^ Metro radi bolje na konfama iz srednjeg segmenta nego na onim iz high-enda, ironicno (samo za one koji su pukli 800 ojra za grafu)

Ali stoji da je napredak igara i pojavljivanja "next gen" manji nego sto je to bio slucaj pre 10ak godina, mozda na prste mozemo da nabrojimo igre koje su pomerale granice u grafickom smislu (a i redefinisale zanr) u poslednjih 5-6 godina... Tu je najveci problem sto Intel i Nvidia nisu imali konkurenciju pa su reciklirali svoj hw i davali "30% bolje performanse" na kasicicu svake godine, do su se AMD/Radeon raspadali... (mada ni sada nije situacija bolja sa Radeonom jer kaskaju 2 generacije, zato i malo brine sta mogu da ponude za konzole osim manjeg proizvodnog procesa)
Stoji da mi ovde naglabamo, ali recimo kada je izasao PS4 treba baciti pogled sta je AMD mogao tada da ponudi i koliko je trziste "mobilnih" (notebook) cipsetova kaskalo u odnosu na poslednje 2 generacije (cini mi se da je ta razlika 10-20% kod Nvidijinih mobile cipsetova vs desk, u korist desk grafi), mada je opet pitanje sta AMD moze i da li moze da ponudi konkurentan GPU...
Jeste realnije da ocekujemo nesto u R5/2060/16gb/1tb ssd rangu sa cenom do 500$ (sudeci po istoriji prethodnih konzola), ali opet ako zaista idu ka onom spec-u koji je Schreier sugerisao - why the F not, pa makar i po vecoj ceni? Mislim da mogucnost za to postoji, 2080 (i alternative) ce sledece godine vec biti izmedju mid i high tier grafi, za 2+ godine kada budu PS igre krenule sa stancovanjem to ce vec biti neki mid tier...
Suludo je da nisu u stanju da izbace next gen konzolu koja ne moze da izgura makar min 1440p 60fps, kada Xbox gura 4k60fps-a bez checkerboardinga, odnosno da ne pucaju 4k60fps-a...
Pritom zaboravljamo da su konzole zatvoren sistem i optimizacija je mnoooogo bolja nego kod PC-a - realno sadasnje konzole su kante ako se gleda PC alternativa, a kako izgledaju GoW, HZD, Spajdi, RDR2... (<- enter random Xbox exclusive here...

)