imas li imalo vidljivog kabla ili je sve skriveno izaKlima je povezana direktno na doznu iza nje, pa nema opcije da se naknadno povezuje pametna utičnica.
imas li imalo vidljivog kabla ili je sve skriveno izaKlima je povezana direktno na doznu iza nje, pa nema opcije da se naknadno povezuje pametna utičnica.
Kada radi dan i noć, da li ti kompresor uopšte odmara? Kod mene na LG S12ET kompresor radi 24h i tada dok održava temperaturu radi na oko 300-500W i možda samo jednom dnevno uspe da ode u mirovanje na 5 min kada podigne krilce (tada je protrošnja 60W). Nije mi jasno jer je jutros bilo čak 8 stepeni, podesim klimu na 19 i neće da ode u mirovanje (lagano radi i neće da postigne uslov da ode u mirovanje iako je na aplikaciji 1-2 stepena temperatura veća od one koju sam zadao), da li je podešena da radi non stop ili pošto nema izolacije ne može da ode u mirovanje? Da li je ovo loše za kompresor? Mislim da bez obzira na izolaciju mora postići tu temperaturu i otići u mirovanje jer nije uopšte opterećena bar na ovako visokoj temperaturi napolju (8 stepeni).Decembar 460 KW, 12KM i 14LU, 85 m2,
LU se stara da bude 22 stepena, KM da bude 23,5-24, dan i noć isto.
Jest KM potrošila malo više, al se i veša nasušila - preko noći po jedan stalak pun veša, što je u mojoj sušilici nekih 8-10 KW po turi (taman koliko KM za 24 časa) + nosaj oko kuće, isprazni posudu, očisti bubanj, pa idi opet po to za tri sata...
Nemoj sušiti veš u kućiJest KM potrošila malo više, al se i veša nasušila - preko noći po jedan stalak pun veša
Higroskop na drugoj i trećoj etaži, vlaga pod kontrolom.Nemoj sušiti veš u kući
Nema, sve je iza klime.imas li imalo vidljivog kabla ili je sve skriveno iza
Ccc još jedna iz domena lovačke priče.
Na koliko stepeni setovana?Ne razumem salu?
Pa ne moze da ugreje kad se gasi klima... Smanji temp. na 20c preko noci ili mozda ti bolja opcija neki mala grejalica/kalorifer od 1.5-3kwJa onda ne smem ni da postavim pitanje
Lokal izuzetno male kvadrature (7 km) ali 2 strane komplet u staklu,bez ikakve izolacije
Klima inverter Tesla 12
A potrosnja za decembar preko 180 kw
Ne ostavlja se preko noci da radi, znaci od 12-22h.
Sto je najgore , uopste ne ugreje prostor kako treba. Uzeta nova letos, sa hladjenjem naravno nije bilo problema.
Evo objasnicu... i okacio sam grafikon, mada sam vec pisao na raznim temama ranijeNa koliko stepeni setovana?
Imas dosta dana kada ti navodno klima potrosi 4kwh za 24h, to znaci da trosi 160w po satu.Evo objasnicu... i okacio sam grafikon, mada sam vec pisao na raznim temama ranije
kuca je u pitanju sa dve spavace sobe, izolacija stiropor 8cm i aluminijumske roletne.
odrzava se temperatura oko 22-23 stepena
Nocu se podize temperatura duvanja na 25-26 stepeni, preko dana se podesi na 21-22 ako je suncan dan i na 20 stepeni, i samo odrzava u leru
Nocu roletne obavezno spustene, velika je razlika.
Baš tako. Ne vidim razlog zašto ljudi lažu a možda mu laže aplikacija klime.Imas dosta dana kada ti navodno klima potrosi 4kwh za 24h, to znaci da trosi 160w po satu.
Po ovim temperaturama neizvodivo, tako moze jedino u orelaznom periodu kada su temperature 20-15 stepeni.
Ili gasis po noci a imas neko drugo grejno tijelo ili kombinujes nesto sa klimom.
Ima ljudi koji se poprilično razumiju u klime izolaciju itd, ovo je kao da se nas 5 hvali kako nam auto trosi 4-5 litara biti dodjes i kazes da tvoje troši 1.5l
Nocu uvek radi, ako se gasila to je bilo preko danaImas dosta dana kada ti navodno klima potrosi 4kwh za 24h, to znaci da trosi 160w po satu.
Po ovim temperaturama neizvodivo, tako moze jedino u prelaznom periodu kada su temperature 10-15 stepeni.
Ili gasis po noci a imas neko drugo grejno tijelo ili kombinujes nesto sa klimom.
Ima ljudi koji se poprilično razumiju u klime izolaciju itd, ovo je kao da se nas 5 hvali kako nam auto trosi 4-5 litara i ti dodjes i kazes da tvoje troši 1.5l
Pa ne znam, ne volim da prozivam jer nikad covjek ne zna ali sumnjivo je.Nocu uvek radi, ako se gasila to je bilo preko dana
Ima i neki dan kada nije koriscena i otud takav prosek.
Drugo grejno telo nema.
Ostavio sam grafikon za ceo mesec, to je mereno direktno na klimi ima svoj merac potrosnje.
Imam isti takav setup u drugom stanu ista struktura ali ona ne meri potrsonju i ako je identicna i klima i stan.
Isti problem imam uslovi isti, vox iva 12,radi non stop na 16 uz ifeel postiže 14 u lokalu kad sam u lokalu pojačan na 18 i treba mu sat vremena da postigne temp., za novembar potrošila 100 kw decembar neće biti ispod 200,Ja onda ne smem ni da postavim pitanje
Lokal izuzetno male kvadrature (7 km) ali 2 strane komplet u staklu,bez ikakve izolacije
Klima inverter Tesla 12
A potrosnja za decembar preko 180 kw
Ne ostavlja se preko noci da radi, znaci od 12-22h.
Sto je najgore , uopste ne ugreje prostor kako treba. Uzeta nova letos, sa hladjenjem naravno nije bilo problema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari