Poolmaker
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 05.04.2013
- Poena
- 2,245
Moraš biti precizniji, u odnosu na šta ju je povećala? Novembar 2023 ili nešto drugo?Potrošnju je povećala za nekih 1200 kilovata.
Moraš biti precizniji, u odnosu na šta ju je povećala? Novembar 2023 ili nešto drugo?Potrošnju je povećala za nekih 1200 kilovata.
A izolacija ?
Ja imam Hiseanse nordic 12 i Fujitsu 18kmta u skoro 80 kvadrata bez izolacije da bi klime bile rasterecene koliko toliko na vecim minusima i one dve mi potrose od 600-750 kwh za mesn
Moraš biti precizniji, u odnosu na šta ju je povećala? Novembar 2023 ili nešto drugo?
Povecala na Februar 2024.Moraš biti precizniji, u odnosu na šta ju je povećala? Novembar 2023 ili nešto drugo?
Pricao sam generalno, ne vezano za njega. Tako je, njemu definitivno trosi duplo vise nego tebi. Ne znam kakva je to klima, ali racunamo da klima najefikasniji izvor grijanja.Sve to stoji ali njegova potrosnja nije normalna,jedino ako ne drzi otvorene prozore,posto ja imam isto 24 vox,trosi mi na ovakvoj temperaturi 1100-1200w,u proseku potrosi 23-24kw na dan.
Sve to stoji ali njegova potrosnja nije normalna,jedino ako ne drzi otvorene prozore,posto ja imam isto 24 vox,trosi mi na ovakvoj temperaturi 1100-1200w,u proseku potrosi 23-24kw na dan.
Pa taman za tu kvadraturu,meni greje nekih 35 kv,na 20 mi stoji al je na termometru 23,gresi mi 3 stepena😀Nisam nesto unazad citao, samo da se ubacim na kratko.
Imam Vox 12 neku IVA ....30ak hiljada placenu pre 4 god. Koristim je za zagrevanje 15m2 sobe u stanu 2 spoljna zida , bez izolacije. Povezana je u struju preko Sonoff pametne uticnice i ona kaze: novembar 115 kwh, decembar 161 kwh, januar 68kwh ( do danas, 14.januar)
Drzim je na 20 nocu i kada sam na poslu, a onih 0-10h popodne je na 22 stepena.
Ako ne laze Sonoff naravno
Pa koliko m2 grejes na 20%?Kada stavim na 60% podigne potrosnju na 1.3kW 😆
Da, na 20% potrosi dosta manje struje. Oko 15kW.A na 20%? 15kwh za 24h?
Jel to 12-ca?Bude unutra oko 22 ili 22.5c.
***, matori ljudi pa štekaju svaki kW 😀
Svakako, potrošnja na midei ide dosta visoko, pa na mesečnom nivou zna da bude dosta kW. Da ne pričamo o tome ko ima decu, pa mu treba veća temperatura u prostoriji.
Svasta, ona zna ici do 300W na grijanju, cudi me da ne spusta ispod. Do sad su pisali da najvise trosi na manjim brzinama. Koja je SS ili E model?Da, na 20% potrosi dosta manje struje. Oko 15kW.
E kad je tako a ti spusti na 10%Kada stavim na 60% podigne potrosnju na 1.3kW 😆
Da, na 20% potrosi dosta manje struje. Oko 15kW.
Mislim da će najmanje da potroši na 0% 😁E kad je tako a ti spusti na 10%
I tad vuce 5w bolje iscupati iz struje, sto je sigurno, sigurno je!Mislim da će najmanje da potroši na 0% 😁
nije bas tako. Ako je klima u vecoj prostoriji a slab ventilator ona ce grijati dio vazduha blizi klimi, lupam sad pola prostorije i teze ce i sporije nabijati temperaturu koja je zadata - samim tim raditi na vecoj modulaciji. Kada klima radi jacim ventilatorom onda ce lakse i brze mjesati vazduh, obuhvatati svu prostoriju, prije dostici zadanu temperaturu i tako smanjiti rad kompresora - manje trositi. Ovo je posebno ocigledno kod vecih prostorija i najmanjoj brzini ventilatora. Ne kazem sad da treba raditi na 5 od 5 ali jedna crtica je samo za 10-12 kvadrata. Najidealnije je da auto fan dobro radi ali to je na zalost u vise primjera rjedak slucajKlima će više trošiti ako jače duva ventilator samo zato što bolje zagreva prostor. Može brže da izbaci topao vazduh i da ponovo zagreje hladan. Ako se nekome čini da tako manje troši, to je samo zato što ne zagreva dobro prostor tj. pored klime će biti toplije nego u drugom telu prostorije.
Kad se jednom postigne temperatura, potošnja se ujednači.
Smanjivanje duvanja služi da se poveća komfor, a ne da smanji račun za struju.
Klima greje isto prostor kao i grejalica sa ventilatorim. Samo što je razlika što uzima toplotu iz spoljašnjeg vazduha i prenosi je unutra, umesto da pravi toplotu iz struje. Zato klima potroši oko 3 puta manje struje da zagreje istu prostoriju. Ne može magično potrošiti 10 puta manje, ma šta da joj čačkamo po opcijama. Zimi nema dovoljno toplote napolju koju bi mogla da iskoristi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari