Može da se poveže i sa deviznim računom. Meni je povezana od prošle godineVisa prepaid Komercijalne banke je iskljucivo dinarska. Vodi racuna o tome jer kad placas u evrima racunace ti kurs recimo oko 120. Pa sad ti izracunaj koliko mesecno narucujes da li ti se isplati po 120 din kurs bez odrzavanja ili 117.80 gde si sada a da platis 250 din odrzavanje.
Da li si siguran da je to ova kartica u pitanju - https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/visa-prepaid ?Može da se poveže i sa deviznim računom. Meni je povezana od prošle godine
Placanje u ino u kojoj god valuti da je (eur/usd/hrk/huf…) kod nas se skida u EUR (ako imas eur devizni) ili dupla konverzija ako imas dinarski. Ako imas racun u usd onda ide trostruka konverzija - za placanja u inostranstvu ne treba koristiti racune u drugim valutama osim eur. I uvek treba izabrati placanje u originalnoj valuti i da banka (visa/mc) konverziju, a ne taj sajt. Primer - paypal i njihov conversion options. Nikako nemojte da izaberete naplatu u RSD.U tom slucaju predlazem iRacun Rajfajzen banke. Racun je iskljucivo dinarski, sve se otvara online, besplatne kartice stizu na kucnu adresu. Odrzavanje se ne placa, kurs bi bio njihov gornji + 1%. Ako u svom gradu nemas ovu banku onda je i ova od Komercijalne ok. Takodje, u Erste banci imas posebnu devizu karticu gde se placa 400 din za izradu i to je to. Ako tom karticom placas u nekoj stranoj valuti moras bas tu valutu da imas na njoj inace ce da ti racunaju duple konverzije.
Govorio sam o iRacunu koji je iskljucivo dinarski tako da hteo ne hteo ne mozes drzati nisa drugo osim dinara na njemu. Za male sume se vise isplati nego da se placa odrzavanje kod drugih banaka. Sto se tice Erste devizne kartice ona je izuzetak od tog pravila koji si naveo. Kod nje ne pretvaraju nista u evro nego se naplata vrsi u original valuti placanja. Ukoliko imas tu valutu na racunu ide koliko si platio bez provizije, u suprotnom rade konverzije.Placanje u ino u kojoj god valuti da je (eur/usd/hrk/huf…) kod nas se skida u EUR (ako imas eur devizni) ili dupla konverzija ako imas dinarski. Ako imas racun u usd onda ide trostruka konverzija - za placanja u inostranstvu ne treba koristiti racune u drugim valutama osim eur. I uvek treba izabrati placanje u originalnoj valuti i da banka (visa/mc) konverziju, a ne taj sajt. Primer - paypal i njihov conversion options. Nikako nemojte da izaberete naplatu u RSD.
Na kojim bankomatima sadasnje krupne OTP se to moze uraditi?Imam i mogucnost dizanja deviza sa bankomata...
Samo ulazi promet karticom tako da ako placas racune karticom a ne putem e/m bank onda ulaze u kvotu za popust.opcija da ako preko kartice potrosis 15 000 din onda automatski dobijas popust od 50%. Ja generalno imam uvek racuna da platim za tu svotu, samo me zanima da li to ulazi u taj promet kada koristim mbanking za placanje racuna?
Na kojim bankomatima sadasnje krupne OTP se to moze uraditi?
I ja sam tako razumeo, ako preko apk placas racune i napravis promet 15000 dobijas 50%.Samo ulazi promet karticom tako da ako placas racune karticom a ne putem e/m bank onda ulaze u kvotu za popust.
Ja koliko vidim samo u beogradu na svakom cosku mozes da dizes euro, valjda na bankomatima drugih banaka to mozes ds radis.
Moze li jedno pojasnjenje, danas sam podigao platne kartice u OTP. Uzeo sam practic paket sa deviznim racunom. U banci su mi rekli da mi je gold master card vezana za taj devizni. Ja sam mislio da ne mogu da porucim nista ako nemam para na taj devizni racun, namerno pokusam da kupim neku sitnicu na aliexpress i prodje kupovina. Ja se ulogujem na mbanking aplikaciju i nigde ne vidim tu transakciju? Kako je to moguce?
HTeo s da uzmem i kreditnu karticu ali me.je odbilo sto ima odrzavanje od 250 mesecno. Zna li neko gde ima ta kreditna bez odrzavanja, naravno kada kupim nesto dok placam ne bunim se da placam odrzavanje, ali da placam a da mi stoji kartica mi se ne isplati.
Ovaj moj paket je 400, prvih 6m imam 50% popusta, a posle ako napravim 15 000 isto 50%. U principu za oko 300 din dobijem ovaj paket. Imam cekove na zahtev, tu gold mastercard karticu za net placanje i devizni koji je free, imam i ja to beskontaktno placanje preko nfc-a. Dizvoljeni minus me ne zanima, to nikada nisam koristio.Intesa Hit račun,
350rsd održavanje, dobiješ besplatno uz račun MasterCard i Amex kreditnu karticu, Intesa online i Intesa mobi za plaćanje online i putem aplikacije, Wave2Pay za plaćanje telefonom u prodavnici, dozvoljeni minus i čekove.
Za viši Hit+ račun za 475din mesečno dobiješ i besplatno odrzavanje jednog deviznog računa, mada dođe na isto, uz običan Hit ti skinu 1.02e mesečno sa deviznog za održavanje istog, što mu dođe isto kad preračunaš samo uz Hit+ imaš benefite u vidu nižih naknada na plaćanje i dozvoljeni minus čini mi se i neko osiguranje pride.
Moracu da zovem, danas rekoh da testiram i prebacim 5 EUR-a na devizni, posle toga kupim neku sitnicu na aliexpress-u i nw skine nista sa deviznog vec sa dinarskog.Samo vidi da li je kartica vezana za oba racuna, jer meni su u OTP pri izdavanju Platinum uz prestiz paket vezali samo uz dinarski. Pa sam im trazio da odmah to isprave. I vise mi je odgovaralo da ino potrosnja bude samo uz devizni.
Da li vam u push notifikacijama pise naziv POS? Ili samo kao odliv…?
Ja moju mWalet menjam u aplikaciji RSD - EUR@salecg
Ne, gledao sam master card, nemam oociju da menjam kao ti. Mogu li ja da zahtevam.da mi ovo izmene? U poslovnici su mi rekli da mi je master card vezana sa devizni racun,znaci dezinformisali su me.
Ne, to prebacivanje samo služi da vidiš koliko imaš dinara odnosno eura na odgovarajućim računima vezanim za karticu. Mnogo glup interfejs.@salecg
Zvao ih jutros, poslali me u poslovnicu, tamo za minut sredio. Sada imam da stikliram preko apk EUR ili DIN. Znaci treba da prebacim master card na EUR i onda ce mi skidati automatski sa deviznog?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari