Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Onda sam ja mozda video cene za Gulikit. Jel moze link do tog K-Silver, jer ne vidim ni jedan bas sa tim imenom?

Nalazim ovako nesto, ali mi ne deluje da je to sto ti pricas, iako pise TMR.

EDIT: nadjoh zvanicni K-Silver vebsajt i tu ima ovo sto bas lici na ovo sa Aliexpress linka, Jedina ocita razlika je KS logo koji ima na slici sa sajta, ali ga nema na AE i ovi navoji na sivom delu kojih ima na AE, ali nema na sajtu.

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na hall effect analog.. Kupio sam slim u februaru i pre par nedelja mi se pojavio stick drift na levom analogu. Nasao lika na instagramu koji radi zamenu, ubacio mi hall effect analoge, ja trazio da mi zameni oba, iskostalo me 2700 dinara. Iskreno, ne zalim novac, ja to sam ne bih umeo da zamenim i jako sam zadovoljan, bolji osecaj nego sa originalnim analozima sa potenciometrima.

Mozes li da ostavis ovde kontakt, ako si zadovoljan sa uradjenim?

• za streaming igara iz oblaka na PS Portal potrebno je imati aktivnu pretplatu na PS Plus Premium
  • streamati se mogu samo igre koje su u PS Plus katalogu, a trenutno je to selekcija od nekih 120 naslova
  • ne mogu se streamati igre koje korisnik ima kupljene, pa ako igra ode s pretplate više joj preko PS Portala ne možete pristupiti
  • streamati se mogu samo PS5 verzije igara, ne i PS4 naslovi
  • streaming je ograničen na 1080p rezoluciju i 60 sličica po sekundi
  • za stream je potrebno imati minimalnu brzinu od 5 Mbps uploada, a 7 Mbps downloada za 720p kvalitetu i 13 Mbps za 1080p kvalitet

Ovo ne može streamati igre koje ima kupjene nema mi malo nema veze sa logikom. Zašto bi korisnik imao kupljene PS5 igre ako nema PS5. I zašto ne bi mogao korisnik koji ima PS5 da koristi portal kako je inicijalno namenjeno. Verovatno su pogrešno formulisali informaciju.

Bukvalno im je sve nebulozno u vezi sa Portalom, ovo su zvanicne informacije iz sistemskog apdejta.

U suštini pošto je beta testiranje, limitirano je samo na strimovanje igara iz kataloga gde nije potrebno imati PS5 konzolu već samo PS Plus Premium pretplatu. Kupljene igre će na PS Portalu raditi kao i do sada, preko konzole.

Да ли се још неком дешава да кад скидате игрицу да се прекида пар пута, "не може да се повеже на мрежу", рутер је поред конзоле?
Значи игрицу скидам из више пута, кад се прекине морам да рестартујем да би се поновно покренуло скидање. Тако углавном за све игрице.
Imao sam sličan problem. Prekidalo se skidanje, konzola diskonektovala sa interneta i nije bilo moguće povezati se na bilo koju mrežu uz grešku CE-109502-7 sve dok se konzola skroz ne resetuje. Poslao sam PS5 na reklamaciju i zamenili su mi novim koji nema taj problem.

bas sam gledao danas. porucicu verovatno pulse elite i jos jedan punjac, za dualsense nisam siguran... mozda uzmem 2kom

• za streaming igara iz oblaka na PS Portal potrebno je imati aktivnu pretplatu na PS Plus Premium
  • streamati se mogu samo igre koje su u PS Plus katalogu, a trenutno je to selekcija od nekih 120 naslova
  • ne mogu se streamati igre koje korisnik ima kupljene, pa ako igra ode s pretplate više joj preko PS Portala ne možete pristupiti
  • streamati se mogu samo PS5 verzije igara, ne i PS4 naslovi
  • streaming je ograničen na 1080p rezoluciju i 60 sličica po sekundi
  • za stream je potrebno imati minimalnu brzinu od 5 Mbps uploada, a 7 Mbps downloada za 720p kvalitetu i 13 Mbps za 1080p kvalitet
Nacelno je ovo skroz OK, mislim da je bitrate za Xbox Game Pass cloud gaming (kome mi ni ne mozemo da pristupimo ovako, nego mora VPN za UK npr, pa kad udje diskonektujes se i onda radi) nesto gori od ovoga i stvarno ne izgleda kako bi trebalo. Remote play (da pokrece igru sa konzole pa streamuje) nisam probao na Xboxu, ali ni na Soniju, pa ne znam ni sta bih ocekivao.

Zapravo ne znam ni jel radi kod nas cloud streaming Sonyev tj na koje se servere kaci ako nam je USA nalog i kakav je generalno performance na telefonu ili na MacOS/Windows/iPad kad se streamuje?

Nacelno je ovo skroz OK, mislim da je bitrate za Xbox Game Pass cloud gaming (kome mi ni ne mozemo da pristupimo ovako, nego mora VPN za UK npr, pa kad udje diskonektujes se i onda radi) nesto gori od ovoga i stvarno ne izgleda kako bi trebalo. Remote play (da pokrece igru sa konzole pa streamuje) nisam probao na Xboxu, ali ni na Soniju, pa ne znam ni sta bih ocekivao.

Zapravo ne znam ni jel radi kod nas cloud streaming Sonyev tj na koje se servere kaci ako nam je USA nalog i kakav je generalno performance na telefonu ili na MacOS/Windows/iPad kad se streamuje?

Ako misliš na cloud streaming za igre na PS Plus nalogu to rad kod nas za USA nalog.

hteo bih da produzim ps+ extra, ali cena koju mi nude nije black friday cena od 100$ vec puna cena od 130$...
ima li neko ideju kako to uraditi po nizoj ceni?

izgleda mora da se otkaze trenutna pretplata, pa da istekne pretplata, i tek onda moze da se napravi nova sa popustom... sreca pa mi istice za vreme BF inace mnogo ljudi se zali na ovaj problem, jer im pretplata istice posle bf neki dan...

Poslednja izmena:
Na amazon.de imate sjajne popuste za dual sense - 50e otprilike po gamepadu.

To je sonijeva akcija zapravo, dzojstici idu sa 70 na 50 kod svih prodavaca valjda.

hteo bih da produzim ps+ extra, ali cena koju mi nude nije black friday cena od 100$ vec puna cena od 130$...
ima li neko ideju kako to uraditi po nizoj ceni?

izgleda mora da se otkaze trenutna pretplata, pa da istekne pretplata, i tek onda moze da se napravi nova sa popustom... sreca pa mi istice za vreme BF inace mnogo ljudi se zali na ovaj problem, jer im pretplata istice posle bf neki dan...

Tako je, popust imas samo ako ti je istekla pretplata a ne za produzetak postojece.

Trenutno su kod nas snižene cene do 12. decembra, digital verzija je 50999 a klasična 63999. Ko ulovi i popust kod od 5000 na ananasu dobiće digital po ceni kao na KP

To je sonijeva akcija zapravo, dzojstici idu sa 70 na 50 kod svih prodavaca valjda.

Tako je, popust imas samo ako ti je istekla pretplata a ne za produzetak postojece.
Jesi li siguran u to?
Evo SS-a ponude iz app-a, od juce za moj PS nalog... :)
Screenshot_2024-11-22-09-04-04-118_com.scee.psxandroid.jpgScreenshot_2024-11-22-09-03-59-619_com.scee.psxandroid.jpg

Evo ja juče produžih extra po sniženoj ceni, posle toga bila puna. Danas upalih konzolu, opet mi nude popust na produžetak 😄

Prilozi

• IMG_3644.jpeg
    IMG_3644.jpeg
    288.1 KB · Pregleda: 49
  • IMG_3645.jpeg
    IMG_3645.jpeg
    213.2 KB · Pregleda: 47
  • IMG_3646.jpeg
    IMG_3646.jpeg
    242.4 KB · Pregleda: 46
Jel se isplati Extra nalog uzimati? Imam obican plus pa se baš nećkam da li se prebaciti na Extra ili ne.

To je pitanje na koje samo ti mozes da das odgovor...
Znas koliko se igras na konzoli godisnje, mozes da proveris ponudu PS+Extra kataloga (sta si odigrao, sta nisi mada se ista rotira) i da li ti se doplata isplati...

Extra je oko 8e mesecno, na godisnjem nivou ubace/dodaju solidan broj naslova koji "opravdaju" tu cenu, mada vecina meseca bude "mrsava" bez nekih jacih naslova ipak na kraju bude barem 5-10 igara koje vredi odigrati cija cena prevazidje 100e.
Ali su krenuli da rezu PS+Extra library i nadamo se da nece da dodaju nesto slicno za premium tier i ostave naslove za njega.
Meni licno essential je dranje korisnika, a premium nije nesto primamljiv jer me retro biblioteka ne interesuje, kao ni streaming igara- da makar nude neke jace ekskluzive (osim onih test play 2h) pa i da razmislim... Ovako ps+extra ostaje "sweet spot", pod uslovom da u narednom periodu ne osakate biblioteku.

AT region ja sam na ps+extra, nudi mi produzetak extra 12m za 95e, dok za premium tier nudi popust samo za razliku do kraja isteka pretplate odnosno preostala 73dana posle full cena...
Ne znam vise njihovu logiku, evo kolega gore koji post iznad kaze da mu nudi i doplatu i da moze da stackuje po snizenoj ceni...

Kod mene je na punoj ceni, ali mi istice tek u maju 2025.Screenshot_20241123_135443_PS App.jpg

Edit: popust imam samo na upgrade na Premium..
Screenshot_20241123_135636_PS App.jpg

@Yojinbo - Čudno je da tebi 2 i po meseca pred istek nudi kupovinu nove godišnje po sniženoj. Možda čak ako kupiš sad to produženje, možda dobiješ ponudu i za sledeću godinu sa sniženjem.

Ja sam kupio sad godinu dana po sniženoj i sada samo mogu po punoj da produzim ili po sniženoj na premium/deluxe.

@Yojinbo - Čudno je da tebi 2 i po meseca pred istek nudi kupovinu nove godišnje po sniženoj. Možda čak ako kupiš sad to produženje, možda dobiješ ponudu i za sledeću godinu sa sniženjem.

Ja sam kupio sad godinu dana po sniženoj i sada samo mogu po punoj da produzim ili po sniženoj na premium/deluxe.
Meni je tako isto juče bilo, kupio extra po sniženoj, i posle sam imao popust samo za upgrade na premium, dok ako sam hteo da produžim još jednu godinu extra, cena je bila full. Danas upalim soni, opet imam dostupan popust za godinu dana extra, ni sam ne znam šta se dešava to…

Znaci treba proveravati redovno, mozda iskoči random ponuda za produženje po sniženoj. Ja sam proverio pre dva sata i sada i puna je cena.

meni je na us account puna cena...

Nazad
Vrh Dno