Šta je novo?

Pocophone F2

Matorac sto se toliko opterecujes tim stvarima, ti testovi ne mogu kod svakog isto da pokaxu jer svi razlicito koriste telefon, drugaciji su spoljni faktori koji uticu na zagrevanje baterije pri punjenju i pri praznjenju,zatim optimizacija nije kod svakog isto podesena. Ako te telefon dobro sluzi a cini mi se da je tako, koristi ga jer je telefon stvarno odlican. Pre si se zalio na neke druge stvari pa su se one popravile, sad posto nema nista drugo nasao si mu manu sto puni malo duze nego sto je negde napisano? Kao da zelis da nametnes sam sebi misljenje da telefon ima neku manu da bi ga sto pre prodao i kupio Samsung za koji pricas da radi bezprekorno, a znamo svi da to nije tako.. Imam utisak da ti se od samog starta nije svideo prvo zbog boje, pa si mu trazio mane koje realno nema, samo da ga sto pre zamenis..

Vid' ti te hrabrosti kako se on okurazio pa se starijim ljudima ovako obraca, prvo vadi ruke iz dzepova kad sa mnom razgovaras :) . Iskreno da ti Pavell kazem 90% si me provalio, stalno mu neku manu trazim. Jedan dan sam sretan sto ga imam, drugi dan nisam jer mu nije nesto kao po testu ili specifikacijama. Necu vise da vas davim, nema smisla. Forum ovakve vrste sa njegovim korisnicima je tu da pomogne a ne da raspiruje bes sa nekim poput mene na celu.

Ma ne, pogresno si me razumeo stvarno, nije bilo provokacije.. Ali mi se cini da ti telefon prosto nije legao, i da mu trazis neku manu pored boje koja ti se ne svidja da prelomis i da ga prodas. Telefon nema mana za te novce.. Ali moj savet ako ti se vec ne svidja, bolje ga sto pre prodaj jer se drugacije gleda kad neko kupuje telefon star 15 dana i telefon star mesec ili dva,plus i cena.

Ma ne, pogresno si me razumeo stvarno, nije bilo provokacije.. Ali mi se cini da ti telefon prosto nije legao, i da mu trazis neku manu pored boje koja ti se ne svidja da prelomis i da ga prodas. Telefon nema mana za te novce.. Ali moj savet ako ti se vec ne svidja, bolje ga sto pre prodaj jer se drugacije gleda kad neko kupuje telefon star 15 dana i telefon star mesec ili dva,plus i cena.

Salim se ja sa tobom, vidis da sam stavio na pocetku :) smile, uopste nisam video nikakvu provokaciju. Potvrdjujem da si upravu sa proslim postom, stalno nesto prigovaram u vezi moba i nalazim mu manu i ako je realno najbolja kupovina za 500eu. Opusteno, nisam bas toliki namcor ;-) . A ovo vadi ruke iz dzepova su nama deci odrasli govorili pre 45 godina, sad se sa tim zezamo.

Ma naravno, ne vidim u tvom pisanju provokaciju,volim ja salu i na svoj racun, nikakav problem, samo ako dolazi od normalnih ljudi,nisam ni ja tako mlad.. Sto se telefona tice, moj ti je savet da ga prodas jer je ocigledno da ti se ne svidja i da ides na Samsung S10 Lite.

On tebi puni bateriju kako treba 99%.

Pazi, za 65 min ti napuni 84% a onda preostalih 16% za polovinu tog vremena. To ti je QC na delu, do određenog momenta ga je punio svom snagom, a onda usporio, kao što bi i trebalo.
E sad to što nema zadovoljavajuće prolazno vreme je isto tako 99% u vezi s tim da si našao bukvalno najgore moguće vreme da mu testiraš brzinu punjenja (ne znam kakva ti je temperatura u prostoriji gde ga puniš, da li imaš klimu).

Zato ti kažem, ako si već dokon eksperimentima, spusti ga na 5%, skini futrolu, ako nemaš klimu smesti ga u kupatilo i vidi koliko će da se napuni za 30 min, i ako dobaci blizu 60%, to onda znači da ga puni sa punih 30W.

Ili ako ćeš biti mirniji, ti se lepo vrati tamo gde si ga kupio pa vidi na koji način će iskazati razumevanje. Možda ti ukažu na iste činjenice kao ovde, možda prihvate problem prosto uz tvoju konstataciju i vrate pare, a možda ga pošalju u servis, tamo vrate na fabrička, pripune ga oni pa ti kažu da je sa tvojim telefonom sve u redu i tvoj zahtev za reklamacijom zaključe neosnovanim.

Ma naravno, ne vidim u tvom pisanju provokaciju,volim ja salu i na svoj racun, nikakav problem, samo ako dolazi od normalnih ljudi,nisam ni ja tako mlad.. Sto se telefona tice, moj ti je savet da ga prodas jer je ocigledno da ti se ne svidja i da ides na Samsung S10 Lite.

E ovako sam odlucio zahvaljujuci tebi i svima vama od vas koji razmisljate bistrog uma i 'ladne glave, ne smem pojedinacno da se zahvaljujem jer ce me administracija opet kazni zbog vezanih postova, nisam to znao. Kupio sam mob po veoma povoljnoj ceni, 510eu sa dve godine garancije. Igracu se jos malo sa njim i mislim da cu za 2 meseca moci za njega da dobijem 400eu ako resim da ga prodam. Uzeo bi ja S20+ ali vidis da ga svi kude. Eto tako nek ostane, bas sam vas ugnjavio, te boja ne valja, te zvucnik, pa baterija...idemo dalje.

Ovo bih ti i ja savetovao. S10Lite je odličan telefon, naravno ako ti ne smeta veličina.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

I ja se slažem.

Ako ti stalno traži da ga čačkaš ili sumnjaš nešto onda bolje što pre da ga staviš na oglase, uz tu garanciju imaš ogroman plus, još je iz radnje što je prednost u odnosu na operatera.
Možeš za te pare da pazariš Nord recimo.

Skroz razumem zašto uvek sumnjaš u nešto, meni je poslednji kupljeni telefon u ovlašćenoj radnji imao otiske prstiju po sebi kada sam ga otvorio. Još mi je u startu bilo sumnjivo zašto je vakum folija izgledala kao da je lepljena nogom. U radnji sam razmišljao da tražim drugo pakovanje, ali rekoh neću da ispadnem snob, još sam imao neki osećaj... Dođem kući, otpakujem, ono na leđima otisci prstiju, malo poludim. Rekoh tada vraćam ga ali neću da se raspravljam, reći ću hoću drugu boju, međutim kažu preko telefona to je sad procedura, nije lako a možda ni moguće jer je kupljen u radnji.
Ništa, pregledam ostatak telefona, vidim ekran je besprekoran, osetim da su dugmići nerazrađeni, isto i USB port, i skontam da je telefon verovatno otpakovan da se pokaže boja nekome u radnji i vraćen, svejedno bezveze.

Nakon toga, poslednja tri telefona kupljena preko oglasa, od ljudi koji su mi preporučeni, srećniji sam i mirniji i bez te jedne godine garancije i uz ovu jednu na reč, i jeftinije naravno.

E ovako sam odlucio zahvaljujuci tebi i svima vama od vas koji razmisljate bistrog uma i 'ladne glave, ne smem pojedinacno da se zahvaljujem jer ce me administracija opet kazni zbog vezanih postova, nisam to znao. Kupio sam mob po veoma povoljnoj ceni, 510eu sa dve godine garancije. Igracu se jos malo sa njim i mislim da cu za 2 meseca moci za njega da dobijem 400eu ako resim da ga prodam. Uzeo bi ja S20+ ali vidis da ga svi kude. Eto tako nek ostane, bas sam vas ugnjavio, te boja ne valja, te zvucnik, pa baterija...idemo dalje.

Nemoj S20+ jer ces sa njim doziveti nervni slom. Kad ovom telefonu trazis mane kojih nema kako rece kolega pavell sta ce biti sa S20+, tresnuo bi ga o zid posle par dana. Veruj mi.
A forumi sluze da razmenjujemo iskustva i probleme tako da opusteno kome se ne svidja neka pise i cita sta mu je volja.
I da, S20+ nema nista bolje punjenje od poco f2 pro a baterija mu traje duplo krace. ;)

Matorac je navikao na Samsung, tako je rekao. Bolja bi mu opcija bila da uzme S10 lite, ima dobru bateriju, dobar procesor, vidim da ga svi hvale u njegovoj temi, plus sto mu odgovara UI. Verujem da bi bio zadovoljan snjim, neka pogleda i OP8.

Najbolje je da pronađe nešto sam...od saveta takvih likova koji nisu videli telefon uživo, osim možda u poslovnici nekog operatera neće imati mnogo vajde...

Evo da javim moje neke utiske vezane za bateriju.
Stavio sam fon na punjac sa 18 posto_Od 18 do 88 posto je punio za 45 minuta.Znaci 70 posto je napunio za 45 minuta.Nisam skidao masku.Fon se onako zagrejao malo vise prilikom punjenja sto je i normalno posto je u sobi malo toplije.
Za 64 minuta je napunio nekih 82 posto bateriju i zavrsio punjenje sto je mislim sasvim ok vreme punjenja obzirom da je u sobi malo toplije i da nisam skidao silikonsku masku.
I sada kada je pri kraju punjenja telefon nije onako vruc kao na pocetku jer sada ga puni slabijom strujom.
Tako da mislim da je i kod usera @matorac sve normalno sa ponasanjem telefona prilikom punjenja.
Sad koji minut gore dole je sve neka dozvoljena tolerancija

