Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Vec si postavljao to pitanje i dobio odgovor, obrati malo paznju

Nije jos registrovana kod nas.

Prethodnih 4-5 posiljki je pojeo mrak, kinezi se prave ludi, posta se pravi luda, a ja sam stvarno (po)lud(eo).

Porucih neke specificne IPEX4 pigtail kablice na ovom junskom saletu, bas da vidim da li ce da stignu.

Prethodnih 4-5 posiljki je pojeo mrak, kinezi se prave ludi, posta se pravi luda, a ja sam stvarno (po)lud(eo).

Ne mora da znaci da ih je pojeo mrak jer posiljke bez pracenja umeju da putuju i po 5+ meseci, zavisi od brdo stvari tipa koliko su pretrpani u logistici/posti, vremenski uslovi, praznici i td.. Samo budi strpljiv kao i svi ovde i sticice. Kod mene je naprimer sad situacija (Čukarica) odlicna tacnije prezadovoljan sam brzinom dostave paketa iz poste i azurnim statusima za sad.

Da kucnem u drvo, moja pošta je skroz korektna, kao i žena koja tamo radi na paketima. Bio sam na odmoru, a krenula da stiže tona nekih paketa i ona me pozove da mi kaže da mi ističe rok za preuzimanje za neke manje pakete (bili u paketomatu, ja nisam stigao da preuzmem pre puta). Ja rekoh da sam na odmoru, kaže sačuvaću ti, nije problem. Zaradila čokoladu :) Stignu mi i stvari koje sam otpisao, neki paketić koji sam poručio pre više od 4 meseca me sad sačekao.

Ne mora da znaci da ih je pojeo mrak jer posiljke bez pracenja umeju da putuju i po 5+ meseci, zavisi od brdo stvari tipa koliko su pretrpani u logistici/posti, vremenski uslovi, praznici i td.. Samo budi strpljiv kao i svi ovde i sticice. Kod mene je naprimer sad situacija (Čukarica) odlicna tacnije prezadovoljan sam brzinom dostave paketa iz poste i azurnim statusima za sad.
Vala ove putuju od 15.05.2023., a jedna tura i od 04.04.2023, a zeni neki eyelineri od 18.02.2023.
Poj'o mrak, kad ti kazem. Sve imaju tracking do Budimpeste, predato nasoj posti i od tog momenta... crna rupa, usisava sve pred sobom bez traga.

Sve posiljke su sa "radnji" koje imaju najvisu ili medju najvisim reputacijama u svom domenu, tako da verujem da su fizicki poslali.

Od dispute-a nista "to je tu kod tebe u posti", posta naravno "nista mi ne znamo, to ne moze da se prati"... dobilo noge negde. Zato sam prestao da porucujem prosle godine.

Ali sad mi zatrebali IPEX4 pigtailovi, kod nas ih nema.

Poslednja izmena:
Vala ove putuju od 15.05.2023., a jedna tura i od 04.04.2023, a zeni neki eyelineri od 18.02.2023.
Poj'o mrak, kad ti kazem. Sve imaju tracking do Budimpeste, predato nasoj posti i od tog momenta... crna rupa, usisava sve pred sobom bez traga.

Sve posiljke su sa "radnji" koje imaju najvisu ili medju najvisim reputacijama u svom domenu, tako da verujem da su fizicki poslali.

Od dispute-a nista "to je tu kod tebe u posti", posta naravno "nista mi ne znamo, to ne moze da se prati"... dobilo noge negde. Zato sam prestao da porucujem prosle godine.

Ali sad mi zatrebali IPEX4 pigtailovi, kod nas ih nema.
To je nažalost normalno sa pošiljkama koje nemaju praćenje, meni su početkom juna stigli paketi od februara u paketomat.

Ako naručuješ gledaj da je "Aliexpress Standard shipping", on ima kod nas praćenje (iako na sajtu piše da nema), i paketi stižu mnogo brže.

E to vec menja stvar, jer po prethodnoj porucio mislio sam da ti paketi kasne tipa 3-5 meseci ali sad kad si napisao da su poruceni sredinom prosle godine definitivno je "izgubljeno".. Ako imas visak vremena prilozi posti zalbu jer 101% sam siguran da postoji u lokalnoj posti neki kleptoman :unsure:

A kao sto ti Nadla napisao, vidi porucuj u buduce sa Standard shippingom ili ako znas nekog kod koga stizu normalno paketi paaa poruci na njegovu adresu pa kad mu stignu on ti javi i ti preuzmes ili ti posalje postom i mirna glava

Kad uzimam nesto skuplje od $5 onda uzimam placeni shipping, uglavnom dobijem Singapurcanina i to pici sjajno.

Ali ovi paketi sto su dobili noge su sve sitnice ispod $1, medjutim vidim da su predate nasoj posti i tu nestaju. E to pravljenje budalom me izludjuje, vidim da su ga preuzeli i onda il je kleptomanija il su prosto bacali lopatama kad se nagomilalo, ko te mjaumjau sto ti cekas paket...

Mene danas cimali iz poste, imam ih 3-5 u neposrednoj blizini, 3 su blizu, na do 500m svaka, ali ova iz koje su zvali je od mene 6km, drugi deo grada, zovu da dodjem da preuzmem :D, paket putovao 155 dana inace..

Nisam pratio temu dugo, šta bi sa praćenjem neregistrovanih pošiljki što je pričano?

Mene danas cimali iz poste, imam ih 3-5 u neposrednoj blizini, 3 su blizu, na do 500m svaka, ali ova iz koje su zvali je od mene 6km, drugi deo grada, zovu da dodjem da preuzmem :D, paket putovao 155 dana inace..
Bar je doputovao :)

Poslednji status mi je

15.05.2024 19:20:5811003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
15.05.2024 15:01:3310200 ГПЦ БЕОГРАД - 11003 БЕОГРАДОтпремљен
15.05.2024 14:38:00RSBGCAВрaћенa
08.04.2024 12:48:1311003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину

uopšte ne znam zašto je pošiljka vraćena, jer mi je druga skoro identična pošiljka isporučena posle samo nekoliko dana.
Za tu pošiljku koja mi je stigla sam poslao samo 1 mail sa potrebnim podacima, a za ovu koja nije stigla sam poslao 4 maila sa potrebnim podacima, i izgleda da su posle mesec dana odlučili da je vrate.
Koliko ovaj status može da traje i kad mogu da očekujem da to bude vraćeno pošiljaocu?

Jel moze neko pojasnjenje sta znaci ovaj poslednji status

Prilozi

• Screenshot_20240701_230652_Chrome.jpg
    Screenshot_20240701_230652_Chrome.jpg
    92.9 KB · Pregleda: 73
Nisam pratio temu dugo, šta bi sa praćenjem neregistrovanih pošiljki što je pričano?
Prvo je bila prica da je u test fazi od 1.Novembra 2023 pa navodno ce biti pusten u rad krajem Februara 2024, pa krajem Maja 2024 i tu se zavrsava sa samo pricom o novom postinom sistemu za pracenje.

Jedno pitanje za paketomat,od juce 15h mi stoji na aplikaciji direct4me da mi stize posiljka "ocekivano" u paketomat,pre je to stajalo par minuta i odmah se prebaci na pristiglo,sad je zaglavilo na ocekivano?

Ko to zna, pogledaj tracking, meni je tako bilo od subote i pristiglo u paketomat negde oko 6 uvece u ponedeljak

U sredu sam pisao reklamaciju.
Posle toga sam zvao telefonom i rekoše da ne znaju šta je sa tim i da pišem reklamaciju.
Ne znam koliko dana im treba da odgovore?

Deluje kao izgubljeno?
Danas su mi odgovorili da mi je posiljka definitivno izgubljena

Ja sam porucio 18.juna paket i evo danas (3.Jul) je kod mene u posti, trebam da ga preuzmem, isto NS. Inace kod za pracenje pocinje sa LA, zavrsava se na HU.

Ja sam porucio 18.juna paket i evo danas (3.Jul) je kod mene u posti, trebam da ga preuzmem, isto NS. Inace kod za pracenje pocinje sa LA, zavrsava se na HU.
Takođe slična situacija i kod mene, 19. juna poručen, danas u Pošti u Beogradu u Kraljice Marije, LA...HU Choice paket.

Jel imao ko skoro pošiljku preko NL i koliko je čekao od PostNL statusa da je poslata ka Srbiji? Probao sam preko generatora da proverim, ali ne nalazim nijednu za Srbiju, sve EU ili Amerika.

NS se malo normalizovao, cim nema naplate, prodje za do 10 dana, ako probije taj rok ode na 15+,znaci ide naplata i za 20ak dana isporuka.

Prilozi

• Screenshot_20240703_104550_Chrome.jpg
    Screenshot_20240703_104550_Chrome.jpg
    149 KB · Pregleda: 34
Hvala @tiha Jesu li ovo pošiljke bez carinjenja? Dakle trebalo bi do nedelju dana od prvog srpskog statusa.

Da, nije išlo na carinu kod nas. Samo što oba puta nisam bio kući kad je poštar doneo pa sam podigao u pošti sledeći dan.

Nazad
Vrh Dno