Šta je novo?

Pocophone F2

Ocigledno nesto softverski zeza otisak,nije strasno,ali ono...moze bolje to da ispeglaju.
Ja sam im poslao preko one app za podrsku,@matorac kucni im i ti,sto vise,to bolje da brze poprave.
I da probaj fabricki reset posle azuriranja

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Hocu obavezno jer sam se bas iznenadio ovim iz koliko puta je trebao da sacuva otisak. Hvala za ovo sto ste napisali za foliju, necu je skidam dok ne stavim staklenu. Laku noc.

A ima moćan audio chipset svaka im se dala, razvalio sam sebi mozak sa dance goa psyhodelic & progrecive trance-om. Može i Samsung da im pozavidi. Ja od S9 sam zakopao Samsung za sobom. Kad budu bili skuplji od Xiaomia 50eu ja mu se vraćam.

Mnogih stvari se ne secam kako sam podesio na Mi 9T Pro. Zna neko kako da mu namestim latinicni font u celom fonu? Kako se podesava raspored aplikacija kada mi se otvore povlacenjem prsta od dna ka vrhu ekrana? Možda neki launcher, preporucite neki najslicniji Samsungu.

Kod mene radi otisak perfektno i posle prelaska na miui 12 iako nije resetovan odmah, a fabricka zastita je na ekranu.
Sto se tice gg stakla to je jedna velika marketinska prevara jer sto se tice grebanja sve verzije od gg3(a i pre)se pocinju grebati od 6 pa na dalje(jerry rig everything) a ni jedno staklo ne moze izdrzati kada se udartac desi na ivici okvira.

Danas i meni radi otisak kao avion, ko zna sta je to bilo pa me zezalo ucitavanje otiska. Stavio sam Bosansku latinicu u podesavanje jezika, Hrvatska komplikovana. Imam fala bogu latinicu, android sa cirilicom komedija :) . Jos samo kad bi mogao da organizujem apk po svojoj volji a ne po abecedi i bilo bi super.

Da se zapljunem u temu.Uzeo sinoc dva komada za mene i sestru u mi radnji u beo centru u vojislava ilica.Ostali samo modeli od 6/128 pa daj sta das sto se kaze.:D
Uzeli u beloj boji phantom white.Bili u uscu ali nisu imali u beloj boji pa produzili do beo centra i tamo pazarili.Hteli smo uzeti onu jacu verziju 8/256 ali kazu nema,bratija sa bencha sve pokupovala.:d
Imali su mozda jedan komad izlozen negde u radnji veziju 8/256 ali mi smo hteli neraspakovane i uzeli 6/128.
Ovako na prvu loptu deluje ok.Zavrsna obrada je dosta dobro odradjena,svidja mi se sto je ceo ekran bez one utisnute kamere.
Inace presli smo sa lg v20 na poco f2 pro.
Citam ovde u temi user @matorac kaze da ima mocan audio chipset sto mi je pozeljno je lg v20 ima vrhunski audio dac.
Dosta slusam muziku pa je i to jedan plus vise za poco f2 pro.
Imam jedno pitanje vezano za update sa miui 11 na miui 12?
Da li je pozeljno posle update-a uraditi reset ili ne?
Pitam cisto zbog nekih mogucih bagova da li je pozeljno uraditi reset?

Poslednja izmena:
Da se zapljunem u temu.Uzeo sinoc dva komada za mene i sestru u mi radnji u beo centru u vojislava ilica.Ostali samo modeli od 6/128 pa daj sta das sto se kaze.:D
Uzeli u beloj boji phantom white.Bili u uscu ali nisu imali u beloj boji pa produzili do beo centra i tamo pazarili.Hteli smo uzeti onu jacu verziju 8/256 ali kazu nema,bratija sa bencha sve pokupovala.:d
Imali su mozda jedan komad izlozen negde u radnji veziju 8/256 ali mi smo hteli neraspakovane i uzeli 6/128.
Ovako na prvu loptu deluje ok.Zavrsna obrada je dosta dobro odradjena,svidja mi se sto je ceo ekran bez one utisnute kamere.
Inace presli smo sa lg v20 na poco f2 pro.
Citam ovde u temi user @matorac kaze da ima mocan audio chipset sto mi je pozeljno je lg v20 ima vrhunski audio dac.
Dosta slusam muziku pa je i to jedan plus vise za poco f2 pro.
Imam jedno pitanje vezano za update sa miui 11 na miui 12?
Da li je pozeljno posle update-a uraditi reset ili ne?
Pitam cisto zbog nekih mogucih bagova da li je pozeljno uraditi reset?

Meni je mnogo vazna muzika, selim iz moba u mob uvek oko 70Gb. Ima prilicno lepu izlaznu snagu a nema izoblicenja ako se na predpojacalu nakuca i do +4. Apk PowerAmp. Lepo pumpa densare ali LG V20 je ipak legenda, mislim da je njegov audio chipset 32 bitni/394 Khz, Poco je na 24 bita/192 Khz. Svakako lep zvuk za mob ovih para. Kad sam video akcija pre 2 dana na netu u Mi Srbija na lageru u 3 prodavnice jace verzije je bilo 7 kom. Oko 20h otrcao da kupim sebi i u putu razglasio, do sutra u 10 svi otisli. Na sajtu Mi Srbija pise da ih jos ima, mozda iskopaju jos neki.

@Tomiprunet.
Hvala odradjeno.Instalirao miui 12 i uradio reset.
Sad polako na instaliranje aplikacija i svega ostalog.

@matorac
Da lg v20 je poznat po audio dac-u ali doslo je vreme za zamenu telefona i bitno mi je da je audio dac makar priblizan kao na v20.
Meni ce zavrsiti posao i ova verzija od 6/128 kad vec one jace nije bilo.Mislim da je bila lepa cena za obe verzije obzirom da je od zvanicnog uvoznika i legalne garancije od 2 godine.

Poslednja izmena:
to biti i kiloherci nema veze sa životom,nećeš kačiti sprave koje mogu da reprodukuju razliku svakako plus sve van cd standarda je na granici sa psihoakustikom...razliku koju čuješ je ugrađeni amp za slušalice i to je to.ovde imaš u okviru čipseta,na lg-ju je bio posebno dizajnirani i budženi,i onda je ceo svet prešao na bluetooth...

Misrbija nikako nisu zvanicni, posaljite mail xiaomi supportu ako ne verujete :)

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Njemu mora da padne cena jer je Xaomi podbacio sa ne izbacivanjem modela za Evropsko trziste Poco F2 Pro Zoom, Kineski Redme K30 Pro Zoom. Samo strpljivo.

Qualcomm vec godinama ima odlican DAC tako da je smanjena razlika u korist LG-a sa ESS Sabre DAC s tim sto sve zavisi od implementacije i ostatka hardvera, npr. nece bas svaki Snapdragon uredjaj imati odlican kvalitet zvuka. Ali i dalje je LG u prednosti, sto je bitno jednom manjem broju korisnika/audiofila sa skupim slusalicama.

https://www.qualcomm.com/products/aqt1000

to biti i kiloherci nema veze sa životom,nećeš kačiti sprave koje mogu da reprodukuju razliku svakako plus sve van cd standarda je na granici sa psihoakustikom...razliku koju čuješ je ugrađeni amp za slušalice i to je to.ovde imaš u okviru čipseta,na lg-ju je bio posebno dizajnirani i budženi,i onda je ceo svet prešao na bluetooth...

To si potpuno upravu kad smo u pitanju mi matorci kojima se sa godinama polako smanjuju kriterijumi.

Zvucnik za spoljnju reprodukciju kad je u pitanju muzika mu nije nista narocito, gusi se kad je zvuk bogat, malo je krestav. Prakticno bi za svaku pesmu trebao da podesavam ekvilajzer. Nema jakog basa. Mislim da je na Mi 9T Pro bio mnogo bolji.

Zvucnik za spoljnju reprodukciju kad je u pitanju muzika mu nije nista narocito, gusi se kad je zvuk bogat, malo je krestav. Prakticno bi za svaku pesmu trebao da podesavam ekvilajzer. Nema jakog basa, kao da je mob supalj pa negde odvlaci zvuk. Mozda je to samo kod mene jer mu je na testovima bas nahvaljen spoljnji zvucnik. Mislim da je na Mi 9T Pro bio mnogo bolji.

Nesto mi se ne svidja ovaj mob, u narednih par dana cu odlucim dal cu ga dam u oglase. Kako ste vi ostali zadovoljni?

Razlozi nezadovoljstva druze?
Meni je za sad skroz ok,ima jos nekih greskica za ispravku,ali mislim da ce to brzo resiti nekim sledecim azuriranjem.

Jedno pitanjce,mozda je glupo,ali kad ne znam moram pitati...jel onih 60 hz osvezavanje do softvera ili do hardvera tj.jel to moguce "povecati" nekom softverskom nadogradnjom na recimo 90?

Aj se menjamo, upravo prodajem Mi 9T Pro da predjem na Poco 2 :D

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Razlozi nezadovoljstva druze?
Meni je za sad skroz ok,ima jos nekih greskica za ispravku,ali mislim da ce to brzo resiti nekim sledecim azuriranjem.

Jedno pitanjce,mozda je glupo,ali kad ne znam moram pitati...jel onih 60 hz osvezavanje do softvera ili do hardvera tj.jel to moguce "povecati" nekom softverskom nadogradnjom na recimo 90?

Za par dana razlozi, da uradim 1 fabricki restart, nisam ga uradio posle azuriranja. Ovako na prvu, tezak je sacivaj boze, baterija ništa posebno, ekran je bled katastrofa, jako jako zamara oci. Kamera nista posebna. Konfuzan je, za 2 meseca koliko nemam Mi 9T Pro i koristim Samsung toliko sam se odvikao od emui da me mrzi sve ispocetka da ucim. Na primer to glupo podesavanje pocetnog menija, nikako da namestim da je kao kod Samsunga, probao sam 4 launchera ma nista...itd. Nikako ne mogu ubodem idealnu velicinu teksta koji kuckam iz moba, ili je presitan ili je preglomazan. Smara to matorce. Sitnica nekima meni ne, zvucnik ocaj zivi, on ce odsvira neki lep instrumental, vokal, ali cim se nadje u miksu sa vise od 4 instrumenata on se gusi, meni mob na stolu mora da svira bar 3 sata dnevno. Inace generalno meni je Mi 9T Pro bolji u odnosu na ovu ciglu.

Inace i mene je poceo Dzosua da zeza citac otiska prsta. Dosao na posao, frka treba okrenem odmah 3 broja, dodirnem otisak on vrti vrti, pipkam pipkam i na kraju ukucam pin. Ma daj bre to 5 glava?!

Gledao sam F2 u Mi radnji, ali sam odustao 9T Pro da menjam za ovo, i meni deluje bolji telefon 9T Pro. Čini mi se da je i bolji zvuk na 9T Pro kada se pusti muzika. Onaj ljubičasti nikako ne savetujem, osim ako nećete da vas zovu devojčica. Sve u svemu, Mi 10 je ostavio najbolji utisak na mene, sigurno najbolji Xiaomi do sada, i ekran i zvuk su vrh, baš za zvuk prijatno iznenađenje. Već mu je pala cena ispod 550e. Ovaj F2 mora ispod 400e da ide.

9T Pro je isao za ispod 350e.

Poco F2 Pro je refresh 9T Pro -> Poco F2 Pro mora da ide ispod 350e :)

Mi 9T/Pro ima zaseban audio chip, zato je zvuk toliko bolji od konkurencije u cenovnom rangu. Ako su na tome zakinuli na nasledniku, svaka im cast.

Poslednja izmena:
Mi 9T/Pro koriste Qualcomm DAC, kao i svi ostali Snapdragon uredjaji, osim LG modela V i (novijih modela) G serije koji imaju ESS Sabre DAC.
A kako ce sve to zvucati, zavisi od dalje implementacija kompanije koja razvija telefon a na kraju i od softvera, podesavanja, boost-ova i ostale audio ''sminke''. Tako da ne bi trebalo da F2 ima losiji audio kvalitet od ostale Saomi brace.

Poslednja izmena:
Nesto mi se ne svidja ovaj mob, u narednih par dana cu odlucim dal cu ga dam u oglase. Kako ste vi ostali zadovoljni?

Ja sam koristio s20+ mesec dana, prodao gao i progledao sa ovim telefonom. Nije premijum ali ne zaostaje nista za bilo kojim premijumom za ove pare. Sta bi kupio za ove pare a da je bolje?

Inace i mene je poceo Dzosua da zeza citac otiska prsta. Dosao na posao, frka treba okrenem odmah 3 broja, dodirnem otisak on vrti vrti, pipkam pipkam i na kraju ukucam pin. Ma daj bre to 5 glava?!

Onda bi s20+ skrsio na prvu. I na nekom telefonu do 150e mnogo bolje radi citac otiska nego na pomenutom krsu. Otisak psta na poco f2 radi ekstra.

Nazad
Vrh Dno