Prvo, par reci. Procitajte, jer necu smarati i gnjaviti. Samo cu vam otkriti neke detalje koji su bitni za dalje gledanje tj bolje cete razumeti materiju.
Oduvek sam imao zelju za pravim HT setup-om i prvobitna ideja je bila da pravim garazu i da iznad nje napravim prostor bas za to. Medjutim, to je na cekanju zbog nekih drugih stvari (prosirenja parcele), pa je dnevni boravak postao zrtva
🙂
Dalje, nisam mogao sve da odradim bas kako sam zeleo, jer sam otac troje dece i muz jedne supruge (znate sta mislim). Ali uz skrivanje svih instalacija i jos par detalja sam dobio zeleno svetlo od CEO porodice da decacki san i ostvarim.
No, setup je sa 7 kanala u ravni slusaoca tj MLP, jednog sabvufera, i 4 height kanala. Donji zvucnici su svi KEF (2x iQ7 SE, 2x iQ3, 2x iQ1 i 1x iQ6c), a gornji Dali Spektor 1.
Mozak sistema je Denon X4300H sa procesiranjem 11 kanala, gde pojacalo gura 9, a za dva Atmos kanala je zaduzena Yamaha RX-V765. Projektor je Epson TW 7000 sa 4K rezolucijom uz pixel shifting, koji radi odlicno.
Izvori su: PS5, Nvidia Shield, Chromecast 4K i Firestick 4K uz pretplate na Netflix, Prime, Apple TV, HBO itd. Nravno, koristim i Kodi sa Elementumom, ali za Remux koristim Awesome HD i Plex server preko NAS-a, gde je Shield zaduzen za reprodukciju, jer ni CC ni FS ne podrzavaju Atmos preko Plex-a. I mislim da ce oba na oglase uskoro, jer je Shield mnooogo bolje resenje.
Ostaje jos da se uradi komoda od stuba do stuba, gde ce centralni deo biti na izvlacenje i onda ce se od sveg ovog cuda na slikama koje slede videti samo centralni zvucnik.
Evo i slika:
Mozak sistema i Yamaha iznad:
Setup (garnitura je 4m od platna; soba je 6 x 5m):
Dali Spektor 1, kao Atmos kanali:
Pogled sa MLP. TV je 65" LG. Ispod desnog zvucnika sam odneo postolje na farbanje, pa je sada nize od levog:
Delimicno spusteno platno:
Skroz spusteno platno:
Izvor slike (Epson TW 7000):
Da bolje steknete utisak o velicini platna:
Balans bele boje nije isti na TV-u i na projektoru, ali sam projektor kalibrisao na osnovu prikaza na Macbook-u, tako da je verniji:
Jedna namerno preeksponirana, da se bolje vidi: