Šta je novo?

Popusti tokom 2022.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve cene su skocile, ne moze se uporedjivati sa cenom od ranije 🤡

A posebna prica je laz radnika u g...c.... koji kaze "kako im sony pravi ove pakete", kad sam ga pitao kad mozemo da ocekujemo samo konzolu, bez ovih bezobrazno isforsiranih bundle-ova.

Nije laž, Sony je uvozniku odobrio ovakve bandlove. Isto tako Sony diktira cene konzola, igara i dodatne opreme i ne sme biti ni dinar iznad dogovora. Ne pitaju se tu ništa radnje. Inače ide raskid ugovora.

A dokle će biti, pa sve dok proizvodnja ne podmiri potražnju i ne napune se rafovi za stalno.

Platio sam ps5 66.000 pre ravno 2 godine, nerealno

... za srpsko tržište Cenoteka

- U Nemačkoj postoji više mogućnosti pa ću ih opisati

Za Amazon koristim (bira se domen Amazona: de, com...):
  • Keepa
  • BangYourBuck
  • Geizhals - moje je podešen na DE i Austriju, ali postoji i opcija za EU
  • Idealo - ima i druge domene (kao npr za Italiju), ali ne znam tačno koje sve
  • MyDealz - preko aplikacije daje i "ponude dana" gde uvek ima i kupona, besplatnih stvari, ali i najboljih ponuda dana. Ovde se često može naći dosta dobrih (i povoljnih) stvari.
  • Preisjäger - isto kao gore opisano, samo imaju manji broj ponuda u "ponuda dana" (takođe samo preko aplikacije je "ponuda dana" dostupna).
  • Foraum - može se izabrati da prikazuje samo akcije iz određenih radnji (Amazon, MediaMarkt, Saturn...)
Za Švajcarsku sam koristo ranije sledeći sajt, ali ga od selidbe u Nemačku nisam više posećivao:
  • TopPreise - funkcioniše slično kao Geizhals/Idealo, ali daje samo ponude iz Švajcarske (nisam probao da naručim na Nemačku, pa ne znam jel to radi).

P.S. Ako neko ima još neki sajt/aplikaciju/foru za DE/EU neka piše :)

Kako si se jedini kvalitetno odazvao na moje pitanje, da ti odgovorim - probaj VisualPing https://visualping.io

Bice za godinu-dve možda, sada prodavnice forsiraju bundle za 100k

za PS5 postoji posebna tema (cene, ponude)

Neki su zaista na dobrim popustima (flagship modeli), dok za jeftinije treba proveriti i na drugim mestima - npr. 11S je dosta skuplji nego sto moze da se nadje van "popusta".

Meni je dobar popust ako telefon u radnji košta isto kao i na KP ili par hiljada više. 😁
12 je skuplji 20k, 12 Pro 9k (ovo je čak i ok "popust" kad se pogledaju ostali), 12x 12k.
Daleko im lepa kuća sa ovakvim "popustima", KP će još jako dugo da nam bude glavno mesto za nabavku tehnike.

Meni je dobar popust ako telefon u radnji košta isto kao i na KP ili par hiljada više. 😁
12 je skuplji 20k, 12 Pro 9k (ovo je čak i ok "popust" kad se pogledaju ostali), 12x 12k.
Daleko im lepa kuća sa ovakvim "popustima", KP će još jako dugo da nam bude glavno mesto za nabavku tehnike.
Generalno se mogu sloziti, osim sto ne mozes racunati sa "par hiljada" razlike kod telefona koji kostaju 1000E. Ipak imas garanciju (kakav god da je ZZOP), dok na KP ostajes u riziku, iako kod "Madjara" ima i nekih resavanja garancije. 12Pro npr. ne bih kupio preko oglasa da bih ustedeo tih 9k, dok je 20k razlike prevelika razlika u ceni cak i za telefon od 1000E.

Generalno se mogu sloziti, osim sto ne mozes racunati sa "par hiljada" razlike kod telefona koji kostaju 1000E. Ipak imas garanciju (kakav god da je ZZOP), dok na KP ostajes u riziku, iako kod "Madjara" ima i nekih resavanja garancije. 12Pro npr. ne bih kupio preko oglasa da bih ustedeo tih 9k, dok je 20k razlike prevelika razlika u ceni cak i za telefon od 1000E.
za iphone konkretno imas god dana globalne garancije gde god, jedino sto u srb imas jos 1 god dodatno. Za sve ostale stvari je moguce ostvariti garanciju, samo se treba iscimati 200km do Segedina

Ako se ne cima sam prodavac da resi reklamaciju, onda se vec ulazi u problem. Beograd - Segedin je 200km, ali recimo Nis - Segedin je 400km; treba ici dvaput; gube se 2 radna dana...

Mnogi vladimiri ivani smiljane i nebojse su postojale kroz istoriju ...setite se fante/radeta.......pa nestali.
Sto se tice da iphone ima samo 1 godinu garanciju i samo u srbiji 2 godine, u HU je 3 godine(konkretno emag/edigital su davali kad sam gledao), pa ako vas ne mrzi odete sami imate 3x duzu garanciju nego sto daju na KP
99% stvari iz HU na KP dolazi iz Peste, tako da je tu jos dodatnih problema, da ne spominjem da se u zadnje vreme na horgosu ceka vise nego sto traje ceo put.

Ako neko juri aparat za kafu ovo je vrh ponuda:

Ako neko juri aparat za kafu ovo je vrh ponuda:
Kolko je inace realno? Posto kapiram da su ovih 70k glupost.

Ja ga ga u Srbiji poslednjih 2 godine nisam video ispod 50k

Najviša redovna cena 300€, redovna nešto ispod 280€, a na akcijama pada na 240€.

Sve je to lepo ali ajde kupi ga i doteraj iz nemacke..
I ja sam kupio. u nemackoj. razer deadader za 15e i doterao ga ali ovo nije nesot sto mozes da spakujes u torbu i ne prijavis carini :D

Bezveze je porediti cene kod nas i cene u DE.
Naše tržište je 15x manje i oko 5x siromašnije i naravno da su kod nas cene više, da ne pominjem što je kod nas kvazitržište, sve neka muljanja i dogovorna ekonomija.

@RingeRaja dokle god kazes naravno da je normalno da imamo vise cene i dokle god placamo te cene sami smo krivi. Ja se nadam eu samo da bi kupovao iz eu. Mleko u hu 50% jeftinije sa 80% manje aflatoksina. Pa sem hleba necu nista ovde kupiti.

Slažem se, ali dok ne uđemo u EU plaćaćemo ovoliko koliko plaćamo, jer smo posebno tržište.
Možeš identičnu paralelu da izvučeš USA vs EU, sva zasebna tržišta, USA jeftiniji.

nije tema o poređenju tržišta. hvala na razumevanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno