... za srpsko tržište Cenoteka
- U Nemačkoj postoji više mogućnosti pa ću ih opisati
Za Amazon koristim (bira se domen Amazona: de, com...):
Za Švajcarsku sam koristo ranije sledeći sajt, ali ga od selidbe u Nemačku nisam više posećivao:
- Keepa
- BangYourBuck
- Geizhals - moje je podešen na DE i Austriju, ali postoji i opcija za EU
- Idealo - ima i druge domene (kao npr za Italiju), ali ne znam tačno koje sve
- MyDealz - preko aplikacije daje i "ponude dana" gde uvek ima i kupona, besplatnih stvari, ali i najboljih ponuda dana. Ovde se često može naći dosta dobrih (i povoljnih) stvari.
- Preisjäger - isto kao gore opisano, samo imaju manji broj ponuda u "ponuda dana" (takođe samo preko aplikacije je "ponuda dana" dostupna).
- Foraum - može se izabrati da prikazuje samo akcije iz određenih radnji (Amazon, MediaMarkt, Saturn...)
- TopPreise - funkcioniše slično kao Geizhals/Idealo, ali daje samo ponude iz Švajcarske (nisam probao da naručim na Nemačku, pa ne znam jel to radi).
P.S. Ako neko ima još neki sajt/aplikaciju/foru za DE/EU neka piše![]()
Jel važi za sve websajtove, bez obzira na zemlju?Kako si se jedini kvalitetno odazvao na moje pitanje, da ti odgovorim - probaj VisualPing https://visualping.io
Probao pre godinu +dana na Gigatronu, radi.Jel važi za sve websajtove, bez obzira na zemlju?
Generalno se mogu sloziti, osim sto ne mozes racunati sa "par hiljada" razlike kod telefona koji kostaju 1000E. Ipak imas garanciju (kakav god da je ZZOP), dok na KP ostajes u riziku, iako kod "Madjara" ima i nekih resavanja garancije. 12Pro npr. ne bih kupio preko oglasa da bih ustedeo tih 9k, dok je 20k razlike prevelika razlika u ceni cak i za telefon od 1000E.Meni je dobar popust ako telefon u radnji košta isto kao i na KP ili par hiljada više. 😁
12 je skuplji 20k, 12 Pro 9k (ovo je čak i ok "popust" kad se pogledaju ostali), 12x 12k.
Daleko im lepa kuća sa ovakvim "popustima", KP će još jako dugo da nam bude glavno mesto za nabavku tehnike.
za iphone konkretno imas god dana globalne garancije gde god, jedino sto u srb imas jos 1 god dodatno. Za sve ostale stvari je moguce ostvariti garanciju, samo se treba iscimati 200km do SegedinaGeneralno se mogu sloziti, osim sto ne mozes racunati sa "par hiljada" razlike kod telefona koji kostaju 1000E. Ipak imas garanciju (kakav god da je ZZOP), dok na KP ostajes u riziku, iako kod "Madjara" ima i nekih resavanja garancije. 12Pro npr. ne bih kupio preko oglasa da bih ustedeo tih 9k, dok je 20k razlike prevelika razlika u ceni cak i za telefon od 1000E.
Kolko je inace realno? Posto kapiram da su ovih 70k glupost.Ako neko juri aparat za kafu ovo je vrh ponuda:
![]()
DeLonghi Espresso aparat ECAM22.112.B
Karakteristike Performanse Postavljanje uređaja: Na radnoj površini Tip proizvoda: Aparat za espreso Kapacitet vodenog rezervoara: 1,8 L Tip kafe za unos: Kafa u zrnu, Mlevena kafa Tip aparata za kafu: Potpuno automatizovan Posuda za skuvanu kafu: Šolja Kapacitet u šoljama: 14 šoljice Ugrađen...www.shoppster.rs
Sad sam gledao, 60k je druga najpovoljnija cena, a ima i skupljihKolko je inace realno? Posto kapiram da su ovih 70k glupost.
tako jeBezveze je porediti cene kod nas i cene u DE.
Naše tržište je 15x manje i oko 5x siromašnije i naravno da su kod nas cene više, da ne pominjem što je kod nas kvazitržište, sve neka muljanja i dogovorna ekonomija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari