Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nesto sto verovatno niko od nas nece doziveti da pogleda - 100 Years (2115)

Ko je radio zvučne efekte u ovom filmu zaslužuje posao u najvećim produkcijama... To mi je prvi utisak.
Celikupni utisak - baš je prijao film, kao neko osveženje u horor žanru, iako u suštini nije ništa novo i nekako jako deluje inspirisano sa A Quiet Place, ali opet zadržava svoj neki momenat.
Audio-vizeulno iznad proseka... Zvučni efekti su stvarno dobro promišljeni i odrađeni, dok je vizuelna prezentacija tu negde u skladu sa budžetskom klasom filma, nije loše svakako.
Priča... Mislio sam u početku da će priča biti klasična, ono invazija vanzemaljaca + borba za život i više ne treba... Kasnije film razvija određene psihološke motive i pravi osvrte na same vanzemaljce koje ja baš nisam uspeo da razumem...
1. Nisam razumeo motiv invazije vanzemaljaca
2. Nisam razumeo ulogu onog "parazita" tj. da li je parazit iz usta inficirao i same vanzemaljce ili je prirodno deo njih
3. Nisam razumeo da li vanzemaljci kloniraju ljude, otimaju ili ih rade u neke zombije
Uglavnom, dobar film, baš za ugasiti svetlo i za dobar zvučni sistem. Bilo bi lepo da dobije neki nastavak, makar na istu foru sa drugačijim likovima i da bude malo podignut na tom produkcijskom nivou za još jači doživljaj.
Svakako su vanzemaljci zabavniji od duhova.

Upravo sam krenuo da ti odgovorim, pa videh da si našao podatak, da je The Endless indirektni nasatavak Resoulution-a iz 2012, mada se The Endless može pratiti i kao poseban film, jedino što se gledanjem oba pruža dublji kontekst i razumevanje. The Endless mi je bio slabiji od Resolution-a, koji mi je bio baš dobar. Za ovaj Synchronic nisam ni znao, možda i bacim pogled... Na Metacritic sajtu se oba kotiraju odlično.
Ok, odgledao sam Resolution, i bukvalno ne znam kako bi ga ocenio.

Ceo film je totalani mindfuck (ni sam ne znam da li u pozitivnom ili negativnom smislu).

Neprijatnost (izuzev glavne neprijatnosti i osnovne radnje filma koja je napisana u opisu pa da ne ponavljam) izaziva i činjenica da se radnja odvija u jednoj prostoriji - narkomanskom šteku (uz par izuzetaka kada Majkl "ide da prošeta").
Takođe, iako film nije dosadan, gledalac (bar ja) non-stop iščekuje da se nešto desi, ima te pritajene tenzije u iščekivanju, pa je i to neprijatno.
Poslednja scena me je prilično uverila da je gledalac ustvari entitet koji je Majklu poslao kasetu gde ga je podsetio na Krisovo beznađe i propadanje i da nešto mora da učini jer mu je "dužan" iz detinjstva.
Takođe, mislim da je gledalac taj koji Majklu kroz fotografije, video zapise i sl nabacuje moguće krajeve njihove priče - da napusti druga, da ostane sa njim i pogine od ruku dilera / indijanaca i sl...
Na kraju junaci uspeju da kreiraju svoj kraj, ali gledalac se aktivno meša i resetuje stvar od početka ili ubija junake (to se ne zna)...

Verovatno ću dati priliku i ostalim filmovima ovog rediteljskog dvojca, ali nisam siguran u redosled gledanja.

Da li gledam:
  • Resolution
  • Spring
  • The Endless
  • Synchronic

Ili Resolution > The Endless kao jednu celinu, pa
Sprng > Synchronic , kao drugu????!??????

Ok, odgledao sam Resolution, i bukvalno ne znam kako bi ga ocenio.

Ceo film je totalani mindfuck (ni sam ne znam da li u pozitivnom ili negativnom smislu).

Neprijatnost (izuzev glavne neprijatnosti i osnovne radnje filma koja je napisana u opisu pa da ne ponavljam) izaziva i činjenica da se radnja odvija u jednoj prostoriji - narkomanskom šteku (uz par izuzetaka kada Majkl "ide da prošeta").
Takođe, iako film nije dosadan, gledalac (bar ja) non-stop iščekuje da se nešto desi, ima te pritajene tenzije u iščekivanju, pa je i to neprijatno.
Poslednja scena me je prilično uverila da je gledalac ustvari entitet koji je Majklu poslao kasetu gde ga je podsetio na Krisovo beznađe i propadanje i da nešto mora da učini jer mu je "dužan" iz detinjstva.
Takođe, mislim da je gledalac taj koji Majklu kroz fotografije, video zapise i sl nabacuje moguće krajeve njihove priče - da napusti druga, da ostane sa njim i pogine od ruku dilera / indijanaca i sl...
Na kraju junaci uspeju da kreiraju svoj kraj, ali gledalac se aktivno meša i resetuje stvar od početka ili ubija junake (to se ne zna)...

Verovatno ću dati priliku i ostalim filmovima ovog rediteljskog dvojca, ali nisam siguran u redosled gledanja.

Da li gledam:
  • Resolution
  • Spring
  • The Endless
  • Synchronic

Ili Resolution > The Endless kao jednu celinu, pa
Sprng > Synchronic , kao drugu????!??????
Pazi, slažem se da je u pitanju mindfuck, po meni sasvim dobar i to u žanru gde nije eksploatisan u tolikoj meri, bar ne zadnih godina.
A ovo tvoje viđenje mi je baš zanimljivo kako si ga iz tvog ugla video, samo mislim da je ovde ništa drugo nego u pitanju indijanski entitet koji pokušava ostvariti vezu sa njima kroz ostavljene fotografije i video kasete na kojima su oni snimljeni u budućnosti. Jako puno ima prostora za razne teorije od vanzemaljskog, paranormalnog, možda i nekog vojnog eksperimenta. Lupam.

Film je ako ništa drugo jako originalan, sam pristup žanru kao i dijalozi uopšte nisu debilno naivni kao u većini horora, ovde imamo dva lika po ponašanju kao da su pokupljeni iz realnog života. Jako davno sam ga gledao, kraja se i ne sećam, mislim da mi nije bio za veću ocenu od 6 (tada mi je šestica bila u rangu današnjih filmova kojima dajem ocenu 7 :D).

Sad baš gledam, ovaj Spring za koji nisam imao pojma, je uleteo između Resolulitona i Endlessa, koji mi je bio kao neki nastavak od Resolution.
Čitajući plot, nemaju nikakve sličnosti, tako da ako mene pitaš, a i ja ću ići tim redosledm, pogledaj kao što si u poslednjoj rečenici i napisao.

Pazi, slažem se da je u pitanju mindfuck, po meni sasvim dobar i to u žanru gde nije eksploatisan u tolikoj meri, bar ne zadnih godina.
A ovo tvoje viđenje mi je baš zanimljivo kako si ga iz tvog ugla video, samo mislim da je ovde ništa drugo nego u pitanju indijanski entitet koji pokušava ostvariti vezu sa njima kroz ostavljene fotografije i video kasete na kojima su oni snimljeni u budućnosti. Jako puno ima prostora za razne teorije od vanzemaljskog, paranormalnog, možda i nekog vojnog eksperimenta. Lupam.

Film je ako ništa drugo jako originalan, sam pristup žanru kao i dijalozi uopšte nisu debilno naivni kao u većini horora, ovde imamo dva lika po ponašanju kao da su pokupljeni iz realnog života. Jako davno sam ga gledao, kraja se i ne sećam, mislim da mi nije bio za veću ocenu od 6 (tada mi je šestica bila u rangu današnjih filmova kojima dajem ocenu 7 :D).

Sad baš gledam, ovaj Spring za koji nisam imao pojma, je uleteo između Resolulitona i Endlessa, koji mi je bio kao neki nastavak od Resolution.
Čitajući plot, nemaju nikakve sličnosti, tako da ako mene pitaš, a i ja ću ići tim redosledm, pogledaj kao što si u poslednjoj rečenici i napisao.
Mislim da je entitet ipak gledalac. Npr. ona scena sa francuzom u prikolici. Kad mu priča o sudbini francuskih studenata, a non-stoop pred facom drži ogledalo tako da glavni junak njega ne vidi, već vidi svoj odraz, a on kada se obraća obraća se direktno u kameru, gledaocu, a ne francuzu... Takođe one scene jedne od verzija budućnosti uvek su snimane iz očiju gledaoca... Nebitno, slažem se da je film drugačiji. Ima taj šmek festivalskog filma.

Joj onog lika sam zaboravio skroz! Ima rezona! Decintivmo ću da repriziram, puno toga sam zaboravio.

Ako si gledao ranije neke Korejske serije ili filmove ni ovaj neće biti ništa lošiji od tih, po meni ipak si prestrog u oceni, svakao bih dao veću ocenu od 5. Ženski Džon Vik na Korejski način :D. Ko voli dobru fajtu i pucnjavu neka pogleda ...
ne znam meni je ovo bilo nekako daleko ispod (pazi sad) renomea Korejskih filmova. Umeju oni to mnooogo bolje da odrade. jedino sto mi je dobro u filmu, ne mesam likove ( sto mi se cesto desava u njihovim filmovima) :ROFLMAO:

A taj ekvilajzer vrede li prva dva dela čemu? Meni je to sve delovalo kao John Wick. Jel mogu da prismrde Man on Fire?
Ne mogu da prismrde Man on Fire ni po kom osnovu.
Jeste prvi deo Ekvilajzer najbolji, ali u odnosu na Man on Fire je film za zaborav.

MoF je remek delo, a Equaliser se zaboravi posle par dana. I to mislim na 1.deo. Ovo ostalo ne vredi ni pominjati.
Tako da...

No One Will Save You(2023)
Nije loše, svideo mi se film, malo drugačiji pristup horor žanru sa vanzemaljcima. Ali, scena kad
Vanzemaljac trči po kući i ispušta zvukove, ja mislio da trči i smeje se kao ***** :ROFLMAO:

Aterrados(2017)
Argentinski horor. Zanimljivo,na momente bizarno. Sad vidim da izlazi novi horor od istog reditelja When Evil Lurks, biće zanimljivo videti svakako.

Reptile(2023)
Ala se Timberlejk popravio što se glume tiče... Inače volim ovakve trilere, imaju neki šmek filmova 90-tih koji su na istu tematiku.

Fair Play (2023)

Film ima dobar koncept i početak je nagoveštavao uzlaznu putanju u priči koja se odvija između dva ljubavna partnera gde dolazi do poremećaja ravnoteže u odnosu, usled poslovnog unapređenja jednog od njih. Nije da sam očekivao više, ali moglo je ovo puno bolje u pojedinim delovima filma, ali na kraju nije negledljivo. Skromnih 6/10 od mene.
Dobra stvar, kako se ulazi u priču, nisam mogao biti načisto da li bi trebalo opravdavati nju ili njega? Imala je dobru nameru, videla je gde to može otići, ali ne posustaje do trenutka preko kojih nijedan muškarac neće proći, pogotovo u fazi stresa, depre i krhkog ega, ali tada je već kasno za bilo šta.

@ecio
Slažem se za Aterrados, na momente mi bio baš jeziv. Treba ispratiti ovog reditelja.

Ima vajb devedesetih.

Stavljen na listu. :)

Valjda je objasnjeno u filmu? Ubica je
vozio Krajsler Imperijal koji je pronadjen kod policajaca.
a naziv filma Reptil je objasnjen naknadno u intervjuima
“In the movie, characters are introduced as one thing and revealed to be something else,” Singer continues. “There’s a shedding of skin that occurs, and it felt like an appropriate metaphor for the film. Some of the most unethical people in the film can be very likable in moments.” Like anything with cold blood, these reptiles can be perfectly warm under the right circumstances.“In the movie, characters are introduced as one thing and revealed to be something else,” Singer continues. “There’s a shedding of skin that occurs, and it felt like an appropriate metaphor for the film. Some of the most unethical people in the film can be very likable in moments.” Like anything with cold blood, these reptiles can be perfectly warm under the right circumstances.

Ne čini ti se.

Da je npr The Equiliser 3 imao iole neku ozbiljniju priču, tukli bi i tamo 2+ sata, ali su jedva i ono malo skrpili.

Кад смо код дуготрајности, нико још није гледао овај Скорсезеов што траје 3,5 сата?
Вреди ли се жртвовати..

Ko uopšte ide na dan premijere u bioskop da gleda bilo koji film??

Najbolje pročitati knjigu.

Pre neki dan gledao Irishman-a drugi put, i nisam imao problem da sedim 4h...gledam novi Skorsezeov film verovarno u ponedeljak... :)
TO ce ujedno biti i prvi Skorsezeov film koji gledam u bioskopu, tako da iMAX obavezno :D

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)
aa0vcSOl.jpg

Šta reći, ima sve što se očekuje od jedne nemoguće misije, puno akcije, borbe, juranjava kolima, eksplozije, prelepe glumice.
Svaka čast Tom Kruzu koji u svojim godinama i dalje lično radi svoje akcione scene, mislim da mu u holivudu niko nije ni do kolena što se toga tiče, čovek je džanki za adrenalin.
A za film bih rekao da je jedno koplje ispred ostalih nastavaka što se tiče akcije, ali dva koplja ispod kad je narativni deo u pitanju.
Priča je lepše tekla i bila objašnjena u pretodna dva dela, ovde je sve nekako zbrzano, podređeno akciji i samo akciji, čini mi se da više ni ne pokušavaju da neke stvari naprave uverljivo (ma koliko one nemoguće bile). Svi nekako sve znaju, stvari i događaji se poklope baš kako treba a likovi su podređeni da rade stvari jer im je tako rečeno bez da vidimo pravi razlog zašto moraju tako da se ponašaju. Puno rupa u priči i puno nelogičnih odluka, videćemo da li će se popraviti sa poslednjim delom.

Od mene, slaba sedmica (7/10).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno