Šta je novo?

Pocophone F2

Ja ne mislim na to,to je uvek tako bilo,iz 2 poteza da bi se razvukao padajuci i to je ok.
Meni je neki bag,kad prevucem na dole nekad se lepo spusti,zatamni pocetki ekrsn,a nekad bude providan padajuci,kao da zasteka,prsticu sad oce biti kad sam resetovao

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Moze i iz jednog,sa dva prsta

Ja se malo salim, coveku nije jasno na sta se zalim kao da mi je Poco prvi android, sve lepo funkcionise samo eto nekad se desi da po 2X moram da povucem tach i otvorim padajuci ili ti brzi meni. Dzosua opet ima drugi problem koji je objasnio.

Nego ajd vi meni nesto da pomognete a tice se pocetnog menija i skrolovanja. Nasao sam u racunaru screenshotove za moj bivsi Mi 9T Pro, levo i desno od pocetnog ekrana, redosled aplikacija kada ga podesavam posle fabrickog restarta. Koliko vidim po slikama Mi 9T Pro nije imao scrollbar ili ako ga je imao mogao sam da ga iskljucim, kod Poca ne vidim takvu opciju. Sta bi voleo da resim kod ovog moba samo se ne snalazim. Kada povucem tac na gore otvori mi se glavni meni na kome ne mogu da organizujem aplikacije po mojim potrebama, za taj genijalni izum postarao se emui. Oni daju cak i opciju koju kada upalim, iz scrolla podeli ekran i aplikacije razvrsta po njihovoj svrsi ili nameni ali opet po listi prioriteta emui-a a ne mom licnoj. Mogu i da sakrijem odredjene aplikacije koje ne koristim, to je ok koristio sam kod klasicnog androida. Jedino resenje je da iskljucim taj scrollbar pa bi postavio aplikacije po mom izboru na ekranu levo ili desno kao sto su mi bile na Mi 9T Pro. Pocetni meni ili ti prva strana mora da je prazna, gore vremenska prognoza a dole u dnu 5 ikonica sa aplikacijama koje stalno koristim, pozivi, poruke, internet, Mp3 i fajl menadzer. Mozda ceo dan necu imati prilike nista drugo da radim sem da razgovaram, napisem par sms-a i slusam muziku zato mi je zbrka ikona aplikacija na pocentnom ekranu suvisna. Tako mi izgleda prednja strana od Samsunga S2 do S9+ i prosle godine na Mi 9T Pro.

Stavio sam privremeno Nova launcher dok ne smislim nesto, preporuka od nekog pre par strana. Nego Nova na Engleskom u podesavanjima pa malo bauljam.

Nova launcher je ekstra. Kad naviknes bices prezadovoljan.

Nemam vise padajuci meni sa recimo sredine ekrana nego moram prst da drzim na samom vrhu i povlacim nadole. Sat i vremensku prognozu postavljam iz vidzeta, postavim ali nakon nekog vremena ostaje samo sat bez vremenske prognoze. Nemam vise ni opciju kada 2X tapnem ekran da se zakljuca. Sve zivo sam u postavkama Nova probao. Ima li neko uputstvo na Srpskom, za mene su strani termini komplikovani da bih znao njihovo znacenje iz uputstva za Novu.

Da li vredi zameniti Huawei P30 Pro za Poco F2 Pro? P30 pro je vrh ali me smara sto ne mogu da ga otkljicam, dosadan je po malo Emui, dok kod Xiaomi mogu da ubacim custom rom i svasta nesto imaju zanimljivo. Jedino je to razlog zbog koga bi uzeo F2. Imao sam Mi 9T pro pa sam ga dao devojci i uzmem P30 pro...sad se kajem, dodje mi da ga uzmem nazad a njoj dam P30 pro :D

Da li vredi zameniti Huawei P30 Pro za Poco F2 Pro? P30 pro je vrh ali me smara sto ne mogu da ga otkljicam, dosadan je po malo Emui, dok kod Xiaomi mogu da ubacim custom rom i svasta nesto imaju zanimljivo. Jedino je to razlog zbog koga bi uzeo F2. Imao sam Mi 9T pro pa sam ga dao devojci i uzmem P30 pro...sad se kajem, dodje mi da ga uzmem nazad a njoj dam P30 pro :D

Emui ubija. Kazes moze da se ubaci drugi custom rom, jel moze klasican Android 10, 11?

Nije Emui, vec MIUI. emui je na huawei.

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Druže, ne bih ja zbog jedne kobasice kupovao celo prase, ako me razumeš.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Znas koliko mi je vazno koji je, pitam te jel moze da se ubaci od Samsunga andoid 9 ili 10?

Pa vazno je ali ajde sad nema veze. Pa jedino ako neko preradi rom pa tako da ali ovako mislim da nema samsung rom na xiaomi telefonu. I na kraju ako si hteo njihov intefejs bolje da si isao odmah na Samsung S10 Lite.

Na netu se pise da ce Mi Note 10 imati podrsku za Android 10, mozda se da nesto smuckati za ostale Xiaomi mobove?

I na kraju ako si hteo njihov intefejs bolje da si isao odmah na Samsung S10 Lite.

Nisam gledao S10 lite nego S20+ pa sam zbog mnogih losih kritika odustao od S20+ , S10 lite nem nikakav audio chipset a meni muzika vaznija. Nema veze raspitujem se pomalo :)

Uzmes Poco f2 pro i uzivas...odlican telefon, dovoljan za narednih par godina koriscenja, jos sa custom romovima uvek mozes da imas najnoviji android, instaliras mu gcam i bog da te vidi... :D

Uzmes Poco f2 pro i uzivas...odlican telefon, dovoljan za narednih par godina koriscenja, jos sa custom romovima uvek mozes da imas najnoviji android, instaliras mu gcam i bog da te vidi... :D

A kad mu menjate custom romove jel se gubi garancija? Pitam jer nebi ja to radio, odnesem nekom, izrazim zelju sta bi voleo da imam i platim.

Nemam vise padajuci meni sa recimo sredine ekrana nego moram prst da drzim na samom vrhu i povlacim nadole. Sat i vremensku prognozu postavljam iz vidzeta, postavim ali nakon nekog vremena ostaje samo sat bez vremenske prognoze. Nemam vise ni opciju kada 2X tapnem ekran da se zakljuca. Sve zivo sam u postavkama Nova probao. Ima li neko uputstvo na Srpskom, za mene su strani termini komplikovani da bih znao njihovo znacenje iz uputstva za Novu.

Imas u podesavanjima nove da podesis i kad prevuces prstom po sredini ekrana da se otvori panel sa obavestenjima i da duplim dodirom zakljucas ekran. Prebaci jezik telefona na srpski i automatski ti se prebaci i nova podesavanja na srpski pa mozes podesiti sta zelis.
Ovo sto ti hoces je pod opcijom nova menija -pokreti i unosi- i kad otvoris taj meni imas da izaberes opcije za dupli dodir i za prevlacenje ekrana.
Sto se tice vidzeta mozes postaviti bilo koji tako i za vreme i za sat. Mozes sa novom sve sto i sa bilo kojim fabrickim launcherom i mnogo vise.

Poslednja izmena:
Emui ubija. Kazes moze da se ubaci drugi custom rom, jel moze klasican Android 10, 11?

Moze da se ubaci koji god hoces rom ali za to treba odlicno znanje u vezi toga a i gubi se garancija kada promenis rom.
Android 10 vec imas u telefonu a dobicemo i android 11 pocetkom sledece godine ali to sto donosi cist android 11 vec imamo na nasim telefonima u sklopu MIUI-a tako da je nebitna verzija androida, bitnija je verzija MIUI-ja.
Cist android je jedino dobar kod slabijih telefona koji ne mogu da poteraju sve dodatke koji se dodaju na cist android.

Poslednja izmena:
Ne zbunjujte coveka. Trenutno od romova ima samo xiaomi.eu. Romove nije tesko ubaciti. Ako ga softverski ubijes toliko da ne mozes da ga resis (nije mi se desilo 15 godina), bog ne moze da zna zasto je mrtav sto cini komentar o garanciji suvisnim. Napucani AOSP je ok ako je dosadio miui, u suprotnom, najbolje neki custom MIUI.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Imas u podesavanjima nove da podesis i kad prevuces prstom po sredini ekrana da se otvori panel sa obavestenjima i da duplim dodirom zakljucas ekran. Prebaci jezik telefona na srpski i automatski ti se prebaci i nova podesavanja na srpski pa mozes podesiti sta zelis.
Ovo sto ti hoces je pod opcijom nova menija -pokreti i unosi- i kad otvoris taj meni imas da izaberes opcije za dupli dodir i za prevlacenje ekrana.
Sto se tice vidzeta mozes postaviti bilo koji tako i za vreme i za sat. Mozes sa novom sve sto i sa bilo kojim fabrickim launcherom i mnogo vise.

Hvala na detaljnom objasnjenju. Pa to je to, ja sam telefon odmah prebacio na Hrvatski a potom i na Bosanski zbog latinice, pa kakav je to telefon bez latinice. Cim sam ga prebacio na Srpski i cirilicu momentalno mi se upalio settings Nove i google na Srpskom. E koji sou :) . Treba ja jos mnogo mnogo osnovnih koraka da savladam. Sad cu da se igram sa Novom, hvala ti.

Ne zbunjujte coveka. Trenutno od romova ima samo xiaomi.eu. Romove nije tesko ubaciti. Ako ga softverski ubijes toliko da ne mozes da ga resis (nije mi se desilo 15 godina), bog ne moze da zna zasto je mrtav sto cini komentar o garanciji suvisnim. Napucani AOSP je ok ako je dosadio miui, u suprotnom, najbolje neki custom MIUI.

Naucili mene ovde da uradim zamenu rom-a na Mi 9T Pro zbog AOD-a. Cuti jedva sam uspeo to da odradim, steta sto nisam nspisao postupak jer mi posle 2 meseca sve isparilo.

Poslednja izmena od urednika:
Ma cuti, vazno da imas zelje za ovim prckanjem i ne odustajes od toga kad se uzme u obzir da ne znas Engleski dovoljno, i imas poznije godine. Dobro se ti snalazis, malo uz pomoc prijatelja, malo sam, i na kraju bude ono sto si zeleo.. [emoji123]

Flesovanje je maltene identicno na svakom telefonu sa sitnim finesama. Kad ti udje u prste, samo bacis oko na uputstvo i vec znas sta da radis.

Ma cuti, vazno da imas zelje za ovim prckanjem i ne odustajes od toga kad se uzme u obzir da ne znas Engleski dovoljno, i imas poznije godine. Dobro se ti snalazis, malo uz pomoc prijatelja, malo sam, i na kraju bude ono sto si zeleo.. [emoji123]

Malo preko 5 banki ali znas sta je fora, mi smo pre 20 i kusur godina radili sa telefonima sve na engleskom i snalizili smo se fantasticno, medjutim kako su se pojavili telefoni na Srpskom mi ih prebacimo na maternji i sve do danas smo na njemu. Telefoni su evoluirali i otisli jako daleko, sada kada bi mob prebacio na Engleski ja bi skoro samo znao da mu podesim zvono i alarm. Moj prvi mobilni je bila Motorola D460, pazi kad nisam imao ni sat na njemu.

Imas u podesavanjima nove da podesis i kad prevuces prstom po sredini ekrana da se otvori panel sa obavestenjima i da duplim dodirom zakljucas ekran.

Zaboravio sam samo da te pitam jel ovo sve radi sa Primo verzijom - kupljenom ili radi i sa obicnom? Ja cu svakako da kupim Novu ovih dana.

Vrh Dno