Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

A šta će vam nekakve zasebne internet kartice? Sećam se da je to imalo smisla pre desetak i više godina kad ove standardne koje su se izdavale nisu mogle da se koriste na internetu. Danas svaka Visa i Mastercard mogu. Znači otvorite običan račun, dinarski ili devizni i karticu koja je vezana za te račune koristite na netu. Šta tačno propuštam?

Pa propustas,internet kartica uglavnom nema odrzavanje i placa se samo izrada kartice.
Sta ce meni Visa i Mastercard i jod 100 razlicitih mogucnosti,meni samo treba za internet kupovinu,a nisam jedini.

Ma i dalje ne kontam. Ako si zaposlen, verovatno već imaš račun jer praktično moraš, a uz taj račun dolazi ili Visa ili Mastercard bez dodatne doplate. I to nisu neke posebne fensi kartice sa sto mogućnosti, nego obične debitne koje rade i na netu. Ako si penizioner, isto. Ako si student ili mlađi od 27 valjda, nekoliko banaka ima besplatne račune uz koje opet dolaze Visa ili Mastercard.

Znači moja pretpostavka je da većina ljudi imaju račun u banci jer prosto moraju da bi primali platu ili penziju. I onda takve pitam, šta će im posebna internet kartica kad mogu da koriste one koje već imaju?

Meni je zgodno da imam VISA Virtuon karticu koja je vezana za poseban račun; plaćam za sebe robu i usluge, ali nekad i u tuđe ime - tad, kad zatreba, prebacim na taj račun evre, platim, ne razmišljam.

Nisam zaposlen,ni student ni penzioner. Realno je da nas takvih ima preko milion stanovnika ali niko ne vidi pravo stanje.

Pošto u PŠ već moram da imam 25 € stalno na računu da li I dalje moram da dodam 10% plus 20 € kad kupujem preko interneta ?

Isto ako hoću da kupim nešto na popustu što košta 10 - 20 € da li isto moram da plaćam 10% od proizvoda plus 20 € pošto to duplira svotu novca koju moram da imam u trenutku plaćanja ?

Nije 25 već 20e stalni depozit i trošiš do tog limita, ako se pojave neke promene do knjiženja odatle koriste i kod sledeće uplate dopunjuju do tih 20. Kod otvaranja moraš da navedeš limit potrošnje ne sećam se kad sam otvarao da li dnevni ili po transakciji i imaš 50, 100 i bez ograničenja odnosno onoliko koliko imaš na računu. Ako hoćeš da menjaš limit moraš lično u PŠ.

Da li u Postanskoj Stedionici postoji mogucnost online uvida u stanje i transakcije, ako se uzme samo Visa Internet uz namenski devizni racun (sustinski, to bi bio ebanking bez ikakvih funkcija osim uvida)?

Nije 25 već 20e stalni depozit i trošiš do tog limita, ako se pojave neke promene do knjiženja odatle koriste i kod sledeće uplate dopunjuju do tih 20. Kod otvaranja moraš da navedeš limit potrošnje ne sećam se kad sam otvarao da li dnevni ili po transakciji i imaš 50, 100 i bez ograničenja odnosno onoliko koliko imaš na računu. Ako hoćeš da menjaš limit moraš lično u PŠ.
Mene nisu ništa pitali oko limita. Da li ovo što si napisao znači da ne moram da dodajem 10% od iznosa plus 20 € (kako je navedeno u uvodnom komentaru) tokom uplata nego samo iznos koji plaćam ?

To sa limitom za plaćanje je u zahtevu za izdavanje kartice koji si trebao da označiš tako da znaš ako ti ne prodje plaćanje da moraš da ideš u PŠ da menjaš, a napisao sam da je najmanji limit 50. Skida ti bukvalno koliko si platio i ostaje na računu ne manje od 20e, nema deponovanih sredstava, tih 10% što spominješ mada je to u većini banaka 6-7% je u stvari tih 20e koje moraju da ostanu na računu.
Postoji mogućnost online uvida u stanje na računu ali moraju da ti otvore nalog i koliko kapiram naplaćuju na mesečnom nivou, to ne koristim a ako ne prolazi transakcija PŠ mi je malte ne ispred kuće. Šalju ti na samom početku meseca mail sa izvodom gde su ti sve transakcije i trenutno stanje zajedno sa tih 20e na računu. Problem sa internet karticama uopšte je što im je aktivirana samo opcija internet plaćanja na online sajtovima koju ne možeš da isključiš te može nastati problem ako imaš više novca na računu a trebaš da odradiš order bez plaćanja da bi ti prodavac dao povoljnu cenu

• Like
Reagovanja: Rio
Koji je najefftiniji nacin za slanje novca u unostranstvo.
10-20 eura npr. Da posaljem kao poklon,sad ne znam da li i za to moram da platim proviziju.

Mislim da je paysend pravi izbor.

Kako radi ovo ukratko,mada koliko sam na brzinu video na internetu odgovara mi,1.5e provizija uopste nije skupa.

Evo uz kod 28f27c imas prvu transakciju besplatno

Pitanje , da li mislite da ova VIZA kartica za kupovinu preko Ali ... , nije dobra
I koju Vi preporučujete , vidim neko je za Telenor, neko vip, neko Posta sa depozitom do 2000rsd,
meni treba kartica bez troškova održavanja

Ja imam vip i zadovoljan.Refund vraca u evrima

Koja je trenutno najbolja-najefftinija varijanta za internet karticu.
mwallet 690din za izradu kartice,komercijalna banka 500din izrada kartice bez odrzavanja,da li ima jefftinije od komercijalne banke?

Koja je trenutno najbolja-najefftinija varijanta za internet karticu.
mwallet 690din za izradu kartice,komercijalna banka 500din izrada kartice bez odrzavanja,da li ima jefftinije od komercijalne banke?
Jasam u februar narucio dve Mastercard i nisam nista platio

Gde nisi nista platio,u kojoj banci?
Vip postar dono i postar aktiviro karticu. Nisam nista platio. U lili drogeriu kupim vaucer elektronski novac nema nikakva provizija . dopunis i teraj . 25 dinara naplate za racun od struje

Poslednja izmena:
Epa ja ne zivim u prosloj godini,sta se sad nudi i sta je najpovoljnije to pitam.

Stvarno ne zamajavajte više čoveka nego mu izguglajte trenutne ponude banaka, uporedite uslove, i onda mu jasno i sažeto odgovorite gde je sada najjeftinija opcija za internet karticu. Neće valjda on sam time da se bavi, čemu služi forum onda...

Necu ja nikom da oduzimam vreme da gugla umesto mene,ja prosto trazim misljenja da ljudi podele ovde ko je koliko platio i ja cu sam da izaberem.
kalin62 je lepo podelio iskustvo ali nazalost ta mogucnost besplatne kartice vise ne postoji i ne odgovara mi.
Cisto sumnjam da postoji jefftinija varijanta od komercijalne banke ali eto da pitam.
Mozda i druge banke nude istu promociju sa boljim kursom evra pa neko podeli ovde iskustvo.

Visa prepaid Komercijalne banke je iskljucivo dinarska. Vodi racuna o tome jer kad placas u evrima racunace ti kurs recimo oko 120. Pa sad ti izracunaj koliko mesecno narucujes da li ti se isplati po 120 din kurs bez odrzavanja ili 117.80 gde si sada a da platis 250 din odrzavanje.

U pocetku sam se bio malo zaleteo ali svakako cu smanjiti kupovinu,bice oko 30 tak eura godisnje,neka je i 5 eura mesecno.

U tom slucaju predlazem iRacun Rajfajzen banke. Racun je iskljucivo dinarski, sve se otvara online, besplatne kartice stizu na kucnu adresu. Odrzavanje se ne placa, kurs bi bio njihov gornji + 1%. Ako u svom gradu nemas ovu banku onda je i ova od Komercijalne ok. Takodje, u Erste banci imas posebnu devizu karticu gde se placa 400 din za izradu i to je to. Ako tom karticom placas u nekoj stranoj valuti moras bas tu valutu da imas na njoj inace ce da ti racunaju duple konverzije.

Nemam u gradu Rajfazen ali imam u susednom gradu blizu mi je tako da mogu da se raspitam. Zvuci dosta primamljivo,kursna lista ispada bolja od komercijalne banke.

Mislim da na kraju ispadne ipak losija jer oni naplate dodatnih 1% na ino transakcije. Racunaj recimo da ces platiti oko 3% vise u odnosu na srednji kurs na inostrane transakcije kod njih. To je zanemarljivo za 5 eur mesecno.. Ali sa druge strane sve je besplatno, imas kompletan paket racun sa sve mob i web bankarstvom, mozes i racune da placas bez ikakve provizije i sl.

Nazad
Vrh Dno