Šta je novo?

Pocophone F2

Zaboravio sam samo da te pitam jel ovo sve radi sa Primo verzijom - kupljenom ili radi i sa obicnom? Ja cu svakako da kupim Novu ovih dana.

Uf ne bih znao da ti kazem mislim da moze i na obicnoj verziji ali svakako neces pogresiti ako das 600din za novu prime tako da uzivaj. ;)
Sto se tice flesovanja i drugih romova to je za ove mladje koji vole da se igraju telefonom i kome je to interesantno nama starijima je MIUI ovakav kakav je, ekstra.
Da me pogresno ne svate kolege koje flesuju telefone i ja sam to radio u pocetku sa telefonima(bilo mi interesantno) nema broja i romova koji nisam flesnuo na htc desire dok ga nisam namestio da bude po mom, pa posle s3 itd. I da napomenem nikada ali nikada nece napraviti kuvani rom a da mu nesto ne fali u odnosu na original.

Miroom, xiaomi.eu, masik...svi su bolji od stocka.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Mene samo zanima kada to ovaj telefon puni bateriju 65 minuta?! Na 20% kada stavim mob na punjac on puni bateriju 01h i 20min. Na 15% puni 01h:23min. Danas sam bateriju spustio na 5% i punila se 01h:30min. Jel se to brzo punjenje negde manuelno u mobilnom ukljucuje kao kod Samsunga, zna li ko?

Jel nekog zeza ir blaster? Deset puta gore radi nego stari note 4x.

Evo 1 zanimljiv podatak koji sam nasao nevezan za ovaj nas model, kada se mob prebaci u airplane rezim zaustavljaju se brojni aktivni procesi pa se baterija brze puni. Na youtube sam gledao test punjenja baterije Poco F2 Pro ali kada je iskljucen i tada je od 65 do 70 min. Ajd probacemo i tu foru...kao da sam dokon pa ne znam bas bas sta cu sa Pocom i sobom.

Probao i anymote. Identicno lose. Kao sto rekoh na note 4x sve savrseno radi.

Sačekaj update, možda se sredi ako je softverski problem. Ako ne onda nosi na servis.
Meni npr na starom Redmi Note 3 Pro radi taj IR skroz normalno posle svih ovih godina korišćenja.

Servis ovde, zbog toga? Samo cu da ostanem mesec dana bez fona i da bude resetovan na fabricka.

Nesto nije bilo uredu a nemoguce da je to slucaj sa fabrickim modelom iz kutije jer ovakvo iskustvo nisam nikad imao, 18 godina kupujem nove telefone u prodavnici sa dve godine garancije. Znate da sam se zalio na duzinu trajanja baterije i da mi sastavljao 24h ili jednom jedva 36h. Danas sam prvi put spustio bateriju na 5% zeleci da vidim dali ce sad da je napuni za 01h:05 min, punio se 01h:30 min. Medjutim evo novog iznenadjenja, za 7h posle punjenja baterije nije je spustio za 25% u radu nego je spustio svega za 7%. Sta je bre ovo ljudi nije mi jasno?! Pa nemoguce je da treba novom telefonu kalibrisati bateriju.
Po mom misljenju nista u ovoj nasoj Srbiji nije slucajno pa verovatno ni ova akcija Mi Srbije 20% snizenja. Pocinjem da razmisljam da nisu ovo mozda bili lepo zapakovani izlozbeni eksponati odnekud iz belog sveta. Otvorio sam kutiju u prodavnici ali nisam zagledao mobilni zbog korone, nego evo pare i pravac kuci, kada sam ga izvadio iz kutije vidim neke fleke na ledjima moba i jednu crticu kao da je izgreban duzine 5mm.

Dok imaš garanciju, uživaj. Tvoj problem je softver, ne hardver i kontrola kvaliteta Xiaomia. Problem sa senzorima i baterijom je čest na ovom forumu i predlažu se razna rešenja koja mene prilično smaraju - zato sam i izabrao Huawei umesto Xiaomia, koji je možda i pametnije rešenje. Biće još updatea i resice se to pitanje baterije.

Nesto nije bilo uredu a nemoguce da je to slucaj sa fabrickim modelom iz kutije jer ovakvo iskustvo nisam nikad imao, 18 godina kupujem nove telefone u prodavnici sa dve godine garancije. Znate da sam se zalio na duzinu trajanja baterije i da mi sastavljao 24h ili jednom jedva 36h. Danas sam prvi put spustio bateriju na 5% zeleci da vidim dali ce sad da je napuni za 01h:05 min, punio se 01h:30 min. Medjutim evo novog iznenadjenja, za 7h posle punjenja baterije nije je spustio za 25% u radu nego je spustio svega za 7%. Sta je bre ovo ljudi nije mi jasno?! Pa nemoguce je da treba novom telefonu kalibrisati bateriju.
Po mom misljenju nista u ovoj nasoj Srbiji nije slucajno pa verovatno ni ova akcija Mi Srbije 20% snizenja. Pocinjem da razmisljam da nisu ovo mozda bili lepo zapakovani izlozbeni eksponati odnekud iz belog sveta. Otvorio sam kutiju u prodavnici ali nisam zagledao mobilni zbog korone, nego evo pare i pravac kuci, kada sam ga izvadio iz kutije vidim neke fleke na ledjima moba i jednu crticu kao da je izgreban duzine 5mm.

Kao sto rece NevisStarShine ovde svi drugacije pune telefon, jedan puni svako vece nebitno jel mu ostalo 30% ili 50% on ga stavlja na punjac i tako stoji do jutra, drugi opet pune tako sto telefon prazne do 20% i pune ga do 80-90% i tako ga koriste, a ja opet ga punim tako sto kada dodje na 1% stavim da se telefon puni i puni se do 100% gde ga ostavim jos nekih pola sata duze da stoji i to je to skidam sa punjaca i opet dok ne dodjem do 1% baterije.

Tako sam radio na svim telefonima, imali oni quick charge 2 ili 3 ili imali obican spori punjac ali uvek sam tako punio telefone nikada ih nisam ostavljao preko noci da stoje. I uvek sam koristio punjac koji sam dobio za taj telefon, nikada neki drugi od nekog tamo ko zna kog telefona ili tableta.

Sada ko je u pravu ne znam ali ja se drzim svoje logike da sam ja njega kupio a ne on mene pa da mi odredjuje kako cu i sta cu. Mozda ja gresim a mozda i ne gresim, ko ce ga znati?

matorac, meni je kada sam prvi put uključio svoj Mi Note 10 Lite toliko brzo curila baterija da sam pomislio kako mu je slaba nešto ta baterija od 5260 mAh, naročito kada sam primetio da mi je tokom noći u mirovanju potrošio nekih 8%. Međutim, kao i kod tebe nakon par dana sve se stabilizovalo samo od sebe, valjda prosto uči.

A što se tiče brzine brzog punjenja, onih deklarisanih 65 minuta je najkraće tj. najbrže moguće vreme za koje telefon može da se napuni, ali nije "zaključano" jer zavisi od kalkulacija fakora koji utiču da telefon uspori punjenje, i recimo pređe sa 30W na 25W pre umesto kasnije. A trenutna ambijentalna temperatura, pa čak i ako ti je telefon u futroli je dovoljno da temperatura postane faktor.
Ako baš želiš da testiraš približnu brzinu punjenja, ona se mnogo precizinije računa vremenom koje je potrebno telefonu da se napuni do 60% a ne do 100%, a do 60% bi trebalo da se napuni za ~30 minuta.

Mislim da se nepotrebno opterećuješ vremenom punjenja jer ta odstupanja koja navodiš uopšte nisu prevelika, štaviše ja mislim da su podrazumevana.

Poslednja izmena:
Mene samo zanima kada to ovaj telefon puni bateriju 65 minuta?! Na 20% kada stavim mob na punjac on puni bateriju 01h i 20min. Na 15% puni 01h:23min. Danas sam bateriju spustio na 5% i punila se 01h:30min. Jel se to brzo punjenje negde manuelno u mobilnom ukljucuje kao kod Samsunga, zna li ko?

Nema opcija da se ukljuci i iskljuci brzo punjenje. Imas dva groma, tada radi brzo punjenje. Meni se Poco 2 napuni za 1 sat i 5 minuta od 5% baterije. Mozda ti nije ispravan punjac? Ili je telefon bio koriscen, mozda nesto osteceno, ako je vec imao te fleke na ledjima.

Nikada nisam imao problem sa baterijom ni na jednom telefonu sto se tice roka trajanja iste i nikada nisam postovao ta nazovi pravila punjenja.
Uglavnom punim telefon uvece bez obzira koliko mi je ostalo corbe, nekada ga skinem u pola noci a nekada tek ujutro kad ustanem.
Jos uvek imam S8 kome baterija traje jedan dan(koristi ga supruga) a nije menjana baterija.
S9+ mi se punio da tako kazem od 0% do 100% oko sat i po do sat i 45 min. Sada Poco oko sat i 10min i ne vidim kako to moze imati bilo kakvog uticaja na svakodnevno koriscenje telefona

Zasto se opterecujete sa bilo cime. Brzo punjenje radi do odredjene temperature telefona, tipa nekih 45 stepeni. Posle toga se ukljuci sporo punjenje. Znaci sve zavisi od temperature procesora, baterije,...
To je zvanicno za xiaomi telefone koji imaju brzo punjenje. tako da ustvari brzo punjenje ne opterecuje bateriju.

Poslednja izmena:
Uff napravio sam citavu zbrku konstatujuci da je komentar Beosofta za petaka, zao mi je :-( . Hteo sam samo da se slozim sa konstatacijom da je telefon tu da on sluzi meni a ne ja njemu. Ja sam uvek bio rob stvari, cuvam, pazim, mazim. Ljudi kada bi culi da kupujem novi mob uvek bi se zaletali i pitali bi dali hocu da im prodam moj stari jer on nikad nije nosen sa kljucevima, nikad pao, nikad ocesan, na sto spustan najpazljivije. Zato sam tako bolesno okupiran njime. Kada su se pojavili sa ip68 sertifikatom najvise sto sam uradio je da sam ih brisao vlaznim maramicama, kakvo crno da ga stavim pod cesmu i operem. Nisam mislio da je punjenje baterije od 01% najbolje, samo sam hteo da se slozim oko konstatacije da je nacin punjenja individualan. Zao mi je sto sam uzburkao strasti.

Dok imaš garanciju, uživaj.

Generalno se slazem, igracu se jos malo pa cu videti.

matorac,Ako baš želiš da testiraš približnu brzinu punjenja, ona se mnogo precizinije računa vremenom koje je potrebno telefonu da se napuni do 60% a ne do 100%, a do 60% bi trebalo da se napuni za ~30 minuta.

Upravu si za ovo. Hvala ti

Nema opcija da se ukljuci i iskljuci brzo punjenje. Imas dva groma, tada radi brzo punjenje. Meni se Poco 2 napuni za 1 sat i 5 minuta od 5% baterije. Mozda ti nije ispravan punjac? Ili je telefon bio koriscen, mozda nesto osteceno, ako je vec imao te fleke na ledjima.

Zato sam mnogo voleo da kupujem nove stvari napolju. Kod njih nema kiksa ni uopste ikakve bespotrebne sumnje.

Poslednja izmena od urednika:
Je li kamera poboljsana apdejtima, pogotovo na MIUI 12? Na yt testovima je uglavnom sa prvom verzijom softvera...

Nova proba da vidim dali se baterija puni 01h:05min. Spustio sam bateriju na 3%, iskljucio mobilni da zaustavim sve aktivne procese u telefonu i do 100% je bateriju punio 01h:43min. Znaci ne 65min nego 103min. Nosim im sutra telefon i ovo mi je poslednji Xiaomi kupljen u Srbiji.

Da li si pratio koliko mu je vremena trebalo do 60%?

Ovo je zanimljiv osvrt na tvoj problem. Čovek se bavio istim pitanjem kao i ti, i studiozno je pristupio kako bi dokazao sebi i drugima zašto se njegov Poco F2 Pro ne puni brzinom kojom bi trebalo.
Pratio je parametre i došao do zaključka da ambijentalna temperatura najviše ograničava, odnosno usporava brzinu punjenja, posebno sada.

Ne tvrdim da možda stvarno nije nešto do tvog telefona (možda i do punjača), ne isključujem. Na XDA ima topic na ovu temu gde su ljudi takođe prijavili odstupanja u brzini punjenja.

Ja kada bih eksperimentisao kao ti, ispraznio bih telefon do 5%, skinuo futrolu i stavio na punjenje u klimatizovanoj prostoriji ili kupatilu barem, ekranom nadole i gledao koliko mu je potrebno do 60%.

Da li si pratio koliko mu je vremena trebalo do 60%?

Nisam, znam da sam trebao, zapravo sam i rekao da cu tvoj savet poslusati ali ajd pomislih idem drugacijom metodom, iskljucujem mob i tako ga punim. Posle 65min punjenja baterija je bila na 84%. Sutra ce biti 12 dana od kupovine telefona pa da iskoristim zakon o pravima potrosaca koji traje 14 dana od kupovine, povrat novca. Onda lepo porucim iz inostranstva i cao.

Ispravi me ako grešim, čini mi se da si pisao kako su telefon otvorili i pokazali ti kada si ga kupovao, odnosno nisi ga naručio online, a rok od 14 dana za povrat robe važi samo za ugovore sklopljene na daljinu, tj. online porudžbine.
Ako je tako, u ovom slučaju ne bi vraćao telefon nego ga de facto reklamirao.

Kryo mozda sam i pogresio, nisam siguran da ovaj zakon vazi za one koji kupuju direktno u prodavnici, provericu. Da otvorili su na moje insistiranje kutiju ali telefon nisam zagledao, zbog ovog haosa sa koronom, mada ni oni nisu pokazivali ceo sadrzaj kutije, video sam samo telefon u foliji. Ako sam omanuo u ovome sa zakonom mislis da je svejedno dali im odneo na reklamaciju do 14 dana od dana kupovine i iskoristim pravo zamene novim uredjajem ako je ovaj uredjaj ne ispravan? Pre dve godine sam u BC Group kupio laptop koji je posle 15ak dana crkao. Odneo sam ga kod njih, ostavio i sutradan su me pozvali da dodjem po nov ili novac.

Da si ga kupio online samo bi ga vratio uz popunjen obrazac o odustanku u kojem bi mogao da navedeš da je razlog taj koji jeste, a i ne bi morao čak ništa da navedeš. U tom slučaju ne bi bilo nikakvog alternativnog ishoda sem da ti vrate pare. To je zakon.

Tvoj slučaj je sada više stvar politike kompanije, dakle ti ćeš im odneti telefon, reći ćeš u čemu je problem, a na njima je onda kako će da pristupe. Mogu da ti zamene telefon ili vrate pare bez mnogo polemike, ali isto tako mogu da ga pošalju u servis na testiranje, odnosno nemaju dužnost da ti vrate pare samo jer ti kažeš da telefon ne radi kako bi trebalo, pre nego što se utvrdi i potvrdi stanje.

