VISA Internet debitna platna kartica je vezana za poseban tekući dinarski ili namenski devizni račun, a korisnik sam bira da li želi samo jednu (dinarsku ili deviznu), ili obe kartice.Ma baba neka je na salteru i izgleda da ne zna gde udara.
Ja joj rekao treba mi kartica za internet placanje. Ona kaze imamo visu (neku zaboravih kako se zove).
Ja je pitam da li se placa odrzavanje deviznog racuna?
Kaze ona nema deviznog racuna dobijete plastiku.
Ja je onda pitam a kako uplatim pare na tu plastiku kad nemam racun, da li odem na blagajnu?
Ona sva pogubljena, da da, na blagajnu.
Sustina price je da nema odrzavanja racuna ali se kartica placa na godisnjem nivou 600 rsd.
Naravno nisam hteo da uzmem karticu.
Edit:
Kud se ne setih da je pitam kako da mi neko uplati pare na tu plastiku.![]()
P.S. U tarifniku piše izdavanje 100din, godišnja članarina 150 dinVISA Internet debitna platna kartica je vezana za poseban tekući dinarski ili namenski devizni račun, a korisnik sam bira da li želi samo jednu (dinarsku ili deviznu), ili obe kartice.
VISA Internet debitna platna kartica se koristi i za plaćanje robe i usluga na prodajnim mestima, kao i za podizanje gotovine na bankomatima i šalterima na kojima je istaknut znak Visa .
ne plaća se održavanje u PŠ, samo godišnja članarina i izdavanjeP.S. U tarifniku piše izdavanje 100din, godišnja članarina 150 din
...str 22
Otvaranje računa bez naknade, min ulog na računu je 20evra/2000din, ne piše dal se plaća održavanje računa, ne piše da ima provizija za plaćanje, za podizanje na bankomatu u inostranstvu ima
I ako jeste ima li alternative, nije mi problem da i tekuci prenesem iz Intesa buduci da su krenuli da me ozbiljno neeviraju?Ljudi je l istina da krece naplata odrzavanja intesa int kartice?
Ubih se ali temu ne umem da nadjemDa, po novom, odrzavanje svakog deviznog racuna ce naplacivati 120 dinara mesecno. Imas temu Intese pa mozes citati o ovim poskupjenjima, a i predlagali su ljudi tamo razne alternative za prelazak u zavisnosti sta ti je bitno.
Nema sta da ti se objasni ako si popunio sva polja. Ili si nisi dobro ukucao brojeve ili je kartica nevazecaPokusavam da kupim nesta sa aliexpressa ali mi ne prihvata broj kartice,pise da nije vazeci. Verovatno negde gresim ako moze neko u kratkim crtama da mi objasni.
Ubih se ali temu ne umem da nadjem![]()
I ja sam juce bio. Objasnila mi je sluzbenica, nemaju te internet visa, narodna banka im ne da placanje u devizama jer su domaca banka kao i aik-u, samo strane banke imaju ove vrste kartica.Sad bio u toj banci. Nema odrzavanje deviznog racuna jer ga ni ne dobijas.Dobijas samo Visa karticu. Nema mesecnog odrzavanja ni za nju ALI ima godisnje clanarine koja je 600 rsd.
Jel govorite o OTP? Kako je OTP više domaća banka nego RBA, ERSTE ili Intesa?narodna banka im ne da placanje u devizama jer su domaca banka kao i aik-u,
Otp je kupila vojvodjansku, ja sam racun otvorio u vojvodjanskoj banci pre prodaje, e ssds kako se sada vodi ova banka ne znam, ali mi je sluzbenica rekla da nemaju odobrenje od narodne banke za ovu uslugu.Jel govorite o OTP? Kako je OTP više domaća banka nego RBA, ERSTE ili Intesa?
Da, kad si to pomenuo, može i u PŠ.Pa bas u Aik banci moze da se otvori poseban devizni racun uz koji je vezana debitna kartica i placanje se obavlja u stranoj valuti..
Ja sam otisao u postansku sa namerom da otvorim, ali mi je salter radnik rekao da se placa odrzavanje 200din. Ko koga tu pravi budalom ne znam, gote sam napisao i ovi u komercijalnoj kao da ne zele da izdaju te kartice.Ja sam odradio u PŠ Visa internet karticu i radi ko od šale, aktivira se automatski od 12h narednog dana od dana preuzimanja. Pš mi ispred kuče i nema cimanja za uplatu, 20e je depozit koji mora uvek da bude na računu, nema pipanja, 100 din izrada kartice i 150 din godišnje koje skidaju od deviza i miran sam.
Odrzavanje 200 dinara samo ako uzmes dinarski i devizni. Dakle pokusao je da ti uvali neki paket gde dobijas dinarski i devizni racun plus mozda ebanking sms ili sta vec.. Drugar je skoro otvorio u postanskoj stedionici devizni racun sa visa karticom i mesecno odrzavanje mu je 50 dinara za mesec u kome ima prometa.. Tako da opet u postansku stedionicu i gledaj da ne budes kod iste osobeJa sam otisao u postansku sa namerom da otvorim, ali mi je salter radnik rekao da se placa odrzavanje 200din. Ko koga tu pravi budalom ne znam, gote sam napisao i ovi u komercijalnoj kao da ne zele da izdaju te kartice.
skoro sam bio u otp posto sam hteo da izvadim novu karticu za applePay pitao sam za internet karticu i virtual visu nemq od toga nista vise. Ostace virtuelne do isteka i to je to. Sad tacan razlog ne znam zasto je to takoJoj koja komplikacija oko ovih internet kartica. *** kao da hocu da otvorim ne znam ti sta, odem ja u komercijalnu, pitam radnicu, kaze da ima dinarska visa, ali da nije bas dobra za paypal, ja je pitam u cemu se ogleda to " nije dobra", kaze nije pouzdana, a i ceka se na izradu 1.5 meseci. Stekao sam utisak da hoce da me otera.
Posto sam ja u Vojbodjanskoj, otisao sam u OTP predstavnistvo, imamo i ekspozituru Vojvodjanske, lik mi jwnobjasnio da nemaju internet visa,ali da moze besplatni da mi izda neku mastercard kija ke valjda vezana za taj moj paket, isto je dinarska. Sada se razmisljam da se manem corava posla i da uzmem tu master card. E sada imam dva pitanja, posto postoji mogucnost da se uzme u erste devizna internet kartica, sta mi je povoljnije? Znam da je neko pricao da u erste mora da se ima valuta u kojoj se placa inace se vrsi dupla konverzija. Kada nesto kupujem, da li ce me vise kostati konverzija sa ovog dinarskog ili u erste?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari