nadam se da ce ipak stici.

@jhoni

Ako uredjaj ne pregledaju detaljno pa misle da ima bateriju
onda se desi da vrate posiljaocu

Ako sadrzi bateriju koja podleze posebnim propisima onda vracaju sigurno...

@Stoka89

Isto tako postoje stroga pravila za transport odredjenih vrsta tecnosti.

Konkretno, porucio sam projektor p30, sto su i drugi ovde porucivali i stizalo im je, zbog toga me to sad nervira.

Baterije i proizvodi sa baterijama i tečnosti, paste, praškovi, sve što može da iscuri, prospe se moraju da idu kao special bez obzira da li economy ili standard a tu je skuplji transport i poštarina i tu nastaju problemi a malo teže privuku kupce sa special cenom poštarine i duže se čeka. To je bilo i kada su se na veliko kupovale slušalice pa je bilo da li je NL ili SG pošiljka ali je bila prodaja u organizaciji AE pa su morali da reše problem. Ostale stvari su uglavnom u organizaciji samog prodavca i da li će da menja način isporuke je do njega da li mu se isplati ili ne ili pada refund i to je to.
Pošiljka još nije ni krenula iz Kine a već hvata nervoza, smešno a pitanje je više bilo za temu Aliexpress što automatski povlači da je i moj odgovor za tu temu.

Ja sam tamo 9tog avgusta poručio ovaj mixer/milk froter! koji ima punjivu lijon bateriju.
Za sad nema nikakvog uzbuđenja.
Prevoz: Cainiao Super Economy Global, naravno besplatan...
1724784729715.png
1724784772849.png

Ja ni ne gledam vise, danas su mi stigla poslednja 2 neregistrovana paketa i vise nista ne ocekujem.

Mogao sam da se ogrebem i za treci, tudji jer su nekako uspeli da skeniraju moje podatke za tudj paket i gurnuli u paketomat na moje ime i to me vec zabrinjava jer su pre toga slucajno stavili neciji kais za sat medju mojim paketima pa nisam ni primetio dok ga nisam otvorio.

Najgore je sto ljudi misle da radim u posti pa me pitaju u koju postu da dodju da preuzmu te njihove paketice :)

Meni juce stigla 2 neregistrovana poslednja paketa (UC..HU)

Tesi me sto zivim u kuci pa valjda to "ne moze" da me zadesi jer ujedno izbegavam paketomate, konkretno da moj paket koji mi treba jer su to obicno delovi i potrosni materijali za popravke koje ne mogu ovde da nabavim na kraju zavrse kod nekog drugog :)

kasne.jpg

Mozete primetiti da u grupi posiljki koje su isporucene pocetkom meseca postoji i primer "zaglavljene" posiljke

temu pt.jpg

Obratite paznju na PT0033.... od 40 primera - posiljki , 10 jos uvek nema bar B2B status

Ja ni ne gledam vise, danas su mi stigla poslednja 2 neregistrovana paketa i vise nista ne ocekujem.

Mogao sam da se ogrebem i za treci, tudji jer su nekako uspeli da skeniraju moje podatke za tudj paket i gurnuli u paketomat na moje ime i to me vec zabrinjava jer su pre toga slucajno stavili neciji kais za sat medju mojim paketima pa nisam ni primetio dok ga nisam otvorio.

Najgore je sto ljudi misle da radim u posti pa me pitaju u koju postu da dodju da preuzmu te njihove paketice :)
Prisustvovao sam situaciji na paketomatu kada je neka radnica stavila posiljku u pogresan paketomat pa su druge dve to pokusavale da rese. Meni rekle da sacekam malo a one telefonirale 10 min i kad nista nisu resile rekle mi da mogu da podignem ali da proverim da li je moja posiljka ili tudja... Bila je moja

Meni juce stigla 2 neregistrovana poslednja paketa (UC..HU)

Tesi me sto zivim u kuci pa valjda to "ne moze" da me zadesi jer ujedno izbegavam paketomate, konkretno da moj paket koji mi treba jer su to obicno delovi i potrosni materijali za popravke koje ne mogu ovde da nabavim na kraju zavrse kod nekog drugog :)
Поздрав нов сам овде желеио бих да поставим једно питање. Нерегистровани пакети су пакети без tracking кода? Ја имам један пакет који сам наручио преко неког aliexpress "plus" продавца који је испоручио 60 пошиљки за србију и 5000 уопштено и преноси се пошиљка преко стандарне Aliexpress поруџбине која почиње са LA0********HU да ли би требало да будем забринут судећи по вашим искуствима и да ли ова пошиљка спада у нерегистроване?

То ти је регистрована пошиљка...

Paketomati imaju vremensku bravu i do isteka vremena otvara se jedino kad neko preuzima pošiljku, nema ključa puni se paketomat preko aplikacije kada se i vade nepreuzete pošiljke. Teško je da se pogrešno ubaci u drugi paketomat, jedino mogu da ubace u pogrešnu gomilu a da nije prva pa da ode na drugu adresu kao što se desilo članu Lanikor, pre će biti da su domaćice došle posle isteka roka koji nije 2 dana jer je poruka sistematska pa zvale da prijave problem jer se ne otvara paketomat. Imao sam problem sa preuzimanjem neke druge vrste pa sam "pročitao" rad paketomata i video uživo kako funkcioniše.

Поздрав нов сам овде желеио бих да поставим једно питање. Нерегистровани пакети су пакети без tracking кода? Ја имам један пакет који сам наручио преко неког aliexpress "plus" продавца који је испоручио 60 пошиљки за србију и 5000 уопштено и преноси се пошиљка преко стандарне Aliexpress поруџбине која почиње са LA0********HU да ли би требало да будем забринут судећи по вашим искуствима и да ли ова пошиљка спада у нерегистроване?

Svi paketi sa Alija imaju tracking kod i registrovani i neregistrovani, sem sto neregistrovani paketi (UC..HU UA..HU i td..) nemaju pracenje u Srbiji. Tvoja LA..HU posiljka je registrovana posiljka sa pracenjem i u Srbiji na sajtu nase poste, sem sto ces moci da je pratis na sajtu nase poste nakon sto je Madjari obrade i zavedu u sistem a do tad ti je sasvim dovoljan od Alija sistem za pracenje posiljki. Imas sve detalje u ovoj i prosloj temi u vezi kako/sta/kad/gde, pogledaj i prvu stranicu ove teme

Imam ja rođaka kojem se tako vratio paket(nema statusa na pošti, u app da se vraća ka lokalnom hub-u).
Zvao je Transferu i rekli su mu da se vraća u Kinu jer nije dobar poštanski broj.
Pogledam ja, stoji u porudžbini 21000.
Bile neke gluposti, ništa egzotično da carina vrati nazad... 🤷🏻‍♂️
Zanimljivo da je jedna stigla sa tim poštanskim a druga pošiljka mesec dana kasnije poručena nije
Bolje stavite tačne brojeve ako već niste za svaki slučaj 🫠
Tri paketa narucena sa 21000 postanskim kodom i samo zadnji naruceni je stigao tj isporucen. Generalni postanski kud, apsolutno ne bi smeo da bude prepreka da se paket isporuci. Ako su adresa/grad/drzava/mobilni telefon dobri, nema nikakve prepreke da se paket isporuci sem njihove lenjosti.

@Pegazbre

Tako je to kada je neko lenj da napise tacan postanski broj dostavne poste i
deo grada u kom je adresa...

Da li shvatas koliko lokalnih posta ima na teritoriji Beograda ili Novog Sada ?

Zamisli kako bi se osecao da ti razvrstavas posiljke - da ti svi napisu 11000 Beograd

Danas sam pokupio paket u pošti na šalteru, Aliexpress sa praćenjem. Stajala u PE jedno 7 radnih dana, pa me kurir zvao nešto pre 18h ali nisam bio kući. Šalteruša mi je bukvalno bacila paket ispod onog stakla, na najbezobrazniji mogući način, vidno revoltirana time što su im "uvalili" ove pošiljke. Kada je tražila moj TN u nekom dokumentu, imala je stotine TN na spisku, a oko nje po hodniku gomila paketa na sve strane. Jednom rečju, potpuni raspad sistema.

Tri paketa narucena sa 21000 postanskim kodom i samo zadnji naruceni je stigao tj isporucen. Generalni postanski kud, apsolutno ne bi smeo da bude prepreka da se paket isporuci. Ako su adresa/grad/drzava/mobilni telefon dobri, nema nikakve prepreke da se paket isporuci sem njihove lenjosti.
Tačno, ne bi smeo da bude prepreka da se paket isporuči, ali će sigurno biti prepreka da ti paket kasni danima, ili čak i ne stigne jer ga je neko ćušnuo u ćošak pošte jer ga je mrzelo da traži tačnu adresu u Novom Sadu.

Zato je važno koristiti tačan poštanski broj i broj pošte (recimo moja pošta je 11120 Beograd 35, i uvek pišem i to 35 svuda, čak dodam i Beograd-Zvezdara), a u domaćem saobraćaju i PAK (PAK upišem neki put i u napomenu na AE, Temu i slično, gde god ima mesta za to, stavim i naziv firme u zagradi, itd.).

Tačno, ne bi smeo da bude prepreka da se paket isporuči, ali će sigurno biti prepreka da ti paket kasni danima, ili čak i ne stigne jer ga je neko ćušnuo u ćošak pošte jer ga je mrzelo da traži tačnu adresu u Novom Sadu.

Zato je važno koristiti tačan poštanski broj i broj pošte (recimo moja pošta je 11120 Beograd 35, i uvek pišem i to 35 svuda, čak dodam i Beograd-Zvezdara), a u domaćem saobraćaju i PAK (PAK upišem neki put i u napomenu na AE, Temu i slično, gde god ima mesta za to, stavim i naziv firme u zagradi, itd.).
Baš sam juče dodao i na AE i na Temu "PAK: xxxxxx" u onaj opcionalni deo vezan za broj stana i to
Možda nekome olakša 🤷🏻‍♂️

Zato je važno koristiti tačan poštanski broj i broj pošte (recimo moja pošta je 11120 Beograd 35, i uvek pišem i to 35 svuda, čak dodam i Beograd-Zvezdara)
hm, to je i moja pošta, zar nije beograd- palilula? ne znam jel pokriva i neke ulice na zvezdari, ali sama pošta je na paliluli, tako se svuda vodi...ako si napisao zvezdara odoše paketi nazad za kinu ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav
Stigao mi je neregistrovan paket u paketomat
Ali rok istice 29 u 5 ujutru
Da li cu moci nekako da preuzmem u posti u toku dana posto nisam u bg?
Kakva je procedura?

@psaras

Prosto je nemoguce shvatiti taj nivo debilizma :(
Da li je moguce da neko svaki dan , na svakih par minuta pretura gomilu
trazeci paketic ?

Dovoljno je kada skeniraju posiljke i unose u sistem da pored imena
upisu i interni broj koji napisu i na paketu.
Poredjaju po redu 1000 posiljki i svaku mogu da pronadju za 10 sekundi :)

@aw snap
@outlaw

Nazalost , PAK se veoma retko koristi :( , ali ne skodi ako se napise

@Altru

Zar bas sve mora da se ponovi milion puta ???

@milos88nbg

Moraces da cekas da jednog dana postar donese posiljku na tvoju adresu.
Ako je velika posta gde ima par hiljada posiljki , gotovo da
ne postoji sansa da neko trazi neregistrovanu posiljku.

@Altru

Zar bas sve mora da se ponovi milion puta ???

pokušavam na fin način da kažem čoveku da se pošta koju pominje nalazi na paliluli, a ne na zvezdari...ne znam što se ljutiš na mene, valjda znam gde mi je pošta :rolleyes:

Nazad
Vrh Dno