Ja bih samo dodao, predlozio, da umesto kratkog opisa, ljudi ostave sto detaljniji moguci opis objekta, dovoljno samo u prvom postu, a evo po mom primeru i zbog cega.
Kuca u kojoj se trenutno 2 zasebna stana koriste. Jedan juzno orijentisan, nesto preko 40 kvm, drugi severno oko 30 kvm.
Kad je ovakvo vreme, nocu 5-10c, danju 20+c, u stanu koji je ka jugu, retko kad i nocu ukljucim da zagreje, jel je preko dana sunce naprzilo i ugrejalo zidove ( nekad cak na gracnici i da hladjenje ukljucim, nemam roletne a velike staklene povrsine ), a onamo severno, iako manji stan, klima ukljucena na grejanju non stop, pa po potrebi dogreje kad treba ( nocu mozda i non stop blago greje, nisam upratio ). Kad odem tamo, i namesti se da klima greje, opet je osecaj da je bas znatno toplije kod mene, gde nije ko zna od kad ukljucena.
Ovako je kod mene uvek bilo u ovom periodu godine.
Eto koliku razliku samo orijentacija moze napraviti, da ne idemo dalje, pa zato i ovaj predlog.
Inace imam onaj obican Prosto merac, pogledam na kraju meseca, zapisem kilovate i resetujem, ali razmisljam da iz dosade uzmem i neku smart uticnicu, i podrzavam temu, bar je meni zanimljivo citati iskustva, ali opet kazem, ne znaci to puno ako nemamo bas detaljan opis objekta.