Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Don’t Worry Darling (2022)

Ukrato, priča prati izolovanu zajednicu 50-ih godina prošlog veka u čemu se svakodnevnica sastoji u tome da muškarci odlaze na posao a žene žive život "stepford wives" - definicija za žene koje su pokoravju volji svojih muževa na svim poljima, brinu o domaćinstvu i čavrljanju...

Nisam pogledao puno distopijskih filmova, bar jesam one zvučne, ali odmah me radnja asocirala na takvu vrstu filma. Ne znam da li je to loša navika, ali kako mi je auto-play opcija uvek aktivna, nakon odjavne špice (to je već dobar znak ako sam istu ispratio) i razmišljanja o filmu, upadam u još jednu vožnju sa nekim blažim premotavanjima. Staviću u spojler dva ostvarenja koja se pominju oko ovog filma, što ne znači da je ovo neka vrsta klona, ali dosta se oslanja na njih kako kažu (ja ih nisam gledao), pa eto... Trumanov šou, Stepford Wives (1972), meni je imao i mlao šmeka Severance, s tim što ovde nemamo predstavu šta ljudi rade na poslu. Imalo je tu i par nejasnoća, nedovršenih možda na pravi način, naknadnim čitanjem po netu neke stvari mogu biti jasnije, ali eto neke nedoumice vise u vazduhu, što je i normalno kod ovakvih tema. Svakako preporuka 7/10
Uh bre. Nisi gledao Trumanov sou?

Odmah navali. Ako si ovom filmu dao 7/10, Trumanov sou ce ti biti 10/10.

To ti je ona vrsta filmova koji su toliko pominjani, da imam taj utisak gledanog, a opet, neka praznina u memoriji da prosto ne znam... Možda gledao sa neke pirat video kasete, ali pogledaću ga svakako.

2004.
Kreatori South Parka, pritiskani rokom producentskog studija, ginu da naprave puppeteering film:
Team America: World Police
Savrsenstvo, cak i iz danasnjeg ugla.. jedino sto do nedavno nisam skontao, i sto mi je bilo bzvz je sto su izdebilisali lik Met Dejmona, dobar je lik i znaju se licno, a unakazili su ga u filmu najgresnije moguce. :)
Naime, njegova plasticna lutka je iz peci jednostavno izasla pogresno, retardirano, sa izoblicenom facom, i onda je krenula *******cija.. pa je Trey Parker krenuo kako zna... car
... necu ni u spojleru da otkrivam jer neko nije gledao mozda... ali svaki put kada je Met Dejmon bio u kadru, ja sam se upisao od smeha.

10/10

Poslednja izmena:
2004.
Kreatori South Parka, pritiskani rokom producentskog studija, ginu da naprave puppeteering film:
Team America: World Police
Savrsenstvo, cak i iz danasnjeg ugla.. jedino sto do nedavno nisam skontao, i sto mi je bilo bzvz je sto su izdebilisali lik Met Dejmona, dobar je lik i znaju se licno, a unakazili su ga u filmu najgresnije moguce. :)
Naime, njegova plasticna lutka je iz peci jednostavno izasla pogresno, retardirano, sa izoblicenom facom, i onda je krenula *******cija.. pa je Trey Parker krenuo kako zna... car
... necu ni u spojleru da otkrivam jer neko nije gledao mozda... ali svaki put kada je Met Dejmon bio u kadru, ja sam se upisao od smeha.

10/10
Samo se sećam nekog povraćanja glavnog lika ili sam nesto promasio. Proslo je skoro 20 god

CGI катастрофа, Сигалови акциони филмови из 80 /90 - их су класа за ово. Због пар солидних форица и Меган Фокс даћу 5/10.
Најлошији део, да није лепих кадрова било би слично као са Плаћеницима. Надам се да је ово крај ових франшиза пошто сумњам да ће бити боље од овога.
6/10 за Сицилијанског Дензела.

A taj ekvilajzer vrede li prva dva dela čemu? Meni je to sve delovalo kao John Wick. Jel mogu da prismrde Man on Fire?

Ne bih rekao ali nisam objektivan jer mi je to jedan od omiljenih filmova.

Najbolje kod ovog filma je to što posle njega uopšte nećeš imati nimalo nestrpljenja za drugim delom...

Ne znam da li sam ikada za neki MI film rekao da je loš, ali ovaj jeste, utoliko više što je ovo samo prva polovina.
Prvo nisam mogao da verujem koliko jeftino i glupo film počinje, ponadao sam se da je uvod tek neka uvertira, a ne da će utemeljiti toliko nekreativnu, i najmanje zanimljivu premisu u jednom MI filmu do sada. Nakon toga 2h i 40 minuta smaranja sa ključem, celi film sam imao LOtR asocijaciju na Smigola i "My precious...my precious..."
I sve nekako nabacano, uopšte nije bilo onog MI šmeka nekog odvažnog planiranja, one suptilne James Bond atmosfere, zafalilo je one ekscentrične špijunske note koja krasi franšizu... Ovde je samo rotirana scenografija praktično, i sve to nanizano kao da se ispuni vremenska kvota filma a onda do nastavka...
I još neki glupi momenti, od kojih bi posebno izdvojio
onesposobljeni voz koji bez kočnica juri na krivinu... U svakom filmu u dosadašnjoj kinematografiji voz van kontrole je makar u krivini ispoštovao pravilo iskakanja iz šina samo je ovde ostao da juri kako bi Tom mogao velelepno da skoči sa litice na njega i to pravo na glavu negativca

Uglavnom, uvek sam cenio MI filmove zbog konzistentnosti jer retko koja franšiza se očuva kroz vreme i kroz ovoliki broj filmova.
Sa ovim filmom mislim da je MI serijal dostigao tačku zasićenja i mislim da je možda vreme da se Tom penzioniše nakon što spasi svet u drugom delu filma što će sudeći po ovome biti verovatno jednako dosadno.

Videh posle da je ovo drugi deo trilogije filmova pošto postoji film Resolution koji dolazi pre ovog i film Synchronic koji dolazi posle ovog. Možda kao celina jeste to dobro ali sam izgubio želju posle ovoga da pogledam ostala dva filma.
Upravo sam krenuo da ti odgovorim, pa videh da si našao podatak, da je The Endless indirektni nasatavak Resoulution-a iz 2012, mada se The Endless može pratiti i kao poseban film, jedino što se gledanjem oba pruža dublji kontekst i razumevanje. The Endless mi je bio slabiji od Resolution-a, koji mi je bio baš dobar. Za ovaj Synchronic nisam ni znao, možda i bacim pogled... Na Metacritic sajtu se oba kotiraju odlično.

A taj ekvilajzer vrede li prva dva dela čemu? Meni je to sve delovalo kao John Wick. Jel mogu da prismrde Man on Fire?
Први део прилично добар, има неких новитета и добрих форица. Најбоље погледати први део и ту стати...

Expend4bles
Odgledao jedva 10ak minuta filma. Ocena 1/10
Gluma blagi ocaj, specijalni efekti, CGI veoma lose...
Preporuka ne trositi net za skidanje ovog smeca :)

The Equalizer 3​

5/10
Lose generalno ali u nedostatku dobrih filmova i ako se nema pametnija posla moze se pogedati. Nema uopste smek prethodnih verzija.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One​

5/10 i to samo zahvaljujuci prethodnim filmovima.
Neko ovde napisa da nema onog james bonda smeka, planiranja itd...Apsolutno se slazem. Kao da je fransiza skerenula pogresno negde.

Први део прилично добар, има неких новитета и добрих форица. Најбоље погледати први део и ту стати...
Baš će da stane kad si mu napisao da je prvi deo prilično dobar, drugu rečenicu će da zanemari. Bi li ti stao? Znatiželja je opasna stvar.;)

A taj ekvilajzer vrede li prva dva dela čemu? Meni je to sve delovalo kao John Wick.
Nešto manje spektakularan od Vika a sličnih metoda a poseduje i malo Holmsov (Sherlock Holmes 2009, Robert Downey Jr) proračun, tj. predviđa unapred kako da savlada protivnike i ima dobra opažanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno