A da li je OK da ide otprilike svakih 60 minuta u defrost kada je temp oko 0 i vlaznost oko 85%Mislim da je to ok za tu klimu. Usis 10°c, izduv 40°c, 30°c razlike. Niko klimu ne koristi tako za grejanje na tako niskim temperaturama unutra pa niko ne zna koliko bi trebalo da greje ali uglavnom kod većine je oko 30°c razlika.
Normalno kad se napinje kao blesava na toliku zadatu!A da li je OK da ide otprilike svakih 60 minuta u defrost kada je temp oko 0 i vlaznost oko 85%
Koliko kvadrata greješ, i kakva je izolacija?Moze li mi netko tko ima inverter Midea Brezeles- S odgovoriti.
Imam nov navedeni klima uredjaj ,montiran prije 2 mjeseca, i u modu grijanja , kada postavim na 30 stepeni i ventilator na 80 % izduvava mlako (oko40 stepeni) i koliko sam vidio max potrosnja je negdje oko 1.4 KW(temp napolju oko 0 stepeni,a u prostoru koji greje 10 stepeni)
Zna li netko kolika je vrednost max temp na izduvavanju kod ovaga uredjaja?
Kada je temperatura napolju oko 0 stepeni klima ide skoro svakih 60 minuta u defrost.
Cinu mi se da tu nesto nije uredu,svaka pomoc mi je dobrodosla
Pozdrav
Grejem oko 35 m², kuca je (boravak,hodnik i kuhinja)Koliko kvadrata greješ, i kakva je izolacija?
Znači kad podesiš željenu temperaturu od 23°C, klima troši 250-350W, a kad staviš da željena temperatura bude 25°C onda klima počne da duva topoji vazduh i tada troši 450-600W? Pa zar to nije normalno? Neće valjda ostati ista potrošnja ako treba jače da greje?Je li ko pratio dimaniku - zadana temperatura - potrošnja?
Kod mene je baš drastična razlika,
23 stepena, 250 do 350 W održavanje,
24 stepena, 350 do 450W,
25 stepeni 450 do 600W...
Znači zbog 2 stepena ambijentalne temperature, duplo ode potrošnja![]()
![]()
Pa kad ljudi stave 26-27 i čude se otkud je otišlo duplo više peleta/struje...
Ja znam,meni je na 23-24 i kad dodju smrznu se 😂😂Zavisi sta je kome "osetno". Ako se grejem na 23°C i račun mi je 5500 dinara, a ako se grejem na 25°C onda je račun 6000 dinara. Meni tih 500 dinara nisu osetni.
Ne znam nikoga ko može da sedi u sobi gde je 30°C.
Po tvome ako greješ na 27 biće račun 6500 dinara.Ako se grejem na 23°C i račun mi je 5500 dinara, a ako se grejem na 25°C onda je račun 6000 dinara.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari