Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Kako ide sa ovim preko Holandije,da li se status uopste pojavi na postinom sajtu...broj LS...NL registrovana,zadnja cetri statusa

Jul 02, 2024, 06:22
PostNL
The item is on transport to the country of destination
THE NETHERLANDS

Jul 02, 2024, 06:22
Aliexpress-Cainiao
Departed from transit country/region

Jul 03, 2024, 12:29
Aliexpress-Cainiao
Received by local delivery company

Aliexpress-Cainiao
Import customs clearance started

Jel ovaj status znači da je otišla na carinjenje ili je random?

Aliexpress-Cainiao
Import customs clearance started

Pretpostavljam da nema ništa na poštinom sajtu, čim @Halo3 pita, a aliexpress već zna status. Ili ovo samo dodaju kad dobije status 11003 IZMENIČNA POŠTA kod nas?

Jel ovaj status znači da je otišla na carinjenje ili je random?

Pretpostavljam da nema ništa na poštinom sajtu, čim @Halo3 pita, a aliexpress već zna status. Ili ovo samo dodaju kad dobije status 11003 IZMENIČNA POŠTA kod nas?
Na nasoj posti se pojavilo nekoliko sati posle tog statusa a za carinu jos par sati posle....sad da li su znali ili po automatizmu preko Holandije opale to nemam pojma.

Ћаос људи, опет ја са питањем за LAHU пошиљку, она је тренутно добила нов статус који каже Arrived at transit country/region уместо Arrived at line haul office, сад нез дал је ово нормално ал ме занима кад би ја могао да пратим статус преко поште?
Код је: LA067063634HU
Хвала унапред.

Захваљујем.

NS se malo normalizovao, cim nema naplate, prodje za do 10 dana, ako probije taj rok ode na 15+,znaci ide naplata i za 20ak dana isporuka.
Evo i slikovito kojom brzinon prolazi NS, kada posiljka samo proleti kroz carinu.

Prilozi

• Screenshot_20240704_090258_Chrome.jpg
    Screenshot_20240704_090258_Chrome.jpg
    158.3 KB · Pregleda: 74
Mini PC prolazi danas, videćemo kolika je globa

Prilozi

• Screenshot_20240704_091454.jpg
    Screenshot_20240704_091454.jpg
    115.7 KB · Pregleda: 73
Zna li neko jel naša carina pušta (dozvoljava) dronove? Konkretno ove igračkice oko 20$, ništa ozbiljno.

Zna li neko jel naša carina pušta (dozvoljava) dronove? Konkretno ove igračkice oko 20$, ništa ozbiljno.
Kolegi stigao pre nekih 10 dana bez problema. Pre su pravili problem i vracali posiljke (pre 5 godina, osetio na svojoj kozi 2 puta), ali sad su ok.
Mini PC prolazi danas, videćemo kolika je globa
Globa ce ti zavisiti od cifre koju je kinez napisao. Ja platio 4600 dinara za mini PC od 120 dolara (kinez napisao vrednost 120 dolara).

Prati na ship24 kada se pojavi status HU-HU pa može biti na poštinom praćenju istog dana ili dan-dva kasnije. U prevodu kada HU pošta ubaci u sistem pošiljku naša pošta je obaveštena da postoji pošiljka za RS.

Par pitanja za ove što uzimaju sa Alija / generalno neregistrovane pošiljke, pošto ja u 99% ne uzimam bez praćenja:
  1. Koliko se trenutno čekaju ove pošiljke (Beograd)?
  2. Da li ima ikakve kategorizacije zavisno odakle dolazi paket ili će samo strpati u neki džak pa kad stigne, stigne?
Imam dva neregistrovana paketa iz Engleske, poslati su pre mesec dana, samo me interesuje kada su realne šanse da to stigne, sledeći mesec? Za dva meseca?

Nasa posta salje pogresne informacije. Za par posiljki koje su mi isporucene na trakingu(Ali) pise da nisu mogli da me kontaktiraju...

Da tako je i meni ali odmah sledeci status posle toga je da je posiljka urucena.

Zdravo ljudi, koliko vam je maksimalno stajala na carini to jest na Izmenicnoj posti, posiljka porucene sa Aliexpresa?

Moja posiljka proputovala pola sveta za 10 dana a sada preko 20 dana stoji na carini. Kontaktiram postu oni mi kazu:
"Обавештавамо Вас да се пошиљка LAxxxxxxxxxHU налази у поступку царињења. Царињење пошиљака у надлежности је запослених Управе царина и запослени Поште немају утицаја на рок трајања поменутог поступка. Пошиљке не могу бити прослеђене у даље поштанске токове док се царински поступак над њима не обави. По обављеном царинском поступку пошиљке се редовним поштанским линијама отпремају ка одредишним поштама, у циљу уручења примаоцима.
С тим у вези, за додатне информације овим поводом, потребно је да се непосредно обратите запосленима Управе царина, линк: https://www.carina.rs/ "
Kontaktiram Upravu carine i pitam da li postoji neki problem oni nista ne odgovaraju, pa sad uopste mi nije jasno zasto ostavljaju meil za kontakt.
Posle vidim ovde https://www.carina.rs/putnici/pitanja-i-odgovori/postanske-posiljke.html procitam pod 4. stavkom kako ide procedura:
"С тим у вези, треба рећи да пакете отвара поштански, а не царински службеник, у просторији која је 24 часа комплетно покривена видео надзором.
Поштански службеник царинику подноси на увид садржај пакета, ради узимања свих података потребних за царињење робе, након чега се садржај најчешће враћа у исту амбалажу, осим у случајевима када је неопходна нова."
Ponovo kontaktiram postu porukom:
"Znaci postanski sluzbenik je cariniku podneo na uvid sadrzaj paketa, radi carinjenja i to sada stoji tako ceka 20 dana? Jel tako?"
I naravno dobijem odgovor isti kao prethodni ...

evo moja poslednja, obicno stigne za dve nedelje meni
kupljeno 12.06. poslato 19.06. (tada sam dobio info od ebay da je shipped)

asasaa.png

najduze dosad sto mi je bilo nesto na carini, je 30 dana

Pozdrav,
porucio sam 5.4 par stvari od razlicitih prodavnica 2/3 je stiglo za nekih mesec dana,ali meni najvaznija nije jos uvek
UC006509406HU je kod za pracenje..da li se mozse nesto videti,da li imate neki savet kako da saznam ima li te posiljke
da pitam u posti ili?
Hvala unapred

Kakav bex... I na šta da naplate pdv na pošiljku od 1$? Teška budalaština. Odbijem takav paket, neće mi biti žao

Ja redovno dobijam uc pošiljke poštom, upravo danas jedna stigla u paketomat. Mnogo gluposti kruže netom kao i ova,kakav Bex.

Nazad
Vrh Dno