Šta je novo?

Pocophone F2

Ja sam koristio s20+ mesec dana, prodao gao i progledao sa ovim telefonom. Nije premijum ali ne zaostaje nista za bilo kojim premijumom za ove pare. Sta bi kupio za ove pare a da je bolje?

Sacekacu par dana pa cu da vidim, kod S20+ se mnogi zale na bateriju. Nesto ti bas ne verujem da si posle S20+ sa ovim telefonom progledao, pretenciozna izjava.

Sacekacu par dana pa cu da vidim, kod S20+ se mnogi zale na bateriju. Nesto ti bas ne verujem da si posle S20+ sa ovim telefonom progledao, pretenciozna izjava.

Da li mi verujes to je tvoja stvar, ali je cinjenica da je s20+ mnogo los telefon. Nemam razloga da lazem jer sam uzeo s20+ sa namerom da mi to bude primarni telefon za naredne dve godine ali sam posle mesec dana jedva izdrazao da ga ne udarim od zemlju. Ja nisam od onih koji ne smeju da da kazu kad pogrese i kad ispadnu dalebu, zato i pricam istinu o s20+ da se jos neko ne bi presao. Poenta je da za ove pare za koje si uzeo poco f2 pro nema bolji i to potpisujem a generalno boljih ima, samo su skuplji.

Tu je Mi 10,8/128,540€,koji je zasigurno bolji od F2.

Sitnica nekima meni ne, zvucnik ocaj zivi, on ce odsvira neki lep instrumental, vokal, ali cim se nadje u miksu sa vise od 4 instrumenata on se gusi, meni mob na stolu mora da svira bar 3 sata dnevno. Inace generalno meni je Mi 9T Pro bolji u odnosu na ovu ciglu.
Zar nije logicnije da u te svrhe koristis neki bluetooth zvucnik?

ljudi jedno pitanje za vlasnike, gde se na ovom telefonu nalazi proximity sensor ili kako se vec kaze. Navikao sam da telefon drzim na desnom ramenu i da radim na racunaru a svi ali svi kinezi koje sam probao imaju problem sa tim posto im se taj senzor nalazi na levoj strani i onda mi se pali ekran, pa pozivam, pa prekidam, pa .... Znam da je zvucim kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ali zaista mi je to bitno :)

U testu pise za vreme punjenja baterije 01h:05min. Meni puni od 15% do 100% 01h i 20 min. Jako mi se brzo prazni baterija, skinuo sam ga sa punjaca i za par minuta mi je skinuo 5%. Evo danas mi drugi dan da ga nosim maska mi pozadi izgrebana kao da ga nosim godinu dana. Svo vreme je na stolu ili praznom dzepu.

E vidis,meni tako nesto i napuni bas sam gledao.
Od 0 do 100% napuni za tsj neki period,mozda 5 min duze ili cak i tacno koliko su rekli.
A trajanje baterije mislim da je smanjeno sa Miui 12 za nekih 10-15%

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Vreme punjenja nije egzaktna specifikacija, može da varira.
Što se tiče pražnjenja baterije, pogledaj da li neka aplikacija ili servis vuku više nego što je uobičajeno. Možeš zatim da pokušaš sa restartovanjem telefona, zatim sa kalibracijom baterije (da ga isprazniš do 0% pa napuniš do 100%) i na kraju ako ne bude promene, sa vraćanjem na fabrička podešavanja.

A što se tiče maske, ako pričaš o gel maski, koja dolazi uz telefon, tako je i moja pretrpela primetne a neshvatljive ogrebotine, verovatno jer nije baš najkvalitetniji silikon.

Vreme punjenja nije egzaktna specifikacija, može da varira.
Što se tiče pražnjenja baterije, pogledaj da li neka aplikacija ili servis vuku više nego što je uobičajeno. Možeš zatim da pokušaš sa restartovanjem telefona, zatim sa kalibracijom baterije (da ga isprazniš do 0% pa napuniš do 100%) i na kraju ako ne bude promene, sa vraćanjem na fabrička podešavanja.

A što se tiče maske, ako pričaš o gel maski, koja dolazi uz telefon, tako je i moja pretrpela primetne a neshvatljive ogrebotine, verovatno jer nije baš najkvalitetniji silikon.

Poslusacu tvoje savete u vezi baterije. Ledja bez gel maske su u nekim belim flekama, 3 fleke, pa sam uz ogrebotine na zastinoj masci svasta u trenutku pomislio, da ga nije pre mene neko nosio. Gel maska mu je katastrofa, sad sam uzeo spajalicu i blago je cesnuo, ostao je grozan trag, znaci hitno nova maska. Hvala Kryo

Poslusacu tvoje savete u vezi baterije. Ledja bez gel maske su u nekim belim flekama, 3 fleke, pa sam uz ogrebotine na zastinoj masci svasta u trenutku pomislio, da ga nije pre mene neko nosio. Gel maska mu je katastrofa, sad sam uzeo spajalicu i blago je cesnuo, ostao je grozan trag, znaci hitno nova maska. Hvala Kryo

Pa sta si ocekivao za 500 evra, da ces da dobijes neku nillkin masku? :D

Salim se, ta gel maska je tu samo za prvu pomoc dok se ne nabavi nesto bolje i ozbiljnije. Ali sto se kaze bolje i ta budjava maska da se izgrebe nego telefon.

Mada stvarno ne vidim sta bi im falilo da u te skuplje telefone stvrno krenu da daju te kvalitetnije maske, em sto bi od kupaca imali postovanje em bi samo sebi podigli rejting na jos jedan stepenik vise.

Eh, baš je ideja da dodatno zarade na ljudima koji će da kupe skuplji telefon, pa će baš želeti neku oficijelnu masku, koja se prodaje višestruko skuplje nego što je slična dostupna inače.
Mada, koliko znam Xiaomi nema baš neku ponudu, ako je ima uopšte, brendiranih maski za svoje telefone, sigurno nemaju asortiman kao Samsung ili 1+. Recimo, ona maska što dolazi uz Mi 9T, baš sam pomislio da ne pamtim kada je uz neki telefon u regularnom prodajnom pakovanju stigla čvrsta maska, tako da nije loša sugestija da bi slične mogli uz druge (skuplje) modele da isporučuju.
Mada, Xiaomi je praktično prvi koji je uz svaki svoj telefon isporučivao silikonsku masku, za prvu pomoć, još dok su drugi škrtarili i ubacivali ih samo uz određene modele ili za određena tržista. Jer i silikon košta. :D

Ma nisam mislio da prodaju nego uz telefon koji kostaju 400-500 pa i vise eura da se ubacuju malo kavalitetnije maske uz telefone.

Ipak das toliko para pa ocekujes da bude sve na nekom nivou telefona koji si kupio i bogami papreno platio za nase traziste. Dok uz ove telefone redmi i slicne tu do 200 evra ubacivati ove silikonske maske.

Mada ako cemo iskreno meni je i ta silikonska bila dobra za prvobitni period dok se ne snadjem za nesto bolje i kvalitetnije.

Sto se tice te maske za mi 9t meni je vrhunska, i gledao sam da li negde ima da se kupi ali nazalost niko ne prodaje. Prvi put kada sam je video kod kolege na telefonu sam se iznenadio kako je dobra, a drugo sto sam ga pitao jel kupio ili dobio uz telefon. Prosto sam se odusevio kako je kvalitetna.

E sada dobra stvar je sto telefon sprecava od klizanja u rukama ali mana joj je sto nije neka zastita za sam uredjaj od padova.

Pa znate sta je fora, ja sam kao dugogodisnji Samsungdzija prvi put prosle godine kupio Xiaomi, model Mi 9T Pro, nikad pre nisam imao Xiaomi i onda kada sam video kakvu sam dobru masku dobio mislio sam da je to praksa da oni uz telefon daju takve maske, jace. Nisam ni pomislio da je ovo privremena. Sad je sve jasno.

Ne znam kakva je ta na Pocophone-u, ja ovu što sam dobio uz MiNote10Lite neću menjati. Super leži u ruci i super izgleda, tako da nemam potrebu da je menjam...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Samo jos jedno pitanje, ako odlucim da se resavam ovog telefona. Kupio sam ga u Mi Srbija TC Usce, kada sa dosao kuci nigde garancije samo u koverti fiskalni racun. Pozovem ih sutradan i kazem niste mi dali garanciju dobio sam samo fiskalni racun, zena odgovara pa fiskalni racun vam je primarni dokument na kome pise sve sto je potrebno da bi se garancija realizovala, nista ne brinite. Kazem ok ali i dalje mi nije jasno. Jel i vi sto ste ga kupili u radnjama Mi Srbija ste dobili samo fiskalni racun?

Fiskalni je dovoljan za 2 godine garancije, za sve preko je neophodan garantni list.

Samo jos jedno pitanje, ako odlucim da se resavam ovog telefona.
Zašto bi ga se rešio, nisi zadovoljan ?!
Ma kakve bolje maske i te su odlične :)
Krenuli da i ounjače izbacuju iz kutija, a kamoli maske silikonske..

ljudi jedno pitanje za vlasnike, gde se na ovom telefonu nalazi proximity sensor ili kako se vec kaze. Navikao sam da telefon drzim na desnom ramenu i da radim na racunaru a svi ali svi kinezi koje sam probao imaju problem sa tim posto im se taj senzor nalazi na levoj strani i onda mi se pali ekran, pa pozivam, pa prekidam, pa .... Znam da je zvucim kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* ali zaista mi je to bitno :)

Ljudi sto me iskuliraste svi!?

Nisam siguran jel do moba,ali cesto mi se desi u toku razgovora da me ljudi ne cuju odjednom,ja njih cujem.
Uglavnom telefon je ok,ali ima jos softverski gresaka koje se nadam da ce popraviti,recimo bolji otisak,to sa razgovorom,onda recimo kad spustim odozgo padajuci meni nekad se prevuce ok,a nekad polu providan...sve sam im to slao u onoj njihovoj app za slanje gresaka

Rekao sam utisci i razlozi za par dana, zasto bih se resio ovog telefona. Malo sam se zaleteo. Par reci iz perspektive potpuno obicnog korisnika. Pomenuo sam baterija slaba, ovde sam nekada procitao termin: baterija uci parametre, izgleda da je tako. Juce sam bio prijatno iznenadjen i ako jos tada nisam uradio fabricki restart, izgurao je 36h. Prekljuce sam ga skinuo sa punjaca u 08:30, uvece u 21h je bio na 60%. To je po meni prva liga buduci da sam ga stalno cackao do 18h. Od 21 do 23h sam mu dusu izvadio na netu, u toku noci do 05 ujutro je skinuo 2% i tek oko 20h posle fabrickog restarta na 20% stavio sam ga na punjac. Znaci to je vise nego dobro. Napisao sam kamera nije nesto, skljocam poslednjih par godina iz auto moda, mozda samo upalim blic kada mislim da treba. Juce sam otvorio slike na racunaru napravljenih po dnevnom svetlu i mraku u kuci i van nje. Slike su fine, bez naglasenog suma i u uslovima slabe osvetljenosti, da kazemo pred sumrak. U mrklom mraku ima neprijatnih senki i zamucenja ali cuj sasvim ocekivano za ove pare a i ne slikam po mraku. Mislim da nema opticku stabilizaciju, znaci samo sigurna ruka. Skljocnes, otvoris sliku, vidis i ako treba ponovis skljoc. Ekran sam pomenuo da je suvise bledunjav a slova necitka, velicina i oblik grozni, ili su mi u podesavanjima slova prevelika ili premala. Treba neko vreme da se covek navikne, setio sam isti slucaj je bio kada sam sa S9+ presao na Mi 9T Pro. Moze Xiaomi da se okupa bojama u podesavanjima ekrana ali on ga drzi bledunjavog, cuva energiju a mozda i oci. Senzor otiska radi ok posle fabrickog restarta. Emui je konfuzan no navici cu se, tesko prihvatam promene. Kada kazu sta ocekujte za ove pare, kazem nemam nikakva spec ocekivanja kao za 1000eu mada nije mi frka da toliko dam samo prosto iz principa necu vise od 700 pa da ima jos i funkciju drona, da mi leti po stanu na poziv. Lomio sam se izmedju S20+ i ovog, volim Samsung ali i volim i potpuno ravan ekran koji sam poslednji put imao kod S7. Pop up kamera je meni genijalna prica jer selfie kameru ne koristim a kod Mi 9T Pro i sada Poco F2 Pro imam cist ekran. Usao sam tu gde pisete o S20 i stvarno ima dosta nezadovoljnih, narocito Samuraj1974. Ovako, sa tim losijim zvucnikom za spoljnu reprodukciju, malo neobicnim ekranom, nekada sa izuzetno jasnim pregledom sadrzaja a nekada ne, na koji se treba privici, ciglastom dimenzijom i tezinom (da ima Poco F2 Pro mini 6.4" i 190gr uzeo bi njega), i konfuznim emui resio sam da zadrzim telefon. Ima tu jos sto sta i plusu dodati za Poca ali to svi znamo. Inace 1:0 za Xiaomi, pre neki dan slusam kako pljusti kisa i ajd vidim na vremenskoj Poca sta pise dokle ce, tapnem na ekran kad zapljusti odnekud. Skocim da vidim jel promaja pa se otvorio neki prozor, jok ono Xiaomi pljusti :) na ekranu pada kisa uz zvucni efakt, e sou. Nesto cu kasnije da vas pitam u vezi skrolovanja.

Kako kaze stara poslovica: "Prvo hopni, pa reci skoc"... (Grunf-Alan Ford) [emoji23]

Kako kaze stara poslovica: "Prvo hopni, pa reci skoc"... (Grunf-Alan Ford) [emoji23]

Impulsivno, volim Samsung i ako nije sve kao kod njega pa cak i ako je bolje ja odlepim. Znas ovde ima jako puno pametnih, pristojnih i odmerenih ljudi i dovljno je da nisu uz mene hejtovali pa da me tim cinom uvere kako sam preterao. Uzgred ne mogu vise da gledam druge telefone, listam testove, poredim, razmisljam...ostalo mi snage samo za kupovinu nove maske.

Nisam siguran jel do moba,ali cesto mi se desi u toku razgovora da me ljudi ne cuju odjednom,ja njih cujem.
Uglavnom telefon je ok,ali ima jos softverski gresaka koje se nadam da ce popraviti,recimo bolji otisak,to sa razgovorom,onda recimo kad spustim odozgo padajuci meni nekad se prevuce ok,a nekad polu providan...sve sam im to slao u onoj njihovoj app za slanje gresaka

Lupicu mozda, nesto nije ok sa mrezom. Meni se to cesto desavalo sa 2 samsunga u medjusobnoj komunikaciji, cas ja ne cujem njega dobro cas on mene. Evo sad mi se desava i sa Pocom a razgovaram sa vlasnikom Huawei-a ili Samsunga. Nervira i mene taj meni odozgo ili ti brzi meni sto nekad treba povucem i po 2X da bi ga spustio, ne vidim dali u podesavanjima ima pojacavanje osetljivosti tacha. Naviknucemo se, uostalom tu su ovi dobri ljudi koji ce nas posavetovati sta da radimo, mozda ima nekih caka i cakica.

Lupicu mozda, nesto nije ok sa mrezom. Meni se to cesto desavalo sa 2 samsunga u medjusobnoj komunikaciji, cas ja ne cujem njega dobro cas on mene. Evo sad mi se desava i sa Pocom a razgovaram sa vlasnikom Huawei-a ili Samsunga. Nervira i mene taj meni odozgo ili ti brzi meni sto nekad treba povucem i po 2X da bi ga spustio, ne vidim dali u podesavanjima ima pojacavanje osetljivosti tacha. Naviknucemo se, uostalom tu su ovi dobri ljudi koji ce nas posavetovati sta da radimo, mozda ima nekih caka i cakica.
Resetovao i ja,cini se da malo bolje radi otisak i za sad sam imao par poziva,nije bilo prekida,moguce da je i to reseno,praticu

Ne razumem sta je problem sa padajucim meniom? Da li to sto prvi put kad se povuce pokaze jedan red ikonica i obavestenja, pa treba povuci jos jednom da bi se skroz spustio?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Ne razumem sta je problem sa padajucim meniom? Da li to sto prvi put kad se povuce pokaze jedan red ikonica i obavestenja, pa treba povuci jos jednom da bi se skroz spustio?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

E to...a sta ne moze?! Eee kakvo razocarenje, mi smo mislili jednim potezom celu stranu moz skinemo, sa svim ikonicama padajuceg menija. Zalicemo se

Nazad
Vrh Dno