Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da pomenem i neke zaboravljene SF asove.

eXistenZ, imao je tu nesreću da izađe u isto vreme kad i Matrix, čak se i radnja malo poklapala, sa digitalnim svetovima gde ljudi ne znaju šta je stvarnost. Režirao Dejvid Kronenberg, čisto da znate kakav stil da očekujete. Blago komercijalniji od njegovih drugih filmova.

The Blood of Heroes, poznat i kao Salute of the Jugger, jedan od onih filmova koje dugo ne znaš zašto gledaš, pa ti se na kraju svidi. Odličan world building.

Taj existenz je najlosiji Cronenberg-ov film, ideja zanimljiva ali sve ostalo uzas...

^^Opis iz filma "No One Will Save You":
An exiled anxiety-ridden homebody must battle an alien who's found its way into her home.
I kako ovo prevesti da ima smisla? Google na srpsko-hrvatskom kaže: "Prognani tjeskobni dom(orodac)".:LOL:
Food for thought.:p
Problem je što je naš termin za to "kućna buva" - onaj koji retko izlazi iz kuće. Dakle, izopštena anksiozna kućna buva 🤪

Otvaranje filma Bad boyes i dalje m je jedna od boljih scena u u tom zanru(kada probaju da im marnu kola). Upravo ide na TVu

The Equalizer 3...uff šta reći ,briliantan performans Denzela kao i obično ,drugačiji ambijent u Italiji prija za oči ali nekako mi nije to to.Nekako mi je Robertov lik stvoren više za neki US plot.Ovde je taj deo najslabija karika u filmu .Pojavljivanje i ponovno spajanje Denzela i slatke Dakote Fanning iz Man on Fire je zanimljiv ali je njena uloga u filmu nekako suvišna .Borbe su na nivou prethodnih delova . Nadam se da će se ovde zaustaviti jer iako gotivim ovaj tip filmova kada krenu da stancaju 100 delova gubi se više poenta. Ocena na imdb realna 7.5/10

Odgledao konačno Y tu mamá también (2001), iskreno nisam znao da je režiser odgovoran za fantastični Children of men i nešto manje fantastični ali ipak tehnički impresivni Gravity. Što se tiče "i ja tebi kevu", zamišljao sam ga kao komediju sa seksom, a ispade da je najmanje to. Naravno ima i toga, ali ovo je jedan višeslojni film, i po meni, centralna tema je prolaznost života i (nasilna, ne-prirodna) smrt koja čoveka može zadesiti u svakom trenutku. Da ne spojlujem, ali reditelj nam ovo često implicira na majstorski način. Treba napomenuti i socijalni momenat, sve vreme se vizuelno i kroz naraciju predstavlja vrlo sirovo, gotovo dokumentaristički (slično kao kao u CoM, samo bez akcije naravno), socijalna i politička situacija u Meksiku u datom trenutku, opet majstorski "utkano" u dešavanja, tako da gledalac zaista ima osećaj kao da je u Meksiku. Podsetilo me malo na filmove Vilijema Fidkina, on je imao taj fazon da gledaoca bukvalno natera da "okusi" ono što gleda. Malo sam se raspisao, ali zaista skoro ne odgledah bolji film, a da je napravljen posle 1980. Kao upozorenje, postoje neke scene seksa koje nisu baš potpuno strejt (tačnije jedna i ne traje dugo), ali je u službi priče i apsolutno film ne naginje na bilo koju "stranu", niti je to u bilo kom smislu poenta, jednostavno je u duhu filma i onoga što on poručuje gledaocu. Apsolutna preporuka. Ocena 4+/5.

Šerlok Holms trilogija.:)
Prvi film ima veću misteriju, drugi više akcije. Oba filma zaslužuju jednaku jaku ocenu. Treći film je katastrofa sa napumpanom ocenom na IMDb.
Zanimljiva muzika Cimera u prva dva filma kao i Rocky Road to Dublin od Dublinersa u prvom a Two Mules for Sister Sara od Morikonea u drugom.
Ako izuzmem pojavu Bilija Zejna na samom kraju, najviše vredno pomena u trećem filmu je apsolutno ništa.

Nemoj, pomisliće neko da je stvarno u pitanju trilogija...

A u stvari treći film je samo bedni pokušaj komedije na temu SH i sa prva dva filma nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka (ako izuzmemo da sva tri za glavne junake imaju dotičnu gospodu)...

Pa kad nisu mogli treći nastavak snimiti za tuce godina normalno da će da uleti neko kao taj drkoš Ferel. Priča može da se veže kao nastavak, eto im trilogije.:p

Slažem se, svašta može da se veže u tom filmskom univerzumu al to nije to...

Onaj "treći deo" je neka abominacija koju ne treba da spominju ni najveći poštovaoci lika i dela Vila Ferela (ako uopšte ima takvih a da mu nisu najbliži rod).

Poslednja izmena:
Одкуд трећи, када треба тек да буде?
1000003834.png
1000003835.png

Е, да... Сад видех да је у питању рођак од Колина Фарела

...najveći poštovaoci lika i dela Vila Ferela (ako uopšte ima takvih a da mu nisu najbliži rod).
Will Ferrell Elf GIF by filmeditor

Daj druže, čovek je bog-otac glume i zezancije.
Pasionirano ga pratim od Old school.

Nije mi od odbojan ali mi je totalno neinteresantan, neharizmatičan, neduhovit - nešto u rangu Set Rogena...

Blade of Glory - za smejanje od muke koliko je ono loše. Daddy's Home - ništa posebno a naročito me on nije dojmio. Ni Anchorman mi se nije nešto naročito dopao ali sam njega bar nekako uspeo da odgledam.

Reptile (2023)

NIje loš triler, iako je premisa i sve prikazano već viđeno mnogo godina ranije, ali ima nešto u filmu što me je podsetilo na davno gledane trilere kada su bili vrlo traženi i gledani.
Jako puno manjkavosti, nelogičnosti, ali sa dobrom glumačkom postavom kakva je ovde, ide sve to nekim svojom tokom, tako da na kraju nisam nezadovoljan, ali moglo je to ozbiljnije.
Jakih 6/10

Reptile (2023)

NIje loš triler, iako je premisa i sve prikazano već viđeno mnogo godina ranije, ali ima nešto u filmu što me je podsetilo na davno gledane trilere kada su bili vrlo traženi i gledani.
Jako puno manjkavosti, nelogičnosti, ali sa dobrom glumačkom postavom kakva je ovde, ide sve to nekim svojom tokom, tako da na kraju nisam nezadovoljan, ali moglo je to ozbiljnije.
Jakih 6/10
Nisam jos uvek gledao. Ali planiram. Bas je malo kvalitetnih crime trilera u poslednje vreme. Pre neki dan reprizirao:
Ocena 8/10

Uh, taj mi je bio očajan da ga nisam do kraja ni odgledao :D U suštini ne volim te prisoner filmove, pa mi verovatno zbog toga nije imao prođu.

Odličan Triangle, hvala svima na preporukama (y)
Jedan od onih filmova posle kojeg imaš gomilu pitanja.

Moje mišljenje vezano za radnju i kraj filma:
Ceo film je zapravo velika metafora.

Ona ne može da se pomiri sa sudbinom i smatra sebe krivom za sve što se dogodilo. Od svog odnosa prema detetu sa posebnim potrebama do tragične nesreće za koju je evidentno direktno odgovorna. Sve što pokušava da promeni u svom životu nakon nesreće je svaki put vraća na isto. Ima ogromnu grižu savesti koja se provlači na više mesta u filmu ("Ja samo želim da budem dobra mama/Sve što želim je da sačekam svog sina ispred škole"). Međutim, šta god da uradi i promeni u svom životu, koga god da "eliminiše" od ljudi, događaja, mesta, pa čak i pokušaj da "ubije" svoje staro ja, ne daju nikakvog efekta. Suština je da se na kraju sve ponavlja i vrti u krug.

Od sebe ne može da pobegne, a ni da promeni događaje koji su se već dogodili...

Odličan Triangle, hvala svima na preporukama (y)
Jedan od onih filmova posle kojeg imaš gomilu pitanja.

Moje mišljenje vezano za radnju i kraj filma:
Ceo film je zapravo velika metafora.

Ona ne može da se pomiri sa sudbinom i smatra sebe krivom za sve što se dogodilo. Od svog odnosa prema detetu sa posebnim potrebama do tragične nesreće za koju je evidentno direktno odgovorna. Sve što pokušava da promeni u svom životu nakon nesreće je svaki put vraća na isto. Ima ogromnu grižu savesti koja se provlači na više mesta u filmu ("Ja samo želim da budem dobra mama/Sve što želim je da sačekam svog sina ispred škole"). Međutim, šta god da uradi i promeni u svom životu, koga god da "eliminiše" od ljudi, događaja, mesta, pa čak i pokušaj da "ubije" svoje staro ja, ne daju nikakvog efekta. Suština je da se na kraju sve ponavlja i vrti u krug.

Od sebe ne može da pobegne, a ni da promeni događaje koji su se već dogodili...
Hvala.
Lepo si to sročio, ima smisla.

Ак
Nisam jos uvek gledao. Ali planiram. Bas je malo kvalitetnih crime trilera u poslednje vreme. Pre neki dan reprizirao:
Ocena 8/10
Ако ниси гледао, препоручујем. Један од најбољих затворских филмова у скоријем добу. Снимљен по истоименој књизи и истинитој причи. Мени је остао у сећању као феноменалан, мораћу да обновим..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno