Za medicinu ne znam, ali za kardiologe.... Srecom, mozes da biras gde ces, nisi vezan za jednog.
Mozes da menjas kada nadjes, ali naci nekoga ko prihvata GKV i ima termin za manje od 12 meseci je, barem ovde u BW i Bavariji, maltene misaona imenica koliko i da nijedan voz ili let oko Frankfurta ne kasni tokom dana
🙂
Kolege trazile kardiologa, ja internistu (stomacic
😀), januara prosle godine.. nista nismo mogli za celu 2023 naci u blizini (ispod 2h javnim prevozom).
Nadje se nekada koji mesec kasnije KAO, ali dok dodje termin "nema osoblja, neplanirano bolovanje, odmori.." i termin se pomeri na 12m barem.
Nekada zubara ne mogu naci 2m
😉 Do tada ode zub skroz. Jer nece da rade amalgam (manje zarade), pa ko nema Zahnzusatzversicherung mora 130e po plombi da doda
🙂 U mom slucaju i po 300e
😀 Ispod nedelju dana je misaona imenica i sa bolom. Bez bola po mesec tipicno, 2-4m tokom leta.
Ne kod mog, bilo kog u iole blizini.
Skoro je neko u Expats grupi rekao da je zvao 60+ psihoterapeuta/psihijatara dok nije dobio nekog ko prihvata GKV i ima slobodan termin IKADA. Ne u skorije vreme, UOPSTE. Pola se uopste ne javlja, nego automat kaze "ne primamo nove pacijente"
🙂
Ne mogu da tvrdim da je isto u celoj Nemackoj naravno.. ali ne znam nekoga (sem tebe?) da ne kaze da je situacija gora nego kod nas, i to pozamasno, za lecenje.
Ja sam istog dana dobio termin kod nas kod interniste... 3x pre koji mesec. Ne privatno, to sam mogao uci, platiti 40e (dobiti povrat oko 20e na porez Nemacke posle) i zavrsiti istog trena.
Zubar isti/sledeci dan za bolove. Za krunice iste nedelje.
Ima Nemacka dobrih strana, naravno, ne bih i dalje bio ovde, ali lekari nisu dostupni
🙁