Svakako ga odnesi ako želiš, pa na licu mesta vidi kakve su ti opcije.
U najboljem slučaju vratiće ti pare bez većih problema, a u najgorem mogu da kažu da telefon funkcioniše u okvirima svojih specifikacija i da ti ga vrate.

Poslednja izmena:
Kryo hvala ti puno. Samo jos jedno pitanje, buduci da nisam probao punjenje koji si mi ti predlozio do 60%, takodje i izvadio iz maske dok se punio dali mi odlaganje reklamacije moze ugroziti prava potrosaca u slucaju reklamacije. Pazi ovo je vise teorijsko pitanje mislim da nema nikakve veze sa zakonom, to dali imam veca prava ako ga reklamiram do 14 dana od dana kupovine ili recimo 21 dan?

Pa ne bi trebalo u ovom slučaju, ništa mu ti posebno ne radiš sem što ga puniš.

Ja stvarno mislim da nemaš nikakav problem, jer rekao si da se za 65 minuta napunio do 84%, a trebalo bi do 100% za taj period. To je taman ta krajnja faza punjenja kada telefon mora maksimalno da kalkuliše i kontroliše brzinu punjenja kako ne bi bateriju izložio preteranom stresu.

Svoj Mi Note 10 Lite, koji takođe podržava 30W, skinuo sam u roku od 10 minuta sa brzog punjača kada sam primetio koliko je (nepotrebno) zagrejan bio, i prosto sam sklonio taj punjač na stranu za hitne potrebe, a punim ga sada onim od 10W.

Quick Charge ipak zahteva neke optimalne temperaturne uslove. Nije recimo rešenje kao kod 1+ gde se sve dešava u samom punjaču pa telefon zapravo ni nije pod faktorom temperature kao što je slučaj kod QC tehnologije.

Poslednja izmena:
Neko je ovde napisao da i njemu puni 85 min umesto 65 minuta kada sam prvi put pre 7, 8 komentarisao punjenje. Punio sam ga na 15% i tada kada se stavi na punjac on zapocinje obicno punjenje, tek kada se baterija spusti ispod 15% mob pali quick charge. Sad verovatno da je quck charge ukljucen do 60% a onda nastavlja sa klasicnom brzinom punjenja. U podesavanjima baterije ima opcija "usteda baterije" i pod opcija "iskljuci kada je napunjeno" (kada je baterija 60% ili potpuno napunjena). Vidis mozda je to regulacija brzog punjenja baterije, probacu. Znas sta me jos zbunjuje, kada se baterija napuni, skinem ga sa punjaca, zakacim se na internet 5min on mi skine 4% batrije. Evo sad sam na 85% a skinuo sam mob sa punjaca pre 3 sata. Udjem ovde na 15 min, napisem post, procitam i gasim net. Mnogo bre 15% da skine a uskoro ce biti 80%.

Nije to regulacija. Ostavi klimu na 22, skini masku, ugasi telefon i dobices tu brzinu. Bukvalno nemas problem, samo je toplo.

Matorac sto se toliko opterecujes tim stvarima, ti testovi ne mogu kod svakog isto da pokaxu jer svi razlicito koriste telefon, drugaciji su spoljni faktori koji uticu na zagrevanje baterije pri punjenju i pri praznjenju,zatim optimizacija nije kod svakog isto podesena. Ako te telefon dobro sluzi a cini mi se da je tako, koristi ga jer je telefon stvarno odlican. Pre si se zalio na neke druge stvari pa su se one popravile, sad posto nema nista drugo nasao si mu manu sto puni malo duze nego sto je negde napisano? Kao da zelis da nametnes sam sebi misljenje da telefon ima neku manu da bi ga sto pre prodao i kupio Samsung za koji pricas da radi bezprekorno, a znamo svi da to nije tako.. Imam utisak da ti se od samog starta nije svideo prvo zbog boje, pa si mu trazio mane koje realno nema, samo da ga sto pre zamenis..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno