Rekao sam utisci i razlozi za par dana, zasto bih se resio ovog telefona. Malo sam se zaleteo. Par reci iz perspektive potpuno obicnog korisnika. Pomenuo sam baterija slaba, ovde sam nekada procitao termin: baterija uci parametre, izgleda da je tako. Juce sam bio prijatno iznenadjen i ako jos tada nisam uradio fabricki restart, izgurao je 36h. Prekljuce sam ga skinuo sa punjaca u 08:30, uvece u 21h je bio na 60%. To je po meni prva liga buduci da sam ga stalno cackao do 18h. Od 21 do 23h sam mu dusu izvadio na netu, u toku noci do 05 ujutro je skinuo 2% i tek oko 20h posle fabrickog restarta na 20% stavio sam ga na punjac. Znaci to je vise nego dobro. Napisao sam kamera nije nesto, skljocam poslednjih par godina iz auto moda, mozda samo upalim blic kada mislim da treba. Juce sam otvorio slike na racunaru napravljenih po dnevnom svetlu i mraku u kuci i van nje. Slike su fine, bez naglasenog suma i u uslovima slabe osvetljenosti, da kazemo pred sumrak. U mrklom mraku ima neprijatnih senki i zamucenja ali cuj sasvim ocekivano za ove pare a i ne slikam po mraku. Mislim da nema opticku stabilizaciju, znaci samo sigurna ruka. Skljocnes, otvoris sliku, vidis i ako treba ponovis skljoc. Ekran sam pomenuo da je suvise bledunjav a slova necitka, velicina i oblik grozni, ili su mi u podesavanjima slova prevelika ili premala. Treba neko vreme da se covek navikne, setio sam isti slucaj je bio kada sam sa S9+ presao na Mi 9T Pro. Moze Xiaomi da se okupa bojama u podesavanjima ekrana ali on ga drzi bledunjavog, cuva energiju a mozda i oci. Senzor otiska radi ok posle fabrickog restarta. Emui je konfuzan no navici cu se, tesko prihvatam promene. Kada kazu sta ocekujte za ove pare, kazem nemam nikakva spec ocekivanja kao za 1000eu mada nije mi frka da toliko dam samo prosto iz principa necu vise od 700 pa da ima jos i funkciju drona, da mi leti po stanu na poziv. Lomio sam se izmedju S20+ i ovog, volim Samsung ali i volim i potpuno ravan ekran koji sam poslednji put imao kod S7. Pop up kamera je meni genijalna prica jer selfie kameru ne koristim a kod Mi 9T Pro i sada Poco F2 Pro imam cist ekran. Usao sam tu gde pisete o S20 i stvarno ima dosta nezadovoljnih, narocito Samuraj1974. Ovako, sa tim losijim zvucnikom za spoljnu reprodukciju, malo neobicnim ekranom, nekada sa izuzetno jasnim pregledom sadrzaja a nekada ne, na koji se treba privici, ciglastom dimenzijom i tezinom (da ima Poco F2 Pro mini 6.4" i 190gr uzeo bi njega), i konfuznim emui resio sam da zadrzim telefon. Ima tu jos sto sta i plusu dodati za Poca ali to svi znamo. Inace 1:0 za Xiaomi, pre neki dan slusam kako pljusti kisa i ajd vidim na vremenskoj Poca sta pise dokle ce, tapnem na ekran kad zapljusti odnekud. Skocim da vidim jel promaja pa se otvorio neki prozor, jok ono Xiaomi pljusti

na ekranu pada kisa uz zvucni efakt, e sou. Nesto cu kasnije da vas pitam u vezi skrolovanja.