Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Samo da prijavim da su mi danas stigle preostalih 8 posiljki iz februara, pocetak marta, sve UA u 18 i 30 u paketomat, malopre, posle posla, sam ih preuzela (NS).
E sada cekam novih 14 porucenih prosle nedelje 🤣

Ne znam da li mi je ikada brže stigao paket. LA...HU, naručen 07/06, isporučen juče. I što je zanimljivo, pisalo je da nema praćenja na Aliju, ali je bilo sve vreme, pojavio se i na sajtu naše pošte.

LA uvek ima full praćenje. Samo što iz nekog razloga neki prodavci napišu da nema.

Taj bag vazi za ceo Alie(pod AliExpress standard shipping)

Poslednja izmena:
Kako je sto se tice brzine sa paketima koji idu preko Holandije LS..NL?

sve ide relativno brzo sa svih mogucih strana planete, dok ne dodje na SRB carinu

1719219849229.png
Ljudi su pisali 8-10 dana zadržavanje na BG carini, ali izgleda da je i to usporilo ponovo

Nedge sam čuo da pošta srbije gubi ekskluzivu na isporuke pošiljki sa Aliexpress i sličnih portala. Preuzima jedna od domaćih expres službi... Vreme je i bilo

Nedge sam čuo da pošta srbije gubi ekskluzivu na isporuke pošiljki sa Aliexpress i sličnih portala. Preuzima jedna od domaćih expres službi... Vreme je i bilo
Na Temu prodavnici već piše da dostavlja d expres. Ne znam koliko je tačno, ljudi uglavnom prijavljuju post expres da im dostavlja

Batali tiktok i x "izvestavanje" za generaciju zed, nijedna kurirska sluzba priblizno nema logisticke kapacitete kao sto ih ima posta.

Batali tiktok i x "izvestavanje" za generaciju zed, nijedna kurirska sluzba priblizno nema logisticke kapacitete kao sto ih ima posta.
A i da imaju logistiku, nema teorije da milijardu sitnih paketića raznose okolo za džabe, ima da naplaćuju to par stotina dinara po paketu.

A i da imaju logistiku, nema teorije da milijardu sitnih paketića raznose okolo za džabe, ima da naplaćuju to par stotina dinara po paketu.
Tacno, nego vidjam 10i put u prethodne dve nedelje kako ljudi na feed-u (fb i instagram) dele objavu nekog celavog "znalca" sa tiktoka, koji ima "ekskluzivne informacije", verovatno dobijene prilikom ispijanja piva ispred zadruge.

A kakvu to ekskluzivu gube? Pošiljke su stizale kao i sve ostale pošiljke iz inostranstva. Temu je druga priča, dobili su verovatno dobru cenu od PE kao poslovni partner stim što njihova logistika završava sve poslove pre nego što PE preuzme pošiljku.

vratimo se na temu

Platio 25$ dhl expres,Kuvajt,prosao carinu,sve ukupno 5 dana
Nisam ih nesto vidjao,imaju dostavu kao ovi lokalni kuriri ili ide preko trece firme

Platio 25$ dhl expres,Kuvajt,prosao carinu,sve ukupno 5 dana
Nisam ih nesto vidjao,imaju dostavu kao ovi lokalni kuriri ili ide preko trece firme
Može da donese i DHL kurir a može i neka firma koju angažuju (ne sećam se šta je pisalo na kombiju). Koliko sam mogao da primetim, te treće firme donose ako je isporuka posle 16h.

je li ikome prošao neki paket BG carinu danas / juče? moj se trenutno marinira 13ti dan, da znam da li će u skorije vreme ili u Avgustu tek

Nikad mi DHL Express nije donela druga firma a 90% mi stiglo posle 16h, doduse imam ih do 4-5 godisnje samo.
Nadjoh u sanducetu dve UC HU coins posiljke ,RLDC od 12.06.

Možda zavisi od lokacije. Uglavnom bude običan auto ili kombi sa nekim tekstom, kurir nije u uniformi. Meni je prvi put bilo čudno, posle sam se navikao. Pokušaću da detaljnije pogledam firmu idući put.

Da li se nekome promenila postina aplikacija za slanje,pracenje posiljaka…?

Ja sam je malo pre update-ovao, noviji izgled.

Da li mogu da pošaljem link za paketomat drugoj osobi i da ona preuzme? Nije vezano za broj ili tako nešto?

Nazad
Vrh Dno