Zona Sumraka

Telefon mi se od 15% do 100% punio za 64 minuta. E sad da vidimo sta sam uradio, izvadio sam telefon iz maske i ono sto mislim da je kljucan faktor, izvadio sam i fabricki kabl iz kutije, stavio u punjac i konektovao mob da se puni. Za 30 min je od 15% baterija bila na 69% sto mi je govorilo da se nesto novo desava. Ja otkad je za mene androida, od Samsunga S2 kupujem posebno kabl 1.8m zato sto mi je fabricki kabl kratak pa ne mogu svaki put da poljubim pod kada mi zazvoni mob na punjacu. Ovaj kabl sa kojim sam punio Poco F2 Pro kupio sam pre god i po, kratko za S10+ a kasnije za Mi 9T Pro. Pa jel moguce da je u pitanju svo vreme bio kabl majko mila?! Evo i baterija se ne spusta tako brzo, drzim mob pola sata u ruci i on je skinuo tek 2%. Pa stvarno ljudi dal je moguce da je kabl? Doduse prebacio sam telefon na Engleski, mozda i zbog toga nije punio kako treba, pratio je nas mentalitet, polako pa na tenane...punim :) . Pa gde ja sad da kupim Xiaomi kabl 1.8m? Sad ce i baterija da mi traje 4 dana jer necu svako tolko da ga cackam i proucavam punjenje.

Poslednja izmena:
Hahahahahahahahaha koji si car. :d
Sigurno ti taj kabal ima slabiju amperažu. Moraćeš da kupiš drugi ako hoćeš da ima istu brzinu punjenja kao sa fabričkim.
Eto rešena misterija. :d

Pa sto ne reče odmah da ne koristiš kabl koji si dobio uz telefon? To i inače moraš da koristiš. Većina brzih punjača to eksplicitno zahteva inače uopšte i ne radi, OnePlus npr - mora i bas taj kabl da bude.

Probaj 5m kabl pa uporedi vreme, bice ti sve jasno.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Korisnickoime & NevisStarShine, znaci to je bio svo vreme problem?! Ja sam ljudi bolid ali neuki bolid meni za utehu. Zamislite vi sad ove zbrke da sam nosio mob u servis, on bi ga testirali sa fabrickim kablom i govorili gospodine sve je ok a ja bi ga punio sa tim od 1.8m i govorio isto puni kao i pre 01h:30min, baterija kratko traje...i tako bi se to vuklo i vuklo. Ovo treba ljudima reci jer ja znam mnoge koji kupuju duze kablove a da mi pojma nemamo kakav to kabl treba da bude, mi samo udjemo u prodavnicu i kazemo tip B ili C a oni nam daju i ne pitaju za koji mob kupujemo.

Poslednja izmena:
Kupi neki dobar kabal od 1.8m,neki kvalitetan tipa blizwolf, i trebalo bi da imas isti efekat punjenja kao sa tim kratkim fabrickim.

Ma naravno Pavell kupicu kvalitetan kabl nego nemam pojma kako ga sad kupujem, kazem treba mi kabl za punjac 3A ili 30W, ne znam po kom kriterijumu ce znati kakav mi kabl treba sem sto je tip C. Nego jel ja treba da radim fabricki restart buduci da sam mob 12 dana punio sa pogresnim kablom, mudri i pametni telefoni valjda pamte ta vremena punjenja.

matorac, haha, jesam se nasmejao.

Ne moraš ništa da radiš, nisi ga istrenirao da puni sporije. :D

Rekoh ti ja, tačno da si ga odneo, mogli su ladno da ga pošalju u servis, tamo ga pripune i shvate da sve radi kako bi trebalo, a ti bi još ispao lud.

Evo baterija 96% a skinuo sam mob sa punjaca pre 4h, strava. Sad bi bio negde na 85 da sam ga punio sa onim kablom sa kojim sam ga punio. Mozda nebi bilo lose da Admin DjilkosNS obrise pola onih mojih nebuloza koje sam pisao.

Veze nema trajanje baterije sa kablom, samo vreme punjenja.

Evo baterija 96% a skinuo sam mob sa punjaca pre 4h, strava. Sad bi bio negde na 85 da sam ga punio sa onim kablom sa kojim sam ga punio. Mozda nebi bilo lose da Admin DjilkosNS obrise pola onih mojih nebuloza koje sam pisao.

Meni licno ima jer pratim trajanje baterije a sad mozda i nema,

Veze nema trajanje baterije sa kablom, samo vreme punjenja.

Veruj mi da ima. Kada sam punio svoj telefon punjačem prethodnog telefona (2w punjač, 2A kabl) i starim powerbank-om baterija se brže praznila, pri istim uslovima upotrebe. Bolje je puniti fabričkim punjačem i kablom i ne menjati to.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Ako pretpostavimo da je sve u lancu ispravno, bukvalno ne moze da ima.

Ljudi pokvario mi se telefon, na bateriji 23h, SOT 8h i 30 min, baterija 54%.

Uživaj u telefonu, batali bateriju i punjenje(odlično je)...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Ja muku mucim sa pozivima,svako malo me ne cuju,kad ocu da prekinem i opet okrenem on ne prekine razgovor (kao danas) i ako sam nasilno zatvorio app za pozive i dalje cujem sagovornika,ne znam jel to softverski ili?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Vrh Dno