Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

za kurirske službe postoji tema

Dve UC_HU pošiljke zaheftane stigle na paketomat

Naručene 1. juna, ALDC nije bilo, krenulo iz Mađarske sredinom juna

Treće pošiljke nije bilo iako je bila u istom kamionu

Ne znam da li sam ovo propustio, ali preuzimanje preko pretraživača može samo preko chrome, nije mi dalo na brave i sada ide na blutut, a ne ono očitavanje. Možda noću ne može da očita?

Evo i moj paket konačno da se pokrene sa carine. Skoro pa mesec dana. A znajući postu, verovatno neću videti paket pre sledeće nedelje
1000003706.jpg

Da li znate išta o UB..GB pošiljkama? Po ovome što vidim na sajtu UK pošte, piše da nema praćenja dok ne dođe do države destinacije

Prilozi

• primer.png
    primer.png
    16.6 KB · Pregleda: 66
O UBxxGB znamo isto kao i za UCxxHU i sve Uxx iz X zemlje jer su to neregistrovane pošiljke.

Ja sam imao UQ...GB ali to su bile koverte, stignu za oko 20 dana i nisu imale nikavo praćenje kod nas
Ne znam veličinu ovog paketa, 2 filma su u pitanju pretpostavljam da je to neka small parcel kategorija.
Najviše sam i pitao da znam hoće li se uopšte pratiti kod nas, veće su šanse da me samo zovne poštar sledeći mesec nego da se ažurira tracking.

1719416971880.png
Jel ovo na carini?

Ћаос људи, јуче сам поручио једну фигуру са Алиекспреса, и изабрао стандард шипинг и добио LA-HU код, међутим, кад сам покушао да пратим преко поште, каже није пронађена, јел то треба тако да буде?

Prilozi

• Screenshot_20240629_000258_Pota Srbije.jpg
    Screenshot_20240629_000258_Pota Srbije.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 42
Ћаос људи, јуче сам поручио једну фигуру са Алиекспреса, и изабрао стандард шипинг и добио LA-HU код, међутим, кад сам покушао да пратим преко поште, каже није пронађена, јел то треба тако да буде?
Na posti ce se pojaviti tek kada posiljka bude primljena u Madjarskoj,do tada prati na Aliju.

Ima li neko ideju sta se moglo desiti sa ovom posiljkom:
Posti sam uputio reklamaciju pismenu i nista mi nisu odgovorili

Sta se u opste desava sa izgubljenim registrovanim posiljkama?
1719677581555.png

Piši ti njima reklamaciju pa ces videti šta je sa njom. Verovatno je zagubljena kod njih u sortirnom centru.

U sredu sam pisao reklamaciju.
Posle toga sam zvao telefonom i rekoše da ne znaju šta je sa tim i da pišem reklamaciju.
Ne znam koliko dana im treba da odgovore?

Deluje kao izgubljeno?

I sta sad ako je to izgubljeno...?

ja sa ovakvim statusom ne mogu da se zalim aliexpresu da nisam dobio posiljku i ako ima regularan broj za pracenje a paket nisam dobio.
recice mi da ga trazim u posti.

Posti da se zalim, isto nema nikakvog efekta, uvek mogu da mi kazu da je izgubljeno

Kad prodje buyer protection mozes da se zalis jer je ovo posiljka sa kompletnim pracenjem i ocigledno je da ti nije urucena. Mozda je do tad iskopaju pa ti uruce, ne ide im u prilog da posiljku sa pracenjem izgube.

Koliko znam pošta nadoknadjuje trošak tvoje pošiljke ako se izgubi kod njih. Ne mora da znači da je izgubljeno, nije prošlo ni mesec dana od kako je na carini.

Čekaj, čekao sam i ja.

IMG_7457.jpeg

zanimljivo.. gde ti je to zaglavilo mesec dana :rolleyes:

u mom slucaju, nema ni promil sanse da je ovo otislo na carinu posto je u pitanju mala memorijska kartica....

Mada ne vidim po kom osnovu meni posta nadoknadila izgubljenu posiljku poslata o trosku posiljaoca.
a ne mogu da zamislim scenario da mi posta trazi dokaz koliko sam platio u dolarima i taj iznos meni da refundira.

videcemo kako dalje.

Koliko znam pošta nadoknadjuje trošak tvoje pošiljke ako se izgubi kod njih. Ne mora da znači da je izgubljeno, nije prošlo ni mesec dana od kako je na carini.

Čekaj, čekao sam i ja.

[jATTACH type="full"]448230[/ATTACH]
Tvoja posiljka je isti dan dobila status "za carinu",kako to obicno i biva, pa onda sledi uobicajno cekanje i po mesec dana, medjutim njegova nije ni dobila status "za carinu"....

Svakako mozes podnet u posti za reklamaciju ide potvrda o kupovini sajt ali/banka i reklamni list od poste kao i izjava da posiljku nisi primito kao neregistrovanu...... ja sam to podneo kad je proslo 3-4 nedelje od kako su mi javili da je nestala, i posle mi je stigla u paketomat nakon 2 nedelje, ukupno 2-3 meseca od dolaska u zemlju, tada su je oni sami povukli sa paketomata o doneli mi je na adresu..........

Moja posiljka je takodje bila jako mala, i greskom je zavrsila u grupi koja nema tracking..... a te posiljke za NS se skladiste i po 1-2 meseca+ dok ih ne dostave

A ova posiljka?Jel jos uvek u madjarskoj posti?

Prilozi

• Screenshot (50).png
    Screenshot (50).png
    95 KB · Pregleda: 57
Nazad
Vrh Dno